Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Δηλαδή αιτηθηκες σε αναφορά να πάρεις άδεια και δεν στην έδωσαν; 

Όπως γίνετε σε κάθε εκλογική περίοδο, απαγορεύονται όλες οι Κανονικές άδειες.

Τυχών άδειες που είχαν χορηγηθεί πριν από την προκήρυξη των εκλογών ανακαλούνται αυτοδίκαια.

Χορηγείτε Κανονική άδεια μόνο σε περίπτωση κατεπείγουσας ανάγκης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η διαταγή ισχύει εδώ και χρόνια λόγω των καταγγελιών που είχανε γίνει, οπότε αυτά περί άκυρο κτλπ και από την στιγμή που δεν το γνωρίζεις καν μην τα λες παρά έξω γιατί εκτίθεσαι. 

Το ότι παίρνετε τις άδειες οι ελκδυκαριοι όλες μαζεμένες είναι γνωστό , φέτος όμως είναι χρονιά εκλογών θα έπρεπε να το γνωρίζετε και να είσαστε ψιλιασμένοι  το αναφέρεις και εσύ πιο πάνω εξάλλου , τώρα αυτά περί ταλαιπωρία και κόστος το καταλαβαίνω, αλλά μπαίνεις στο ινσομνια να κάνεις τα παράπονα για να κερδίσεις τι ακριβώς? η θητεία στην ΕΛΔΥΚ είναι εθελοντική κανείς δεν πάει με το ζόρι.

Επεξ/σία από dionisis1925

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Η διαταγή ισχύει εδώ και χρόνια λόγω των καταγγελιών που είχανε γίνει, οπότε αυτά περί άκυρο κτλπ και από την στιγμή που δεν το γνωρίζεις καν μην τα λες παρά έξω γιατί εκτίθεσαι. 

Το ότι παίρνετε τις άδειες οι ελκδυκαριοι όλες μαζεμένες είναι γνωστό , φέτος όμως είναι χρονιά εκλογών θα έπρεπε να το γνωρίζετε και να είσαστε ψιλιασμένοι  το αναφέρεις και εσύ πιο πάνω εξάλλου , τώρα αυτά περί ταλαιπωρία και κόστος το καταλαβαίνω, αλλά μπαίνεις στο ινσομνια να κάνεις τα παράπονα για να κερδίσεις τι ακριβώς? η θητεία στην ΕΛΔΥΚ είναι εθελοντική κανείς δεν πάει με το ζόρι.

Αρχικά εσύ ο ίδιος είπες πως κάτι κρύβω επειδή ανέφερα πως οι περισσότεροι από εμάς είμαστε 3+ μήνες σερί εδώ και μου μιλάς για νόμους και ιστορίες λες και δεν ξέρεις πως είναι ο στρατός. Σοβαρέψου. Άλλα γράφω εγώ, άλλα λες εσύ. Μάλλον ήθελες να το πεις για να το πεις, εγώ αυτό κατάλαβα, γιατί βγήκες εκτός θέματος.

Το ότι είναι πιο ζόρι στην ΕΛΔΥΚ ισχύει, και το αναφέρω γιατί πολύ απλά όταν είσαι έτοιμος να απολυθείς, είσαι 24 χρόνων, έχεις φάει σκατό όλους τους μήνες, και ξαφνικά ακυρώνονται όλες σου οι άδειες, ξενερώνεις πολύ και κουράζεσαι ψυχολογικά. Απαγορεύεται να το πω εδώ, ή μήπως είναι το insomnia μόνο για ερωτήσεις; Δεν σε καταλαβαίνω καθόλου ρε μαν..

Όσο για το θα έπρεπε να είμαστε ψιλιασμενοι, ναι συμφωνώ, αλλά όπως είπα λογικά δεν θα μπορούσα να τις πάρω τις άδειες ακόμη και εάν ήθελα. Ιανουάριο ήταν τα ΣΠΕΝ μέχρι μέσα Φλεβάρη, άρα καμία άδεια. Μέσα Φλεβάρη μετά αρχισαν τα ΕΚΕ μέχρι μέσα Μαρτίου, άρα ούτε και εκεί άδεια. Και αρχές Απριλίου άρχισαν τα γκρουπ Πάσχα. Στις ενδιάμεσες μέρες από ΣΠΕΝ-ΕΚΕ-Γκρουπ Πάσχα, που με το ζόρι να ήταν 3-8 μέρες κάθε φορά, είτε δεν μας άφηναν να φύγουμε, είτε είχαν προτεραιότητα άλλες ΕΣΣΟ όπως η Δ ή Ε. Έχεις πάει στρατό; Εάν ναι γνωρίζεις ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποσοστό που μπορεί να λείπει.

Με λίγα λόγια άκου αυτα που σου λέω και μην έρχεσαι με παντογνωστικό και απειλητικό ύφος. Όλοι τρώμε σκατό στον στρατό, απλά εμείς συγκεκριμένα τύχαμε σε πολύ, πολύ άσχημη περίοδο, και εν τέλει παίζει να χάσουμε και πολλές μέρες άδεια και να μην τις πάρουμε και πότε. Δεν είναι ότι πιο ευχάριστο να είσαι 150 μέρες σε μια ξένη χώρα στον στρατό, και να έχεις φύγει μόνο μια φορά για 10 μέρες. 

Με συγχωρείς που το έβγαλα από μέσα μου. 

58 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Πιο αναλυτικά: την ζήτησες σε αναφορά και τί σου απάντησαν εκείνη την ώρα;

Προσωπικά στον λόχο μας δεν ζητάμε άδεια στην αναφορά. Την άδεια την είχα ζητήσει πριν καν το γκρουπ, και προφορικά είχε εγκριθεί από λοχαγό/επιλοχία, έβγαιναν τα νούμερα. Αλλά δεν κατέβηκε ΗΚΑΛ. Όπως και να έχει δεν κατέβηκε και ούτε θα κατέβει κάποια άδεια εν τελει τον Μάιο, λόγω εκλογών. Και λογικά το ίδιο θα ισχύσει και Ιούνιο.

Επεξ/σία από Smartix

8 λεπτά πριν, Smartix είπε

Αρχικά εσύ ο ίδιος είπες πως κάτι κρύβω επειδή ανέφερα πως οι περισσότεροι από εμάς είμαστε 3+ μήνες σερί εδώ και μου μιλάς για νόμους και ιστορίες λες και δεν ξέρεις πως είναι ο στρατός. Σοβαρέψου. Άλλα γράφω εγώ, άλλα λες εσύ. Μάλλον ήθελες να το πεις για να το πεις, εγώ αυτό κατάλαβα, γιατί βγήκες εκτός θέματος.

Το ότι είναι πιο ζόρι στην ΕΛΔΥΚ ισχύει, και το αναφέρω γιατί πολύ απλά όταν είσαι έτοιμος να απολυθείς, είσαι 24 χρόνων, έχεις φάει σκατό όλους τους μήνες, και ξαφνικά ακυρώνονται όλες σου οι άδειες, ξενερώνεις πολύ και κουράζεσαι ψυχολογικά. Απαγορεύεται να το πω εδώ, ή μήπως είναι το insomnia μόνο για ερωτήσεις; Δεν σε καταλαβαίνω καθόλου ρε μαν..

Όσο για το θα έπρεπε να είμαστε ψιλιασμενοι, ναι συμφωνώ, αλλά όπως είπα λογικά δεν θα μπορούσα να τις πάρω τις άδειες ακόμη και εάν ήθελα. Ιανουάριο ήταν τα ΣΠΕΝ μέχρι μέσα Φλεβάρη, άρα καμία άδεια. Μέσα Φλεβάρη μετά αρχισαν τα ΕΚΕ μέχρι μέσα Μαρτίου, άρα ούτε και εκεί άδεια. Και αρχές Απριλίου άρχισαν τα γκρουπ Πάσχα. Στις ενδιάμεσες μέρες από ΣΠΕΝ-ΕΚΕ-Γκρουπ Πάσχα, που με το ζόρι να ήταν 3-8 μέρες κάθε φορά, είτε δεν μας άφηναν να φύγουμε, είτε είχαν προτεραιότητα άλλες ΕΣΣΟ όπως η Δ ή Ε. Έχεις πάει στρατό; Εάν ναι γνωρίζεις ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποσοστό που μπορεί να λείπει.

Με λίγα λόγια άκου αυτα που σου λέω και μην έρχεσαι με παντογνωστικό και απειλητικό ύφος. Όλοι τρώμε σκατό στον στρατό, απλά εμείς συγκεκριμένα τύχαμε σε πολύ, πολύ άσχημη περίοδο, και εν τέλει παίζει να χάσουμε και πολλές μέρες άδεια και να μην τις πάρουμε και πότε. Δεν είναι ότι πιο ευχάριστο να είσαι 150 μέρες σε μια ξένη χώρα στον στρατό, και να έχεις φύγει μόνο μια φορά για 10 μέρες. 

Με συγχωρείς που το έβγαλα από μέσα μου. 

Γνωρίζω καλά πως λειτουργεί ο στρατός , υπηρέτησα πριν πολλά χρόνια οπότε προσέχω πολύ καλά τι γράφω και γιατί το γράφω.

Εσύ έγραψες σε προηγούμενο σου μήνυμα πως είχες την ευκαιρία να πάρεις νωρίτερα άδεια αλλά δεν ήθελες και ο λόγος ήτανε η ταλαιπωρία και το κόστος.

Δεν έτυχες σε κακή περίοδο , κάνατε λάθος υπολογισμούς , από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η 4ετια θα υπήρχαν εκλογές και θα γινόντουσαν πολύ νωρίτερα αν δεν υπήρχε το ατύχημα στα Τέμπη.

Εμένα το ύφος μου μια χαρά ήτανε εσύ μου πέταξες έτσι στο ξεκάρφωτο την λέξη "άκυρο" λες και είμαι σειρούλα σου ή με ξέρεις από χτες, έγινες μέλος πριν 3-4 μέρες και μπήκες να μας κάνεις και υποδείξεις.

Σου ξαναλέω δεν σε υποχρέωσε κανείς να πας ΕΛΔΥΚ , αν ζητούσες το προηγούμενο μήνα άδεια θα σου έδιναν , ήτανε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να σου δώσουν, το έκανες και σου αρνήθηκαν γραπτώς τον λόγο? Όχι, εσύ γούσταρες να τις πάρεις όλες μαζεμένες, δικό σου το ρίσκο, δεν ανάγκασε κανείς.

Δεν σε δούλεψε κανείς , δεν σε υποχρέωσε κανείς να φας 110 μέρες χωρίς άδεια.

Τα σιχάθηκες όλα και πολύ σεβαστό, αλλά ως εκεί, το θέμα με την άδεια είναι δικό σου λάθος.

14 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Εσύ έγραψες σε προηγούμενο σου μήνυμα πως είχες την ευκαιρία να πάρεις νωρίτερα άδεια αλλά δεν ήθελες και ο λόγος ήτανε η ταλαιπωρία και το κόστος.

Έγραψα 3 λόγους. Εκ των οποίων ο πιο σημαντικός και κυριότερος ήταν πως δεν είχαμε προτεραιότητα. Σου εξήγησα πιο πάνω πως με ΣΠΕΝ-ΕΚΕ-Γκρουπ Πάσχα καπάκι με το ζόρι υπήρχαν μέρες, και αν υπήρχαν άλλες ΕΣΣΟ έπρεπε να πάρουν, όχι εμείς.

14 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Δεν έτυχες σε κακή περίοδο , κάνατε λάθος υπολογισμούς , από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η 4ετια θα υπήρχαν εκλογές και θα γινόντουσαν πολύ νωρίτερα αν δεν υπήρχε το ατύχημα στα Τέμπη.

Το είπες και μόνος σου. Πριν τα Τέμπη έλεγαν για εκλογές τον Απρίλιο. Άδεια ήταν να πάρω τον Μάιο. Στα λόγια μου έρχεσαι. Συν ότι η επανεκλογές και πριν τα Τέμπη, και τώρα ήταν δεδομένες. Άρα πότε θα παίρναμε άδεια; Τον Μάρτιο/Φλεβάρη/Γενάρη με ΣΠΕΝ και ΕΚΕ; 

Είσαι πολύ λάθος σε αυτά που λες πίστεψε με, και αν έκανα εγώ λάθος προγραμματισμό τότε έκαναν άλλοι πόσοι 8μηνοι της ΣΤ. Αλλά δεν θα το συζητήσω παραπάνω. Φαίνεται πως μπήκες με διάθεση.

36 λεπτά πριν, Smartix είπε

Προσωπικά στον λόχο μας δεν ζητάμε άδεια στην αναφορά. Την άδεια την είχα ζητήσει πριν καν το γκρουπ, και προφορικά είχε εγκριθεί από λοχαγό/επιλοχία, έβγαιναν τα νούμερα. Αλλά δεν κατέβηκε ΗΚΑΛ. Όπως και να έχει δεν κατέβηκε και ούτε θα κατέβει κάποια άδεια εν τελει τον Μάιο, λόγω εκλογών. Και λογικά το ίδιο θα ισχύσει και Ιούνιο.

Το θέμα είναι να κατοχυρωθείς και να καταγραφεί το αίτημά σου. 

Στο τέλος θα στο γυρίσουν πάνω σου ότι εσύ φταις που έχασες τις άδειές σου γιατί δεν της διεκδίκησες.

Πήγαινε και βγες αναφορά ζητώντας άδεια σαν να μην τρέχει τίποτα και ας σου ρίξουν άκυρο. Να γίνει όμως ως διαδικασία για να γραφτεί ως γεγονός στο 1 γραφείο.

Αν δεν σε αφήσουν να βγεις ή σου ρίξουν άκυρο ξαναβγες παραπονούμενος για το λόγο ότι δεν θα κάνεις χρήση αδειών που δικαιούσαι . Ίσως έτσι φιλοτιμηθούν και δώσουν για όλους σαν κι εσένα τη δυνατότητα να μεταφέρουν τις ταπ στην Ελλάδα.

Κατά τα άλλο καλά κάνεις και ζητάς τις άδειες όποτε θες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Smartix είπε

Έγραψα 3 λόγους. Εκ των οποίων ο πιο σημαντικός και κυριότερος ήταν πως δεν είχαμε προτεραιότητα. Σου εξήγησα πιο πάνω πως με ΣΠΕΝ-ΕΚΕ-Γκρουπ Πάσχα καπάκι με το ζόρι υπήρχαν μέρες, και αν υπήρχαν άλλες ΕΣΣΟ έπρεπε να πάρουν, όχι εμείς.

Το είπες και μόνος σου. Πριν τα Τέμπη έλεγαν για εκλογές τον Απρίλιο. Άδεια ήταν να πάρω τον Μάιο. Στα λόγια μου έρχεσαι. Συν ότι η επανεκλογές και πριν τα Τέμπη, και τώρα ήταν δεδομένες. Άρα πότε θα παίρναμε άδεια; Τον Μάρτιο/Φλεβάρη/Γενάρη με ΣΠΕΝ και ΕΚΕ; 

Είσαι πολύ λάθος σε αυτά που λες πίστεψε με, και αν έκανα εγώ λάθος προγραμματισμό τότε έκαναν άλλοι πόσοι 8μηνοι της ΣΤ. Αλλά δεν θα το συζητήσω παραπάνω. Φαίνεται πως μπήκες με διάθεση.

Eγώ μπήκα με διάθεση που σου έγραψα για μια διαταγή και εσύ έτσι στην καύλα σου πάνω μου έγραψες την λέξη "άκυρο" , αν εσύ δεν το θεωρείς προσβλητικό αυτό είναι δικό σου θέμα.

Δεν με ξέρεις από χτες για να χρησιμοποιείς ότι λέξεις θέλεις  επειδή είσαι αγανακτισμένος.

Τα Τέμπη είναι και θα παραμείνουν για πολλά χρόνια ως ένα από τα πιο θανατηφόρα δυστυχήματα στην Ελλάδα , προφανώς δεν μπορούσαν για πολλούς λόγους να γίνουν κηρυχτούν εκλογές εκείνη την περίοδο.

Κάποιες καταστάσεις βγάζουν εκτός υπολογισμούς όχι τις δικές σου άδειες μόνο αλλά κοστίζουν ζωές.

Ο καθένας ζητάει την άδεια όποτε την γουστάρει δικαίωμα του είναι , επίσης δικαίωμα του εκάστοτε πχ εργοδότη να στηρίζεται σε νομοθεσίες και να απαγορεύει εκείνη την χρονική περίοδο να της δίνει.

Ο στρατός είναι δυστυχώς ο καθρέπτης της κοινωνίας , έξω τα πράγματα είναι πολύ πολύ χειρότερα.

Αν δεν αιτηθείς γραπτώς το οτιδήποτε και σου απαντήσουν γραπτώς τους λόγους που δεν δικαιούσαι άδεια δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη.

Σου απαγόρεψε κανείς να αιτηθείς το οτιδήποτε γραπτώς? Όχι.

Θα σου απαγορέψει κανείς να αιτηθείς το οτιδήποτε μέχρι να απολυθείς? Όχι.

Το γεγονός πως δεν σας απασχολούσε μέχρι τώρα το θέμα άδειας και πηγαίνατε με το σταυρό στο χέρι είναι άλλο θέμα και αυτό ευνόησε άλλους και όχι εσας.

Επεξ/σία από dionisis1925
  • Like 1

2 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Το θέμα είναι να κατοχυρωθείς και να καταγραφεί το αίτημά σου. 

Στο τέλος θα στο γυρίσουν πάνω σου ότι εσύ φταις που έχασες τις άδειές σου γιατί δεν της διεκδίκησες.

Πήγαινε και βγες αναφορά ζητώντας άδεια σαν να μην τρέχει τίποτα και ας σου ρίξουν άκυρο. Να γίνει όμως ως διαδικασία για να γραφτεί ως γεγονός στο 1 γραφείο.

Αν δεν σε αφήσουν να βγεις ή σου ρίξουν άκυρο ξαναβγες παραπονούμενος για το λόγο ότι δεν θα κάνεις χρήση αδειών που δικαιούσαι . Ίσως έτσι φιλοτιμηθούν και δώσουν για όλους σαν κι εσένα τη δυνατότητα να μεταφέρουν τις ταπ στην Ελλάδα.

Κατά τα άλλο καλά κάνεις και ζητάς τις άδειες όποτε θες.

Και τις ταπ να μεταφέρει στην Ελλάδα θα τις πάρει; Ούτως η άλλως μέχρι να απολυθεί ο φίλος (όπως και εγώ ΣΤ 8 Μηνο) δεν βλέπω να δίνουν άδειες γενικά

Και εγώ 26 μέρες άδεια έχω κ.α και ταπ αλλά βλέπω να παίρνουμε τα @@ μέχρι την απολυση. Ελπίζω να βγω λάθος. Και να λέγαμε μέχρι 21 μαϊου πάει στο καλό...εδώ τώρα μιλάμε και για δεύτερο γύρο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dionisis1925 είπε

Eγώ μπήκα με διάθεση που σου έγραψα για μια διαταγή και εσύ έτσι στην καύλα σου πάνω μου έγραψες την λέξη "άκυρο" , αν εσύ δεν το θεωρείς προσβλητικό αυτό είναι δικό σου θέμα.

Δεν με ξέρεις από χτες για να χρησιμοποιείς ότι λέξεις θέλεις  επειδή είσαι αγανακτισμένος.

Τα Τέμπη είναι και θα παραμείνουν για πολλά χρόνια ως ένα από τα πιο θανατηφόρα δυστυχήματα στην Ελλάδα , προφανώς δεν μπορούσαν για πολλούς λόγους να γίνουν κηρυχτούν εκλογές εκείνη την περίοδο.

Κάποιες καταστάσεις βγάζουν εκτός υπολογισμούς όχι τις δικές σου άδειες μόνο αλλά κοστίζουν ζωές.

Ο καθένας ζητάει την άδεια όποτε την γουστάρει δικαίωμα του είναι , επίσης δικαίωμα του εκάστοτε πχ εργοδότη να στηρίζεται σε νομοθεσίες και να απαγορεύει εκείνη την χρονική περίοδο να της δίνει.

Ο στρατός είναι δυστυχώς ο καθρέπτης της κοινωνίας , έξω τα πράγματα είναι πολύ πολύ χειρότερα.

Αν δεν αιτηθείς γραπτώς το οτιδήποτε και σου απαντήσουν γραπτώς τους λόγους που δεν δικαιούσαι άδεια δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη.

Σου απαγόρεψε κανείς να αιτηθείς το οτιδήποτε γραπτώς? Όχι.

Θα σου απαγορέψει κανείς να αιτηθείς το οτιδήποτε μέχρι να απολυθείς? Όχι.

Το γεγονός πως δεν σας απασχολούσε μέχρι τώρα το θέμα άδειας και πηγαίνατε με το σταυρό στο χέρι είναι άλλο θέμα και αυτό ευνόησε άλλους και όχι εσας.

Αν το 'ακυρο' σε προσέβαλλε, τότε συγγνώμη..Δεν ήταν καν στις προθέσεις μου. Δεν σε ξέρω καν, ούτε με ξέρεις, μην τα παίρνεις τοις μετρητοίς. Και μην ξεχνάς πως εσύ άρχισες με καχυποψίες τύπου κάτι κρύβω, πως δεν γίνεται να είναι κάποιος πάνω από 2,5 μήνες σερί χωρίς άδεια κτλπ, και πως το έχω..'boldarei'.

Για την ακρίβεια, ήμουν χωρίς άδεια (σερί στρατόπεδο) για 110 μέρες. Και άλλοι πόσοι σαν και μένα. Αν το απαγορεύει ο νόμος, δεν το ξέρω, δεν το έχω ψάξει, πάντως δεν εφαρμόζεται καθόλου εδώ.

Απλά βλέπω πως δεν θες να με καταλάβεις. Θα τα πω άλλη μια φορά:

- Πέταξα από Ελλάδα για Κύπρο αρχές Γενάρη. Μετά από λίγες μέρες άρχισαν τα ΣΠΕΝ. Άρα από αρχές Γενάρη έως αρχές Φλεβαρη είχαμε ΣΠΕΝ. Δεν μπορούσε κανένας μας να πάρει άδεια.

- Λίγες μέρες μετά το πέρας του ΣΠΕΝ, άρχισαν τα ΕΚΕ. Στο μεσοδιάστημα δεν μπορούσε να πάρει κανείς άδεια (ήταν 3 μέρες μόνο), και τα ΕΚΕ τελείωσαν αρχές Μαρτίου.

Από αρχές Μαρτίου έως τέλει Μαρτίου (περίπου 3 βδομάδες), αυτές οι μέρες ήταν θεωρητικά οι μόνες ελεύθερες. Ωστόσο πάλι δεν μπορούσε η ΣΤ να πάρει άδεια γιατί έμπαινε η Α ΕΣΣΟ εκείνη την περίοδο, λείπανε πολλά άτομα από την Δ ΕΣΣΟ άδεια που επαναπατριζόταν μετά από λίγες μέρες, όπως και άτομα της Ε ΕΣΣΟ οι 8 μηνοι. Με λίγα λόγια δεν έβγαιναν οι αριθμοί του λόχου, άρα δεν μπορούσαμε να πάρουμε άδεια.

Τον Απρίλιο ήταν τα γκρουπακια Πάσχα οπου μερικοί φύγαμε γύρω στις 5 Απριλίου, και άλλοι γύρω στις 20. Αυτό.

Άρα δεν ήταν εφικτό να πάρουμε άδεια νωρίτερα. Και πες ότι παίρναμε, ξέρεις πόσοι 8 μηνοι είμαστε; Ποιος θα πρώτο έπαιρνε; Αλλά και πάλι, δεν μπορούσαμε, υποθετικά μιλάω.

Τα Τέμπη τα ανέφερα για να σου δείξω πως μέχρι και τα μέσα Μαρτίου, όλοι μας νομίζαμε ότι οι εκλογές θα γίνονταν 21 Απριλίου, άρα τον Μάιο θα μπορούσαμε να φύγουμε. Και αυτό άλλαξε προφανώς, και το κατανοώ απολύτως. Άρα είχα 'δεδομενη' την άδεια του Μάιου μέχρι τα Τέμπη.

Προφανώς και δεν περιμένω απάντηση ή συμβουλή. Πιο πολύ rant ήταν. Όλοι γνωρίζουμε ένα μήνα πριν τις εκλογές δεν παίρνει κανένας άδεια, και αυτό είναι τώρα σε ισχύ. Επηρεάζει όλους τους δημόσιους, και τα στελέχη, και εμάς, όλους. Το θέμα είναι πως έτυχε έτσι ώστε οι 8 μηνοι ΣΤ να έχουν ΠΟΛΛΕΣ μέρες άδεια (20+ σχεδόν όλοι) και να έχουν μόνο τον Μάιο για να τις πάρουν. Θα φτάσω σε σημείο να επαναπατριστώ με απολογισμό 160 μέρες στην Κύπρο, εκ των οποίων μόνο οι 10 να είναι άδεια. 

Στον επαναπατρισμο είτε θα πάρουμε τις μισές, είτε θα πάρουμε άδεια απολύσεως και θα μας έχουν περισσέψει και μέρες, απλήρωτες προφανώς. 

Δεν βγάζεις άκρη γενικά, και προσωπικά δεν ξέρεις πόσα τηλέφωνα έχω κάνει, με πόσα στελέχη έχω μιλήσει πρόσωπο με πρόσωπο. Όλοι λένε το ίδιο, έχουμε αυτή την διαταγή, τέλος. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Μόνο υπομονή μπορούμε να κάνουμε να τελειώσει όλο αυτό, γιατί μας έκατσε πολύ στραβά. Και ξέρω φίλε μου, έτσι είναι και η κοινωνία έξω, 24 χρόνων είμαι έχω σπουδάσει, έχω δουλέψει. Αλλά η σαπιλα, αδιαφορία, ανοργανωσιά κτλπ του στρατού δεν συγκρίνεται με τίποτα εκεί έξω.

Απλά πλέον έχει φτάσει σε σημείο να μην παλεύεται άλλο, ειδικά με τις συγκεκριμένες συγκυρίες. Από την πρώτη μέρα όλοι αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη άδεια κάναμε. 

Επεξ/σία από Smartix

καλησπέρα.

ο γιος είναι φοιτητής πρώτο έτος. Σήμερα ήρθε ειδοποιητήριο για κατάταξη.

Μπήκα και έκανα αίτηση αναβολής λόγω σπουδών (gov.gr) με τα ανάλογα συννημένα.

Υπάρχει κάτι άλλο ή απλά περιμένω την απάντηση και αυτόματα ενημερώνεται και το στρατολογικό γραφείο?

Στις 30/4/2023 στις 5:13 ΜΜ, Smartix είπε

Άρα δεν ήταν εφικτό να πάρουμε άδεια νωρίτερα. Και πες ότι παίρναμε, ξέρεις πόσοι 8 μηνοι είμαστε; Ποιος θα πρώτο έπαιρνε; Αλλά και πάλι, δεν μπορούσαμε, υποθετικά μιλάω.

Δεν είναι δικό σου θέμα / υποχρέωση να υπολογήσεις και να οργανώσεις τις άδειες. Εσυ (και όλοι οι άλλοι) θα κάνετε αυτό που πρέπει. Αν μπορέσει ή οχι να σας εκπληρώσει το αιτημα ο στρατός, ειναι δικό του θέμα.

Μπορεί ο στρατός να είχε 10 άτομα ξεχασμένα σε ενα φυλάκιο δίπλα στην θάλασσα που κάναν μπάνια, και θα τους έφερναν στο στρατόπεδο αν φεύγατε εσείς με άδεια. Δεν μπορείς να ξες τα πάντα, και δεν ειναι δουλειά σου να τα ξέρεις.

Εσυ κάνεις τα αιτήματα σου και περιμένεις επίσημη απάντηση. 

• Like 1

Ρε μαγκες σχετικα με τις αδειες και τις εκλογες, ολοι λεγανε δεν θα γινεται να παρεις αδειες ειτε τιμητικες ειτε κανονικες ειτε ειδικες απο την στιγμη που διαλυεται η βουλη.Ξερω ατομα που μαζι με το 2ο γκρουπακι κολλησαν +10 μερες μετα π.χ 7 τιμητικες 3 κανονικες και θα μπουν μεσα αντι για 2 μαιου ,12 μαιου.Ξερω ατομα που κολλησαν πολλες παραπανω. ξερω ατομα που το τριημερο τον εκλογων με τιμητικες θα φυγουν σε αλλη πολη ειτε για να κανονισουν για δουλεια μιας και βρισκονται κοντα στην απολυση.Προσωπικα εγω απωλυομαι 18 ιουνιου και απο οσο δειχνουν τα πραγματα αν δεν σπασει ο διαολος το ποδαρι του θα τις παρω κανονικα και τις φοιτητικες και τις κανονικες  και ισως κολλησουν και κατι.αλλιως υπαρχει plan b.απο οσους ρωτησα μεγαλοβαθμους δεν μας ειπαν κατι για διαταγη και λιγο πολυ εχω ακουσει οτι ειναι και στην κριση του καθε διοικητη αν θα τις δωσει η οχι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...