Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, manolis940 είπε

Είσαι σίγουρος ότι θες να φύγεις;

Ναι ήμουν σε αρκετά καλή μονάδα και γενικά είχε μπει μια ωραία τάξη εκεί. Τώρα να μπλέκω ξανα με μεταθεσεις κτλ δεν με ψήνει. Συν το ότι γενικά δεν με ενδιαφέρει και πολύ η στρατονομία και το περιεχόμενο της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 4/4/2023 στις 3:20 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε

Να ζητήσεις επανεξέταση απο γιατρό και να του πεις να σε βγάλει Ι2-Ι3 ενοπλο. Αυτόματα κόβεσαι απο ΣΝ γιατι παιρνουν μονο Ι1

Αν ζητήσεις να κοπείς διότι δεν θέλεις να γίνεις στρατονομος αλλάζει το ι σου και χωρις να έχεις κάποιο θέμα υγείας;

Καλησπέρα, έχω κανονίσει να φύγω για δουλειά στην Αγγλία σε 5 μέρες για σεζον ( μαύρα ) και μου βγήκε το χαρτί για να μπω 30 Μάϊου στο ναυτικό . Γενικά είμαι για Ι5 παραταυτα δεν γίνεται να γυρίσω 30 μαι για να δώσω τα χαρτια και να περιμένω να περάσω απο την επιτροπή λόγο χρόνου , σκέφτομαι να κάνω αίτηση για αναβολή για κοινωνικούς λόγους ξέρετε τι να δώσω στην αίτηση για να την πάρω, και αν θα έχω θέμα μετα με το Ι5??? Ευχαριστώ !! 

12 ώρες πριν, kaskasone είπε

Καλησπέρα, έχω κανονίσει να φύγω για δουλειά στην Αγγλία σε 5 μέρες για σεζον ( μαύρα ) και μου βγήκε το χαρτί για να μπω 30 Μάϊου στο ναυτικό . Γενικά είμαι για Ι5 παραταυτα δεν γίνεται να γυρίσω 30 μαι για να δώσω τα χαρτια και να περιμένω να περάσω απο την επιτροπή λόγο χρόνου , σκέφτομαι να κάνω αίτηση για αναβολή για κοινωνικούς λόγους ξέρετε τι να δώσω στην αίτηση για να την πάρω, και αν θα έχω θέμα μετα με το Ι5??? Ευχαριστώ !! 

Μία υπεύθυνη δήλωση μαζί με το σημείωμα κατάταξης χρειάζεται για την αίτηση για κοινωνικούς/προσωπικούς/οικονομικούς λόγους. Πες ότι έχεις επαγγελματικές υποχρεώσεις στο εξωτερικό, είναι σημαντικό οικονομικό εισόδημα για εσένα, ευκαιρία για το επαγγελματικό σου μέλλον.

Μία φορά δικαιούσαι να την πάρεις, εφόσον γίνει δεκτή θα μπεις με την μεθεπόμενη ΕΣΣΟ (για ναυτικό στη Δ' ΕΣΣΟ, που νομίζω είναι Νοέμβριο).

Ηλεκτρονικά αίτηση εδώ:
https://mitos.gov.gr/index.php/ΔΔ:Αναβολή_κατάταξης_στις_Ένοπλες_Δυνάμεις_για_κοινωνικούς_λόγους

Δεν ξέρω εάν θα έχεις θέμα μελλοντικά για Ι5.

Καλημέρα. γνωρίζει κάποιος τι γίνεται σε όσους επιστρέφουν στις μονάδες τους μετά την άδεια ορκωμοσίας την άλλη εβδομάδα; Τα ΣΠΕΝ θα είναι αρχές Μάη. Μέχρι τότε φαντάζομαι θα καλυφθούν υπηρεσίες πέρα από καθαριότητες κλπ μιας και υπάρχουν τα γκρουπ. Αυτές αφορούν κάθε υπηρεσία ή πχ μόνο θάλαμο επειδή οι υπόλοιπες είναι ένοπλες και δεν έχει υπάρξει εκπαίδευση;

Σήμερα πέρασα απο επιτροπή απαλλαγών στο 401 για την πρώτη ετήσια αναβολή.

Έφτασα κατά τις 8:30 και είχε ουρά 100+ άτομα η οποία όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε. Κατά τις 9:30-10:00 σταματάνε και δεν παίρνουν άλλα άτομα στην είσοδο, λένε να έρθεις άλλη μέρα.

Στην αρχή έμπαιναν ένας ένας, παίρναν τα χαρτιά και πηγαίναν στη διπλανή πόρτα που ήταν η επιτροπή αλλά όταν πέρασε λίγο η ώρα βγήκε ένας φαντάρος, μάζεψε τα χαρτιά και μετά φωνάζαν ονόματα.

Η επιτροπή ήταν σε ένα δωμάτιο με 2 γραφεία, στο ένα καθόταν μια γυναίκα και στο άλλο ένας άντρας. Ο άντρας δεν ρώταγε τίποτα, έπαιρνε τα χαρτιά και σε έδιωχνε κατευθείαν. Η γυναίκα μου έκανε 4 ερωτήσεις: τί έχω, τί φάρμακα παίρνω, αν έχω μαζί μου τα φάρμακα για να τα δει (wtf?) και απο πότε τα παίρνω.

Όλη διαδικασία πήρε λιγότερο απο 30 δευτερόλεπτα και έφυγα κατευθείαν. Τελείωσα περίπου στις 11:30.

Του χρόνου πάλι.

Καλησπερα σε ολους  ,ας μας απαντησει καποιος που γνωριζει σε παιδια. εχω απορια σχετικα με τις κανονικες αδειες και τις εκλογες. απολυωμαι τον Ιουνιο και κατι ακουστηκε οτι σε περιοδο εκλογων δν γινεται να παρεις αδειες . ουτε στις επαναληπτικες. Υπαρχει περιπτωση να τις χασω η αυτο ισχυει μονο για τα στελεχη;Γιατι αν χασουμε και την αδεια απωλυσεως θα φρικαρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά έχω ερώτηση, είχα δηλώσει από το parousiasi.army.gr  για ελδυκ, και ΣΥΠΟ Θήβα πολύ πριν παρουσιαστω με Β'ΕΣΣΟ αλλά τελικά με στειλαν Ξάνθη. Την ημέρα καταταξης στο χαρτι της υπευθυνης δηλωσης εβαλα 9μηνο παραμεθωριο, νησια κλπ, και μετά από μέρες επειδή είχα ενδειξη ερευνα πληροφορικης στα κλημακια που υπηρχαν ξανα δηλωσα για κυπρο και όχι Αθήνα. Το θέμα είναι ότι είμαι με άδεια ορκωμοσιας τώρα και γκρουπ πασχα μεχρι 19-20/04, και δεν έχει βγει μεταθεση.. τι έχει παιχτει; Έχω υποψιες ότι με χουν δηλωσει 12μηνο, και φοβάμαι ότι παίζει να με κρατησουν εκεί και μετά τα ΣΠΕΝ (εκει εκανα και ΣΒΕΝ), έχει κανένας καμια εικόνα τι μπορεί να παιζει; υπάρχει περίπτωση η μεταθεση να βγει αργοτερα; γιατι από όσο ξέρω τα ΣΠΕΝ θα πρέπει να τα κάνω Θήβα αν είναι να παω ελδυκ. δεν ψηνομαι να κάνω 12μηνο.. είμαι Ι1

Επεξ/σία από TassosKarageorgiadis

Στις 7/4/2023 στις 10:31 ΠΜ, usermame32 είπε

Καλημέρα. γνωρίζει κάποιος τι γίνεται σε όσους επιστρέφουν στις μονάδες τους μετά την άδεια ορκωμοσίας την άλλη εβδομάδα; Τα ΣΠΕΝ θα είναι αρχές Μάη. Μέχρι τότε φαντάζομαι θα καλυφθούν υπηρεσίες πέρα από καθαριότητες κλπ μιας και υπάρχουν τα γκρουπ. Αυτές αφορούν κάθε υπηρεσία ή πχ μόνο θάλαμο επειδή οι υπόλοιπες είναι ένοπλες και δεν έχει υπάρξει εκπαίδευση;

Και εγω αδελφε την ιδια απορια εχω. Παρουσιαζομαι αυριο  και με μεταθεση απο τα ΣΒΕΝ σε αλλη μοναδα και δεν εχω ιδεα τι θα μας κανουν. 

Καλησπέρα παιδιά στο κέντρο μου εκαναν δύο εμβόλια τετανο και μηνιγγίτιδα παίζει να μου έκαναν και ηπατίτιδα?Η να πάω να το κάνω τώρα σε ένα φαρμακείο.Γνωριζεται τι εμβόλια γίνονται?

Στις 7/4/2023 στις 10:31 ΠΜ, usermame32 είπε

Ανάλογα τις ανάγκες που υπάρχουν άμα έχει άτομα και πιο παλιούς δε θα σας βάλουν στην αρχή να κάνετε ένοπλες. Σιγά σιγά θα μπαίνετε να μαθαίνετε. Άμα δεν έχει τότε θα σας βάλουν αμέσως και ένοπλες . Εδώ και στα Σβεν άμα έχει εμπλοκή βαζουν νέους να βαρανε πύλες. Αλλά σιγά τι κάνεις μη αγχώνεσαι δε θα το κάνεις τπτ το όπλο απλά θα το κρατάς.οποτε είναι να το χειριστείς για να βγάλεις απεα σφαίρες κλπ θα είναι ο δεκανέας αλλαγής να σε βοηθήσει οπότε μην αγχω

1 ώρα πριν, aks είπε

Καλησπέρα παιδιά στο κέντρο μου εκαναν δύο εμβόλια τετανο και μηνιγγίτιδα παίζει να μου έκαναν και ηπατίτιδα?Η να πάω να το κάνω τώρα σε ένα φαρμακείο.Γνωριζεται τι εμβόλια γίνονται?

Δεν κάνουν για ηπατίτιδα.

Αντιτετανικό και μηνιγγίτιδας  είναι αυτά που γίνονται.

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...