Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ξέρει κανείς αν γίνεται να πάω ειδικές δυνάμεις αφότου έχω κατανεμηθεί στον Στρατό Ξηράς; Είχα κάνει δήλωση για απλή θητεία στον στρατό ξηράς αλλά άλλαξα γνώμη και θέλω να πάω ΟΥΚ. Γίνεται να το δηλώσω όταν παρουσιαστώ ή δεν παίζει κάτι τέτοιο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα σήμερα είδα στο σάιτ της στρατολογίας αυτό: τι θα πρέπει να προσέξω σαν νεοσύλλεκτος; Γνωρίζει κανείς τι παίζει εκεί στο κέντρο και τι θα κάνω σαν "Διαβιβάσεων" ;

Ευχαριστώ.

Είστε υπόχρεος κατάταξης, με την 2023 Δ΄ ΕΣΣΟ (Ιούλιος), δυνάμει της ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ 90/2023 .
Έχετε κατανεμηθεί σε Στρατός Ξηράς, Διαβιβάσεις.
Υποχρεούσθε να παρουσιαστείτε σε 586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού (586 Μ/Π ΤΠ) (ΓΡΕΒΕΝΑ) στις 18-07-2023 .

Στο σημειωμα καταταξης αναγραφει κατω εντος 72 ωρων να γινει PCR test 

το οποιο φανταζομαι δεν το καλυπτουν και το πληρωνεις απο την τσεπη σου σαν καλος πολιτης.

ισχυει ;

1 hour ago, mr.robot said:

Στο σημειωμα καταταξης αναγραφει κατω εντος 72 ωρων να γινει PCR test 

το οποιο φανταζομαι δεν το καλυπτουν και το πληρωνεις απο την τσεπη σου σαν καλος πολιτης.

ισχυει ;

Το κάνεις σε δημόσιο νοσοκομείο της περιοχής σου δωρεάν με το σημείωμα κατάταξης σου.

Συνήθως υπάρχουν συγκεκριμένες μέρες/ώρες, τα αποτελέσματα την επόμενη μέρα ανεβαίνουν στο gov και μπορείς να εκτυπώσεις τη βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού.

• Like 1

23 λεπτά πριν, aromeo είπε

Ή δεν κάνεις τίποτα και στο κάνουν την ημέρα που θα παρουσιαστείς.

Θα το κάνω μέσω νοσοκομείου που λέει ο φίλος από πάνω να είμαι σειφ.

Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την θητεία και τι να προσέξω.

Η θητεία μου θα διαρκέσει 6 μήνες λόγο πολυτεκνείας.

Τι πράγματα πρέπει να πάρω μαζί;

Πορτοφόλια, κάρτες κλπ είναι ασφαλές;

Που αφήνουμε τα πράγματα υπάρχει περίπτωση να τα κλέψει κανείς;

Τι άλλο να προσέξω γενικά;

Ευχαριστώ και εύχομαι καλή και ασφαλή θητεία σε ολους

Στις 16/9/2019 στις 6:58 ΜΜ, hynofu είπε

99% η μονάδα σου θα είναι η 34 ΕΜΑ στην Άσσηρο και θα πας εκεί ίδια μέρα ή μια μέρα μετά.

Με 34 ΕΜΑ εγω θα επαιρνα αναβολη ή τουλαχιστον τηλεφωνο. Χειροτερη μοναδα στην Ασσυρο με τεραστια διαφορα. Αλλιως πες καλησπερα στον επιλαρχο Δροσο για εμενα και θα εισαι τυχερος αν δεν σου δωσει 5 Φ.

Θα ηθελα να ρωτησω για στρατιωτες στρατου ξηρας υπαρχει ανωτατο οριο υπηρεσιων τον μηνα; Ξερω οτι ισχυει για τα στελεχοι αλλα για στρατιωτες; Εχω φιλο που ειναι στην 23 ενοπλη υπηρεσια σε μηνα με 30 μερες.

On 27/06/2023 at 15:07, billclinton said:

παιδια ξερετε ποια ειναι η φαση ΓΕΕΘΑ/ ΕΤΥΠ απο ΠΝ?

κατα τυχη τη περασμενη εβδομαδα ειχα περασει απο ΓΕΕΘΑ αλλα τα παιδια (ολα τα σωματα) ηταν ατυχα με αλλαγη κυβερνησης (τους #@#σαν στις ετοιμασιες/γυαλισματα/προβες). Γενικα στο ναυτικο ειναι πιο χαλαρα σε υπηρεσιες/καθηκοντα.

On 27/06/2023 at 21:29, truman2193 said:

Ξέρει κανείς αν γίνεται να πάω ειδικές δυνάμεις αφότου έχω κατανεμηθεί στον Στρατό Ξηράς; Είχα κάνει δήλωση για απλή θητεία στον στρατό ξηράς αλλά άλλαξα γνώμη και θέλω να πάω ΟΥΚ. Γίνεται να το δηλώσω όταν παρουσιαστώ ή δεν παίζει κάτι τέτοιο;

στο κεντρο που θα παρουσιαστεις θα σε ερωτησουν αν θες να πας ειδικες δυναμεις ή Κυπρο ή να γινεις υπαξιωματικος. Αν επιλεξεις ειδικες δυναμεις και εχεις καποια τυπικα προσωντα (υψος/φυσ κατασταση) θα πας στη προεπιλογη (χωρις να σημαινει οτι θα υπηρετησεις->μπορει να κοπεις).

20 hours ago, mr.robot said:

Καλησπέρα σήμερα είδα στο σάιτ της στρατολογίας αυτό: τι θα πρέπει να προσέξω σαν νεοσύλλεκτος; Γνωρίζει κανείς τι παίζει εκεί στο κέντρο και τι θα κάνω σαν "Διαβιβάσεων" ;

Ευχαριστώ.

Είστε υπόχρεος κατάταξης, με την 2023 Δ΄ ΕΣΣΟ (Ιούλιος), δυνάμει της ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ 90/2023 .
Έχετε κατανεμηθεί σε Στρατός Ξηράς, Διαβιβάσεις.
Υποχρεούσθε να παρουσιαστείτε σε 586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού (586 Μ/Π ΤΠ) (ΓΡΕΒΕΝΑ) στις 18-07-2023 .

μη μασας ειναι χαλαρα γενικα. Στην αρχη θα κανεις ολες τις υπηρεσιες (οπως παντου στο στρατο) απο αγκαριες μεχρι σκοπιες και θαλαμοθυλαξη και προφανως βασικη εκπαιδευση αλλα μετα στις διαδιβασεις θα παρεις ειδικοτητα: μπορει απο χειριστης ασυρματου, οδηγος, κρυπτογραφος κτλ εχει παρα πολλες ειδικοτητες. Θα δουν τα προσοντα σου/πτυχια που μπρει να εχεις και θα σου δωσουν ειδικοτητα. Γενικα ειναι πιο χαλαρα απο π.χ Τεθωρακισμενα

6 hours ago, Jimaras3 said:

Θα ηθελα να ρωτησω για στρατιωτες στρατου ξηρας υπαρχει ανωτατο οριο υπηρεσιων τον μηνα; Ξερω οτι ισχυει για τα στελεχοι αλλα για στρατιωτες; Εχω φιλο που ειναι στην 23 ενοπλη υπηρεσια σε μηνα με 30 μερες.

2015 μετα  την αλλαγη κυβερνοντων ειμασταν 30 στα 30 για 3-4 μηνες αρα οχι.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

μη μασας ειναι χαλαρα γενικα. Στην αρχη θα κανεις ολες τις υπηρεσιες (οπως παντου στο στρατο) απο αγκαριες μεχρι σκοπιες και θαλαμοθυλαξη και προφανως βασικη εκπαιδευση αλλα μετα στις διαδιβασεις θα παρεις ειδικοτητα: μπορει απο χειριστης ασυρματου, οδηγος, κρυπτογραφος κτλ εχει παρα πολλες ειδικοτητες. Θα δουν τα προσοντα σου/πτυχια που μπρει να εχεις και θα σου δωσουν ειδικοτητα. Γενικα ειναι πιο χαλαρα απο π.χ Τεθωρακισμενα

Είμαι απόφοιτος τμήματος ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας και έχω και πτυχίο - απολυτήριο ΕΠΑΛ πληροφορικής.

Έχω και γνώσεις σε δίκτυα υπολογιστές εγκαταστάσεις windows κλπ δεν ξέρω εάν χρησιμεύουν αυτά κάπου

Καθώς επίσης και δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου.

Επεξ/σία από mr.robot

λογικα θα σε βαλουν σε καποια αντιστοιχη ειδικοτητα. Μπορεις να βοηθησεις σε καποιο ΚΕΠΙΚ (κατι σα το τμημα πληροφορικης καθε στρατοπεδου) αλλα δε θα πεσω και απο τα συνεφα αν απλως γινεις οδηγος. Στο στρατο μερικες φορες δεν υπαρχει λογικη....

23 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

λογικα θα σε βαλουν σε καποια αντιστοιχη ειδικοτητα. Μπορεις να βοηθησεις σε καποιο ΚΕΠΙΚ (κατι σα το τμημα πληροφορικης καθε στρατοπεδου) αλλα δε θα πεσω και απο τα συνεφα αν απλως γινεις οδηγος. Στο στρατο μερικες φορες δεν υπαρχει λογικη....

Όταν παρουσιαστώ με ρωτάνε που θέλω να πάω η από μόνοι τους;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...