giavra Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 49 λεπτά πριν, Skrobo είπε Τι δυσκολία έχει; δηλαδη οποιος ζηταει ι5 το παιρνει; δεν πρεπει να συντρεχουν ιατρικοι λογοι; αποδεικτικες αποφασεις πρωτοβαθμιων υγειονομικων επιτροπων; τι μπατε σκυλι αλεστε; και στην τελικη τι θα πει δεν υπηρετω γιατι ειναι χασιμο χρονου εμεις τι ημασταν μ@λ@κες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JakeKaufman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, rodosf1 είπε καμιά αντίρρηση από εμένα, δώσε μας όμως και κάποιο στοιχείο επίσημο για αυτό το... 30% and climbing αν θέλεις. Δεν υπάρχει επίσημο στοιχείο. η πληροφορία προέρχεται κυρίως από εταιρίες hr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skrobo Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, giavra είπε δηλαδη οποιος ζηταει ι5 το παιρνει; δεν πρεπει να συντρεχουν ιατρικοι λογοι; αποδεικτικες αποφασεις πρωτοβαθμιων υγειονομικων επιτροπων; τι μπατε σκυλι αλεστε; και στην τελικη τι θα πει δεν υπηρετω γιατι ειναι χασιμο χρονου εμεις τι ημασταν μ@λ@κες; Η διαδικασία διαχωρισμού των στρατεύσιμων σε στρατιωτική ικανότητα υπάρχει μόνο και μόνο για να προστατεύει τον θεσμό του στρατού. Αρκετές φορές το κομμάτι που χρήζει προστασίας είναι το "πρέπει να φαινόμαστε πειθαρχημένοι και να μην δημιουργούνται θέματα". Πολλές μεταβολές σε άλλη ικανότητα δεν βγάζουν νόημα, ειδικά όταν μιλάμε για ψυχολογικά θέματα. Για παράδειγμα, ένας με ενούρηση είναι Ι5. Γιατί; Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και εύκολη, σε σημείο που για την πρώτη απαλλαγή δεν χρειάζεται καν γνωμάτευση γιατρού. Για τις επόμενες, καλό είναι να σε έχει εξετάσει κάποιος αν δεν θες να ταλαιπωρηθείς. Αν έχεις ένα χαρτί από ψυχολόγο / ψυχίατρο ότι "έχεις άγχος και δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς", αν αιτηθείς απαλλαγή, θα την πάρεις καθώς αυτό ορίζει το φεκ. Πόσους ξες που να μην έχουν πρόβλημα με άγχος / ύπνο στην σημερινή κοινωνία; Γα να σου δώσω ένα παράδειγμα πόσο ΔΕΝ ασχολούνται, εγώ είχα χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο. Οι πόρτες στην επιτροπή απαλλαγών είχαν αυτόν τον μηχανισμό πάνω που τις κλείνει μόνος του. Φώναξαν το όνομα μου, άνοιξα την πόρτα, μπήκα μέσα και άφησα την πόρτα να κλείσει μόνη της. Πριν προλάβει να κλείσει η πόρτα είχε τελειώσει η εξέταση και η συνέντευξη με την επιτροπή. Για το τελευταίο ερώτημα σου, αν νιώθεις είναι καθαρά δικό σου θέμα. Εσύ πρέπει να το συζητήσεις ειλικρινά με τον εαυτό σου και να αποφασίσεις. Τέλος, λίγο τροφή για σκέψη: έστω ότι παρουσιάζεσαι στο στρατόπεδο που πρεπει να πας, και είσαι τουρίστας. Δεν παίρνεις τον εξοπλισμό σου, κυκλοφορείς με τις φόρμες, δεν πηγαίνεις στην αναφορά. Ποσες μέρες πιστεύεις ότι θα σε κρατήσουν πριν σε διώξουν με Ι5; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JakeKaufman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, giavra είπε δεν ειναι ευκολο να παρεις ι5 Επειδή έχω 2 πολύ καλούς φίλους που πήραν, χωρίς κανείς από τους 2 να έχει οποιοδήποτε ψυχολογικό θέμα, μπορώ να σου πω ότι κανείς λάθος. Είναι αρκετά απλό, αν πας μεθοδικά και σε συμβουλέψουν οι κατάλληλοι επαγγελματίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fragma Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, giavra είπε δηλαδη οποιος ζηταει ι5 το παιρνει; δεν πρεπει να συντρεχουν ιατρικοι λογοι; αποδεικτικες αποφασεις πρωτοβαθμιων υγειονομικων επιτροπων; τι μπατε σκυλι αλεστε; και στην τελικη τι θα πει δεν υπηρετω γιατι ειναι χασιμο χρονου εμεις τι ημασταν μ@λ@κες; Πανεύκολο είναι. Το πήρε ο κολλητός μου την τρίτη φορά που τον καλέσανε μετά από 2 αναβολές, απλά φέρνοντας γνωμάτευση από ψυχίατρο. Αν δεν φοβόμουν μήπως μου δημιουργήσει πρόβλημα με την άδεια άσκησης επαγγέλματος επειδή είμαι μηχανικός θα το έκανα και εγώ και θα γλίτωνα τον χαμένο χρόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skrobo Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, fragma είπε Πανεύκολο είναι. Το πήρε ο κολλητός μου την τρίτη φορά που τον καλέσανε μετά από 2 αναβολές, απλά φέρνοντας γνωμάτευση από ψυχίατρο. Αν δεν φοβόμουν μήπως μου δημιουργήσει πρόβλημα με την άδεια άσκησης επαγγέλματος επειδή είμαι μηχανικός θα το έκανα και εγώ και θα γλίτωνα τον χαμένο χρόνο. Έπρεπε να το κάνεις, δεν θα είχες κανένα πρόβλημα. Οτιδήποτε και να χρειαστεί ιατρική γνωμάτευση, παλιά γνωμάτευση δεν θα τους κάνει. Όταν έβγαλα άδεια για οπλοκατοχή έπρεπε να με εξετάσει ψυχολόγος εκ νέου. Δεν τους ενδιέφερε τι χαρτιά μπρορει να είχα από παλιά και για άλλους λόγους, ακόμα και αν το "παλιά" είναι μια μέρα πριν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fragma Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, Skrobo είπε Έπρεπε να το κάνεις, δεν θα είχες κανένα πρόβλημα. Οτιδήποτε και να χρειαστεί ιατρική γνωμάτευση, παλιά γνωμάτευση δεν θα τους κάνει. Όταν έβγαλα άδεια για οπλοκατοχή έπρεπε να με εξετάσει ψυχολόγος εκ νέου. Δεν τους ενδιέφερε τι χαρτιά μπρορει να είχα από παλιά και για άλλους λόγους, ακόμα και αν το "παλιά" είναι μια μέρα πριν. Πραγματι αδίκως φοβόμουν, δεν θα μου δημιουργούσε κανένα απολύτως πρόβλημα. Το μετανιώνω που δεν το έκανα, γιατί μου έκοψε την φόρα, καθυστέρησα με το μεταπτυχιακό και έχασα μια σημαντική ευκαιρία καριέρας στο εξωτερικό. Μην ακούτε τις π@παριες του καθενός ότι το ι5 προκαλεί προβλήματα ή ότι ο στρατός σε κάνει "άντρα" και τέτοιες μπαρούφες. Είναι απλα χαμένος χρόνος και ανώφελη ταλαιπωρία. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dionisis1925 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 9 ώρες πριν, Skrobo είπε Ο χρόνος που θα σπαταλήσει θα είναι από 4 μέχρι 10 μέρες, σε μονοήμερα, μονο πρωινά. Και 2 χρόνια αναμονής που θα έχει την αναβολή για λόγους υγείας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skrobo Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 4 ώρες πριν, dionisis1925 είπε Και 2 χρόνια αναμονής που θα έχει την αναβολή για λόγους υγείας. Είναι κλειδωμένος κάπου και σπαταλάει αυτόν τον χρόνο; Γιατί εγώ, και όσοι ξέρω, ότι έκαναν και πριν ξεκινήσουν την διαδικασία συνέχισαν να κάνουν: δουλειά, χόμπι, οικογένεια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giavra Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, JakeKaufman είπε Επειδή έχω 2 πολύ καλούς φίλους που πήραν, χωρίς κανείς από τους 2 να έχει οποιοδήποτε ψυχολογικό θέμα, μπορώ να σου πω ότι κανείς λάθος. Είναι αρκετά απλό, αν πας μεθοδικά και σε συμβουλέψουν οι κατάλληλοι επαγγελματίες. δηλαδη ετσι ευκολα το καταπινουν στο στρατο οι ελεγκτες γιατροι οτι τους πας; στην εποχη μου πριν 35 χρονια ηταν δυσκολο Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2023 από giavra Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JakeKaufman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 42 λεπτά πριν, giavra είπε δηλαδη ετσι ευκολα το καταπινουν στο στρατο οι ελεγκτες γιατροι οτι τους πας; στην εποχη μου πριν 35 χρονια ηταν δυσκολο απλά δεν ψήνονται να πάρουν το ρίσκο. αν ο άλλος πάει και πει "αν μπω στρατό θα αυτοκτονήσω" και το επανάλαβει 100 φορές χωρίς να υποχωρήσει, δεν πρόκειται ο γιατρός να πάρει το ρίσκο και να μην υπογράψει. σίγουρα είναι πιο εύκολο σε σχέση με πριν από 35 χρόνια. και οι εμπειρίες που αναφέρω εγώ είναι πριν 10-15 χρόνια, τώρα θεωρώ ότι είναι ακόμα πιο εύκολο. 7 ώρες πριν, dionisis1925 είπε Και 2 χρόνια αναμονής που θα έχει την αναβολή για λόγους υγείας. αυτή είναι μια αναβολή όπως η αναβολή για τις σπουδές, δεν σε μπλοκάρει από κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fragma Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε απλά δεν ψήνονται να πάρουν το ρίσκο. αν ο άλλος πάει και πει "αν μπω στρατό θα αυτοκτονήσω" και το επανάλαβει 100 φορές χωρίς να υποχωρήσει, δεν πρόκειται ο γιατρός να πάρει το ρίσκο και να μην υπογράψει. Εμένα πάντως ο κολλητός μου ούτε τον τρελό έκανε, ούτε για αυτοκτονίες έλεγε, ούτε χρόνο έχασε. Με το κοστούμι παρουσιαζόταν, έδινε την γνωμάτευση του ψυχιάτρου και έπαιρνε αναβολές, και απλά την τρίτη φορά που παρουσιάστηκε τον στείλανε σε μια τριμελή ιατρική επιτροπή που του μίλησαν για 2 λεπτά, του εδωσαν την απαλλαγή και άντε γειά. Ο μόνος μαλάκας της υπόθεσης ήμουν εγω, που όσο εκείνος τελείωνε το μεταπτυχιακό και ειχε ήδη αρχίσει να εργάζεται (ημασταν συμφοιτητες), εγώ μύριζα βρωμερες αρβύλες γύφτων και κλανιές στη Θήβα και στον Εβρο για 12 μηνες. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2023 από fragma 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, JakeKaufman είπε απλά δεν ψήνονται να πάρουν το ρίσκο. αν ο άλλος πάει και πει "αν μπω στρατό θα αυτοκτονήσω" και το επανάλαβει 100 φορές χωρίς να υποχωρήσει, δεν πρόκειται ο γιατρός να πάρει το ρίσκο και να μην υπογράψει. σίγουρα είναι πιο εύκολο σε σχέση με πριν από 35 χρόνια. και οι εμπειρίες που αναφέρω εγώ είναι πριν 10-15 χρόνια, τώρα θεωρώ ότι είναι ακόμα πιο εύκολο. Δεν είναι λογική αυτή πάντως. Αν το έκανε η πλειοψηφία δηλαδή δε θα είχαμε στρατό, μόνο τους μόνιμους. Δε νομίζω Τάκη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JakeKaufman Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, phanispal είπε Δεν είναι λογική αυτή πάντως. Αν το έκανε η πλειοψηφία δηλαδή δε θα είχαμε στρατό, μόνο τους μόνιμους. Δε νομίζω Τάκη. δεν υποστηρίζω ότι το κάνει η πλειοψηφία. είπα ένα 30% έχω την αισθηση αυτή τη στιγμή ότι το κάνει, μιλώντας με εταιρίες HR με τις οποίες συνεργάζομαι για να μου βρίσκουν προσωπικό. παρολαυτα, θεωρώ ότι θα πάμε εκεί που λες, δηλαδή κάποια στιγμή θα το κάνει η πλειοψηφία και, όπως αναφέρεις, θα αναγκαστούν οι κυβερνώντες να βασιστούν στους μόνιμους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioankav Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, JakeKaufman είπε αυτή είναι μια αναβολή όπως η αναβολή για τις σπουδές, δεν σε μπλοκάρει από κάτι. Μια χαρα μπορεί να σε μπλοκάρει γιατί όταν κάνεις αίτηση για δουλειά η εταιρεία ζητά να έχεις ολοκληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις ή νόμιμη απαλλαγή από αυτές. Το ίδιο ισχύει για διορισμό στο δημόσιο (προσοχή μπορείς να υποβάλεις αίτηση αλλά όταν βγει ο διορισμός θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις