Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά συγγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά ήθελα την γνώμη από μερικούς για το πως την παλεύετε. Με έχει κουράσει αφάνταστα ο στρατός. Δεν βοηθάει και το ότι μπήκα 24 χρόνων.

Μου έχουν μείνει λίγο λιγότερο από 4 μήνες. Έχω κάνει πάνω από το 50% της θητείας μου δηλαδή.

Ωστόσο όσο περνάει ο καιρός, τόσο χειρότερα νιώθω, ψυχολογικά κυρίως. Σωματικά νιώθω κούραση, ναι, συχνά είμαι άυπνος, όπως τώρα δηλαδή με 2 ώρες ύπνο, αλλά είναι κυρίως το ψυχολογικό.

Έχω να πάρω άδεια 2,5+ μήνες και πραγματικά έχω απηυδήσει. Μηδέν λογική, χωσίματα συνεχώς, αδικίες, στελέχη ότι να ναι ορισμένοι, και γενικά η ίδια βαρετή και κουραστική ρουτίνα κάθε κάθε μέρα. Υπηρετώ και στην νήσο Κ, οπότε είμαστε και λίγο πιο τέντα σε σύγκριση με την Ελλάδα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πρόσφατα έχασα έναν συγγενή μου το οποίο με έκανε πολύ χειρότερα. 

Το μόνο θετικό της όλης υπόθεσης είναι πως στους επόμενους ~4 μήνες που μου έχουν μείνει, το 40% θα είναι άδειες καθώς τις κράτησα όλες για το τέλος (45 μέρες άδεια μαζί με του Πάσχα κτλπ). Αλλά πλέον νιώθω ότι δεν περνάνε οι μέρες, και πλησιάζω κατάθλιψη.

Πριν έρθω δούλευα, και το μόνο που κάνω στον στρατό είναι να τρώω τα λεφτά που έβγαλα και να είμαι καθόλου μα καθόλου παραγωγικός, ενώ άλλοι, φίλοι μου κτλπ να προχωράνε με την ζωή τους, και επαγγελματικά αλλά και προσωπικά.

Ορισμένες φορές μετανιώνω που δεν πήρα Ι5 γιατί συγκρίνω τι έπαθαν/έχασαν άτομα που πήραν Ι5 και δεν υπηρέτησαν ποτέ, και πραγματικά έκαναν την καλύτερη επιλογή. Δεν βρίσκω αρνητικό.  Ωστόσο ο λόγος που δεν το έκανα προσωπικά είναι λόγω δουλειάς. Μερικοί λένε σε επηρεάζει, μερικοί όχι, και δεν ήθελα να το ρισκάρω. Μεγάλη ιστορία, και δεν είναι το κυρίως θέμα στην προκειμένη.

Καμία συμβουλή πως να την παλεψω λίγο ακόμη; 

Επεξ/σία από Zefriax10
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 13/3/2023 στις 5:49 ΜΜ, kr0m είπε

δεν ξερω τι γινεται με τους 6μηνους γενικα, δεν ειχαμε πανω απο 2-3 εκει περα (σε συνολο περιπου 120 ανθρωπων)

Αδερφέ όπως είπες με στέλνουν στο 79 της Σάμου,ξέρεις τι παίζετε με αυτό έχεις ακούσει τίποτα; 

3 ώρες πριν, Zefriax10 είπε

Παιδιά συγγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά ήθελα την γνώμη από μερικούς για το πως την παλεύετε. Με έχει κουράσει αφάνταστα ο στρατός. Δεν βοηθάει και το ότι μπήκα 24 χρόνων.

Μου έχουν μείνει λίγο λιγότερο από 4 μήνες. Έχω κάνει πάνω από το 50% της θητείας μου δηλαδή.

Ωστόσο όσο περνάει ο καιρός, τόσο χειρότερα νιώθω, ψυχολογικά κυρίως. Σωματικά νιώθω κούραση, ναι, συχνά είμαι άυπνος, όπως τώρα δηλαδή με 2 ώρες ύπνο, αλλά είναι κυρίως το ψυχολογικό.

Έχω να πάρω άδεια 2,5+ μήνες και πραγματικά έχω απηυδήσει. Μηδέν λογική, χωσίματα συνεχώς, αδικίες, στελέχη ότι να ναι ορισμένοι, και γενικά η ίδια βαρετή και κουραστική ρουτίνα κάθε κάθε μέρα. Υπηρετώ και στην νήσο Κ, οπότε είμαστε και λίγο πιο τέντα σε σύγκριση με την Ελλάδα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πρόσφατα έχασα έναν συγγενή μου το οποίο με έκανε πολύ χειρότερα. 

Το μόνο θετικό της όλης υπόθεσης είναι πως στους επόμενους ~4 μήνες που μου έχουν μείνει, το 40% θα είναι άδειες καθώς τις κράτησα όλες για το τέλος (45 μέρες άδεια μαζί με του Πάσχα κτλπ). Αλλά πλέον νιώθω ότι δεν περνάνε οι μέρες, και πλησιάζω κατάθλιψη.

Πριν έρθω δούλευα, και το μόνο που κάνω στον στρατό είναι να τρώω τα λεφτά που έβγαλα και να είμαι καθόλου μα καθόλου παραγωγικός, ενώ άλλοι, φίλοι μου κτλπ να προχωράνε με την ζωή τους, και επαγγελματικά αλλά και προσωπικά.

Ορισμένες φορές μετανιώνω που δεν πήρα Ι5 γιατί συγκρίνω τι έπαθαν/έχασαν άτομα που πήραν Ι5 και δεν υπηρέτησαν ποτέ, και πραγματικά έκαναν την καλύτερη επιλογή. Δεν βρίσκω αρνητικό.  Ωστόσο ο λόγος που δεν το έκανα προσωπικά είναι λόγω δουλειάς. Μερικοί λένε σε επηρεάζει, μερικοί όχι, και δεν ήθελα να το ρισκάρω. Μεγάλη ιστορία, και δεν είναι το κυρίως θέμα στην προκειμένη.

Ταυτίζομαι απόλυτα μαζί σου δεν είναι ούτε ένας χρόνος που ήμουν στην ίδια κατάσταση, πλην του ότι δεν έχασα κάποιο συγγενή. Δεν σου κρύβω ότι 2-3 φορές έβαλα τα κλάματα απ το πουθενά, χωρίς να έχει συμβεί το οτιδήποτε. Κάτι που δεν το έκανα παλαιότερα και κάτι που φυσικά δεν το κάνω σήμερα(ευτυχώς). Σήμερα παρόλο που έχουν περάσει μερικοί μήνες απ' το πέρας της θητείας μου, μοιάζει με μια μακρινή κακή ανάμνηση. 

• Προσωπικά την είχα καταβρεί με ένα φυλάκιο, που ήταν κάπως πιο χαλαρό και το σημαντικό λιγότερο τοξικό το περιβάλλον.
  • Απέφευγα συζητήσεις με άτομα που γκρίνιαζαν με το παραμικρό λες και ήταν οι μόνοι εκεί μέσα που δεν γούσταραν.
  • Τα περισσότερα στελέχη είναι για τον π@@@@ο. Σίγουρα όμως υπάρχουν 2-3 που είτε παλεύονται είτε είναι φυσιολογικοί άνθρωποι. Οπότε προσπάθησε να διαλέξεις που θα χωθείς
  • Αν είσαι εξοδούχος βγες όσο πιο πολύ μπορείς. Ναι μπορεί να τρως λεφτά αλλά η αλλαγή περιβάλλοντος φτιάχνει την ψυχολογία.

Προσωπικά πάντως αν γύριζα το χρόνο πίσω, θα πήγαινα και εγώ στο i5, όχι γιατί θεωρώ την υποχρεωτική στράτευση λάθος σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά λόγο του κλίματος. Στην δουλειά σου δεν θα έχεις κανένα θέμα( εκτός και αν μιλάμε για σώματα ασφαλείας ) και δεν θα ασχοληθεί κανένας κατά την συνέντευξη με το που υπηρέτησες πως και γιατί. Τον νοιάζει αν έχουν ολοκληρωθεί οι στρατιωτικές σου υποχρεώσεις και τίποτα άλλο.

• Thanks 1

5 ώρες πριν, Zefriax10 είπε

Κουράγιο φιλαράκι.

Μάλλον είσαι υπεύθυνο άτομο γι'αυτό σου πέφτουν βαριά αυτά που βλέπεις και υφίστασαι.

Ξεκίνα να τρως τις "ΤΑΠ"

• Thanks 1

7 ώρες πριν, Zefriax10 είπε

Ορισμένες φορές μετανιώνω που δεν πήρα Ι5 γιατί συγκρίνω τι έπαθαν/έχασαν άτομα που πήραν Ι5 και δεν υπηρέτησαν ποτέ, και πραγματικά έκαναν την καλύτερη επιλογή. Δεν βρίσκω αρνητικό. 

Ι5 είναι η υπέρτατη ξεφτίλα, λίγη αξιοπρέπεια δεν έχετε? Εγώ ήμουν 110Α/Κ ΜΜΠ και 129 Α/Κ ΜΜΠ και οι 2 δύσκολες μονάδες στον Έβρο όπου κανείς δεν πέρασε καλά, καταλαβαίνω το πόσο μπουρδέλο είναι το κράτος και ο στρατός, αλλά Ι5 δεν έπαιρνα για να φύγω από εκεί. 

• Thanks 1
  • Confused 4

8 λεπτά πριν, spooker είπε

Ι5 είναι η υπέρτατη ξεφτίλα, λίγη αξιοπρέπεια δεν έχετε? Εγώ ήμουν 110Α/Κ ΜΜΠ και 129 Α/Κ ΜΜΠ και οι 2 δύσκολες μονάδες στον Έβρο όπου κανείς δεν πέρασε καλά, καταλαβαίνω το πόσο μπουρδέλο είναι το κράτος και ο στρατός, αλλά Ι5 δεν έπαιρνα για να φύγω από εκεί. 

Αν αυτό είναι ξεφτίλα, προτιμώ να είμαι ένας υπέρτατος ξεφτίλας.

Δηλαδή ήδη έχω ξεκινήσει διαδικασία αναβολών για ι5 όπως έγραψα παραπάνω την διαδικασία στο φρουραρχείο.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, spooker είπε

Ξεφτίλα είναι το να σε υποχρεώνουν να πας στρατό, ένα, το να σε πληρώνουν αμυδρά, δύο, και το να σε κρατάνε για τόσους μήνες χωρίς απολύτως λόγο, τρία. Συν τις κακές εγκαταστάσεις στα περισσότερα στρατόπεδα, και τα απαράδεκτα στελέχη που οι ίδιοι σιχαίνονται την δουλειά τους.

Ναι, ξέρουμε, η Ελλάδα έχει 'προκλητικούς' γείτονες, εκείνο το άλλο, οκ, ας είναι υποχρεωτική (πάλι δεν συμφωνώ).

Αλλά δεν μπορεί ρε φίλε να μου δίνει το κράτος 8,62€ το μήνα ενώ με υποχρεώνει να είμαι εδώ. Συν ότι δεν είναι πως στον στρατό δεν βγάζεις λεφτά, ξοδεύεις κιόλας. Και πολλά. Τώρα για το αν δεν έχει την δυνατότητα να δίνει παραπάνω το κράτος, δεν με απασχολεί καθόλου, μα καθόλου. Αυτά είναι προβλήματα που πρέπει να κοιτάξουν. Τουλάχιστον σε χώρες που είναι υποχρεωτική η θητεία (Σουηδία ας πούμε) παίρνουν καλό μισθό. Το νοιάζει το κράτος αν εγώ παράτησα την δουλειά μου για να έρθω εδώ; Θα μου ψάξει να βρει δουλειά το κράτος όταν γυρίσω; Ή θα μπω πάλι στην επίπονη διαδικασία εύρεσης αξιοπρεπής εργασίας;

Α και, γιατί 9 ή 12 μήνες θητείας; Και όχι 3-4 σοβαροί; Για να κάνεις την καθαρίστρια; Για να κάνεις δουλειές που σε φυσιολογικές συνθήκες θα τις έκαναν έμμισθοι επαγγελματίες, και όχι στρατιώτες που βαριούνται την ζωή τους και όλα τα βλέπουν σαν αγγαρεία, άρα και η δουλειά δεν γίνεται σωστά; Όχι ότι τους πρώτους μήνες κάνουμε σοβαρή εκπαιδευση, αλλά λέμε τώρα. Το 95% των στρατιωτών αν γίνει κάτι, ένα θερμό επεισόδιο, θα αυτό-πυρποληθούμε από την ελλιπή εκπαίδευση που έχουμε.

Καμιά ξεφτίλα φίλε μου. Νιώσε εσύ περηφάνια που υπηρέτησες, νιώσε άντρας, νιώθε ότι έκανες το κουμάντο σου δεν ξέρω εγώ τι. Εγώ προσωπικά μόνο κοροϊδία νιώθω, είναι ότι πιο ανούσιο και άχρηστο, με τα τωρινά εξευτελιστικά δεδομένα.

Και στο λέω εγώ που τελειώνω την θητεία μου και είμαι φουλ τυπικός γενικά, 24 χρόνων, έχω δουλέψει, και είμαι και Κύπρο, που συγκριτικά με Ελλάδα είναι αρκετά πιο τέντα. 

Όποιος το σκέφτεται, του προτείνω Ι5, και να μην τους νοιάζει καθόλου τι λένε οι άλλοι. Απλά να κοιτάξουν λίγο με την δουλειά τους αν θα τους επηρεάσει, όπως σώματα ασφαλείας.

Επεξ/σία από Zefriax10
  • Like 7
  • Thanks 2

δεν διαφωνώ σε τίποτα από αυτά που ανέφερες. Αλλά να υπογράψει χαρτί ιατρός και κάμποσες επιτροπές που να λέει πως είσαι τρελός επίσημα προσωπικά δεν θα το έκανα. Αυτό δεν ξεγράφει. Στο παρελθόν αυτή η πληροφορία δημιουργούσε πρόβλημα. Στην παρούσα φάση είναι προσωπικό δεδομένο αλλά κανείς δεν σου εγγυαται σε τόσο μπουρδέλο χώρα που ζούμε πως στο μέλλον δεν θα είναι ξανά πρόβλημα. 

2 ώρες πριν, spooker είπε

5 είναι η υπέρτατη ξεφτίλα, λίγη αξιοπρέπεια δεν έχετε?

Υπάρχει και η άποψη οτι ξεφτίλα είναι να υπερηφανεύεσαι οτι πέρασες δύσκολα στο στρατό όμως.

• Like 4

1 ώρα πριν, -Dimitris- είπε

Υπάρχει και η άποψη οτι ξεφτίλα είναι να υπερηφανεύεσαι οτι πέρασες δύσκολα στο στρατό όμως.

ο λόγος που αναφέρθηκε η δυσκολία δεν ήταν για λόγους υπερηφάνειας αλλά για να δείξω πως όσο δύσκολα και να ήταν τρελόχαρτο δεν θα έβγαζα ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο. Φυσικά και είναι ξεφτίλα και για αυτό όσοι βγάζουν Ι5 δεν βγαίνουν να το πουν δημοσίως ούτε να το διαφημίσουν. 

21 ώρες πριν, pRonOoBGR είπε

Αν δεν ειμαι παραμεθωριο; Κανω κανονικα 12 μηνο ή ισχυει το 9μηνο; Επισης, ποσες πιθανοτητες υπαρχουν να ειμαι κοντα στο τοπο κατοικιας; ή γενικοτερα Αθηνα

Εφόσον είσαι δικαιούχος μειωμένης θητείας, κανεις 9 μήνες στην ενδοχώρα ή 8 μήνες παραμεθώριο. Για τον τόπο κατοικίας, θεωρητικά στις κανονικες, μη-βυσματικές, μεταθέσεις σε πηγαινουν στη Φρουρά προτίμησής σου. Για κατ' εξαίρεση δε γνωρίζω καθόλου

Καλησπέρα

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά αυτό το θέμα δεν την έχω ψάξει και όλη τη συνομιλία οπότε συγγνώμη αν επαναλαμβάνω ξανά τα ίδια πράγματα.

Είμαι άτομο μονογονεϊκής οικογένειας (με αποθανόντα πατέρα) και είμαι προστάτης της οικογένειας ( δεν έχω αδέλφια). Η μητέρα μου όμως πάσχει απο σοβαρά προβλήματα υγείας και είμαι εγώ αυτός που την φροντίζει. Σε αυτή τη περίπτωση τι πρέπει να κάνω? Παίρνω απαλλαγή απο το στρατό και τη χαρτιά χρειάζονται γιατί δεν ξέρω τίποτα. Στρατό να πάω λίγο δύσκολο γιατί δεν μπορώ να αφήσω μόνη την μητέρα μου. Αναβολή πάλι δεν ξέρω γιατί ουσιαστικά θα είναι σαν να μου λένε περίμενε να πεθαίνει και η μητέρα σου για να έρθεις στρατό. Οποία συμβουλή και βοήθεια καλοδεχούμενη.

7 λεπτά πριν, UltraInstict24 είπε

Καλησπέρα

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά αυτό το θέμα δεν την έχω ψάξει και όλη τη συνομιλία οπότε συγγνώμη αν επαναλαμβάνω ξανά τα ίδια πράγματα.

Είμαι άτομο μονογονεϊκής οικογένειας (με αποθανόντα πατέρα) και είμαι προστάτης της οικογένειας ( δεν έχω αδέλφια). Η μητέρα μου όμως πάσχει απο σοβαρά προβλήματα υγείας και είμαι εγώ αυτός που την φροντίζει. Σε αυτή τη περίπτωση τι πρέπει να κάνω? Παίρνω απαλλαγή απο το στρατό και τη χαρτιά χρειάζονται γιατί δεν ξέρω τίποτα. Στρατό να πάω λίγο δύσκολο γιατί δεν μπορώ να αφήσω μόνη την μητέρα μου. Αναβολή πάλι δεν ξέρω γιατί ουσιαστικά θα είναι σαν να μου λένε περίμενε να πεθαίνει και η μητέρα σου για να έρθεις στρατό. Οποία συμβουλή και βοήθεια καλοδεχούμενη.

1. Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 3421/2005 (Α ́302 ), μεταφέρονται στους υπόχρεους μειωμένης θητείας, εφόσον επιθυμούν οι παρακάτω κατηγορίες οπλιτών:

• α.  Εξάμηνης διάρκειας(2) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος του οποίου και οι δύο γονείς είναι ανίκανοι για κάθε εργασία ή έχουν πεθάνει.

Βάση αυτών απο όσο καταλαβαίνω θα κάνεις 6μηνη θητεία αν μπεις.

Απαλλαγή για αυτούς τους λόγους απο όσο βλέπω δεν μπορείς να πάρεις, εκτός και αν κυνηγήσεις το Ι5 με τον κλασσικό τρόπο του τρελόχαρτου που έχει αναφερθεί εδώ. Κουράγιο φίλε όπως και να έχει.

1 ώρα πριν, gioiliop7 είπε

1. Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 3421/2005 (Α ́302 ), μεταφέρονται στους υπόχρεους μειωμένης θητείας, εφόσον επιθυμούν οι παρακάτω κατηγορίες οπλιτών:

• α.  Εξάμηνης διάρκειας(2) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος του οποίου και οι δύο γονείς είναι ανίκανοι για κάθε εργασία ή έχουν πεθάνει.

Βάση αυτών απο όσο καταλαβαίνω θα κάνεις 6μηνη θητεία αν μπεις.

Απαλλαγή για αυτούς τους λόγους απο όσο βλέπω δεν μπορείς να πάρεις, εκτός και αν κυνηγήσεις το Ι5 με τον κλασσικό τρόπο του τρελόχαρτου που έχει αναφερθεί εδώ. Κουράγιο φίλε όπως και να έχει.

Ναι το θέμα όμως είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος για να κοιτάει τη μητέρα μου αν μπω στρατό αυτό προσπαθώ να πω ότι δεν μπορώ να την αφήσω μόνη για αυτό δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...