Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 hours ago, alexander098 said:

Εχω κατανεμηθει στην αεροπορια( οταν πηγα στα κεπ για την αναβολη λογω σπουδων οταν με ρωτησαν δηλωσα αεροπορια). Γινεται να το αλλαξω σε ξηρα;

Μπορείς, θα κάνεις αίτηση μετάταξης και θεωρώ θα το δεχτούν με μεγάλη χαρά. Το ανάποδο (Ξηρά->Αεροπορία) θέλει καλό βύσμα για να γίνει.

Δεν ξέρω γιατί θες να κάνεις αυτό το λάθος, αλλά σκέψου το καλά. 

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπερα έχω δυο απορίες που θα ήθελα να μου λύσετε…μπαίνω αρχές του χρόνου και πριν λίγα χρόνια ειχα φαει 2 πρόστιμα ένα λόγο πανελληνίων και ένα λόγο σχολής στο κάθε ένα είναι από 90 ευρώ ή 1 μήνα παραπάνω θητεία….λειπων αυτά θα τα πληρώσω αρχές του μήνα υπάρχει περίπτωση να αυξάνετε το πρόστιμο κάθε μήνα μέχρι να το πληρώσω? Και η δεύτερη απορια μου είναι άμα δηλώσω Λαμία ή Κύπρο θεωρείται παραμεθόριο?Δλδ 9 μήνες? 

28 λεπτά πριν, Mr.kostas είπε

υπάρχει περίπτωση να αυξάνετε το πρόστιμο κάθε μήνα μέχρι να το πληρώσω?

οχι μενουν σταθερα. Δεν θα χρειαστει να πληρωσεις παραπανω. 

28 λεπτά πριν, Mr.kostas είπε

Και η δεύτερη απορια μου είναι άμα δηλώσω Λαμία ή Κύπρο θεωρείται παραμεθόριο?

Στην Κυπρο ναι, στην Λαμια οχι. 

• Thanks 1

Καλησπερα θέλω να κανω μια χαζή αλλά χρήσιμη για εμένα ερώτηση… Μάρτιο μπαίνω στρατό και κατά την διάρκεια του στρατού μάλλον κάπου μέσα στο καλοκαίρι θέλω να παω σε έναν δερματολόγο για μια σχετικά μεγάλη ελιά που έχω στο πρόσωπο συν που μάλλον θα την βγάλω… η ερώτηση μου είναι άμα κλείσω ραντεβού για τον γιατρό εκει στον στρατο θα μου δώσουν άδεια για αυτό τον λόγο και για την επίσκεψη αλλά και για το χειρουργείο? Και επισης ο γιατρός ή ο στρατός είναι αυτός που θα εξαρτηθεί για τις πόσες μέρες θα πρέπει λείψω?

5 ώρες πριν, Mr.kostas είπε

Καλησπερα έχω δυο απορίες που θα ήθελα να μου λύσετε…μπαίνω αρχές του χρόνου και πριν λίγα χρόνια ειχα φαει 2 πρόστιμα ένα λόγο πανελληνίων και ένα λόγο σχολής στο κάθε ένα είναι από 90 ευρώ ή 1 μήνα παραπάνω θητεία….λειπων αυτά θα τα πληρώσω αρχές του μήνα υπάρχει περίπτωση να αυξάνετε το πρόστιμο κάθε μήνα μέχρι να το πληρώσω? Και η δεύτερη απορια μου είναι άμα δηλώσω Λαμία ή Κύπρο θεωρείται παραμεθόριο?Δλδ 9 μήνες? 

Λαμία δε τη θεωρεί παραμεθόριο ούτε hard-core Κολωνακιώτης 

7 ώρες πριν, aromeo είπε

Μπορείς, θα κάνεις αίτηση μετάταξης και θεωρώ θα το δεχτούν με μεγάλη χαρά. Το ανάποδο (Ξηρά->Αεροπορία) θέλει καλό βύσμα για να γίνει.

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Γιατι θεωρεις οτι θα κανω λαθος;

Καλησπερα παιδια,

Στη συμπληρωση στοιχειων στο parousiasi , οσον αφορα τα εμβολια, εκανα προσφατα αντιτετανικο.

Στη φορμα θα συμπληρωσω με τικ μονο το αντιτετανικο η θα βαλω και της μινιγγιτιδας που εχει γινει σε παιδικη ηλικια ;

Η δε παιζει καθολου ρολο;;

3 ώρες πριν, alexander098 είπε

Πολύ πιο χαλαρή η θητεία στην ΠΑ απο ότι στον ΣΞ. Ειναι κωλοφαρδία να μπεις Αεροπορία ή Ναυτικό χωρίς βύσμα, μη το πετάξεις. 

• Like 1
  • Thanks 1

3 hours ago, alexander098 said:

Ότι σου είπε ο Προπονητής. 

Στην ΠΑ το στρατιωτικό κομμάτι τελειώνει στις ~20 μέρες που διαρκεί η βασική στην 124. Άντε αν δεν έχεις βύσμα να πάρεις κυριλέ ειδικότητα και σε βάλουν μπατζή να φας άλλον έναν μήνα στην 124. Μετά θα πάρεις μετάθεση κοντά στο σπίτι σου (λογικά) και απλά θα υπάρχεις. Θα κάνεις 8-15 υπηρεσίες τον μήνα με off 2μερα - 3μερα και θα περιμένεις απλά να περάσει ο καιρός να πάρεις το πράσινο ή αν έισαι βύσμα λευκό ΕΦΠ.

Αν δεν έχεις βύσμα γενικά θα περάσεις χειρότερα από τους άλλους "Αετούς" αλλά σίγουρα πολύ καλύτερα απο τον μέσο όρο του ΣΞ.

• Like 1

Στις 14/8/2023 στις 2:57 ΜΜ, alexander098 είπε

Εχω κατανεμηθει στην αεροπορια( οταν πηγα στα κεπ για την αναβολη λογω σπουδων οταν με ρωτησαν δηλωσα αεροπορια). Γινεται να το αλλαξω σε ξηρα;

11 ώρες πριν, aromeo είπε

Θελει βυσμα για οποιαδηποτε αλλαγη, ισως οντως στην 2η περιπτωση να θελει καλυτερο.

Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω πως ειναι τα πράγματα, υπηρεσίες διανυκτέρευση κλπ στην γεωγραφική υπηρεσία στρατου ,στο μετοχικό ταμείο καθώς και στο πολεμικο μουσειο. Επίσης αν ξέρεις κανείς κάποιο άλλο μέρος που περνάς καλή και ήσυχη θητεία.  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

4 ώρες πριν, Kostaath είπε

Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω πως ειναι τα πράγματα, υπηρεσίες διανυκτέρευση κλπ στην γεωγραφική υπηρεσία στρατου ,στο μετοχικό ταμείο καθώς και στο πολεμικο μουσειο. Επίσης αν ξέρεις κανείς κάποιο άλλο μέρος που περνάς καλή και ήσυχη θητεία.  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Πως να ειναι ρε φιλε το Μετοχικο Ταμειο και η Γεωγραφικη Υπηρεσια; Άσχημα; Εχεις ακραιο βυσμα για να ψαχνεσαι για εκει, εκμεταλλευσου το, παρε τετοια μεταθεση και εισαι πενα.

On 14/08/2023 at 09:49, PanosKonstan said:

Καλημέρα, ξέρει κανένας πως είναι η θητεία στο ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκης; Δεν αναφέρομαι για τη φοίτηση με τις πανελλήνιες, αλλά για την υποχρεωτική θητεία, ως φαντάρος δηλαδή. Σας ευχαριστώ πολύ!

αν εισαι απο θεσ/κη, με τετοια μεταθεση μαλλον μετα βλεπω να κερδιζεις τζοκερ. Χαλαρα, παιζει σκοπετο (επισης χαλαρο) και σ/κ ψυχη. Η χαρα του παρταλι

• Thanks 1

50 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

αν εισαι απο θεσ/κη, με τετοια μεταθεση μαλλον μετα βλεπω να κερδιζεις τζοκερ. Χαλαρα, παιζει σκοπετο (επισης χαλαρο) και σ/κ ψυχη. Η χαρα του παρταλι

Χαχαχα πολύ ωραία. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, να είσαι καλά!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...