ProponitisTouKanape Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Jimaras3 είπε Ε αυτο ειναι απλο απλα δεν περναει τις δοκιμασιες και δεν τον παιρνουν ΔΕΑ. Εφοσον πρεπει να περασει τις δοκιμασιες δλδ φανταζομαι πως η λυση ειναι τοσο απλη. Αλλιως θα χρειαστει μαλλον αλλα ΜΕΣΑ για να του λυθουν τα προβληματα 😂 Πες του φιλου σου να ανοιξει ενα τραπεζικο λογαριασμό... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, kindasadtbh είπε Ξέρει κανένας τι παίζει με τις φοιτητικές άδειες σε Ελλάδα και ΕΛΔΥΚ; Μπαίνω σε μια εβδομάδα και χρωστάω 4 μαθήματα τον σεπτεμβριο και τέλος, υπάρχει περίπτωση να μην μου τις δώσουν; Υπάρχει κάποια πιθανότητα να κάνω κάποια τράμπα για να καλύψω όλη την εξεταστική περίοδο (17-20 μέρες) άμα τα μαθήματα απλωθούν; Κανονικά δεν μπορούν να στις κόψουν, αλλά μπορούν να σε βάζουν να πηγαινοέρχεσαι, καθώς δεν είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν άδειες και στα κενά μεταξύ των μαθημάτων. Ειδικά για 17-20 μέρες το κόβω χλωμό. Δεν είναι τόσες μέρες οι φοιτητικές, οπότε μπορεί να πρέπει να βάλεις και από τις δικές σου. Όλα όμως εξαρτώνται από τον τόπο και την στιγμή. Οπότε θα σου πρότεινα να στοχέψεις σε ένα άντε το πολύ 2 μαθήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlackRose56 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους Ειχα αναβολή λόγω σπουδών στο εξωτερικό μεχρι το 31-12-2023, μπήκε το 2023 και ξεχάστηκα δεν ειδα ποτε μπαίνω μέχρι σήμερα, εβαλα τα στοιχειά μου στην στρατολογία και γράφει "Δεν έχετε προγραμματιστεί για κατάταξη με την ΕΣΣΟ που ακολουθεί. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία.". Θα παρω τηλεφωνώ την δεύτερα αλλα θέλω να μάθω αν ξέρει κάποιος τι σημαίνει. Πανω που ετοιμαζόμουν να έρθω Ελλάδα. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2023 από BlackRose56 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 4 ώρες πριν, kindasadtbh είπε Ξέρει κανένας τι παίζει με τις φοιτητικές άδειες σε Ελλάδα και ΕΛΔΥΚ; Μπαίνω σε μια εβδομάδα και χρωστάω 4 μαθήματα τον σεπτεμβριο και τέλος, υπάρχει περίπτωση να μην μου τις δώσουν; Υπάρχει κάποια πιθανότητα να κάνω κάποια τράμπα για να καλύψω όλη την εξεταστική περίοδο (17-20 μέρες) άμα τα μαθήματα απλωθούν; Μονο αν υπηρετείς στην πόλη που σπουδάζεις αν απλωθουν τα μαθηματα στις εικοσι ημέρες. Από ΕΛΔΥΚ το θεωρώ απίθανο, άλλωστε δε παιρνεις σερί φοιτητικές άδειες αλλά αφορούν τα μαθηματα που δίνεις. Αλλιώς θα πρέπει να χρεωθείς τις δικές σου. Επίσης οι φοιτητικές άδειες ειναι στην κρίση του διοικητή, δεν είναι υποχρεωμένος να στις δώσει. 13 λεπτά πριν, BlackRose56 είπε Καλησπέρα σε όλους Ειχα αναβολή λόγω σπουδών στο εξωτερικό μεχρι το 31-12-2023, μπήκε το 2023 και ξεχάστηκα δεν ειδα ποτε μπαίνω μέχρι σήμερα, εβαλα τα στοιχειά μου στην στρατολογία και γράφει "Δεν έχετε προγραμματιστεί για κατάταξη με την ΕΣΣΟ που ακολουθεί. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία.". Θα παρω τηλεφωνώ την δεύτερα αλλα θέλω να μάθω αν ξέρει κάποιος τι σημαίνει. Πανω που ετοιμαζόμουν να έρθω Ελλάδα. Αν είχες μέχρι 12-22 τότε θα σε καλέσουν λογικά στην επόμενη, συνήθως τους καλούν Β' ΕΣΣΟ αλλά μπορει λόγω κόσμου να σε πάνε Γ' ΕΣΣΟ. Αν εχεις μεχρι 12-23, τότε θα σε καλέσουν Β' ΕΣΣΟ του 2024. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 8 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Επίσης οι φοιτητικές άδειες ειναι στην κρίση του διοικητή, δεν είναι υποχρεωμένος να στις δώσει. Δεν νομίζω ότι η φοιτητική είναι στην κρίση του Διοικητή. Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω απ'το άρθρο 12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 8 ώρες πριν, manolis940 είπε Δεν νομίζω ότι η φοιτητική είναι στην κρίση του Διοικητή. Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω απ'το άρθρο 12 Το άρθρο 12 αναφέρεται σε στελέχη των ΕΔ. Όχι σε οπλίτες. Για τους οπλίτες η φοιτητική άδεια προβλέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωμένος να τη χορήγησει ο διοικητής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AntonisV013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα σας. Είμαι 20 χρονόν και σε λίγους μήνες λέω να κόψω την αναβολή μου και να πάω ΕΛΔΥΚ. Ξέρω πως για να πάς ΕΛΔΥΚ πρέπει να είσαι Ι1 η Ι2. Πρίν ένα χρόνο που πήγα σε γιατρό για άσχετο λόγο, και μου βρήκαν ένα ήπιο φύσημα, (τότε το έμαθα πρώτη φορά), επίσης έμαθα πως το έχει και η μητέρα μου αλλά δέν έχει αποτελέσει πρόβλημα ποτέ στη ζωή της. Όπως και εμένα, που τρέχω κάνω γυμναστική και όλα αυτά, είναι σαν να μήν το έχω. Η ανυσηχία μου είναι πως όταν έρθει η ώρα να πάω στρατό, υποθέτω πως στις εξετάσεις που θα κάνουν θα μου το βρούν, και θα με βάλουν κανένα Ι3 και δέν θα μπορώ να πάω ΕΛΔΥΚ. Ξέρετε τίποτα για αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 16 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Το άρθρο 12 αναφέρεται σε στελέχη των ΕΔ. Όχι σε οπλίτες. Για τους οπλίτες η φοιτητική άδεια προβλέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωμένος να τη χορήγησει ο διοικητής. Έχεις δίκιο. Βέβαια σε συνοπλίτη που δεν ήθελαν να του δώσουν άδεια φοιτική αυτό έδειξα και η κουβέντα τελείωσε εκεί 😆 Υπάρχει το αντίστοιχο ΦΕΚ για τους οπλίτες για να μην μιλάμε στον αέρα; 7 ώρες πριν, AntonisV013 είπε Καλησπέρα σας. Είμαι 20 χρονόν και σε λίγους μήνες λέω να κόψω την αναβολή μου και να πάω ΕΛΔΥΚ. Ξέρω πως για να πάς ΕΛΔΥΚ πρέπει να είσαι Ι1 η Ι2. Πρίν ένα χρόνο που πήγα σε γιατρό για άσχετο λόγο, και μου βρήκαν ένα ήπιο φύσημα, (τότε το έμαθα πρώτη φορά), επίσης έμαθα πως το έχει και η μητέρα μου αλλά δέν έχει αποτελέσει πρόβλημα ποτέ στη ζωή της. Όπως και εμένα, που τρέχω κάνω γυμναστική και όλα αυτά, είναι σαν να μήν το έχω. Η ανυσηχία μου είναι πως όταν έρθει η ώρα να πάω στρατό, υποθέτω πως στις εξετάσεις που θα κάνουν θα μου το βρούν, και θα με βάλουν κανένα Ι3 και δέν θα μπορώ να πάω ΕΛΔΥΚ. Ξέρετε τίποτα για αυτό? Μπορεί να φανεί με ακτινογραφία θώρακος; Αν όχι δεν θα βρουν τίποτα. Θα σε ρωτήσουν και θα τους πεις ότι δεν έχεις τίποτα και από κει και πέρα θα είναι δική σου ευθύνη αν πάθεις κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Johnny_b0y Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Καλησπερα σας, Παρουσιαζομαι στο ΚΕΕΔ 14/03 και μετα θα δηλωσω για κυπρο 35μκ.Ως τριτεκνος(3 αδερφια)και στις ΕΔ απ'οτι ξερω κανω 8 μηνες(αντι για 9),αλλα δν εχω καταλαβει τι γινεται με το πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης.Εχω βγαλει απο gov.gr αλλα δν εχω καταλαβει αν ειναι αυτο η κατι αλλο.Επισης δν καταλαβα που το δινω,στην καταταξη μαζι με τα αλλα χαρτια η στην στρατολογια πριν φυγω?Εχω ψαξει τοσα φορουμς και εχω δει διαφορες απαντησεις.Ευχαριστω εκ'των προτερων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Verity Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Johnny_b0y είπε Καλησπερα σας, Παρουσιαζομαι στο ΚΕΕΔ 14/03 και μετα θα δηλωσω για κυπρο 35μκ.Ως τριτεκνος(3 αδερφια)και στις ΕΔ απ'οτι ξερω κανω 8 μηνες(αντι για 9),αλλα δν εχω καταλαβει τι γινεται με το πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης.Εχω βγαλει απο gov.gr αλλα δν εχω καταλαβει αν ειναι αυτο η κατι αλλο.Επισης δν καταλαβα που το δινω,στην καταταξη μαζι με τα αλλα χαρτια η στην στρατολογια πριν φυγω?Εχω ψαξει τοσα φορουμς και εχω δει διαφορες απαντησεις.Ευχαριστω εκ'των προτερων! Θέλουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για στρατολογική χρήση, το οποίο εκδίδεται είτε απο το δήμο σου είτε θα χρειαστεί να κάνεις αίτηση μέσω ΚΕΠ. Έχει ισχύ για 2 μήνες και το υποβάλεις ηλεκτρονικά μετά απο τη κατάταξη σου μέσω του site της στρατολογίας. Επεξ/σία 6 Μαρτίου 2023 από Verity Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Billy2002 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα παρουσιαζομαι 13/03 στο 297 Μ/Κ ΤΠ ΛΓΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (Χαλκειός Χίου) καμία πληροφορία για το συγκεκριμένο στρατόπεδο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Johnny_b0y Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 8 ώρες πριν, Verity είπε Θέλουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για στρατολογική χρήση, το οποίο εκδίδεται είτε απο το δήμο σου είτε θα χρειαστεί να κάνεις αίτηση μέσω ΚΕΠ. Έχει ισχύ για 2 μήνες και το υποβάλεις ηλεκτρονικά μετά απο τη κατάταξη σου μέσω του site της στρατολογίας. Ευχαριστω για την απαντηση αδερφε.Η αιτηση που υποβαλω ηλεκτρονικα ειναι αυτη που λεει 'Μεταφορα σε μειωμενη θητεια'?Επισης ποσο χρονικο διαστημα εχω να την υποβαλω?Αμεσως μετα την καταταξη η εχει πχ 1-2 μηνες διαστημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
japetus Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Στις 17/8/2022 στις 12:51 ΠΜ, sazistas είπε φιλε μου τελικά τι έκανες με αυτό? Πήγες κανονικα? μου έστειλαν και μένα ΕΦΠ για εθνοφυλακή και προσπαθω να βρώ λυση για να το αποφύγω. Απαντώ πολύ αργά μεν, πιο πολύ για κάποιον άλλο που θα δει το μήνυμα ψάχνοντας κάποια στιγμή, αλλά από τη στιγμή που παρέλαβες ΕΦΠ είσαι υποχρεωμένος να παρουσιαστείς. Αν δεν το παρέλαβες και δεν υπέγραψες μπορείς να το αποφύγεις αν έχεις δηλώσει άλλη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, εκτός παραμεθορίου. Όπως και στην κατάταξη, κάνεις μια μικρή συζήτηση με τον διοικητή και ανάλογα και με την προηγούμενη ειδικότητά σου στη θητεία σε τοποθετεί σε λόχο. Αν υπηρέτησες ένοπλη θητεία αλλά πλέον συντρέχει λόγος να μην μπορείς να φέρεις οπλισμό, δεν σε παίρνουν. Εφόσον μπεις και δεν συντρέχει κάποιος άλλος εξαιρετικός λόγος ανήκεις τυπικά στη δύναμη μέχρι τα 67 σου (πλέον, ήταν 60 μέχρι πέρυσι) χρόνια. Από εκεί και ύστερα, είναι καθαρά εθελοντική η προσέλευσή σου στις εκπαιδεύσεις, υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έρχεται ποτέ και είναι εθνοφύλακας μόνο στα χαρτιά. Χρεώνεσαι λουκάνικο με πλήρη ιματισμό και εξαρτήσεις καθώς και όπλο που διατηρείς στο σπίτι σου. Αν για κάποιο λόγο τώρα ή κάποια στιγμή στο μέλλον απουσιάσεις για μεγάλο διάστημα ή υπάρχει (πολύ) σοβαρός λόγος να μη βρίσκεται το όπλο στο σπίτι σου (έχεις μόνο όπλο, όχι σφαίρες), μπορείς να ζητήσεις να το αφήσεις στη μονάδα για να μπει εκεί σε φύλαξη. Η μοναδική ουσιαστικά πραγματική υποχρέωση προς όλους τους εθνοφύλακες μετά είναι η προσκόμιση δυο φορές το χρόνο, σε κάθε νέο εξάμηνο, του όπλου σου στο τάγμα ώστε να διαπιστώσουν ότι είναι στην κατοχή σου, διατηρείται σε καλή κατάσταση και να φωτογραφίσουν τον αριθμό του. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι όλοι όσοι μένουν σε παραμεθόριες περιοχές θα έπρεπε εθελοντικά να εγγραφούν στις δυνάμεις της εθνοφυλακής καθώς σε περίπτωση επιστράτευσης εξασφαλίζουν ότι θα μείνουν να βοηθήσουν κοντά στην περιοχή της διαμονής τους. Επίσης είναι καλό να παραβρεθούν έστω και μια-δυο φορές σε εκπαίδευση ή βολή ώστε να έχουν μια πρώτη ιδέα για το τί αναμένεται από αυτούς να κάνουν, ποιο είναι το πεδίο ευθύνης τους και ποιος ο ρόλος τους. Οι αξιωματικοί ξέρουν ότι έχουν πλέον να κάνουν με μεγάλους ανθρώπους που έχουν οικογένειες, δουλειές και σπίτι, δεν υπάρχει πίεση, άγχος, υπάρχει μεγάλος σεβασμός προς τον καθένα που επιλέγει να αφιερώσει λίγες ώρες μια Κυριακή για εκπαίδευση, καμία σχέση με φωνές, τρέξιμο, καμπάνες κλπ. ή ότι άσχημο μπορεί να θυμάται κανείς από τη θητεία του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Original211 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2023 Καλησπέρα επαναπατριζομαι τον Μάιο απο ελδυκ στο στρατόπεδο ΜΦΑΤ στο Χαϊδάρι ξερει κανεις πως ειναι τα πράγματα εκει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Verity Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Johnny_b0y είπε Ευχαριστω για την απαντηση αδερφε.Η αιτηση που υποβαλω ηλεκτρονικα ειναι αυτη που λεει 'Μεταφορα σε μειωμενη θητεια'?Επισης ποσο χρονικο διαστημα εχω να την υποβαλω?Αμεσως μετα την καταταξη η εχει πχ 1-2 μηνες διαστημα? Ναι, από την κεντρική του gov.gr: Στράτευση > Κατάταξη > Μεταφορά σε μειωμένη θητεία στράτευσης. Οποτεδήποτε μετά απο την κατάταξη σου μπορείς να υποβάλλεις την αίτηση, ακόμα και αφού έχεις υπηρετήσει ήδη αρκετούς μήνες, έχοντας ωστόσο υπ' όψιν ότι από τη στιγμή που θα σου εκδώσουν το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης έχει ισχύ για 2 μήνες οπότε μην το βγάλεις και μετά το ξεχάσεις και ξανατρέχεις σε δήμο/κεπ. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2023 από Verity Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις