Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω πάρει αναβολή μέχρι το 2027 λόγω σπουδών. Ωστόσο έχω αρχίσει να εργάζομαι παράλληλα και σε λιγότερο από έναν χρόνο τελειώνω την σχολή.

Είναι υποχρεωτικό να διακόψω την αναβολή? 

Αν δεν την διακόψω αμέσως, ενώ έχω πάρει πτυχίο, και την διακόψω μετά από 2-3 χρόνια θα υπάρχει κάποιο πρόστιμο?

Ευχαριστώ 

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα! Αν δεν την κόψεις αμέσως μετά τη λήψη του πτυχίου, δέχεσαι πρόστιμο ή/και επιπλέον θητεία. Από τη δουλειά κανονικά δικαιούσε άδεια χωρίς αποδοχές, και δεν μπορούν να σε απολύσουν για 1 χρόνια αφού γυρίσεις. Αν το κάνουν, πρέπει να πληρώσουν επιπλέον αποζημείωση. 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

άδεια από την εργασία ανευ αποδοχών για στρατιωτική θητεία. Μην κάνεις το λάθος να παραιτηθείς με οικειοθελη αποχώρηση που θα σου προτείνουν λογικά. Με την άδεια διατηρείς τη θέση εργασίας σου μετά τη θητεία. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, giwrgostr είπε

Καλημέρα! Αν δεν την κόψεις αμέσως μετά τη λήψη του πτυχίου, δέχεσαι πρόστιμο ή/και επιπλέον θητεία. Από τη δουλειά κανονικά δικαιούσε άδεια χωρίς αποδοχές, και δεν μπορούν να σε απολύσουν για 1 χρόνια αφού γυρίσεις. Αν το κάνουν, πρέπει να πληρώσουν επιπλέον αποζημείωση. 

Ξέρουμε πόσο είναι αυτό το πρόστιμο ή επιπλέον θητεία? Δηλαδή υπάρχει κάποια φόρμουλα υπολογισμού? 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, warisw είπε

Ξέρουμε πόσο είναι αυτό το πρόστιμο ή επιπλέον θητεία? Δηλαδή υπάρχει κάποια φόρμουλα υπολογισμού? 

για κακη χρηση αναβολης 1 μηνα εξτρα θητεια η 90 ευρω προστιμο (εννοειται πληρωνεις 90 ευρω προστιμο)

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, whitelight είπε

για κακη χρηση αναβολης 1 μηνα εξτρα θητεια η 90 ευρω προστιμο (εννοειται πληρωνεις 90 ευρω προστιμο)

Οκε οπότε αν όντως είτε δεν παω για έναν χρόνο είτε την αξιοποιήσω οντως μέχρι το 2027 είναι 90€ δεν το βρίσκω πολύ 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, warisw είπε

Καλησπέρα, έχω πάρει αναβολή μέχρι το 2027 λόγω σπουδών. Ωστόσο έχω αρχίσει να εργάζομαι παράλληλα και σε λιγότερο από έναν χρόνο τελειώνω την σχολή.

Αν δεν την διακόψω αμέσως, ενώ έχω πάρει πτυχίο, και την διακόψω μετά από 2-3 χρόνια θα υπάρχει κάποιο πρόστιμο?

Ευχαριστώ 

Δεν είσαι υποχρεωμένος να κόψεις την αναβολή, από τη στιγμή που θα έχεις πάρει το πτυχίο ή θα είσαι γραμμένος κανονικά στη σχολή δίνεις μαθήματα κτλπ δεν τρως κανένα πρόστιμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, warisw είπε

Ευχαριστώ 

15 ώρες πριν, giwrgostr είπε

Καλημέρα! Αν δεν την κόψεις αμέσως μετά τη λήψη του πτυχίου, δέχεσαι πρόστιμο ή/και επιπλέον θητεία.

Πριν πολλά πολλά χρόνια, όταν κατατάχθηκα  εγώ και πιθανόν όταν έκανες την θητεία σου εσύ ίσχυε....  όχι όμως τώρα....

Απο την ενότητα  "Ερωτήσεις"   στην σελίδα της στρατολογίας...

14. Περάτωσα ή διέκοψα τις σπουδές μου στη Σχολή για την οποία μου χορηγήθηκε αναβολή, πριν την λήξη του χρονικού της ορίου. Ισχύει ακόμη η αναβολή μου;

Εφόσον περάτωσες ή διέκοψες τις σπουδές σου και δεν παρήλθε το χρονικό όριο μέχρι το οποίο σου χορηγήθηκε αναβολή, αυτή εξακολουθεί να ισχύει μέχρι τη λήξη του ορίου αυτού.

https://www.stratologia.gr/el/faq

Επεξ/σία από teot
Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα,

Έλαβα από τον δήμο της πόλης μου το ειδικό πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για 6μηνη θητεία. Το gov σε στέλνει στη σελίδα της στρατολογίας και εκεί κανείς την αίτηση ηλεκτρονικά. Η αίτηση ήταν για κάποιες μέρες υπό επεξεργασία και μετά έλεγε ολοκληρωμένη. Υπάρχει κάποια βεβαίωση ή τζάμπα περιμένω κάποιου είδους επικοινωνία;

Την πρώτη φορά το έκανα μια μέρα πριν την κατάταξη και σε εκείνη την αίτηση μου έστειλαν email, κάποιες μέρες μετά, πως πρέπει να περιμένω να καταταγώ και μετά να κάνω την αίτηση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αδερφε εχει περιπολους, σκοπιες και μλκς μου ειπαν μετα απο την αδεια Πασχα α γκρουπ και αδεια ορκομωσιας οποτε προετοιμασου ψυχολογικα.

Στις 12/4/2023 στις 1:03 ΜΜ, warisw είπε

Οκε οπότε αν όντως είτε δεν παω για έναν χρόνο είτε την αξιοποιήσω οντως μέχρι το 2027 είναι 90€ δεν το βρίσκω πολύ 

Να σε πω, υπαρχει περιπτωση να την γλιτωσεις κιολας σε εξαιρετικα βαρεμενα κεντρα υποδοχης οπλιτων κλπ Στην Νεα Σαντα ουτε ρωτησαν μου ειπαν.

Στις 14/4/2023 στις 1:52 ΜΜ, RedViper είπε

Καλησπέρα στην παρέα,

Έλαβα από τον δήμο της πόλης μου το ειδικό πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για 6μηνη θητεία. Το gov σε στέλνει στη σελίδα της στρατολογίας και εκεί κανείς την αίτηση ηλεκτρονικά. Η αίτηση ήταν για κάποιες μέρες υπό επεξεργασία και μετά έλεγε ολοκληρωμένη. Υπάρχει κάποια βεβαίωση ή τζάμπα περιμένω κάποιου είδους επικοινωνία;

Την πρώτη φορά το έκανα μια μέρα πριν την κατάταξη και σε εκείνη την αίτηση μου έστειλαν email, κάποιες μέρες μετά, πως πρέπει να περιμένω να καταταγώ και μετά να κάνω την αίτηση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ενα πραγμα θα σε πω αδερφε δεν ξερω για την επικοινωνια αλλα παρε ΔΥΟ χαρτινα αντιγραφα του πιστοποιητικου οταν παρουσιαστεις γιατι ενα παιζει να κρατηση το κεντο υποδοχης οπλιτων και ενα το στρατοπεδο της μοναδας σου.

Επεξ/σία από Jimaras3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά!

Σκοπεύω να κόψω την αναβολή μου ώστε να ξεμπερδεύω κι εγώ με τη θητεία μου. Είμαι 27 κάτοχος πτυχίου οικονομικών και μεταπτυχιακού. Μέσω γνωστού βρέθηκε ένα ισχυρό πολιτικό μέσο (πιθανολογώ λόγω εκλογών) και μου ζήτησαν μέσα στα άλλα να πω συγκεκριμένα σε ποιο στρατόπεδο της Αττικής θέλω να υπηρετήσω. 

Καθώς δεν έχω ιδέα με το τι παίζει θα ήθελα τη γνώμη σας για το που να ζητήσω. Δε με ενδιαφέρει να κάθομαι ή να μην κάνω αγγαρείες (φυσικά αν μπορούσα κάπου να προσφέρω σαν οικονομολόγος θα ήταν τέλειο), όμως με καίει να μπορώ να βγαίνω τουλάχιστον 3-4 απογεύματα καθώς υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και θα πρέπει να δουλεύω.

*Να προσθέσω πως δικαιούμαι μειωμένη θητεία λόγω ηλικιωμένων γονιών.

Ευχαριστώ πολύ

Επεξ/σία από grenion7
Δημοσ.

Αν στα 3-4 απογεύματα πιάνεται στο ΣΚ τότε με μια σχετικά εύκολη μετάθεση στο Τάγμα ΓΕΣ μπορείς να κάνεις δουλίτσα. Αμα τα 3-4 απογεύματα πρέπει να ειναι καθημερινή, δύσκολα τα πράγματα, μόνο θέσεις για εκλεκτούς τρέχουν τέτοια ωράρια

• Like 1
Δημοσ.

Ξέρουμε τα χαλαρά στρατόπεδα στην Αθήνα για το μηχανικό? σκέφτομαι σοβαρά για μετάθεση 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, grenion7 είπε

Καλησπέρα παιδιά!

Σκοπεύω να κόψω την αναβολή μου ώστε να ξεμπερδεύω κι εγώ με τη θητεία μου. Είμαι 27 κάτοχος πτυχίου οικονομικών και μεταπτυχιακού. Μέσω γνωστού βρέθηκε ένα ισχυρό πολιτικό μέσο (πιθανολογώ λόγω εκλογών) και μου ζήτησαν μέσα στα άλλα να πω συγκεκριμένα σε ποιο στρατόπεδο της Αττικής θέλω να υπηρετήσω. 

Καθώς δεν έχω ιδέα με το τι παίζει θα ήθελα τη γνώμη σας για το που να ζητήσω. Δε με ενδιαφέρει να κάθομαι ή να μην κάνω αγγαρείες (φυσικά αν μπορούσα κάπου να προσφέρω σαν οικονομολόγος θα ήταν τέλειο), όμως με καίει να μπορώ να βγαίνω τουλάχιστον 3-4 απογεύματα καθώς υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και θα πρέπει να δουλεύω.

*Να προσθέσω πως δικαιούμαι μειωμένη θητεία λόγω ηλικιωμένων γονιών.

Ευχαριστώ πολύ

Ζητά να πας τάγμα ΓΕΣ και να επιλέγεις για τις θέσεις που κάλυπτουν οι φαντάροι στα γραφεία των αρχηγών ΓΕΣ ή ΓΕΕΘΑ. Εγώ ήμουν μέλος του γραφειου τύπου και έβγαινα μέχρι το τέλος της θητείας μου κάθε μεσημέρι (μια φορά την εβδομάδα έβγαινα στις 8 το βράδυ)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...