Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια καλησπέρα, εχω κατανομή πολεμική αεροπορία (χωρις βυσμα - δεν ξερω πως εγινε αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα) και εχω δυο απορίες για όποιον τυχαινει και ξέρει και έχει ορεξη να βοηθήσει:

• Υπάρχει μια ηλεκτονική φορμα από οτι εμαθα που τη συμπληρώνεις οταν ακυρωσεις την αναβολή σου, ώστε να επιλεξεις σε ποιο μερος θα ήθελες να καταταγείς. Ισχύει αυτο; Δηλώνεται πριν μπω Τρίπολη ή μετά;

• Ακούγεται ότι Αθήνα γενικά παίζει πολυ εξοδος του τύπου 3-3 η παρόμοια στην αεροπορια. Ως αθηναίος θα με συνέφερε κάτι τέτοιο, αλλα έχω κολλησει στην ιδέα να παω 9μηνο παραμεθόριο (τύπου Λημνο ή Ρόδο - αν όντως ισχύει το χαρτί που αναφέρω στο προηγούμενο bullet και όντως εχω δικαιωμα να επιλεξω). Το θεωρείτε χαζό; Ολοι μου λενε οτι στα νησια βολευονται μονο οσοι μενουν στο νησί (πχ. αν παω Λημνο, τις περισσότερες αδειες θα τις περνουν αυτοι που μενουν Λημνο) ενω οι υπολοιποι το πολυ να παρουν κανα απογευμα. Δε με νοιαζει να βολευτω απλα δεδομένου οτι Αθηνα ειναι λασκα δε θελω να σκαψω το λακκο μου, και θα ηθελα να εχω τη δυνατότητα να ερχομαι ιδανικα καμια αθηνα - ισως ζηταω πολλα :P

Θενξ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 26/5/2023 στις 5:27 ΜΜ, Restp1238 είπε

Μην παίζεις με το πρόβλημα του ανθρώπου άμα δεν έχεις να πεις κάτι σοβαρό απλά μη μιλάς. Δε θα σου άρεσε να σου πατάνε τον καλλο.

Σειρά που πήγε έβαλε βύσμα να πάει και δεν έκανε ούτε μια έλξη. Με το σταυρό στο χέρι και αν σε πάρουν δεν είναι δύσκολα τα αθλήματα για να μπεις το θέμα είναι αφού μπεις. Σαφώς καψωνι νίλα και μεγαλύτερη τυπικότητα από πεζικό. Πολλές ασκήσεις κάτι που ακόμα και άμα έχει άτομα  όπως στη στ πχ πάλι βαράς εμπλοκές γιατί απλά όλοι πάνε στην άσκηση . Πολύ κούραση βέβαια μαθαίνεις αρκετά και κανείς μια πιο μάχιμη θητεία όμως πιο κουραστική . Αλλιώς να το σκέφτεσαι από έξω και αλλιώς όταν είσαι μέσα και έχεις κάθε μέρα τα ίδια για μήνες. Ανάλογα τι θες πάντως δεν είναι δύσκολο να μπεις άμα ειδικά έχεις και βύσμα το θέμα είναι πως να την παλέψεις εκεί μέσα . Και για πεζοναύτες αλλά και γενικά και σε άλλες μονάδες ειδικών δυνάμεων 

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες 

8 ώρες πριν, ShadyX είπε

Παιδια καλησπέρα, εχω κατανομή πολεμική αεροπορία (χωρις βυσμα - δεν ξερω πως εγινε αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα) και εχω δυο απορίες για όποιον τυχαινει και ξέρει και έχει ορεξη να βοηθήσει:

• Υπάρχει μια ηλεκτονική φορμα από οτι εμαθα που τη συμπληρώνεις οταν ακυρωσεις την αναβολή σου, ώστε να επιλεξεις σε ποιο μερος θα ήθελες να καταταγείς. Ισχύει αυτο; Δηλώνεται πριν μπω Τρίπολη ή μετά;

• Ακούγεται ότι Αθήνα γενικά παίζει πολυ εξοδος του τύπου 3-3 η παρόμοια στην αεροπορια. Ως αθηναίος θα με συνέφερε κάτι τέτοιο, αλλα έχω κολλησει στην ιδέα να παω 9μηνο παραμεθόριο (τύπου Λημνο ή Ρόδο - αν όντως ισχύει το χαρτί που αναφέρω στο προηγούμενο bullet και όντως εχω δικαιωμα να επιλεξω). Το θεωρείτε χαζό; Ολοι μου λενε οτι στα νησια βολευονται μονο οσοι μενουν στο νησί (πχ. αν παω Λημνο, τις περισσότερες αδειες θα τις περνουν αυτοι που μενουν Λημνο) ενω οι υπολοιποι το πολυ να παρουν κανα απογευμα. Δε με νοιαζει να βολευτω απλα δεδομένου οτι Αθηνα ειναι λασκα δε θελω να σκαψω το λακκο μου, και θα ηθελα να εχω τη δυνατότητα να ερχομαι ιδανικα καμια αθηνα - ισως ζηταω πολλα :P

Θενξ!

Δαγκωτό για παραμεθόριο. Ακομα και 2-1 να σε πηγαίνει, ΠΑ μαζεύεις τις εξόδους σου και φεύγεις τελείως, δηλαδή κάθεσαι 20 μέρες και φεύγεις 10 μαζεμένες. Μικραίνει πολύ η θητεία με αυτό τον τρόπο. 

Επίσης 1. άδειες οι στρατιώτες που υπηρετούν μαζί παίρνουν εξίσου το ίδιο και εξόδους (απλά οι ντόπιοι παίρνουν διανυκτέρευση) 2. Μην ακούς την εμπειρία οποιουδήποτε έχει πάει Στρατό Ξηράς στην παραμεθόριο, ΠΑ/ΠΝ ειναι άλλος πλανήτης. 

• Like 1

11 ώρες πριν, ShadyX είπε

Θενξ!

Γενικά στην ΠΑ το βύσμα χρειάζεται πιο πολύ για να καβατζώσεις καλή ειδικότητα και υπηρεσία παρά για να τοποθετηθείς. Θα βγάλει νόημα όταν πάρεις μετάθεση αυτό. 

Ό,τι και να δηλώσεις στην φόρμα θα στα ζητήσουν πάλι όταν παρουσιαστείς στη 124, οπότε μην κάνεις τίποτα. Θα σε ρωτήσουν προτίμηση για μετάθεση και συνήθως οι περισσότεροι πάνε όπου ζητήσουν.

Αθήνα γενικά είναι καλά (π.χ. Τατόι όλοι παίρνουν διανυκτέρευση εκτός από όσους κάνουν 24ωρη υπηρεσία, 13:30 νεκρώνει ο τόπος και έχεις 2-3 off ανάμεσα στις υπηρεσίες).

Αν σε ψήνει να πας παραμεθόριο, δήλωσε το και μακάρι να σε στείλουν (δεν είναι στάνταρ). 3 μήνες είναι μεγάλο διάστημα για τα χακί και αξίζει να τους γλυτώσεις όσο μπιφτέκι και να φας από τους ντόπιους. 

• Thanks 1

12 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Δαγκωτό για παραμεθόριο. Ακομα και 2-1 να σε πηγαίνει, ΠΑ μαζεύεις τις εξόδους σου και φεύγεις τελείως, δηλαδή κάθεσαι 20 μέρες και φεύγεις 10 μαζεμένες. Μικραίνει πολύ η θητεία με αυτό τον τρόπο. 

Επίσης 1. άδειες οι στρατιώτες που υπηρετούν μαζί παίρνουν εξίσου το ίδιο και εξόδους (απλά οι ντόπιοι παίρνουν διανυκτέρευση) 2. Μην ακούς την εμπειρία οποιουδήποτε έχει πάει Στρατό Ξηράς στην παραμεθόριο, ΠΑ/ΠΝ ειναι άλλος πλανήτης. 

Θενξ για την απάντηση! Με λιγα λογια αν κατάλαβα καλά η έξοδος (που απο οσο ξερω αν την παρεις διαρκει απο οταν τελειωσεις οτι κανεις το πρωι μεχρι να ξαναμπείς μεσα το βραδυ - με λιγα λογια οχι υπηρεσιες για ενα απογευμα) μετατρέπεται σε "ατυπη ολοημερη άδεια" ας πουμε παρόλο που ακομα εχει το όνομα "εξοδος"; Τις οποιες απλα δεν τις παιρνεις τελικα και κανεις υπηρεσιες εκεινες τις ωρες ωστε να τις παρεις εκ των υστερων μαζι? (φανταζομαι εξαρταται αν το δεχτει κατι τετοιο ο διοικητης σου)

Οπότε χωρίς προφανως να ειμαστε σιγουροι για τιποτα, οι πιθανοτητες να είναι πολυ χειροτερα στην παραμεθορίο σε σχεση με την αθηνα (αν εξαιρεσουμε το γεγονος οτι χανω τα προνομια του σπιτιου που εχω αθηνα "κοντα") ειναι μικρές σωστα?

Ισως το υπεραναλυω το θεμα, απλα οταν εχεις την ψευδαισθηση της επιλογης, μπαινεις στο τρυπακι να σκεφτεσαι τι να διαλεξεις, ωστε να μη κοπανας το κεφαλι σου στο τοιχο μετα και να λες οτι εγω διαλαξα εθελοντικα τη βλακεια που μου ετυχε :) χαχα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Είναι να καταταχθω Στρατό Ξηράς Δ' ΕΣΣΟ τον Ιούλιο 2023 η τοποθεσία είναι ακόμα άγνωστη

Ωστόσο όπως διάβαζα από δω και από εκεί πρέπει να συμπληρώσω στοιχεία στο parousiasi.army.gr

Είναι υποχρεωτικό αυτό; 

Ένας φίλος που το είχε συμπληρώσει αλλού τον πήγαν τελικά.

Γιατί δεν έχει στρατόπεδα Αθήνας μέσα;

Θα κάνω 6 μήνη θητεία λόγο πολυτεκνειας ( 4 αδέρφια )

Τι άλλο θα μου προτείνατε να προσέξω ;

Σας ευχαριστώ 

Επεξ/σία από mr.robot

9 ώρες πριν, ShadyX είπε

Θενξ για την απάντηση! Με λιγα λογια αν κατάλαβα καλά η έξοδος (που απο οσο ξερω αν την παρεις διαρκει απο οταν τελειωσεις οτι κανεις το πρωι μεχρι να ξαναμπείς μεσα το βραδυ - με λιγα λογια οχι υπηρεσιες για ενα απογευμα) μετατρέπεται σε "ατυπη ολοημερη άδεια" ας πουμε παρόλο που ακομα εχει το όνομα "εξοδος"; Τις οποιες απλα δεν τις παιρνεις τελικα και κανεις υπηρεσιες εκεινες τις ωρες ωστε να τις παρεις εκ των υστερων μαζι? (φανταζομαι εξαρταται αν το δεχτει κατι τετοιο ο διοικητης σου)

Οπότε χωρίς προφανως να ειμαστε σιγουροι για τιποτα, οι πιθανοτητες να είναι πολυ χειροτερα στην παραμεθορίο σε σχεση με την αθηνα (αν εξαιρεσουμε το γεγονος οτι χανω τα προνομια του σπιτιου που εχω αθηνα "κοντα") ειναι μικρές σωστα?

Ισως το υπεραναλυω το θεμα, απλα οταν εχεις την ψευδαισθηση της επιλογης, μπαινεις στο τρυπακι να σκεφτεσαι τι να διαλεξεις, ωστε να μη κοπανας το κεφαλι σου στο τοιχο μετα και να λες οτι εγω διαλαξα εθελοντικα τη βλακεια που μου ετυχε :) χαχα

ΠΑ-ΠΝ όταν δεν έχεις υπηρεσία δε μπαίνεις καθόλου. Στον ΣΞ ισχύει αυτό που λες μεχρι το μεσημέρι. Κάνεις μαζεμένες 15-20 υπηρεσίες και μετά φεύγεις το υπόλοιπο διάστημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mr.robot είπε

Καλησπέρα

Είναι να καταταχθω Στρατό Ξηράς Δ' ΕΣΣΟ τον Ιούλιο 2023 η τοποθεσία είναι ακόμα άγνωστη

Ωστόσο όπως διάβαζα από δω και από εκεί πρέπει να συμπληρώσω στοιχεία στο parousiasi.army.gr

Είναι υποχρεωτικό αυτό; 

Ένας φίλος που το είχε συμπληρώσει αλλού τον πήγαν τελικά.

Γιατί δεν έχει στρατόπεδα Αθήνας μέσα;

Θα κάνω 6 μήνη θητεία λόγο πολυτεκνειας ( 4 αδέρφια )

Τι άλλο θα μου προτείνατε να προσέξω ;

Σας ευχαριστώ 

Αθήνα δεν γίνεται να παρουσιαστείς έτσι και αλλιώς , θα σε πάνε αλλού αρχικά και μετά λόγω πολυτεκνίας θα τοποθετηθείς κάπου εντός του νομού κατοικίας σου.

Και να μην το συμπληρώσεις δεν θα γίνει κάτι , αυτά που πρέπει να ετοιμάσεις είναι τα δικαιολογητικά της μειωμένης θητείας για να σου εγκριθεί άμεσα.

Επεξ/σία από dionisis1925

33 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Αθήνα δεν γίνεται να παρουσιαστείς έτσι και αλλιώς , θα σε πάνε αλλού αρχικά και μετά λόγω πολυτεκνίας θα τοποθετηθείς κάπου εντός του νομού κατοικίας σου.

Και να μην το συμπληρώσεις δεν θα γίνει κάτι , αυτά που πρέπει να ετοιμάσεις είναι τα δικαιολογητικά της μειωμένης θητείας για να σου εγκριθεί άμεσα.

Α τα παίρνω μαζί τα δικαιολογητικά εκεί που θα παρουσιαστώ και τους τα δίνω εκεί την πρώτη ημέρα ;

Το να τοποθετηθω κοντά στον νομό κατοικίας μου να φανταστώ είναι θέμα τύχης η μέσου καθώς δεν σε στέλνουν στον νόμου σου ειδάλλως ακόμα και από πολύτεκνη οικογένεια να προέρχεσαι σωστά;

Πλέον μπορείς και μέσω της πλατφόρμας gov να καταθέσεις τα δικαιολογητικά ( https://www.gov.gr/ipiresies/strateuse/katataxe/metaphora-se-meiomene-theteia-strateuses ).

Όσοι κάνουν 6μηνη  θητεία νομίζω τοποθετούνται έτσι και αλλιώς κοντά στο νομό κατοικίας , τώρα το πόσο καλό θα είναι το στρατόπεδο από άποψη υπηρεσιών και εξόδων είναι θέμα τύχης ή βύσματος.

Το πτυχίο μου, που μπορω να το καταθέσω;

Δεν υπάρχει επιλογή στο parousiasi.army.gr, 

έχει μόνο σαν επαγγελματα αλλα αυτο μπορει να το γραφει οποιος θελει...

Επίσης, καποιος άλλος που να ειχε 4 αδερφια και να εκανε 6 μηνο υπαρχει εδω;

Ισχυει το 6 μηνο εαν εισαι Αττικη ή καπου Στερεα Ελλαδα και οχι παραμεθοριο; 

2 ώρες πριν, mr.robot είπε

Επίσης, καποιος άλλος που να ειχε 4 αδερφια και να εκανε 6 μηνο υπαρχει εδω;

Ισχυει το 6 μηνο εαν εισαι Αττικη ή καπου Στερεα Ελλαδα και οχι παραμεθοριο; 

Για μειωμένη θητεία 6 μηνών, δεν υπάρχει περιορισμός σε ποιο μέρος θα την κάνεις.
Αναλυτικά εδώ:
http://army.gr/el/organosi/stoiheia-organosis-genikoy-epiteleioy-stratoy/b-klados/v4-dieythynsi-stratologikoy/thiteia

Καλησπέρα μάγκες, η ερώτηση έχει ξαναγίνει σίγουρα, ωστόσο θα την ξανακάνω γιατί ίσως έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. 

ΕΛΔΥΚ ή παραμεθόριο (κατά κύριο λόγο Έβρο);

Εμένα κυρίως με ενδιαφέρει να μειωθεί η θητεία και να μπορώ κατά την διάρκεια της να έρθω κάποιες φορές με άδεια Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, μπορεί να έχει απαντηθεί προηγουμένως η ερώτηση μου. Με είχαν ενημερώσει από ΚΕΠ πριν από μερικές εβδομάδες ότι είμαι για κατάταξη με τη Δ εσσο 2023 τον Ιούλιο. Ακόμη στην ιστοσελίδα της στρατολογίας εμφανίζεται ότι δεν έχω προγραμματιστεί για κατάταξη με την εσσο που ακολουθεί. Να συμπληρώσω την αίτηση στο parousiasi.army.gr που απευθύνεται σε άτομα για τη δ εσσο; (Είναι ανοιχτή μέχρι τις 31 Μαϊου)

Επεξ/σία από ak45

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...