Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 ώρες πριν, manolis940 είπε

Αφού το πτυχίο σου γράφει Μηχανικός 2 Φορές δεν είναι καθόλου περίεργο να σε πάνε Μηχανικό όπως εμένα. Ναι δεν κόβει το ρημάδι εκεί στην διαλογή.

Επίσης θα σου πρότεινα να μπεις πιο νωρίς. Σεπτέμρβιο ας πούμε ειδικά αν κάνεις 9μηνο ή 6μηνο στην ενδοχώρα.

Καλησπέρα, δεν είναι επιλογή ο Σεπτέμβρης. Πρέπει να βγουν κάποια πράγματα στη δουλειά μέχρι τέλος του έτους οπότε μιλάμε για Γενάρη. Ευχαριστώ για την απάντηση 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Υπάρχει περίπτωση να ξέρει κανείς με ποια κριτήρια βγαίνουν οι ειδικότητες ; Με έβγαλαν δαβιβαστή και είναι φουλ βαρετή και ξενέρωτη ειδικότητα. 

19 λεπτά πριν, SIP1995 είπε

Υπάρχει περίπτωση να ξέρει κανείς με ποια κριτήρια βγαίνουν οι ειδικότητες ; Με έβγαλαν δαβιβαστή και είναι φουλ βαρετή και ξενέρωτη ειδικότητα. 

sort answer random.

Γενικά δεν υπάρχει φουλ ενδιαφέρουσα ειδικότητα στον στρατό καθώς κατά κύριο λόγο μετά την εκπαίδευση 1 με 2 εβδομάδες μόνο τον τίτλο θα έχεις για να παρουσιάζεσαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, SIP1995 είπε

Επίσης να ξέρεις ότι ενδέχεται να κάνεις υπηρεσίες εντελώς άσχετες με την ειδικότητά σου. Εγώ ήμουν Διαβηβάσεις και ποιο συγκεκριμένα Τεχνίτης Ασύρματων Μέσων. Όταν είχα μπει πριν από χρόνια ίσχυε το 12μηνο ακόμη, σε όλη μου την θητεία έκανα σκοπιές, θαλαμοφύλακας, εστιάτορας, και μόνο και 1.5 μήνα μόνο στο τέλος με έβαλαν τηλεφωνικό κέντρο στο ΚΕΠΙΚ, δηλαδή απαντούσα σε τηλέφωνα. Οι περισσότεροι έχουν ειδικότητες μόνο στα χαρτιά. Επίσης μετά από κάποια χρόνια που χρειάστικα πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης για να το δείξω σε μια δουλειά επειδή ήμουν στο ψάξιμο, έγραφε ότι ήμουν στην "Οικονομική υπηρεσία" ότι και αν σημαίνει αυτό, ούτε οι ίδιοι δεν κρατάνε σωστά αρχεία.

Επεξ/σία από gokuthelegend

15 minutes ago, manolis940 said:

sort answer random.

Γενικά δεν υπάρχει φουλ ενδιαφέρουσα ειδικότητα στον στρατό καθώς κατά κύριο λόγο μετά την εκπαίδευση 1 με 2 εβδομάδες μόνο τον τίτλο θα έχεις για να παρουσιάζεσαι.

2 minutes ago, gokuthelegend said:

Επίσης να ξέρεις ότι ενδέχεται να κάνεις υπηρεσίες εντελώς άσχετες με την ειδικότητά σου. Εγώ ήμουν Διαβηβάσεις και ποιο συγκεκριμένα Τεχνίτης Ασύρματων Μέσων. Όταν είχα μπει πριν από χρόνια ίσχυε το 12μηνο ακόμη, σε όλη μου την θητεία έκανα σκοπιές, θαλαμοφύλακας, εστιάτορας, και μόνο και 1.5 μήνα μόνο στο τέλος με έβαλαν τηλεφωνικό κέντρο στο ΚΕΠΙΚ, δηλαδή απαντούσα σε τηλέφωνα. Οι περισσότεροι έχουν ειδικότητες μόνο στα χαρτιά. Επίσης μετά από κάποια χρόνια που χρειάστικα πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης για να το δείξω σε μια δουλειά επειδή ήμουν στο ψάξιμο, έγραφε ότι ήμουν στην "Οικονομική υπηρεσία" ότι και αν σημαίνει αυτό, ούτε οι ίδιοι δεν κρατάνε σωστά αρχεία.

Απλά επειδή είναι Ι1 και σχεδόν όλοι βγήκαν Σκοπευτές πυροβολητες για αυτό και μου έκανε και εντύπωση…λέτε να μπορώ να πάω μετά την εκπαίδευση στο κεπικ ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, SIP1995 είπε

Απλά επειδή είναι Ι1 και σχεδόν όλοι βγήκαν Σκοπευτές πυροβολητες για αυτό και μου έκανε και εντύπωση…λέτε να μπορώ να πάω μετά την εκπαίδευση στο κεπικ ; 

Το ΚΕΠΙΚ σε κάθε στρατόπεδο λειτουργεί διαφορετικά κάπως διαφορετικά.
Σε κάποια στρατόπεδα το δίνουν στις ειδικότητες σε κάποια άλλα το έχουν στο φλου.

Στο δικό μου για παράδειγμα δεν θεωρούταν καν υπηρεσία. Ήταν αγγαρεία, δηλαδή μπορούσες κάλλιστα να έχεις θαλαμοφύλακας και ΚΕΠΙΚ ή πύλη και ΚΕΠΙΚ. Την ώρα που έπιανες το τελευταίο σου πρωινό νούμερο συνέχιζε άλλος την αγγαρεία. Το χειρότερο ήταν ότι βρισκόταν και μέσα στα διοικητήρια.

Σε άλλο στρατόπεδο που υπηρέτησε γνωστός μου ήταν μακρυά. Ήταν βέβαια παραπάνω από οκτάωρη αλλά είχες το κρεβατάκι σου, έφερε και το PC του λίγο πιο μετά με τις ευχές της διοίκησης, ενώ εμένα δεν με άφηναν ούτε με το laptop να κάτσω

Ο διαβιβαστής στην δεύτερη περίπτωση πάει πιο εύκολα ΚΕΠΙΚ, οπότε αν ανήκεις στην περίπτωση που το ΚΕΠΙΚ είναι υπηρεσία ή πόστο είναι πολύ πιθανό να πας.
Αν είναι πόστο, μίλα με το παιδί ή τα παιδιά που είναι εκεί για να σε προτείνουν. Συνήθως έτσι δίνονται τα πόστα.

Τέλος η ειδικότητα δεν πάει απαραίτητα με την Ικανότητα σου. Οι ειδικότητες είναι συγκεκριμένες και βγαίνουν συγκεκριμένα ανάλογα με την δύναμη της τωρινής ΕΣΣΟ σε αναλογία. Δηλαδή ένα αφθέρετο παράδειγμα σε ένα αφθέρετο στρατόπεδο θα έχει ένα 10% οδηγούς, ένα 15% διαβιβαστές, ένα 30% οπλίτες μαχητές κ.ο.κ. Αυτό δεν ξέρω πως και από που αποφασίζεται ( πχ ΓΕΣ ή εσωτερικά απ' την διοίκηση του στρατοπέδου).
Στην περίπτωση σου πιθανών καλύφθηκαν οι θέσεις των Σκοπευτών Πυροβολητών και έτσι σου έτυχε ο κλήρος του διαβιβαστή.

Επεξ/σία από manolis940
Μερικές πληροφορίες ακόμα

Αίτηση αναβολής, ή συνέχεια.

Σήμερα πήρα πάλι τηλ στο 251 της αεροπορίας (ανώτατη επιτροπή) και με ενημέρωσαν ότι ο φάκελος μου έφτασε από το Φρουραρχείο (που πήγα στις 10 του μήνα) και να πάω τη Παρασκευή.

Τι λέτε όσοι το έχετε περάσει; Να πάω νωρίτερα από την ώρα που μου είπαν;

1 ώρα πριν, c4tt3l είπε

Αίτηση αναβολής, ή συνέχεια.

Σήμερα πήρα πάλι τηλ στο 251 της αεροπορίας (ανώτατη επιτροπή) και με ενημέρωσαν ότι ο φάκελος μου έφτασε από το Φρουραρχείο (που πήγα στις 10 του μήνα) και να πάω τη Παρασκευή.

Τι λέτε όσοι το έχετε περάσει; Να πάω νωρίτερα από την ώρα που μου είπαν;

Δεν έφτασε από το Φρουραρχείο. Από την στρατολογία πήγε.

Στις 22/5/2023 στις 10:42 ΠΜ, SIP1995 είπε

Για να βγήκαν πυροβολητές, δεν είσαι στις Διαβιβάσεις αλλά στο Πυροβολικό, οπότε είσαι διαβιβαστής πυροβολικού, καμια σχέση με ΚΕΠΙΚ, σκοπάνθρωπος θα είσαι όπως και οι υπόλοιποι

• Like 2

Στις 23/5/2023 στις 8:02 ΜΜ, G.TH. είπε

Για να βγήκαν πυροβολητές, δεν είσαι στις Διαβιβάσεις αλλά στο Πυροβολικό, οπότε είσαι διαβιβαστής πυροβολικού, καμια σχέση με ΚΕΠΙΚ, σκοπάνθρωπος θα είσαι όπως και οι υπόλοιποι

Γιατί καμία σχέση με ΚΕΠΙΚ; Έφερναν στο δικό σου στρατόπεδο κάποιον απ' το σώμα διαβιβαστών για να κάνει βάρδια στο ΚΕΠΙΚ;

Στις 24/5/2023 στις 9:28 ΠΜ, Panoskotsi είπε

Καλημερα, 

Υπαρχει καποιος που να υπηρετει ΑΣΔΥΣ αυτη τη περιοδο να μας εννημερωσει πως πανε τα πραγματα εκει;

μια ζωη μελι ειναι εκει. Τωρα αν η ΕΣΣΟ σου εχει λιγα ατομα και φατε ζορι...

Στις 22/5/2023 στις 9:42 ΠΜ, SIP1995 είπε

καλα σου γραφει: οι διαβιδαστες απο πυροβολικο/μηχανικο κτλ εχουν αποστολη να υποστηριζουν τη μοναδα τους και μονο. Συνηθως δηλαδη τιποτα εκτος αν εχει κανενα φυλακιο με ασυρματο/οργανα ή καποιο οχημα. Απο την αλλη οι διαδιβαστες καβατζωνουν ολα τα ΚΕΠΙΚ μιας και αυτη ειναι η αποστολη τους.

3 ώρες πριν, manolis940 είπε

Γιατί καμία σχέση με ΚΕΠΙΚ; Έφερναν στο δικό σου στρατόπεδο κάποιον απ' το σώμα διαβιβαστών για να κάνει βάρδια στο ΚΕΠΙΚ;

Στα μικρότερα μπορεί να το κάνουν εκ των έσω. Εγω ήμουν διαβιβάσεις αλλά δεν έχω κάνει ΚΕΠΙΚ ούτε δέκα λεπτά στη ζωή μου.
Πάντως γνωρίζω σειρές μου, τους έπαιρναν από τη μονάδα τους και τους έβαζαν να κάνουν σκοπιές σε άλλα στρατόπεδα, η υπερβυσμάτωση κατέληξε σε χώσιμο, μέχρι και τη Βουλή έφτασε το θέμα

Καλησπέρα παιδιά. 
Είχα πάρει 2 χρόνια αναβολη με το χαρτί που μου έδωσε ο γιατρός π μ παρακολουθεί για κατάθλιψη και κρίσεις πανικού. Και τώρα πήγα φρουραρχείο δώσαν ένδειξη ι5 και σήμερα πήγα 401 και ο γιατρός δε με ρώτησε τίποτα απλά πήρε τα χαρτιά ούτε καν μου μίλησε ; 

Δε θ έπρεπε να μου πει αν παίρνω ι5;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...