Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 ώρες πριν, Original211 είπε

Καλησπέρα επαναπατριζομαι τον Μάιο απο ελδυκ στο στρατόπεδο ΜΦΑΤ στο Χαϊδάρι ξερει κανεις πως ειναι τα πράγματα εκει;

μαλλον ειναι δωρακι γιατι μεχρι προσφατα ηταν ξεχασμενοι απο θεο. Αν εισαι Αθηναιος πολυ καλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 ώρες πριν, Verity είπε

Ναι, από την κεντρική του gov.grΣτράτευση > Κατάταξη > Μεταφορά σε μειωμένη θητεία στράτευσης.

Οποτεδήποτε μετά απο την κατάταξη σου μπορείς να υποβάλλεις την αίτηση, ακόμα και αφού έχεις υπηρετήσει ήδη αρκετούς μήνες, έχοντας ωστόσο υπ' όψιν ότι από τη στιγμή που θα σου εκδώσουν το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης έχει ισχύ για 2 μήνες οπότε μην το βγάλεις και μετά το ξεχάσεις και ξανατρέχεις σε δήμο/κεπ. 

Ευχαριστω και παλι αδερφε,να'σαι καλα με καλυψες απολυτως.

Καλημέρα, τελειώνει η αναβολή μου 15 Μαρτίου και είναι να μπω αεροπορία.

Ακόμα στο site της στρατολογίας μου βγάζει ότι δεν έχω προγραμματιστεί για κατάταξη με την εσσο που ακολουθεί.

Μπορώ να μάθω πότε μπαίνει η επόμενη εσσο;

9 ώρες πριν, Leo98 είπε

Ακόμα στο site της στρατολογίας μου βγάζει ότι δεν έχω προγραμματιστεί για κατάταξη με την εσσο που ακολουθεί.

1) Παίρνεις τηλέφωνο την στρατολογία αλλά εγώ θα επικοινωνούσα λίγες ημέρες μετά τις 15/3 γιατι θα είναι πιθανότερο να σου δώσουν συγκεκριμένη απάντηση.

2) Υπολόγισε 2-3 μήνες μετά την λήξη 

• Like 1

Ξέρουμε πως πάει γενικά στο Γ σώμα Θεσσαλονίκης; Έχω τρομερό άγχος μου έχει έρθει απόσπαση για εκει,έχω ακούσει πολλά και διάφορα,ξέρω ότι παίζουν πολλά αστέρια εκεί και φοβάμαι ότι θα έχω πρόβλημα γιατί δεν έχω συνηθίσει σε χαιρετισμούς και τέτοια ακόμα.

26 λεπτά πριν, TommyK είπε

Ξέρουμε πως πάει γενικά στο Γ σώμα Θεσσαλονίκης; Έχω τρομερό άγχος μου έχει έρθει απόσπαση για εκει,έχω ακούσει πολλά και διάφορα,ξέρω ότι παίζουν πολλά αστέρια εκεί και φοβάμαι ότι θα έχω πρόβλημα γιατί δεν έχω συνηθίσει σε χαιρετισμούς και τέτοια ακόμα.

δεν ξέρω τι παίζει στο Γ' σώμα, αλλά γενικά όπου παίζουν πολλά αστέρια (και σπαθιά κλπ) οι χαιρετισμοί πάνε περίπατο. Αλλιώς πχ στο πενταγώνο θα έπρεπε να σταματάς κάθε 5 μέτρα.

Δε ξέρω ρε φίλε εκεί αν είναι φουλ αυστηροί με αυτά δε θα απολυθω ποτέ,στο κέντρο εκπαίδευσης ούτε χαιρετουσαμε σαν ένα στρατιωτικό χωριό ήμασταν, υψηλόβαθμοι ούτε μας έβλεπαν,τώρα για υπηρεσίες κλπ δεν αγχώνομαι τόσο,όσο για τους υψηλόβαθμους 

Μόλις τώρα, TommyK είπε

Δε ξέρω ρε φίλε εκεί αν είναι φουλ αυστηροί με αυτά δε θα απολυθω ποτέ,στο κέντρο εκπαίδευσης ούτε χαιρετουσαμε σαν ένα στρατιωτικό χωριό ήμασταν, υψηλόβαθμοι ούτε μας έβλεπαν,τώρα για υπηρεσίες κλπ δεν αγχώνομαι τόσο,όσο για τους υψηλόβαθμους 

μην σε απασχολεί αυτό. δεν έχουν όρεξη οι υψηλόβαθμοι στο Γ' σώμα (και γενικότερα στα διοικητικά κέντρα) να ασχολούνται με φαντάρους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ισχυει αυτο. Δεν ειναι μονο η χαιρετουρα αλλα και η προβλεπε εμφανιση (ξυρισμα και γυαλισμα/στολη). Μην αγχωνεσαι στην αρχη κοιτα να εισαι οκ. Μετα θα αρχιζουν και οι μονιμαδες να σε μαθαινουν και θα σου γινει ρουτινα. Προφανως αν βλεπεις ταξιαρχο και πανω προσπαθησε να το αποφυγεις (κρυψου/τρεχα προς αλλη κατευθηνση).

Γενικα δεν ασχολουνται αλλα αν βρεθει ο ενας μπαμιας και σου βρει κατι στραβο, δε θα ειναι για...καλο

Επεξ/σία από vamvakoolas

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, frankoulis είπε

καλησπερα,γνωριζει κανεις αν μπορω να δειξω το ιατρικο πιστοποιητικο μου στο στρατοπεδο και οχι στη στρατολογια της περιοχης μου;

Αν παρουσιαστείς στο στρατόπεδο η διαδικασία είναι διαφορετική και και έχει διάφορα στάδια (ημέρες αν σε αξιολογήσει επιτροπή εντός στρατοπεδου  έως εβδομάδες αν σε στείλουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο για αξιολόγηση). Γενικά αν ζητάς ολιγόμηνη αναβολή για ιατρικούς λόγους (έχεις έγκυρο δικαιολογητικό) στην δίνουν εύκολα.

Επεξ/σία από jgeorgiou

18 ώρες πριν, Leo98 είπε

Πλέον οι εσσό της αεροπορίας έγιναν 4 τον χρόνο οπότε η επόμενη θα ειναι τον Μαιο.

Ωστόσο για να μπεις Μαιο με βάση την στρατολογία πρέπει να διακόψεις 01/11-31/1

Οπότε σε βλέπω για Αύγουστο/Σεπτέμβρη

• Thanks 1

4 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Αν παρουσιαστείς στο στρατόπεδο η διαδικασία είναι διαφορετική και και έχει διάφορα στάδια (ημέρες αν σε αξιολογήσει επιτροπή εντός στρατοπεδου  έως εβδομάδες αν σε στείλουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο για αξιολόγηση). Γενικά αν ζητάς ολιγόμηνη αναβολή για ιατρικούς λόγους (έχεις έγκυρο δικαιολογητικό) στην δίνουν εύκολα.

παρουσιαζομαι την τριτη θηβα που νομιζω εχει μεσα επιτροπη απαλλαγων,θελω απαλλαγη τελειως,εχω ολοκληρωσει 2 χρονια αναβολων

Also το οτι βρίσκεσαι στο ιδιο στρατόπεδο με Στρατηγούς και Ταξιάρχους δε σημαίνει πως συναντιέστε κάθε μέρα. Δεν ειναι οτι το γραφείο του Αντιστρατήγου ειναι δίπλα στο θάλαμο των φαντάρων. Π.χ. Τ/ΓΕΣ αν κάποιος δεν πάει με διάθεση στο επιτελείο παίζει να μη δει ούτε εναν ανώτατο σε όλη την παραμονή του εκεί...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...