Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 ώρες πριν, spooker είπε

δεν διαφωνώ σε τίποτα από αυτά που ανέφερες. Αλλά να υπογράψει χαρτί ιατρός και κάμποσες επιτροπές που να λέει πως είσαι τρελός επίσημα προσωπικά δεν θα το έκανα. Αυτό δεν ξεγράφει. Στο παρελθόν αυτή η πληροφορία δημιουργούσε πρόβλημα. Στην παρούσα φάση είναι προσωπικό δεδομένο αλλά κανείς δεν σου εγγυαται σε τόσο μπουρδέλο χώρα που ζούμε πως στο μέλλον δεν θα είναι ξανά πρόβλημα. 

το χαρτί πάνω γράφει (εδώ και κάποια χρόνια) απαλλαγή για λόγους υγείας. Δεν αναφέρει τον λόγο. Από καρδιακά μέχρι ψυχολογικά όλα τα χαρτιά Ι5 γράφουν το ίδιο. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως όπως γράφεται το χαρτί γιατρού, τόσο εύκολα ''ξε''γράφεται ή γράφεται κάποιο άλλο, ειδικά αν δεν έχεις όντως θέμα. Πας σε ένα γιατρό και σου γράφει ότι είσαι καλά...Και όταν παίρνει κάποιος μουφα Ι5 δεν το παίρνει με αιτιολογία μανιακός δολοφόνος...Για αγχώδεις διαταραχές,καταθλιψη,κλπ το παίρνει. Κοινώς, δεν λέει το χαρτί ότι είναι επικίνδυνος. Άρα μια χαρά μπορεί να εργαστει. 

Γενικώς ξεκολλάτε. Γραφειοκρατικό είναι το ζήτημα. Δεν υπάρχει πουθενά νομικά το δεν μπορείς να βρεις δουλειά επειδή έχεις άγχος ή κρίσεις πανικού ξερω γω...

1)Ξέρεις πόσοι άνθρωποι πάνε στρατό και είναι τίγκα στα ψυχολογικά ή λετζιτ με προβλήματα σχιζοφρένειας? Γνωρίζω άνθρωπο που έπασχε από σχιζοφρένεια και πήγε κανονικά στρατό. ΑΔΙΑΓΝΩΣΤΟΣ κιόλας. Μετά ως πολίτης διαγνώστηκε. Στον στρατό χειροτέρεψε. Τώρα παίρνει την αγωγή του και εργάζεται κανονικά. Και μιλάμε για σχιζοφρένεια όχι για αγχος ή κρίσεις πανικού που γράφει το χ ψ μουφα Ι5

2)Ξέρεις πόσοι άνθρωποι δουλευουν αυτή τη στιγμή και έχουν κατάθλιψη ή αγχώδεις διαταραχές? Άπειροι. Ξέρεις πόσοι εργάζονται και έχουν πιο ''βαρια'' ψυχικά νοσήματα. Αρκετοί.

Εν ολίγοις. Κανείς δεν περιμένει από τον στρατό για να κρίνει προκειμένου να σε πάρει σε μια δουλειά. Το ότι πήγες δεν σημαίνει ότι είσαι στα καλά σου και το ότι δεν πήγες δεν σημαίνει ότι δεν είσαι. Και αυτό το γνωρίζουν οι εργοδότες και δεν ενδιαφέρονται. Τους νοιάζει μόνο αν έχεις τελειώσει με αυτό το θέμα ή όχι.

YΓ: Αν δεν υπήρχε η πίεση της οικογένειας και διάφορα urban legends για προβλήματα στη δουλειά αργότερα, ξέρεις πόσοι θα παίρνανε ''τρελόχαρτο''? 1 στους 2 λέω εγώ. Όταν είδα στο φρουραρχείο την ουρά μόνο μιας μέρας μόνο μιας ΕΣΣΟ συνειδητοποίησα πως χιλιάδες κόσμος έχει πάρει Ι5. Κυριολεκτώ λέγοντας ότι στο φρουραρχείο τον Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη μόνο μία μέρα από τις 10-12 μέρες που περνάει κόσμος παίζει να είχε 200άτομα ουρά. Βάλε με το νου σου πόσοι ήρθαν αργότερα και τις άλλες μέρες.

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

20 ώρες πριν, spooker είπε

δεν διαφωνώ σε τίποτα από αυτά που ανέφερες. Αλλά να υπογράψει χαρτί ιατρός και κάμποσες επιτροπές που να λέει πως είσαι τρελός επίσημα προσωπικά δεν θα το έκανα. Αυτό δεν ξεγράφει. Στο παρελθόν αυτή η πληροφορία δημιουργούσε πρόβλημα. Στην παρούσα φάση είναι προσωπικό δεδομένο αλλά κανείς δεν σου εγγυαται σε τόσο μπουρδέλο χώρα που ζούμε πως στο μέλλον δεν θα είναι ξανά πρόβλημα. 

Όποιος δεν υπηρετεί ενώ δεν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό κόλλημα έχει περισσότερες πιθανότητες να γινει υπουργός ή να αναλάβει καποια θέση ευθύνης στο δημόσιο. συνήθως τετοιες συμπεριφορές αναγνωρίζονται και τιμούνται από το κράτος, οποτε όλα καλά :) 

• Like 1

3 ώρες πριν, dkstopo είπε

Όποιος δεν υπηρετεί ενώ δεν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό κόλλημα έχει περισσότερες πιθανότητες να γινει υπουργός ή να αναλάβει καποια θέση ευθύνης στο δημόσιο. συνήθως τετοιες συμπεριφορές αναγνωρίζονται και τιμούνται από το κράτος, οποτε όλα καλά :) 

Έτσι ακριβώς, στην Ελλάδα τα λαμόγια και οι παρτακηδες πάνε μπροστά, γιαυτο είμαστε σαπιοι

• Like 4

5 ώρες πριν, LittyMeek είπε

Έτσι ακριβώς, στην Ελλάδα τα λαμόγια και οι παρτακηδες πάνε μπροστά, γιαυτο είμαστε σαπιοι

Ναι ... Τεράστια λαμόγια όσοι δεν υπηρετούν ... Είναι δυνατών να βάζουν το πορτοφόλι τους, το χρόνο τους και τόσα άλλα, πάνω απ' όλα και να μην αγκαλιάζουν το θείο κάλεσμα της μαμάς πατρίδας; Αλήτες !!!

8 ώρες πριν, dkstopo είπε

Μια χαρά έχουν υπηρετούν οι πολιτικοί και τα παιδιά τους. Τώρα αν είναι 10 μέτρα παρακάτω από το σπίτι τους και με 273 μέρες άδεια, δεν έχει να κάνει.

• Like 4

1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Ναι ... Τεράστια λαμόγια όσοι δεν υπηρετούν ... Είναι δυνατών να βάζουν το πορτοφόλι τους, το χρόνο τους και τόσα άλλα, πάνω απ' όλα και να μην αγκαλιάζουν το θείο κάλεσμα της μαμάς πατρίδας; Αλήτες !!!

Μια χαρά έχουν υπηρετούν οι πολιτικοί και τα παιδιά τους. Τώρα αν είναι 10 μέτρα παρακάτω από το σπίτι τους και με 273 μέρες άδεια, δεν έχει να κάνει.

Παρτακηδες φιλε, βάζουν την πάρτυ τους πάνω από όλα , ας υπηρετήσει ο άλλος και ας χάνει τον ύπνο του στις υπηρεσίες λόγω μη επαρκούς επανδρωσης. 

5 λεπτά πριν, LittyMeek είπε

Παρτακηδες φιλε, βάζουν την πάρτυ τους πάνω από όλα , ας υπηρετήσει ο άλλος και ας χάνει τον ύπνο του στις υπηρεσίες λόγω μη επαρκούς επανδρωσης. 

Τα στρατόπεδα ποτέ δεν θα νιώθουν επαρκώς επανδρωμένα. Επίσης σε πολλά στρατόπεδα, αν τους έρθουν σε μια σειρά διπλάσιοι στρατιώτες, απλά θα ανοίξουν νέες υπηρεσίες για να μην είναι χαλαρά. Και ας μην ανοίξουμε το θέμα του κατα πόσο οι σκοποί θα μπορούσαν όντως να είναι κάποιου είδους άμυνα με βάση την ισχύουσα διαδικάσια. 

• Like 5

Καλησπέρα παιδιά είμαι στο πυροβολικό και μόλις πήρα ειδικότητα σκοπευτή! Έβαλα άνθρωπο μπας και με.παει στην πόλη μου! Μετάθεση μπορώ να πάρω μόνο σε μονάδες πυροβολικού ή όπου να ναι?

7 ώρες πριν, user8170126 είπε

Καλησπέρα παιδιά είμαι στο πυροβολικό και μόλις πήρα ειδικότητα σκοπευτή! Έβαλα άνθρωπο μπας και με.παει στην πόλη μου! Μετάθεση μπορώ να πάρω μόνο σε μονάδες πυροβολικού ή όπου να ναι?

Όπου ναναι αν είναι καλό το βυσμα 

• Like 1

Επίσης με ΕΛΔΥΚ τι παίζει; Πάντα άκουγα ότι είναι κάπως καλύτερες οι συνθήκες από ελληνικά στρατόπεδα αλλά φέτος 2-3 σειρές που έχω ρωτήσει μου λένε πως δεν αξίζει. Γνωρίζω ότι η ζωη είναι ακριβή και τα αεροπορικά επίσης. Αλλά γενικότερα αξίζει κάποιος να πάει αντί για Ελλάδα; Κι αν όχι γιατί;

7 ώρες πριν, pRonOoBGR είπε

Επίσης με ΕΛΔΥΚ τι παίζει; Πάντα άκουγα ότι είναι κάπως καλύτερες οι συνθήκες από ελληνικά στρατόπεδα αλλά φέτος 2-3 σειρές που έχω ρωτήσει μου λένε πως δεν αξίζει. Γνωρίζω ότι η ζωη είναι ακριβή και τα αεροπορικά επίσης. Αλλά γενικότερα αξίζει κάποιος να πάει αντί για Ελλάδα; Κι αν όχι γιατί;

Είμαι στην ΕΛΔΥΚ και σύντομα επαναπατριζομαι. 

Η ζωή είναι πιο ακριβή, ναι, καφέδες, φαγητά κτλπ, αλλά τίποτα το τρομερό. Ωστόσο παίρνεις 273 το μήνα, και στην Ελλάδα παίρνεις 8,62, οπότε πιο φθηνά σου βγαίνει η Κύπρος. Προσωπικά το μήνα χαλάω ένα 200αρι, και βγαίνω σχετικά συχνά.

Οι εγκαταστάσεις ειναι καλύτερες σε σχέση με την Ελλάδα επίσης, ναι, αλλά και πάλι τίποτα το τρομερό.

Για το αν αξίζει να πας ΕΛΔΥΚ, δεν ξέρω. Εγώ προσωπικά πήγα για τα λεφτά ένα, και για την μειωμένη θητεία δύο. Είναι πιο τέντα γενικά. Απο εκπαίδευση μην περιμένεις πολλά, τα ίδια μαύρα χάλια από την στιγμή που μιλάμε για τον ελληνικό στρατό.

Για μένα πλέον η συμβουλή μου είναι (και θα είναι) το Ι5.

• Like 1
  • Thanks 1

21 λεπτά πριν, AntoMast είπε

Είμαι στην ΕΛΔΥΚ και σύντομα επαναπατριζομαι. 

Η ζωή είναι πιο ακριβή, ναι, καφέδες, φαγητά κτλπ, αλλά τίποτα το τρομερό. Ωστόσο παίρνεις 273 το μήνα, και στην Ελλάδα παίρνεις 8,62, οπότε πιο φθηνά σου βγαίνει η Κύπρος. Προσωπικά το μήνα χαλάω ένα 200αρι, και βγαίνω σχετικά συχνά.

Οι εγκαταστάσεις ειναι καλύτερες σε σχέση με την Ελλάδα επίσης, ναι, αλλά και πάλι τίποτα το τρομερό.

Για το αν αξίζει να πας ΕΛΔΥΚ, δεν ξέρω. Εγώ προσωπικά πήγα για τα λεφτά ένα, και για την μειωμένη θητεία δύο. Είναι πιο τέντα γενικά. Απο εκπαίδευση μην περιμένεις πολλά, τα ίδια μαύρα χάλια από την στιγμή που μιλάμε για τον ελληνικό στρατό.

Για μένα πλέον η συμβουλή μου είναι (και θα είναι) το Ι5.

Αυτο με τους καπνους ισχυει ακομα; Γνωριζω ατομο που τους δινανε κουτες με τσιγαρα, και τα πουλαγε και εβγαζε μεροκαματο καλο.

Απο καιρο επισης πως παει; Εγω θα μπω Νοεμβριο, απλα σκεφτομαι προς το καλοκαιρι θα πεθανω απο τη ζεστη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, pRonOoBGR είπε

Αυτο με τους καπνους ισχυει ακομα; Γνωριζω ατομο που τους δινανε κουτες με τσιγαρα, και τα πουλαγε και εβγαζε μεροκαματο καλο.

Απο καιρο επισης πως παει; Εγω θα μπω Νοεμβριο, απλα σκεφτομαι προς το καλοκαιρι θα πεθανω απο τη ζεστη.

Ναι, ισχύει. Δικαιούσαι 4 κούτες αφορολόγητες τον μήνα. Εγώ τις πουλάω, βγάζεις κάποιο μικρό κέρδος.

Καλύτερος μήνας για να μπεις στρατό (γενικά, όχι μόνο ΕΛΔΥΚ) είναι ο Σεπτέμβριος. Για πολλούς λόγους. Μετά ο Νοέμβριος.

Κύπρο γενικά το χειμώνα έχει μπόλικο κρύο και ΠΟΛΛΗ υγρασία. Καλοκαίρι πιάνει 45αρια. Ήδη αρχίζει και ζεσταίνει άσχημα ο καιρός, και είναι ακόμα Μάρτιος. Για μένα αν μπορείς μπες Σεπτέμβριο έτσι ώστε να μην χάσεις το καλοκαίρι σου, και να μην σε πιάσουν και οι πολλές οι ζέστες.

Επεξ/σία από AntoMast

13 λεπτά πριν, AntoMast είπε

Ναι, ισχύει. Δικαιούσαι 4 κούτες αφορολόγητες τον μήνα. Εγώ τις πουλάω, βγάζεις κάποιο μικρό κέρδος.

Καλύτερος μήνας για να μπεις στρατό (γενικά, όχι μόνο ΕΛΔΥΚ) είναι ο Σεπτέμβριος. Για πολλούς λόγους. Μετά ο Νοέμβριος.

Κύπρο γενικά το χειμώνα έχει μπόλικο κρύο και ΠΟΛΛΗ υγρασία. Καλοκαίρι πιάνει 45αρια. Ήδη αρχίζει και ζεσταίνει άσχημα ο καιρός, και είναι ακόμα Μάρτιος. Για μένα αν μπορείς μπες Σεπτέμβριο έτσι ώστε να μην χάσεις το καλοκαίρι σου, και να μην σε πιάσουν και οι πολλές οι ζέστες.

Εχω φαει υγρασια Σαντορινη και φετος θα την ξανα φαω καλα, οποτε υποθετω πανω κατω το ιδιο ειναι. Τωρα με την ζεστη θα δειξει. Σεπτεμβριο ηθελα, αλλα δε με βλεπω να προλαβαινω οποτε θα μπω σιγουρα μεχρι Νοεμβριο.

3 ώρες πριν, mpaladofatsa333 είπε

Ξέρουμε ΑΟΟΑ τι παίζει με υπηρεσίες και αν τα ΣΚ είσαι έξω?

Μαυρίλα

Τι ρωτάτε ρε παιδιά και περιμένετε και σοβαρές απαντήσεις...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...