Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα σας! Πόσο γρήγορα μπορεί να βγει μία μετάθεση; Σε 18 μέρες κλείνω 5 μήνες και στο χαρτί που μας δίνουν για τις μεταθέσεις δεν είχα βάλει κάποια προτίμηση, αλλά το μετάνιωσα και επιθυμώ να φύγω. Μπορεί να παίξει ρόλο αυτό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή δύναμη σε όλα τα φανταράκια! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα παιδιά , έχετε δει ποτέ κάποιον να τον στέλνουν σε κέντρο εκπαίδευσης και πριν ορκιστεί να τον στείλουν στην μονάδα του για να ορκιστεί εκεί;

Μόλις μου συνέβη δεν το είχα ξανακουσει

• Super Moderators

Για να μην έχετε απορίες στη συνέχεια, από δω και πέρα μαζί με τα άσχετα μηνύματα θα μας χαιρετάνε και οι συντάκτες τους. 

6 ώρες πριν, SpirosRonto είπε

Καλημέρα παιδιά , έχετε δει ποτέ κάποιον να τον στέλνουν σε κέντρο εκπαίδευσης και πριν ορκιστεί να τον στείλουν στην μονάδα του για να ορκιστεί εκεί;

ουτε εγω αλλα θυμαμαι οτι υπαρχει κανονισμος (στρατιωτικος) οτι αν υπαρχουν καποια κολληματα ή επιχειρησιακες αναγκες δυναται μπλα μπλα...

φανταζομαι αν το κεντρο για χ λογους δε μπορει να φιλοξενησει ή η μοναδα που σε στελνει εχει ελλειψη προσωπικου πχ

https://xronos.gr/epikairotita/orkomosia-neosyllekton-opliton-sto-stratopedo-iliopoyloy

3 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

ουτε εγω αλλα θυμαμαι οτι υπαρχει κανονισμος (στρατιωτικος) οτι αν υπαρχουν καποια κολληματα ή επιχειρησιακες αναγκες δυναται μπλα μπλα...

φανταζομαι αν το κεντρο για χ λογους δε μπορει να φιλοξενησει ή η μοναδα που σε στελνει εχει ελλειψη προσωπικου πχ

https://xronos.gr/epikairotita/orkomosia-neosyllekton-opliton-sto-stratopedo-iliopoyloy

Λογικο μου ακουγεται αυτο, το ΚΕΠΒ Θηβας ειναι απο μονο του ενα χαλι

Φιλικη συμβουλη για οσους κατεληξαν Ασσυρο αποφυγετε πεζικο σαν το διαολο. Αν ειναι δυνατο. Εχω ατομο μεσα που τρωει πεοντα. Σε συγκριση με αλλες μοναδες εντος του στρατοπεδου.

Στις 23/3/2023 στις 8:12 ΠΜ, SpirosRonto είπε

Ναι αν παρουσιαστεις πχ Νεα Σαντα πας μοναδα για ορκο και εκπαιδευση.

Στις 18/3/2023 στις 10:26 ΜΜ, AntoMast είπε

Είμαι στην ΕΛΔΥΚ και σύντομα επαναπατριζομαι. 

Η ζωή είναι πιο ακριβή, ναι, καφέδες, φαγητά κτλπ, αλλά τίποτα το τρομερό. Ωστόσο παίρνεις 273 το μήνα, και στην Ελλάδα παίρνεις 8,62, οπότε πιο φθηνά σου βγαίνει η Κύπρος. Προσωπικά το μήνα χαλάω ένα 200αρι, και βγαίνω σχετικά συχνά.

Οι εγκαταστάσεις ειναι καλύτερες σε σχέση με την Ελλάδα επίσης, ναι, αλλά και πάλι τίποτα το τρομερό.

Για το αν αξίζει να πας ΕΛΔΥΚ, δεν ξέρω. Εγώ προσωπικά πήγα για τα λεφτά ένα, και για την μειωμένη θητεία δύο. Είναι πιο τέντα γενικά. Απο εκπαίδευση μην περιμένεις πολλά, τα ίδια μαύρα χάλια από την στιγμή που μιλάμε για τον ελληνικό στρατό.

Για μένα πλέον η συμβουλή μου είναι (και θα είναι) το Ι5.

Συμβουλη για Ι5 παιδια ειναι πραγματικα μονοδρομος αν δεν θες να περασεις τα χειριστα μεσα στο στρατο.

• Like 2

2 ώρες πριν, SpirosRonto είπε

Διανυκτερευση ξερει κανεις αν δικαιουμαι αν το ατομο που θα με φιλοξενει ειναι η γιαγια μου ή θα υπαρχει θεμα;

Φανταζομαι θα υπαρχει καποιου ειδους χαρτουρα για να το διευθετησεις. 

3 ώρες πριν, SpirosRonto είπε

Διανυκτερευση ξερει κανεις αν δικαιουμαι αν το ατομο που θα με φιλοξενει ειναι η γιαγια μου ή θα υπαρχει θεμα;

Εξαρτάται από τον Δκτη

εγω είχα πάρει γιατί ήταν η κοπέλα μου φοιτήτρια στην πόλη.

5 ώρες πριν, SpirosRonto είπε

Κατά 90% οχι, αλλά οντως εξαρτάται και από τον διοικητή 

5 ώρες πριν, SpirosRonto είπε

Λογικά όχι εξαρτάται από το Δ/τη της μονάδας , μια δήλωση συμπληρώνεις με τη διεύθυνση σου και τηλέφωνα επικοινωνίας 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κολλήσει για τον υπολογισμό στρατολογική ηλικίας

"Για τον υπολογισμό της ηλικίας στρατολογικά ως ημερομηνία γέννησης λογίζεται η 1η Ιανουαρίου του έτους εγγραφής στο δημοτολόγιο."

Άρα η χρονιά γέννησης θεωρείται ο πρώτος χρόνος; Δηλαδή κάποιος του 1992 το 2024 για τον στρατό θα είναι 33; (γιατί κανονικά θα είναι 32 αφού το 1992 γεννήθηκε, το 1993 θα ήταν 1 έτους)

πχ για διδακτορικό λέει η διάταξη

Για απόκτηση διδακτορικού διπλώματος και διαρκεί μέχρι 31 Δεκ του τριακοστού πρώτου (31ου) έτους (έτος γεν. + 30).

Άρα σου "προσθέτει" ένα έτος;

Επεξ/σία από Gingerbread

7 ώρες πριν, Gingerbread είπε

Έχω κολλήσει για τον υπολογισμό στρατολογική ηλικίας

"Για τον υπολογισμό της ηλικίας στρατολογικά ως ημερομηνία γέννησης λογίζεται η 1η Ιανουαρίου του έτους εγγραφής στο δημοτολόγιο."

Άρα η χρονιά γέννησης θεωρείται ο πρώτος χρόνος; Δηλαδή κάποιος του 1992 το 2024 για τον στρατό θα είναι 33; (γιατί κανονικά θα είναι 32 αφού το 1992 γεννήθηκε, το 1993 θα ήταν 1 έτους)

πχ για διδακτορικό λέει η διάταξη

Για απόκτηση διδακτορικού διπλώματος και διαρκεί μέχρι 31 Δεκ του τριακοστού πρώτου (31ου) έτους (έτος γεν. + 30).

Άρα σου "προσθέτει" ένα έτος;

Κάποιος που έχει γεννηθεί το 1992, από 1/1/2023 έως 31/12/2023 θεωρείται 31. 

Οπότε 33 θεωρείται απο 1/1/2025.

Για διδακτορικό ισχύει το παρακάτω, οπότε για κάποιον του 1992, μπορεί να δοθεί μέχρι 31/12/2023 (με βάση την ελάχιστη διάρκεια που ορίζεται από τον κανονισμό του διδακτορικού).

Γραμμένοι για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος και η ελάχιστη εναπομένουσα διάρκεια σπουδών τους δεν υπερβαίνει την 31η Δεκ του έτους που συμπληρώνουν το 31ο έτος της ηλικίας τους.

πηγή: https://www.stratologia.gr/sites/default/files/plhr_ent/8.pdf

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...