Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μάγκες δηλωσα ξηράς αλλά όταν παρουσιαστω θέλω να δηλώσω πεζοναύτες. σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται; κάνω την βασικη εκεί που παρουσιάστηκα ή πρέπει να πάω Αθήνα εκει που την κάνουν οι πεζοναύτες? ρωτάω γιατί φαντάζομαι η βασική ξηράς και πεζοναυτών δεν είναι η ίδια. τι χρώμα μπερε θα πάρω;😂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

17 ώρες πριν, TasosP-14- είπε

Μισο, υπαρχει οντως μετεκπαιδευση; 

Μετα απο ποσο καιρο ειναι απο τη κανονικη θητεια, για ποσες μερες και περιπου ποσες φορες σε ξανακαλουν; 

Επισης, υπαρχει δυνατοτητα να την κοψεις χωρις κανενα θεμα;

Συγγνωμη πολλες ερωτησεις, αλλα δεν ηξερα πως υπαρχει αυτο χαχαχαχ

Υπάρχουν διαφόρων ειδών μετεκπαιδεύσεις. Από μία μέρα για απλή ενημέρωση, μέχρι και ως δέκα μέρες για σχολή όπλου ή ΤΑΜΣ (δεν έχω ακούσει για παραπάνω).
Εξαρτάται από το γιώτα σου, την ειδικότητά σου, την ηλικία σου, το βαθμό σου, την περιοχή που μένεις, το χρώμα του ΕΦΠ σου κλπ το αν και πότε θα σε καλέσουν. Μπορεί να μη σε καλέσουν ποτέ μετά τη θητεία σου, μπορεί και να σε καλούν συχνά.

Εμένα μου άλλαξαν ΕΦΠ από λευκό σε πράσινο 13 χρόνια μετά τη θητεία, και την επόμενη αμέσως χρονιά μου ήρθε και χαρτί για παρμενίωνα.

Υπάρχουν εξαιρέσεις (υγεία, διαμονή στο εξωτερικό) αλλά αν δεν έχεις σοβαρό λόγο δύσκολο να μην πας. Πάντως είναι σαν διακοπές, καμία σχέση με κανονική θητεία.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απολύθηκα το 2012 και θυμήθηκαν τώρα να με φωνάξουν για μετεκπαίδευση. Θα υποβάλω μια αίτηση για εξαίρεση λόγω ανωτέρας βίας με δικαιολογητικά από την εργασία μου αν εγκριθεί έχει καλώς.

Η μετεκπαίδευση έχει διάρκεια 7 ημερών εκ των οποίων οι 3 απαιτούν φυσική παρουσία και οι άλλες τηλεκπαίδευση.

Αν δεν εγκριθεί, δυστυχώς θα βρίσκομαι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, θα κηρυχθώ ανυπότακτος, το οποίο σημαίνει χρηματικό πρόστιμο, και ίσως στρατοδικείο με ότι επιπλέον ποινή αποφασιστεί.

Επεξ/σία από AlpineLemon

19 ώρες πριν, jumpmaster είπε

Υπάρχουν διαφόρων ειδών μετεκπαιδεύσεις. Από μία μέρα για απλή ενημέρωση, μέχρι και ως δέκα μέρες για σχολή όπλου ή ΤΑΜΣ (δεν έχω ακούσει για παραπάνω).
Εξαρτάται από το γιώτα σου, την ειδικότητά σου, την ηλικία σου, το βαθμό σου, την περιοχή που μένεις, το χρώμα του ΕΦΠ σου κλπ το αν και πότε θα σε καλέσουν. Μπορεί να μη σε καλέσουν ποτέ μετά τη θητεία σου, μπορεί και να σε καλούν συχνά.

Εμένα μου άλλαξαν ΕΦΠ από λευκό σε πράσινο 13 χρόνια μετά τη θητεία, και την επόμενη αμέσως χρονιά μου ήρθε και χαρτί για παρμενίωνα.

Υπάρχουν εξαιρέσεις (υγεία, διαμονή στο εξωτερικό) αλλά αν δεν έχεις σοβαρό λόγο δύσκολο να μην πας. Πάντως είναι σαν διακοπές, καμία σχέση με κανονική θητεία.

Τι σώμα/όπλο ήσουν;

Ο παρμενίωνας δεν είχε τρέξιμο, βολές κλπ; Πως ήταν διακοπές :P

6 ώρες πριν, yanis13 είπε

Τι σώμα/όπλο ήσουν;

Ο παρμενίωνας δεν είχε τρέξιμο, βολές κλπ; Πως ήταν διακοπές :P

Όταν είσαι έφεδρος σε μετεκπαίδευση δεν σε πιάνει τίποτα πειθαρχικώς. Σε πέντε, έξι, δέκα μέρες απολύεσαι βρέξει-χιονίσει (πιο λελε από τους λελε). Έχεις όλα τα δικαιώματα του στρατιωτικού (φαγητό, στέγη, αναφορά παραπόνου κλπ) αλλά πρακτικά καμία από τις υποχρεώσεις. Αντιθέτως αν κάτι πάει στραβά, τα μόνιμα στελέχη είναι αυτά που θα βρουν το μπελά τους. Γι' αυτό και σε έχουν στα ώπα-ώπα. Δεν ανησυχείς για το ξύρισμα, για γυαλισμένα άρβυλα, στρωμένα κρεβάτια, τετραγωνισμένες φυσιγγιοθήκες, απανωτές αναφορές και φρουρές. Δυο-τρεις ώρες το πρόγραμμα εκπαίδευσης/άσκησης της ημέρας (το οποίο βγαίνει πολύ πιο εύκολα όταν δεν ανησυχείς για 'βλακείες'), και μετά στο κψμ για σουβλάκια.

Εκτός και αν κάνεις κάτι σοβαρά αξιολογήσιμο ποινικά (π.χ. να φύγεις ΑΑ, να χάσεις όπλο κ.α.) τότε διακοπές είναι.

Στις 28/8/2023 στις 6:44 ΠΜ, jumpmaster είπε

Καταλαβα, ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες!

Καλησπερα,ηρθε το σημειωμα καταταξης για τον ανηψιο μου σημερα,μπηκαμε να το εκτυπωσουμε και γραφει εχει επιλεγει πεζικο ΥΕΑ και να παει στο στρατοπεδο null(null) ποιο ειναι αυτο ρε παιδια,ξερεις καποιος μεχρι αυριο να ρωτησουμε στρατολογια.Ευχαριστω

7 minutes ago, johnkou77 said:

Καλησπερα,ηρθε το σημειωμα καταταξης για τον ανηψιο μου σημερα,μπηκαμε να το εκτυπωσουμε και γραφει εχει επιλεγει πεζικο ΥΕΑ και να παει στο στρατοπεδο null(null) ποιο ειναι αυτο ρε παιδια,ξερεις καποιος μεχρι αυριο να ρωτησουμε στρατολογια.Ευχαριστω

Spoiler

Δεν ήξερα ότι είχαμε στρατόπεδο και στο Null Island.

8 λεπτά πριν, johnkou77 είπε

ΥΕΑ εάν θέλει το αποδέχεται. Περνάει και δοκιμασίες .

Θα τα ξανά συμπληρώσει στη κατάταξη .

1 λεπτό πριν, meletis_m είπε

ΥΕΑ εάν θέλει το αποδέχεται. Περνάει και δοκιμασίες .

Θα τα ξανά συμπληρώσει στη κατάταξη .

Καλα το ξερω για ΥΕΑ ,αλλα τι εννοεις θα τα ξαναυσμπληρωσει στην καταταξη;

9 λεπτά πριν, johnkou77 είπε

Ήρθε η ειδοποίηση στη stratologia εάν κατάλαβα καλά.

Όταν θα πάει στο στρατόπεδο που θα συμπληρώσει και τη καρτέλα και περάσει από γιατρούς τα ξανά συμπληρώνει και εάν θέλει δέχεται ή όχι το Υποψήφιο Έφεδρο.

Μόλις τώρα, meletis_m είπε

Ήρθε η ειδοποίηση στη stratologia εάν κατάλαβα καλά.

Όταν θα πάει στο στρατόπεδο που θα συμπληρώσει και τη καρτέλα και περάσει από γιατρούς τα ξανά συμπληρώνει και εάν θέλει δέχεται ή όχι το Υποψήφιο Έφεδρο.

Ενταξει αυτο,αλλα το στρατοπεδο null ποιο να ναι;

2 λεπτά πριν, johnkou77 είπε

Αυτό ίσως είναι θέμα συστήματος . Με το ΑΣΜ ας ρωτήσει στο στρατολογικό γραφείο που ανήκει 

17 λεπτά πριν, johnkou77 είπε

Null στις γλώσσες προγραμματισμού σημαίνει χωρίς τιμή, σκέψου το κάτι σαν μηδέν ή παύλα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...