Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

28 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Σχεδόν όλα τα δίνεις πίσω εκτός απο τα εσώρουχα, το καπέλο και το μπερέ. Εμένα μου πρότειναν αν θέλω να κρατήσω και τις αρβύλες...

27 λεπτά πριν, jumpmaster είπε

Κανονικά πρέπει να έχεις στην κατοχή σου το ΔΑΦΙ (Διαρκές Ατομικό Φύλλο Ιματισμού). Αυτό γράφει ποια/πόσα υλικά σου έχουν χορηγηθεί, και ποια πρέπει να επιστρέψεις στην απόλυσή σου.

Από εκεί και πέρα κάποια πράγματα μπορεί και διαφοροποιούνται ανάλογα τη μονάδα από την οποία απολύεσαι και να μην στα ζητάνε.

Εγινε παιδια, σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, BillyTheGod είπε

Εγινε παιδια, σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!! 

Μα έτσι κι αλλιώς αυτά που είναι να επιστρέψεις θα του τα δώσει ο στρατός πάλι πίσω. Αν θες δώσε του τις δικές σου μπλούζες που πιθανών αγόρασες. Αυτές δεν χρειάζεται να τις επιστρέψεις.

Να πούμε επίσης ότι σε κάθε στρατόπεδο και αναλόγως ποιοι είναι στην διαχείριση υλικού μπορείς και να καβατζώσεις κάτι. Πχ Τζάκετ κυνηγάνε πολλοί, εγώ το έπαιρνα για πλάκα αν ήθελα.

Στις 18/8/2023 στις 7:33 ΜΜ, TasosP-14- είπε

Γεια σας παιδια! Μια απορια, ξερετε αν υπαρχει η δυνατοτητα ενω ειμαι ενοπλος (Ι1) και αυτη τη στιγμη κανω ΣΠΕΝ και εχω ριξει βολες, μετα να πω πως θα επιθυμουσα να γινω αοπλος επικαλωντας πως δε νοιωθω καλα στη συνειδηση μου κρατωντας το οπλο; 

Ξερω πως δεν ειναι πολυ λογικο αυτο και πιθανον να γελατε διαβαζοντας το, ομως η αληθεια ειναι αυτη και αποφασισα πως εν τελει θα επιθυμουσα στην υπολοιπη θητεια μου να μη ξανακρατησω οπλο.

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Χωρίς να μπορώ να σου εγγυηθώ πως είναι σε όλα τα στρατόπεδα η ίδια κατάσταση και η αντιμετώπιση από όλους τους γιατρούς/δκτες η ίδια, μπορώ να σου πω πως σε κάθε ένα από τα 3 στρατόπεδα και μονάδες που υπηρέτησα αν έλεγες κάτι τέτοιο με ειλικρίνεια όντως θα σου έκαναν αλλαγή του Ι και θα γινόσουν άοπλος (Ι3 άοπλο πχ). Συγκεκριμένα είχα πετύχει 2 φαντάρους που είχαν δηλώσει οπλοφοβία, ο ένας για λόγους συνείδησης και ο άλλος για λόγους ψυχολογικής φοβίας (συγχωρέστε με αν δεν είμαι ακριβής στους όρους) και υπηρετούσαν άοπλοι. Όπως και να έχει να ξέρεις οτι αυτό που λες δεν είναι άξιο κοροϊδίας από κανέναν, και πάντα προτιμούσαμε όλοι να κάνουμε υπηρεσίες και ασκήσεις (ως ένοπλοι) με άτομα δίπλα μας που ένιωθαν εντάξει και που δεν πιέζονταν ψυχολογικά. 

Θα σου πρότεινα να μιλήσεις άμεσα στο δκτη λόχου/ύλης κλπ όπου ανήκεις, ώντας σοβαρός και ειλικρινής. 

• Thanks 2

Στις 21/8/2023 στις 12:03 ΜΜ, dreck88 είπε

Χωρίς να μπορώ να σου εγγυηθώ πως είναι σε όλα τα στρατόπεδα η ίδια κατάσταση και η αντιμετώπιση από όλους τους γιατρούς/δκτες η ίδια, μπορώ να σου πω πως σε κάθε ένα από τα 3 στρατόπεδα και μονάδες που υπηρέτησα αν έλεγες κάτι τέτοιο με ειλικρίνεια όντως θα σου έκαναν αλλαγή του Ι και θα γινόσουν άοπλος (Ι3 άοπλο πχ). Συγκεκριμένα είχα πετύχει 2 φαντάρους που είχαν δηλώσει οπλοφοβία, ο ένας για λόγους συνείδησης και ο άλλος για λόγους ψυχολογικής φοβίας (συγχωρέστε με αν δεν είμαι ακριβής στους όρους) και υπηρετούσαν άοπλοι. Όπως και να έχει να ξέρεις οτι αυτό που λες δεν είναι άξιο κοροϊδίας από κανέναν, και πάντα προτιμούσαμε όλοι να κάνουμε υπηρεσίες και ασκήσεις (ως ένοπλοι) με άτομα δίπλα μας που ένιωθαν εντάξει και που δεν πιέζονταν ψυχολογικά. 

Θα σου πρότεινα να μιλήσεις άμεσα στο δκτη λόχου/ύλης κλπ όπου ανήκεις, ώντας σοβαρός και ειλικρινής. 

Χαιρομαι πολυ που υπαρχει αυτη η λυση και σε ευχαριστω που λες οτι δεν ειναι αξιο κοροϊδιας!! Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου!!! 

• Thanks 1

Παιδια, ξερει κανενας τι παιζει με τις «τυχαιες» αποσασπασεις ή μεταθεσεις σε μοναδες λιγο μακρια που εχουν λιγη δυναμη; Δηλαδη μπορουν να γινουν ανα πασα στιγμη; Και επισης αν υπαρχει μεσον, μπορει να τις «εμποδισει»; Ευχαριστω! 

23 λεπτά πριν, Womp-34- είπε

Παιδια, ξερει κανενας τι παιζει με τις «τυχαιες» αποσασπασεις ή μεταθεσεις σε μοναδες λιγο μακρια που εχουν λιγη δυναμη; Δηλαδη μπορουν να γινουν ανα πασα στιγμη; Και επισης αν υπαρχει μεσον, μπορει να τις «εμποδισει»; Ευχαριστω! 

Ναι μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή και ναι αν υπάρχει μέσον όλα γίνονται 

Καλησπέρα παιδιά , να κάνω μια ερώτηση οποίος γνωρίζει. Μου ήρθε ΦΑΠ για μετεκπαίδευση , όπου πρεπει να πάω στην μονάδα 489 ΤΔΒ. Όπου γράφει παρακάτω , με έδρα στρατόπεδο Πεδίον Άρεως (Γ σώμα) , Νομός Θεσσαλονίκης. Αποσο θυμαμαι, στο Γ σώμα είναι η 490. Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω; Εκπαίδευση μιας ημέρας .........

έκοψα αναβολή σήμερα για να μπω Νοέμβριο και έκανα επίσης αίτηση για αλλαγή σώματος από στρατό ξηράς σε αεροπορία. ξέρει κανείς πότε στο περίπου μπορώ να περιμένω να μάθω σε ποιο σώμα θα μπω? 

3 hours ago, djpolyvios said:

Καλησπέρα παιδιά , να κάνω μια ερώτηση οποίος γνωρίζει. Μου ήρθε ΦΑΠ για μετεκπαίδευση , όπου πρεπει να πάω στην μονάδα 489 ΤΔΒ. Όπου γράφει παρακάτω , με έδρα στρατόπεδο Πεδίον Άρεως (Γ σώμα) , Νομός Θεσσαλονίκης. Αποσο θυμαμαι, στο Γ σώμα είναι η 490. Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω; Εκπαίδευση μιας ημέρας .........

to 489 ειναι Βεροια αλλα προφανως η εδρα ειναι το Γ' ΣΣ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Γνωρίζει κανείς από ναυτικό και 9μηνη θητεία σε παραμεθόριο κι αν αυτή αξίζει (+ τι παίζει με άδειες)? Σόρρυ για την αόριστη ερώτηση αλλά είμαι ανίδεος & προφανώς μη βυσματικός 😝. Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από jestine

1 ώρα πριν, soularav είπε

Γνωρίζει κανείς αν η ιδιότητα του φοιτητή αποτελεί λόγω εξαίρεσης σε Φύλλο Ατομικής Προσκλήσεως (ΦΑΠ) για μετεκπαίδευση;

Σας ευχαριστώ.

Νομίζω πως όχι. Δες αυτό:

http://army.gr/el/organosi/stoiheia-organosis-genikoy-epiteleioy-stratoy/klados/a4-dieythynsi-epistrateysis/mnimonio-1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...