Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 20/5/2020 στις 4:48 ΜΜ, petran91 είπε

Από τη δική μου εμπειρία αν δεν έχεις ΧΟΝΤΡΟ βύσμα ή αν δεν έχεις όντως πρόβλημα (έχουν γιατρούς που καταλαβαίνουν άσχετα με το τι χαρτιά θα τους παρουσιάσεις), απαλλαγή δεν παίρνεις.

Άποψη μου, πας και μιλάς στους γιατρούς ειλικρινά και τους λες όλα σου τα προβλήματα. Στην χειρότερη, σου δίνουν απλά αναβολή. Δεν κρατάνε κανέναν με το ζόρι.

Αυτό που λες ότι δεν θα πάρει αναβολή απαλλαγή και του κάνουν ψυχική οδύνη την έκατσαν θα χάσουν την δουλειά τους

Παιδιά καλησπερα πάσχω από ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή το θέμα μου είναι με γνωμάτευση από τον γιατρό θα μου δοθεί αναβολή-απαλλαγή η θα τρέχω και δεν θα φτάνω;;;;;

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, billclinton είπε

Παιδια πιστευετε καλύτερα γραφιάς ή οδηγός στο γεεθα/ετυπ???

Γραφιάς που; Αν και το δίλημμα σου μου μοιάζει σε ένα κουβά σκ....σοκολάτες ή ένα κουβά χρυσό; 🤣

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, nektariospalamp είπε

Πότε επιτέλους θα μας ρωτήσουν αν θέλουμε να πάμε στον τόπο κατοικίας μας;

Πήγαινε στο 1ο γραφείο στην στρατολογία και ρώτα μόνο σου ;)

Δημοσ.
8 hours ago, nektariospalamp said:

Αναφέρεσαι σε Β ΕΣΣΟ?Ούτε σε εμάς δεν ήρθε κάτι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα

Πόσο καιρό περίπου καθόμαστε στο κέντρο κατάταξης νεοσυλλέκτων πλέον;

Δ εσσο

Επεξ/σία από mr.robot
Δημοσ.
22 ώρες πριν, nektariospalamp είπε

Ήρθαν σήμερα σε εμάς φρουρές προτίμησης.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mr.robot είπε

Καλημέρα

Πόσο καιρό περίπου καθόμαστε στο κέντρο κατάταξης νεοσυλλέκτων πλέον;

Δ εσσο

Δεν υπάρχει κέντρο, σε μονάδες κανονικά πηγαίνεις απλά οι νεοσύλλεκτοι ακολουθούν και πρόγραμμα εκπαίδευσης πριν μπουν σε υπηρεσίες. Την 3η Παρασκευή απο την κατάταξη ορκίζεστε, μεχρι τότε εχετε εξόδους μονο ΣΚ ασχέτως αν μεσοβδόμαδα έχετε υπηρεσία ή εκπαίδευση. Μετά άδεια και μετά ΣΠΕΝ που όμως μπορει να το κάνετε και σε άλλη μονάδα (αν π.χ. δηλώσεις παραμεθόριο, ΕΛΔΥΚ, Στρατονομίες κλπ)

Στις 4/7/2023 στις 10:17 ΜΜ, manolis940 είπε

Γραφιάς που; Αν και το δίλημμα σου μου μοιάζει σε ένα κουβά σκ....σοκολάτες ή ένα κουβά χρυσό; 🤣

Γενικά είναι ψιλοπαρόμοια σαν ώρες. Απλά γραφέας μπορει να πηγαίνει κάθε μέρα μέχρι τις 2 (ΓΕΕΘΑ είσαι αφού) ενώ οδηγός (μερίμνη οδηγούς εχει κυρίως το ΓΕΕΘΑ),  να πηγαίνει απο το πρωί μέχρι το βράδυ αλλά εναλλάξ με άλλο άτομο

Δημοσ.
On 04/07/2023 at 20:54, DjAek2003 said:

Παιδιά καλησπερα πάσχω από ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή το θέμα μου είναι με γνωμάτευση από τον γιατρό θα μου δοθεί αναβολή-απαλλαγή η θα τρέχω και δεν θα φτάνω;;;;;

Αν η πάθηση σου εμφανίζεται στο ΦΕΚ, θα πάρεις το νούμερο ικανότητας που ορίζει αυτό, με κάποια ελαστικότητα προς μεγαλύτερα νούμερα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

διέκοψα την αναβολή μου αρχές Ιουνίου και δήλωσα να μπω Σεπτέμβρη στρατό, έλαβα email με τίτλο ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΗΝ 2023 Ε΄ ΕΣΣΟ, αλλά σήμερα μου στείλαν πως θα μπω αυτόν τον μήνα με την 2023 Δ ΕΣΣΟ. Έχω τραυματισμό στον ώμο μου και τελειώνω τις φυσικοθεραπείες μου τέλη Αυγούστου και επιπλέον λόγω οικονομικών δεν μπορώ να μπω αυτόν τον μήνα, αλλά Σεπτέμβρη όπως είχα δηλώσει. Τι μπορώ να κάνω για να μπω Σεπτέμβρη;

Επεξ/σία από Pezos123
Δημοσ.
Στις 4/7/2023 στις 11:34 ΠΜ, mr.robot είπε

Από τα ΚΕΠ για στρατιωτική χρήση ναι

Και το έδιναν στην μονάδα - κέντρο κατάταξης την πρώτη μέρα ;

Αν και λίγο αργά:

Γενικά δεν παίζει ρόλο η " σειρά " στα αδέρφια πλέον, νομίζω.

Εγώ ως μικρότερος από 4 αδέρφια ( έχω 3 αδερφές ) κάνω εξάμηνο κανονικά.

Ξάδερφος μου είναι 2 αγόρια και 2 κορίτσια, και τα 2 αγόρια έκαναν εξάμηνο.

Προσωπικά, Β ΕΣΣΟ εδώ, αφου μας έστειλαν όπου μας έστειλαν, έκανα μέσω ίντερνετ την κατάθεση του πιστοποιητικού στο stratologia, μέσα από το στρατόπεδο. Βέβαια ηλεκτρονικά δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για την εξέλιξη της αίτησης αν δεν πάρεις τηλέφωνο.

Σε 2 βδομάδες μετά περίπου, με κάλεσαν στο πρώτο γραφείο και μου έδειξαν το χαρτί που τους ήρθε που γράφει με κάθε επισημότητα πως είμαι εξαμήνος. Αυτό το χαρτί το κρατάνε στο γραφείο.

Δημοσ.

Ερώτηση για εξαγορά: Αν κάποιος είναι 33 μπορεί να εξαγοράσει. Σκέφτομαι όμως ότι όποιος παρουσιάζεται Ιανουάριο (Α ΕΣΣΟ) πρέπει να κάνει τα χαρτά του Δεκέμβριο. Το σύστημα θα  νιώθει ή θα βλέπει 32 χρονών (αφού θα ναι ακόμα στο προηγούμενο έτος).

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

Ερώτηση για εξαγορά: Αν κάποιος είναι 33 μπορεί να εξαγοράσει. Σκέφτομαι όμως ότι όποιος παρουσιάζεται Ιανουάριο (Α ΕΣΣΟ) πρέπει να κάνει τα χαρτά του Δεκέμβριο. Το σύστημα θα  νιώθει ή θα βλέπει 32 χρονών (αφού θα ναι ακόμα στο προηγούμενο έτος).

Σου διαφεύγει αυτή η προϋπόθεση: "αφού προηγουμένως εκπληρώσουν ενόπλως στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση είκοσι (20) ημερών"

https://www.stratologia.gr/el/node/166

Οπότε τα χαρτιά τα καταθέτει αφού καταταγεί και κάνει τον ελάχιστο αριθμό ημερών όπως περιγράφεται στο άρθρο. Δεν κάνει κάτι νωρίτερα.

Δημοσ.
10 minutes ago, ioankav said:

Σου διαφεύγει αυτή η προϋπόθεση: "αφού προηγουμένως εκπληρώσουν ενόπλως στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση είκοσι (20) ημερών"

https://www.stratologia.gr/el/node/166

Οπότε τα χαρτιά τα καταθέτει αφού καταταγεί και κάνει τον ελάχιστο αριθμό ημερών όπως περιγράφεται στο άρθρο. Δεν κάνει κάτι νωρίτερα.

οπότε μπαίνω γενάρη, κάνω 20 ημέρες και είμαι κομπλε δηλαδή. Θα ρωτήσω και στην στρατολογία, αλλά συνήθως σου κάνουν copy paste ένα φεκ και δεν βοηθάνε. Ευχαριστω πολύ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...