Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

23 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Για κάθε στρατιώτη στην πρώτη γραμμή υπάρχουν 4 άτομα σε θέσεις υποστήριξης. 

Εσύ θα με στηρίζεις λοιπόν. Και να είσαι και υπάκουος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Σιγά μην ασχοληθώ να μάθω και το όνομα ανθρώπου που σε 10 μέρες θα είναι νεκρός. 

Η δουλειά μου θα είναι να μεταφέρω βλήματα για το πυροβολικό. Το αν τα όπλα μας σε υποστήριξουν ποτέ στην επίθεση σου, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. 

Υπάρχει κάποιος λόγος που σε ταινίες και βιβλία πάντα υπάρχει η ρομαντική εκδοχή του στρατιώτη που πολεμάει μέχρι τέλους, αλλά ποτέ δεν βλέπεις το ίδιο με αεροπορία, άρματα, πυροβολικό, μηχανικούς, διαβιβαστες, υλικού πολέμου και τα σχετικά. Όλοι αυτοί είναι χρήσιμοι και έχουν υποχρεώση να την σκαπουλαρουν αν υπάρχει κίνδυνος. 

• Like 1

2 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Σιγά μην ασχοληθώ να μάθω και το όνομα ανθρώπου που σε 10 μέρες θα είναι νεκρός. 

Η δουλειά μου θα είναι να μεταφέρω βλήματα για το πυροβολικό. Το αν τα όπλα μας σε υποστήριξουν ποτέ στην επίθεση σου, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. 

Υπάρχει κάποιος λόγος που σε ταινίες και βιβλία πάντα υπάρχει η ρομαντική εκδοχή του στρατιώτη που πολεμάει μέχρι τέλους, αλλά ποτέ δεν βλέπεις το ίδιο με αεροπορία, άρματα, πυροβολικό, μηχανικούς, διαβιβαστες, υλικού πολέμου και τα σχετικά. Όλοι αυτοί είναι χρήσιμοι και έχουν υποχρεώση να την σκαπουλαρουν αν υπάρχει κίνδυνος. 

ξεχασες να γραψεις το ''in ur face'' χααχαχχχααχαχα

πολυ σωστος

1 ώρα πριν, Tetrabitos είπε

Σε παρατηρώ τόση ώρα να γράφεις κοτσάνες, ιστορικές ανακρίβειες, λάθη και γελοία αντριλίκια και συνειδητοποιώ τον λόγο που πολλοί νεοι ανθρωποι αποστρέφονται κάθε έννοια πατριωτισμού και καίνε σημαίες. Δεν είναι απο έλλειψη αγάπης για την πατρίδα καθαυτή, αλλά επειδή εσείς οι χαζοί και αμόρφωτοι έχετε καπηλευτεί τον πατριωτισμό, με αποτέλεσμα κάθε άνθρωπος με νοημοσύνη και αυτοσεβασμό να μην θέλει να ταυτιστεί μαζί σας.   

• Like 2

5 λεπτά πριν, fragma είπε

Σε παρατηρώ τόση ώρα να γράφεις κοτσάνες, ιστορικές ανακρίβειες, λάθη και γελοία αντριλίκια και συνειδητοποιώ τον λόγο που πολλοί νεοι ανθρωποι αποστρέφονται κάθε έννοια πατριωτισμού και καίνε σημαίες. Δεν είναι απο έλλειψη αγάπης για την πατρίδα καθαυτή, αλλά επειδή εσείς οι χαζοί και αμόρφωτοι έχετε καπηλευτεί τον πατριωτισμό, με αποτέλεσμα κάθε άνθρωπος με νοημοσύνη και αυτοσεβασμό να μην θέλει να ταυτιστεί μαζί σας.   

Αφού κάνετε outsourcing (εφόσον δεν είστε και κατά να σας προστατεύουν σε περίπτωση πολέμου) σε εμάς τότε, καθίστε πίσω για τους δικούς σας λόγους. Σε περίπτωση πολέμου τον πιο ισχυρό από εσένα ακούς και ας τον αποκαλείς χαζό και αμόρφωτο. Εκεί τον εκτιμάς να το θυμάσαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Αφού κάνετε outsourcing (εφόσον δεν είστε και κατά να σας προστατεύουν σε περίπτωση πολέμου) σε εμάς τότε, καθίστε πίσω για τους δικούς σας λόγους. Σε περίπτωση πολέμου τον πιο ισχυρό από εσένα ακούς και ας τον αποκαλείς χαζό και αμόρφωτο. Εκεί τον εκτιμάς να το θυμάσαι.

Ρε φίλε, στο εχουν ήδη πεί 2 φορές, να το πώ και τρίτη;. Ολοι μεταξυ 18 - 65 ετων καλούνται σε περίπτωση γενικού πολέμου. Εσυ γιατί νομίζεις οτι εισαι πιο ισχυρός και οτι θα βασιστούμε πάνω σου;  Επειδή καθάριζες τουαλέτες; 

Επεξ/σία από fragma

Στις 16/2/2023 στις 2:19 ΜΜ, ioankav είπε

Μια χαρα μπορεί να σε μπλοκάρει γιατί όταν κάνεις αίτηση για δουλειά η εταιρεία ζητά να έχεις ολοκληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ή νόμιμη απαλλαγή από αυτές. 

Το ίδιο ισχύει για διορισμό στο δημόσιο (προσοχή μπορείς να υποβάλεις αίτηση αλλά όταν βγει ο διορισμός θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση)

To χαρτί του ι5 γράφει οτι έχεις απαλλαχθεί νομίμως απο τις στρατιωτικές σου υποχρεωσεις. Μια χαρα περναει.

• Like 1

Μόλις τώρα, ideal09 είπε

To χαρτί του ι5 γράφει οτι έχεις απαλλαχθεί νομίμως απο τις στρατιωτικές σου υποχρεωσεις. Μια χαρα περναει.

δεν αναφέρεται σε ι5, αλλά για την κατάσταση που βρίσκεται κάποιος πριν πάρει ι5 (δηλαδή όταν έχει μια απλή αναβολή)

43 λεπτά πριν, fragma είπε

Ρε φίλε, στο εχουν ήδη πεί 2 φορές, να το πώ και τρίτη;. Ολοι μεταξυ 18 - 65 ετων καλούνται σε περίπτωση γενικού πολέμου. Εσυ γιατί νομίζεις οτι εισαι πιο ισχυρός και οτι θα βασιστούμε πάνω σου;  Επειδή καθάριζες τουαλέτες; 

Βολές, πυρ και κίνηση, ειδικότητα όλμους, ξέρω και από πια μεριά πυροβολαει το όπλο κτλπ. Την πήρα την δουλειά; Εσύ τα έκανες αυτά ή ήσουν οπλοφοβικος, δεν μπορούσες την ορθοστασία ή ελεύθερος σκόνης κτλπ που υπάρχουν 😂

15 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

ξέρω και από πια μεριά πυροβολαει το όπλο κτλπ. 

Δεν ξέρεις καν τι τεχνολογία έχει το οπλο σου για να οπλίζει αυτόματα και τι σφαίρες έχει. 

Αν κάποιος δεν τα φροντίσει αυτά για εσενά, δεν αξίζεις καν το φαγητό που θα σου ετοιμάζει ενας γιωτάς. Οχι απλα πήρες την δουλειά του ανειδικευτου οπλίτη, πέρασες και πρώτος. Μαλλον δεν θα βρουν καν να θάψουνε. 

• Confused 1

4 ώρες πριν, Tetrabitos είπε

Βρε πόσο blue hair liberal γίνατε; Τι είναι αυτά; Ακριβώς όπως είπε ο άλλος, μιλάς ελληνικά και όχι γερμανικά γιατί σε έσωσε ο παππούς μου. Και αυτος δεν ήθελε να πολεμάει στα βουνά της Αλβανίας αλλά το έκανε. Και αυτός κρύωνε αλλά το έκανε. Και αυτός ήθελε να στέλνει dm με περιστέρι στην γιαγιά μου και να πίνει καφέδες, φτιάχνοντας βιογραφικό αλλά έκατσε και το ανέχτηκε. Άντρας σημαινει να κάθεσαι να ανέχεσαι και να κάνεις δουλειές γιατί απλά πρέπει να γίνουν για το καλό του συνόλου.

Με την νοοτροπία που έχετε, σε περίπτωση ανάγκης θα παρακαλάτε με τα γυναικόπαιδα να μείνετε πίσω και θα φωνάξετε τους άντρες που είναι για αυτές τις δουλειές. 

"Οπλοφοβικοι" γιωταδες στον στρατό μια ζωή. Τους ρωτούσα και εγώ:" Μήπως με φοβάσαι τώρα που έχω το όπλο στον ώμο;".

Ή να σου πω, άμα δείς αστυνομικό έξω να έχει το όπλο στη θήκη ενώ οδηγάς, αγχώνεσαι και λιποθυμας; 😆😆😅

Τους δούλευα εν ολίγοις.

Σωστό όπως το λες, αλλά ξέρεις ότι είναι κακό κατά βάθος και για αυτό το κρύβουν. Δείχνει πολλά στοιχεία για τον χαρακτήρα τους. 

Είναι σαν να δείς περιπολικό από πίσω σου και σε πιάσει ένα σιγκρυο, επειδή πιο πριν είχες περάσει το στοπ στα γρήγορα και σκέφτεσαι: " Μπας και με είδαν;" 😶

Και να μιλήσεις με το αφεντικό μετά το HR ή μετά από εβδομάδες.

Που υπηρέτησες λεβενταρε;

Εεεεε, <σκέφτομαι τι μου είπε το insomnia>

χάνεις σάλιο εδώ υπονοεί ότι είσαι φασίστας επειδή έκανες το πρέπον και δεν το παίκτες τρελός για να πάρεις γιωτοχαρτο, ζουν στον κόσμο τους, νομίζουν είναι cool και γαματο να αποφεύγουν ενώ άλλοι τρώνε διπλές υπηρεσιες

4 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Δεν ξέρεις καν τι τεχνολογία έχει το οπλο σου για να οπλίζει αυτόματα και τι σφαίρες έχει. 

Αν κάποιος δεν τα φροντίσει αυτά για εσενά, δεν αξίζεις καν το φαγητό που θα σου ετοιμάζει ενας γιωτάς. Οχι απλα πήρες την δουλειά του ανειδικευτου οπλίτη, πέρασες και πρώτος. Μαλλον δεν θα βρουν καν να θάψουνε. 

Ιωτα μου μια χαρά ξέρεις και σε ειδικές δυνάμεις και σε άρματα η εκπαίδευση είναι καλή, στα άρματα φίλος έκανε βολές με άρμα μάχης εμπειρία ζωής. Εσείς μπορεί να θέλετε να τα μειώνετε αλλά τη μάνα σου αν έρθει ο τούρκος να τη βιάσει ο οπλίτης θα την προστατεψει. Αν αυτόν δεν βρουν που να τον θάψουν εσενα θα σε κάνουν γιουσουφάκι να χορεύεις χορό της κοιλιάς 

• Like 1
  • Thanks 1

3 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Τώρα κανονικά πρέπει να σου δείξω τις Α2 κόλλες μηχανολογικού σχεδίου που έχω φυλαγμένα. Μην σου δείξω και AutoCAD που αναλογεί 75ωρες σχεδίου στο χέρι προς 1ωρα όταν χρησιμοποιείς σχεδιαστικά προγράμματα, αλλά δεν πειράζει, αγράμματος είμαι, επειδή έχω άλλες απόψεις.

Δεν είναι ότι δεν χρειάζεστε ηγέτες, με θάρρος και ετοιμοπόλεμους, όταν έχουμε άποψη σας ενοχλεί.

Τη στιγμή που θα σε πειράξει κάποιος πχ. Θα πας σε ένα τοξικό μυώδες αρσενικό μπάτσο. Πίσω μπορεί να τον βρίζεις και να λες παίρνει 800€ μεγάλος loser. Το ίδιο θα σε βγάλει από την φωτιά όταν πιάσει το σπίτι σου, ένας ψηλός, γυμνασμενος πυροσβέστης.

28 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Βολές, πυρ και κίνηση, ειδικότητα όλμους, ξέρω και από πια μεριά πυροβολαει το όπλο κτλπ. Την πήρα την δουλειά; Εσύ τα έκανες αυτά ή ήσουν οπλοφοβικος, δεν μπορούσες την ορθοστασία ή ελεύθερος σκόνης κτλπ που υπάρχουν 😂

Έχει κρίσεις πανικού , ακούει κλανιες  και νομίζει είναι βόμβες 🤣🤣🤣

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ωραια μετα απο οσα εχω διαβασει εδω εχω καταλαβει οτι για να παρει καποιος ι5 θα παρει ενα χαρτι απο κολλητο ψυχιατρο και οταν παρουσιαστει στην επιτροπη και των ρωτησουν γιατι θελεις να παρεις απαλλαγη; θα πει γιατι ειναι ο γιος του καπουλετου και στην ερωτηση τους αν θελει να το ξανασκεφτει θα πει ζαμε κορωπι

Επεξ/σία από giavra

8 λεπτά πριν, LittyMeek είπε

χάνεις σάλιο εδώ υπονοεί ότι είσαι φασίστας επειδή έκανες το πρέπον και δεν το παίκτες τρελός για να πάρεις γιωτοχαρτο, ζουν στον κόσμο τους, νομίζουν είναι cool και γαματο να αποφεύγουν ενώ άλλοι τρώνε διπλές υπηρεσιες

Δεν μπορώ να τους δω και όμοιους σε τέτοιες καταστάσεις. Και έτσι είναι παντού. Ακόμα και με δουλειά να πας, από την πρώτη μέρα δεν είσαι ίδιος με ολους τους παλιούς, πρέπει να κερδίσεις την θέση σου και την αξία σου. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...