Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 22/08/2023 at 17:16, Ntinos07 said:

έκοψα αναβολή σήμερα για να μπω Νοέμβριο και έκανα επίσης αίτηση για αλλαγή σώματος από στρατό ξηράς σε αεροπορία. ξέρει κανείς πότε στο περίπου μπορώ να περιμένω να μάθω σε ποιο σώμα θα μπω? 

~1 μήνα πριν την κατάταξη μου είχε έρθει εμένα το μήνυμα της μετάταξης και ~15 μέρες μετά το μήυνμα ήρθε το σημείωμα κατάταξης.

Αν το βύσμα δεν είναι επίχρυσο HDMI 2.1 μην περιμένεις πολλά πράγματα.  

Επεξ/σία από aromeo
  • Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Mr.kostas είπε

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω θα αυξηθεί η στρατιωτική θητεία;

Έχει ανακοινωθεί την προηγούμενη τετραετία, γιατί να μην γίνει σε αυτή; Τώρα ειδικά που ψάχνουμε εθελοντές για το ΕΣΥ και την πυροσβεστική ποιος καλύτερος απ' τον Έλλην φαντάρο που πληρώνεται 8,62€;

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Έχει ανακοινωθεί την προηγούμενη τετραετία, γιατί να μην γίνει σε αυτή; Τώρα ειδικά που ψάχνουμε εθελοντές για το ΕΣΥ και την πυροσβεστική ποιος καλύτερος απ' τον Έλλην φαντάρο που πληρώνεται 8,62€;

Έγινε η αύξηση της θητείας, πάει πέρασε. 

Δημοσ.
19 ώρες πριν, soularav είπε

Γνωρίζει κανείς αν η ιδιότητα του φοιτητή αποτελεί λόγω εξαίρεσης σε Φύλλο Ατομικής Προσκλήσεως (ΦΑΠ) για μετεκπαίδευση;

Σας ευχαριστώ.

Έχεις παραλάβει όντως ΦΑΠ ή απλά το αναμένεις και ψάχνεσαι από νωρίς πώς θα τη γλυτώσεις;
Γενικά η φοιτητική ιδιότητα μάλλον δεν αρκεί από μόνη της. Ειδικότερα θα πρέπει να το δεις σε συνενόηση με τη ΜΕ που σε παρακολουθεί.Αν π.χ. πέφτει πάνω σε εξετάσεις ίσως κάτι μπορεί να γίνει (εφόσον μιλάμε για κάτι σπουδαίο όπως τελεταίο μάθημα, εξέταση διπλωματικής ή διδακτορικού που έχει ήδη φιξαριστεί κλπ)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Άρα έχει γίνει? Για φέτος εννοώ αν ανακοινώθηκε τιποτα

42 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Όταν εννοείς έγινε αύξηση θητείας εννοείς αυτό που έγινε πριν δύο χρόνια ή τώρα φέτος ανακοίνωσαν κάτι άλλο;

Επεξ/σία από Mr.kostas
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Mr.kostas είπε

Άρα έχει γίνει? Για φέτος εννοώ αν ανακοινώθηκε τιποτα

Φιλε, γενικα η αυηξηση θητειας ακουγοταν και ακουγεται συνεχεια. Σε καθε ΕΣΣΟ λενε πως αυξανεται η θητεια (μα σε καθε ομως). Και αυτο οχι μονο τωρα, αλλα ακομα και τη προηγουμενη δεκαετια που ηταν 9μηνο σταθερα…

Σε καμια περιπτωση ΔΕ λεω πως δε θα γινει σιγουρα, αλλα μη ποστευεις ευκολα καποια πραγματα που λενε διαφοροι φανταροι, ΕΠΟΠ ή ακομα και διοικητες. Θυμαμαι το 9μηνο που πηγε 12μηνο το ειχαν ανακοινωσει τελη Αυγουστου λογω των ελληνοτουρκικων (τοτε τον Αυγουστο του 2020) και εν τελει εγινε στην ΕΣΣΟ του Μαϊου 2021. Και θυμαμαι ειχε γινει μεγαλος ντορος και επρεπε τοτε υπουργοι κτλ. να βγαινουν καθε τρεις και λιγο στα καναλια να δινουν αιτιολογηση.

Εννοειται και τωρα μπορουν να επικαλεστουν τις φωτιες και να πουν για «μεγαλυτερη προσστασια των μοναδων», απλως λεω μη το εχεις δεδομενο. Ξερουν πως οσο αυξανουν τη θητεια, αλλα τοσο αυξανουν και τη πιθανοτητα να αρχισουν να πεφτουν βροχη τα Ι5…

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Έγινε αυτό που έλεγαν για 15μηνο και 12μηνο; Από πότε ισχύει;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, jumpmaster είπε

Έχεις παραλάβει όντως ΦΑΠ ή απλά το αναμένεις και ψάχνεσαι από νωρίς πώς θα τη γλυτώσεις;
Γενικά η φοιτητική ιδιότητα μάλλον δεν αρκεί από μόνη της. Ειδικότερα θα πρέπει να το δεις σε συνενόηση με τη ΜΕ που σε παρακολουθεί.Αν π.χ. πέφτει πάνω σε εξετάσεις ίσως κάτι μπορεί να γίνει (εφόσον μιλάμε για κάτι σπουδαίο όπως τελεταίο μάθημα, εξέταση διπλωματικής ή διδακτορικού που έχει ήδη φιξαριστεί κλπ)

Δεν αφορά εμένα, αλλά ένα ξαδερφάκι μου, έχει ήδη παραλάβει το ΦΑΠ από την αστυνομία, διάβασα το τι ορίζει η νομοθεσία ως λόγους εξαίρεσης. Σε ευχαριστώ εσένα και τον φίλο dreck88 για τη βοήθεια. Νομίζω πως έχω καλυφθεί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να κάνω μια ερώτηση με βάση τους πεζοναύτες; Μπορώ να πάω και να πάρω μετάθεση στην πόλη μου ? 

Επεξ/σία από Ntinos07
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Μου ήρθε χαρτί για μετεκπαίδευση περί τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το διάστημα αυτό θα βρίσκομαι στο εξωτερικό, σε χώρα εκτός Σένγκεν, για επαγγελματικούς λόγους.

Με την στρατολογική υπηρεσία που μίλησα δεν αναγνωρίζουν το παραπάνω ως ανώτερα βία για να εξαιρεθώ της μετεκπαίδευσης.

Αναγνωρίζουν μόνο κάποιο πρόβλημα υγείας, το οποίο δεν ξέρω αν μπορώ να επικαλεστώ στο εξωτερικό και να μαζέψω τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα.

Είχε κάποιος κάποια ανάλογη εμπειρία ή γνωρίζει τι θα μπορούσα να κάνω για να πάρω εξαίρεση;

Υ.Γ.: Είναι τέτοια η φύση της εργασίας μου που δεν γίνεται να ακυρώσω το ταξίδι, έχει κανονιστεί εδώ και πολύ καιρό. Καθώς και δεν δύναται να επιστρέψω πριν ολοκληρωθεί το project.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/8/2023 στις 6:23 ΜΜ, AlpineLemon είπε

Καλησπέρα σας,

Μου ήρθε χαρτί για μετεκπαίδευση περί τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το διάστημα αυτό θα βρίσκομαι στο εξωτερικό, σε χώρα εκτός Σένγκεν, για επαγγελματικούς λόγους.

Με την στρατολογική υπηρεσία που μίλησα δεν αναγνωρίζουν το παραπάνω ως ανώτερα βία για να εξαιρεθώ της μετεκπαίδευσης.

Αναγνωρίζουν μόνο κάποιο πρόβλημα υγείας, το οποίο δεν ξέρω αν μπορώ να επικαλεστώ στο εξωτερικό και να μαζέψω τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα.

Είχε κάποιος κάποια ανάλογη εμπειρία ή γνωρίζει τι θα μπορούσα να κάνω για να πάρω εξαίρεση;

Υ.Γ.: Είναι τέτοια η φύση της εργασίας μου που δεν γίνεται να ακυρώσω το ταξίδι, έχει κανονιστεί εδώ και πολύ καιρό. Καθώς και δεν δύναται να επιστρέψω πριν ολοκληρωθεί το project.

Μήπως υπάρχει κάποιο παραθυράκι πληρωμής (σαν εξαγορά θητείας ας πούμε) ώστε να μη πας; Πόσες μέρες σε θέλουν στο στρατόπεδο;

Στη θέση σου θα έπαιρνα πάλι τη στρατολογία και θα τους έλεγα ότι είναι αδύνατον να ακυρωθεί το επαγγελματικό ταξίδι και τι μπορεί να γίνει. Να παρουσιαστείς μια άλλη ημερομηνία ή οτιδήποτε. Δηλαδή τι, πετάς στα σκουπίδια κάτι επαγγελματικό ή κηρύσσεσαι λιποτάκτης; Μέση λύση δεν υπάρχει;

Επεξ/σία από yanis13
Δημοσ.

Όσοι κάνουν μειωμένη θητεία 6 μήνες εχουν λιγότερες έως καθόλου πιθανότητες να πάρουν ειδικότητα μάγειρα και γενικά ειδικότητα που διαρκεί η εκπαίδευση πολύ καιρό η δεν παίζει ρόλο; 

Δημοσ.

Μισο, υπαρχει οντως μετεκπαιδευση; 

Μετα απο ποσο καιρο ειναι απο τη κανονικη θητεια, για ποσες μερες και περιπου ποσες φορες σε ξανακαλουν; 

Επισης, υπαρχει δυνατοτητα να την κοψεις χωρις κανενα θεμα;

Συγγνωμη πολλες ερωτησεις, αλλα δεν ηξερα πως υπαρχει αυτο χαχαχαχ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...