Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα! Υπάρχει κάποια ειδικότητα που να σχετίζεται με οικονομικά - λογιστικά γενικά στον στρατό ή μόνο ως απλός γραφιάς μπορώ να πάω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

16 λεπτά πριν, giorgosdimi__10 είπε

Καλησπέρα! Υπάρχει κάποια ειδικότητα που να σχετίζεται με οικονομικά - λογιστικά γενικά στον στρατό ή μόνο ως απλός γραφιάς μπορώ να πάω;

σκοπια και αγγαριες.. 

Γεια σας και παλι παιδια! Καποιες αποριες που ζηταω συγγνωμη αν ειναι χαζες.

Η ειδικοτητα ποσο ρολο παιζει; Δε ξερω αν ισχυει τοσο σε υποχρεωσεις (γιατι εχω διαβασει πως δεν παιζει ρολο), αλλα στο ποιο στρατοπεδο να σε στειλουν (πχ μπορει ενα στρατοπεδο να ζηταει μια συγκεκριμενη ειδικοτητα).

Και επισης, μπορει βυσμα να την «επηρεασει»; Δηλαδη, εγω που ειμαι Διαβιβασεις, υπαρχουν καποιες καλες ειδικοτητες, ωστε να τις πω στο βυσμα μου και να επιλεξει την καλυτερη και ετσι και να ειναι πιο κομπλε και απο θεμα εκπαιδευσης και ισως και υπηρεσιων αλλα και να μου ειναι πιο ευκολο για περισσοτερα ή για τα πιο «καλα» στρατοπεδα;

Και παλι συγγνωμη αν ειναι χαζες ερωτησεις 😅

Ευχαριστω πολυ!

Υ.Γ. Να αναφερω πως ειμαι Δ’ΕΣΣΟ και τωρα κανω την πρωτη εβδομαδα των ΣΠΕΝ, οποτε παρακαλω πολυ αν ισχυει το παραπανω, πειτε μου αν προλαβαινω στο να επιλεξω την καλυτερη ειδικοτητα.

Έχουμε γνώμη για στρατόπεδα Λήμνου;

Επίσης αν είσαι γιατρός (δεύτερο πτυχίο), παίζει να σε βάλουν σε άσχετη θέση (επειδή θα δουν το πρώτο); Και ειδικόττα παίρνεις μετά τον πρώτο μήνα της βασικής εκπαίδευσης;

1 λεπτό πριν, Gingerbread είπε

Έχουμε γνώμη για στρατόπεδα Λήμνου;

Επίσης αν είσαι γιατρός (δεύτερο πτυχίο), παίζει να σε βάλουν σε άσχετη θέση (επειδή θα δουν το πρώτο); Και ειδικόττα παίρνεις μετά τον πρώτο μήνα της βασικής εκπαίδευσης;

Από 285 & 290 που πήγα για κατάταξη πέρσι , υπήρχαν κυρίως γιατροί στα ΣΤΕΠ του 285 που βρίσκεται στο Ατσική .

Καλησπέρα έχω μια πορεία που θα ήθελα να μου λύσετε ο πατέρας μου εχει πάνω 67% αναπηρία(νομίζω πως είναι αυτός ο αριθμός)λόγω υγείας εχω ακούσει πως άμα κάποιος γονιός έχει θέμα δικαιούται το παιδί μειωμένη θητεία αυτό ισχύει; Δηλαδή άμα πάω παραμεθόριο αντί για εννιά μήνες θα κάνω έξι;

2 ώρες πριν, Mr.kostas είπε

Καλησπέρα έχω μια πορεία που θα ήθελα να μου λύσετε ο πατέρας μου εχει πάνω 67% αναπηρία(νομίζω πως είναι αυτός ο αριθμός)λόγω υγείας εχω ακούσει πως άμα κάποιος γονιός έχει θέμα δικαιούται το παιδί μειωμένη θητεία αυτό ισχύει; Δηλαδή άμα πάω παραμεθόριο αντί για εννιά μήνες θα κάνω έξι;

Αν είσαι ο μόνος ή ο πρώτος γιος τότε δικαιούσαι μειωμένη θητεία αλλά όχι 6 μηνών αλλά από 12 σε 9 μήνες ενδοχώρα και από 9 μήνες σε 8 στην παραμεθόριο. 6μηνης διάρκειας και στα 2 έχουν εκείνοι που και οι 2 γονείς είναι ανίκανοι για εργασία. 

Εδώ οι λόγοι μειωμένης θητείας

33 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Αν είσαι ο μόνος ή ο πρώτος γιος τότε δικαιούσαι μειωμένη θητεία αλλά όχι 6 μηνών αλλά από 12 σε 9 μήνες ενδοχώρα και από 9 μήνες σε 8 στην παραμεθόριο. 6μηνης διάρκειας και στα 2 έχουν εκείνοι που και οι 2 γονείς είναι ανίκανοι για εργασία. 

Εδώ οι λόγοι μειωμένης θητείας

Δεύτερος γιος είμαι οποτε δεν θα μετράει?

23 ώρες πριν, Womp-34- είπε

Γεια σας και παλι παιδια! Καποιες αποριες που ζηταω συγγνωμη αν ειναι χαζες.

Η ειδικοτητα ποσο ρολο παιζει; Δε ξερω αν ισχυει τοσο σε υποχρεωσεις (γιατι εχω διαβασει πως δεν παιζει ρολο), αλλα στο ποιο στρατοπεδο να σε στειλουν (πχ μπορει ενα στρατοπεδο να ζηταει μια συγκεκριμενη ειδικοτητα).

Και επισης, μπορει βυσμα να την «επηρεασει»; Δηλαδη, εγω που ειμαι Διαβιβασεις, υπαρχουν καποιες καλες ειδικοτητες, ωστε να τις πω στο βυσμα μου και να επιλεξει την καλυτερη και ετσι και να ειναι πιο κομπλε και απο θεμα εκπαιδευσης και ισως και υπηρεσιων αλλα και να μου ειναι πιο ευκολο για περισσοτερα ή για τα πιο «καλα» στρατοπεδα;

Και παλι συγγνωμη αν ειναι χαζες ερωτησεις 😅

Ευχαριστω πολυ!

Υ.Γ. Να αναφερω πως ειμαι Δ’ΕΣΣΟ και τωρα κανω την πρωτη εβδομαδα των ΣΠΕΝ, οποτε παρακαλω πολυ αν ισχυει το παραπανω, πειτε μου αν προλαβαινω στο να επιλεξω την καλυτερη ειδικοτητα.

Καλησπέρα Womp-34- και καλή θητεία. Κι εγώ διαβιβάσεις ήμουν οπότε μπορώ να σου πω 2 πράγματα. Αν μπορείς να βγάλεις ειδικότητα οδηγού τότε θα είσαι πιο καλά. Εγώ ήμουν γραφείο κίνησης και οδηγός και κάθε μέρα έβγαινα για κινήσεις καλύπτοντας ανάγκες του λόχου και του στρατοπέδου. Το καλό είναι ότι λείπεις ώρες από το στρατόπεδο οπότε γλυτώνεις αγγαρείες που άλλοι θα τρων λόγω ειδικοτήτων. Καλώς ή κακώς οι διαβιβάσεις δεν έχουν και ειδικότητες που κάνουν κάτι το ιδιαίτερο εκτός (από ΚΕΠΙΚ και ταχυδρομείο). Καλή επιλογή επίσης και ο ταχυδρόμος (θα σε φαν τα τρένα με ότι αυτό συνεπάγεται) αλλά θα έχεις μέρα παρά μέρα έξοδο και σε άλλη πόλη. Επίσης οι χειριστές ΕΡΜΗ συνήθως πάνε συνέχεια σε φυλάκια όπου έχει τέτοια συστήματα. 

11 ώρες πριν, Mr.kostas είπε

Έχω την εντύπωση αλλά δεν το βρίσκω κάπου επίσημα ότι αν δεν έχει αιτηθεί ο αδερφός σου μειωμένη θητεία, τότε μπορείς να την πάρεις εσύ. Αλλά θα πρέπει κάποιος να στο επιβεβαιώσει γιατί και όσα έχω ακούσει μπορεί να είναι ράδιο αρβύλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Mr.kostas είπε

Αντίστοιχη περίπτωση με εσένα που ξέρω αλλά ο πρώτος γιος είχε βγει ι5, ο 2ος γιος πήρε τη μείωση κανονικά.

Όπως και να έχει εγώ θα σου έλεγα να κάνεις τα χαρτιά σου κανονικά ακόμα και αν σου πουν από το γραφείο του στρατοπέδου ότι δεν θα την πάρεις.

Δεν έχεις να χάσεις κάτι 

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92

6 ώρες πριν, manolis940 είπε

Έχω την εντύπωση αλλά δεν το βρίσκω κάπου επίσημα ότι αν δεν έχει αιτηθεί ο αδερφός σου μειωμένη θητεία, τότε μπορείς να την πάρεις εσύ. Αλλά θα πρέπει κάποιος να στο επιβεβαιώσει γιατί και όσα έχω ακούσει μπορεί να είναι ράδιο αρβύλα.

Δεν το έθεσα βασικά σωστά είμαι δεύτερος γιος αλλά δεν έχω αδερφό έχω αδερφη μεγαλύτερη παίζει ρόλο?😅

3 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Αντίστοιχη περίπτωση με εσένα που ξέρω αλλά ο πρώτος γιος είχε βγει ι5, ο 2ος γιος πήρε τη μείωση κανονικά.

Όπως και να έχει εγώ θα σου έλεγα να κάνεις τα χαρτιά σου κανονικά ακόμα και αν σου πουν από το γραφείο του στρατοπέδου ότι δεν θα την πάρεις.

Δεν έχεις να χάσεις κάτι 

Ναι ναι θα το κανω

• Super Moderators
56 minutes ago, Mr.kostas said:

Δεν το έθεσα βασικά σωστά είμαι δεύτερος γιος αλλά δεν έχω αδερφό έχω αδερφη μεγαλύτερη παίζει ρόλο?😅

1ος γιος είσαι αλλά 2ο παιδί. 😛

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...