Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

On 14/07/2023 at 14:41, ak45 said:

Παιδιά από ρούχα στον στρατό τι παίζει περίπου; Κατατάσσομαι στις 17 Ιουλίου. Να αγοράσω εξτρα ρούχα για να έχω εκεί; Θα μου φτάσουν αυτά που δίνουν;

συμβουλες: t-shirts οπως γραφτηκε, αρκετα εσωρουχα, καλτσες (αν βρεις συμπιεστικες καλυτερα σε μαυρο χρωμα και ισως σε χακι κανονικες, σε συμβουλευω για πατους και ισως μερικα μικρα λουκετα (ασχετο απο το ρουχισμο αλλα για να μη χασεις τον εξτρα ρουχισμο που θα εχεις). Εκτος απο τα εσωρουχα (για προφανεις λογους) δωσε βαση στις καλτσες μιας και αν εισαι σκοπετο ΄η πεζοπορια, η αλλαγη στις καλτσες θα βοηθαει τα ποδια σου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα παιδιά,

αύριο παρουσιάζομαι στο 592 στο Λιτόχωρο, σώμα Μηχανικό (είμαι απόφοιτος Πολυτεχνείου).

Έχετε εικόνα για τα άτομα που συνήθως απαρτίζουν το σώμα και την μονάδα; Τα στελέχη και η καθημερινότητα στην βασική εκπαίδευση πως είναι;

Θα είμαι απόλυτα ευγνώμων και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή τιπ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kalltheway είπε

Καλησπέρα παιδιά,

αύριο παρουσιάζομαι στο 592 στο Λιτόχωρο, σώμα Μηχανικό (είμαι απόφοιτος Πολυτεχνείου).

Έχετε εικόνα για τα άτομα που συνήθως απαρτίζουν το σώμα και την μονάδα; Τα στελέχη και η καθημερινότητα στην βασική εκπαίδευση πως είναι;

Θα είμαι απόλυτα ευγνώμων και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή τιπ!

Φτιαχτηκες. ΜΧ γενικά θα βρεις πολυτεχνίτες αλλά όπως και σε όλα στο στρατό θα βρεις και άσχετους. Εκπαίδευση είναι αρκετά χαλαρή (την κάνετε με όλα τα υπόλοιπα όπλα) κι οι συνθηκες διαβιωσης για δεδομένα στρατού ειναι αρκετά καλές, σχετικά μικροί θάλαμοι, ευρωπαϊκή τουαλέτα για Νο2, ζεστό νερό πάντα, πλυντήριο ρούχων κλπ. Καραβανίλα δεν έχει πολλή, αμα δε κάνετε καμια χοντρή μλκια δε θα σας πει κανένας τίποτα γιατί τα στελέχη ειναι νορμαλ προς καλά, τουλάχιστον συγκριτικά με πεζικά, τεθωρες κλπ. Λιγη προσοχή (π.χ. δε βγαζεις φωτογραφία εγκαταστάσεις) και θα περάσεις ζάχαρη. Μεγάλο συν οτι το ΜΧ δεν ειναι στο κυρίως στρατόπεδο, αλλά τα χωρίζει πολιτικός δρόμος, οπότε θα έχετε την ησυχία σας, δε θα βλέπετε τον Ταξ σχεδόν ποτέ, δε θα σας χώνουν σε αγγαρείες τύπου μαγειρεία κλπ. 

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape

Γεια σας αγόοοορια~

Εγώ δηλώνω στρατόκαυλος, άρα δεν έχω ιδεά τι να απαντήσω σε 31χρονο κολλητό που το απέφευγε μέχρι τώρα.. αύριο του λένε πως παρουσιάζεται Θήβα συγκεκριμένα.. και με ρωτάει τι θα συμβεί.. αν δεν πάει.

Δηλαδή, τι να περιμένει απ' τη ζωή τους ερχόμενους καιρούς.. λ.χ. θα έρθει κάποιος σπίτι του; σε τυχαίο έλεγχο θα το βλέπουν αυτό και θα του πρήζουν τα @@; κτλπ.

Ευχαριστούμε ρε μόρτιδες.

Υ.Γ.: Δεν είναι όλοι για όλα.. :( 

Αν δεν παρουσιαστεί θα τον βγάλουν ανυπότακτο άμα googlareis θα βρεις συνέπειες κτλπ , αν θέλει να αποφύγει τον στρατό μπορεί να πάρει και απαλλαγή για ψυχολογικούς λόγους, γενικά 31 χρόνων θεωρώ πως μπορεί να τα ψάξει και αυτά μόνος του στο ίντερνετ και να μην τα θέλει όλα στο χέρι, υπάρχει και στρατιωτικό φόρουμ με περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα θέματα.

Στις 9/7/2023 στις 9:00 ΜΜ, Gingerbread είπε

οπότε μπαίνω γενάρη, κάνω 20 ημέρες και είμαι κομπλε δηλαδή. Θα ρωτήσω και στην στρατολογία, αλλά συνήθως σου κάνουν copy paste ένα φεκ και δεν βοηθάνε. Ευχαριστω πολύ.

Και γιατί σε τέτοια ηλικία να πληρώνεις και να ταλαιπωριέσαι; Δεν έχεις τρόπο να πάρεις απαλλαγή;

6 hours ago, 1comment said:

Και γιατί σε τέτοια ηλικία να πληρώνεις και να ταλαιπωριέσαι; Δεν έχεις τρόπο να πάρεις απαλλαγή;

Είμαι Ελλάδα, άρα δεν υπάρχει η λύση του να μείνω ανυπότακτος. Μόνο Ι5 που πέραν του ότι βρίσκω άσχημο να το παίξω τρελός, σκέφτομαι ότι σαν γιατρός δεν θα ναι καλό να έχω ένα τέτοιο χαρτί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Γεια σας αγόοοορια~

Εγώ δηλώνω στρατόκαυλος, άρα δεν έχω ιδεά τι να απαντήσω σε 31χρονο κολλητό που το απέφευγε μέχρι τώρα.. αύριο του λένε πως παρουσιάζεται Θήβα συγκεκριμένα.. και με ρωτάει τι θα συμβεί.. αν δεν πάει.

Δηλαδή, τι να περιμένει απ' τη ζωή τους ερχόμενους καιρούς.. λ.χ. θα έρθει κάποιος σπίτι του; σε τυχαίο έλεγχο θα το βλέπουν αυτό και θα του πρήζουν τα @@; κτλπ.

Ευχαριστούμε ρε μόρτιδες.

Υ.Γ.: Δεν είναι όλοι για όλα.. :( 

Εγώ όταν ήμουν στρατό, σε κάποια φάση με είχαν βάλει υπηρεσίες στο τηλεφωνικό κέντρο στο Κ.ΕΠΙΚ. Σε όλη την περίοδο που ήμουν εκεί μου έτυχαν 2-3 περιπτώσεις με παιδιά που δεν παρουσιάστηκαν. Ερχόταν ένας αξιωματικός με ένα επίσημο έγγραφο και μου έλεγε να καλέσω την αστυνομία και να τους το δώσω ώστε να το μεταφέρουν σε αυτόν που δεν παρουσιάστηκε. Όπως και το έκανα. Η αστυνομία έστελνε έναν δικό της αξιωματικό για να πάρει το χαρτί. Αν καλούσα νωρίς το πρωί μπορεί να ερχόντουσαν ακόμη και την ίδια μέρα. Μετά δεν ξέρω τι γινόταν.

Επεξ/σία από gokuthelegend

Απολυθηκα πριν μια βδομαδα, εκανα την θητεια μου στην Κυπρο (ΕΛΔΥΚ). Αν καποιος εχει ερωτησεις σχετικα με Κυπρο συγκεκριμενα ή και γενικοτερα στρατου, οτιδηποτε, να ρωτησει. Ξερω οτι ολα φαινονται βουνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Gingerbread είπε

Είμαι Ελλάδα, άρα δεν υπάρχει η λύση του να μείνω ανυπότακτος. Μόνο Ι5 που πέραν του ότι βρίσκω άσχημο να το παίξω τρελός, σκέφτομαι ότι σαν γιατρός δεν θα ναι καλό να έχω ένα τέτοιο χαρτί.

Α είσαι γιατρός. Ναι τότε δεν το συζητάμε. Εγώ πριν 9 χρόνια το έκανα αλλά όντως είχα κάποια ψυχολογικά θέματα και είχα χαρτί από γιατρό. Το καλό είναι ότι δεν σε "ξαναενοχλούν". 

Επεξ/σία από 1comment

Στις 17/7/2023 στις 7:08 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε

Φτιαχτηκες. ΜΧ γενικά θα βρεις πολυτεχνίτες αλλά όπως και σε όλα στο στρατό θα βρεις και άσχετους. Εκπαίδευση είναι αρκετά χαλαρή (την κάνετε με όλα τα υπόλοιπα όπλα) κι οι συνθηκες διαβιωσης για δεδομένα στρατού ειναι αρκετά καλές, σχετικά μικροί θάλαμοι, ευρωπαϊκή τουαλέτα για Νο2, ζεστό νερό πάντα, πλυντήριο ρούχων κλπ. Καραβανίλα δεν έχει πολλή, αμα δε κάνετε καμια χοντρή μλκια δε θα σας πει κανένας τίποτα γιατί τα στελέχη ειναι νορμαλ προς καλά, τουλάχιστον συγκριτικά με πεζικά, τεθωρες κλπ. Λιγη προσοχή (π.χ. δε βγαζεις φωτογραφία εγκαταστάσεις) και θα περάσεις ζάχαρη. Μεγάλο συν οτι το ΜΧ δεν ειναι στο κυρίως στρατόπεδο, αλλά τα χωρίζει πολιτικός δρόμος, οπότε θα έχετε την ησυχία σας, δε θα βλέπετε τον Ταξ σχεδόν ποτέ, δε θα σας χώνουν σε αγγαρείες τύπου μαγειρεία κλπ. 

Δεν ισχυει αυτο που λες  ειναι αναλογα την μοναδα. Εγω ημουν σε μοναδα πεζικου και ηταν πιο ζαχαρη και απο μηχανικο και απο διαβιβασεις κια πυροβολικο. Αντιθετα στο πυροβολικο τους πηγαινε κωλοφερατζα. Ειναι αναλογα με τον διοικητη και τα στελεχη και το vibe της μοναδας αμα ειναι πιο χαλαρα . 

10 minutes ago, whitelight said:

Δεν ισχυει αυτο που λες  ειναι αναλογα την μοναδα. Εγω ημουν σε μοναδα πεζικου και ηταν πιο ζαχαρη και απο μηχανικο και απο διαβιβασεις κια πυροβολικο. Αντιθετα στο πυροβολικο τους πηγαινε κωλοφερατζα. Ειναι αναλογα με τον διοικητη και τα στελεχη και το vibe της μοναδας αμα ειναι πιο χαλαρα . 

ξεχνας το ποιο σημαντικο: την ΕΣΣΟ. Αν σε μια ΕΣΣΟ δε μπει πολυς κοσμος ολους τους παει αιμα ακομα και ο διοικητης να ειναι χαλαρος.

36 λεπτά πριν, whitelight είπε

Το ΜΧ στο Λιτόχωρο, για το οποιο ρώτησε κι ο φίλος, ειναι η πιο χαλαρή μονάδα του στρατοπέδου. Το πυροβολικο ετσι κι αλλιως δε θεωρείται βυσματικό όπλο, 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...