Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Και να τους τα πήραν, θα τους τα δώσουν σε 2-3 μέρες. 

Αν τους τα πήραν, τότε δεν έχει νόημα να το κρύψεις, αν για ΧΥ λόγους απαγόρευσαν στο στρατόπεδο τα κινητά (που μου φαίνεται χλωμό, μάλλον κανά ψάρωμα στους νέους θα είναι) και σε πιάσουν να χρησιμοποιείς το κινητό θα φας καμπάνα. 

Στο ΣΤΕΠ είναι πολύ πιθανό να σου δώσουν άνευ αρβυλών μόνο για 4-5 μέρες, άλλωστε οι γιατροί είναι φαντάροι τις περισσότερες φορές. Μόνιμα άνευ αρβυλών θα πρέπει να σε βγάλει στρατιωτικός ορθοπεδικός. 

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις αρβύλες του εμπορίου, έχουν το 1/3 του βάρους απο αυτές του ΕΣ και ειναι αρκετά πιο ανατομικές. Με γύρω στα 50-60 ευρώ βρίσκεις και είναι πολύ καλή επένδυση. 

Σιγά μην τον αφήσουν οι μονιμαδες να βάλει αρβύλα της επιλογής τους.

Με άλλη παραλλαγή από πρατήριο με ρωτούσαν που την βρηκα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

59 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Σιγά μην τον αφήσουν οι μονιμαδες να βάλει αρβύλα της επιλογής τους.

Με άλλη παραλλαγή από πρατήριο με ρωτούσαν που την βρηκα

Τα απλά μαύρα άρβυλα από το πρατήριο με 60€ αν πάρεις, δεν θα σου πει σχεδόν κανένας τίποτα. Απλά για να είσαι καλυμμένος ρώτα τον διοικητή σου αν υπάρχει θέμα.

2 ώρες πριν, pasxaliskar είπε

ο καιρος περναει γρηγορα στο γραφειο η στο θαλαμο με νετφλιξ και disney plus και τιποτα αλλο.. ολα τα αλλα ειναι βασανα χωρις νοημα

Έτσι είναι εντελώς χαμένος χρόνος όμως.

5 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Και να τους τα πήραν, θα τους τα δώσουν σε 2-3 μέρες. 

Αν τους τα πήραν, τότε δεν έχει νόημα να το κρύψεις, αν για ΧΥ λόγους απαγόρευσαν στο στρατόπεδο τα κινητά (που μου φαίνεται χλωμό, μάλλον κανά ψάρωμα στους νέους θα είναι) και σε πιάσουν να χρησιμοποιείς το κινητό θα φας καμπάνα. 

Στο ΣΤΕΠ είναι πολύ πιθανό να σου δώσουν άνευ αρβυλών μόνο για 4-5 μέρες, άλλωστε οι γιατροί είναι φαντάροι τις περισσότερες φορές. Μόνιμα άνευ αρβυλών θα πρέπει να σε βγάλει στρατιωτικός ορθοπεδικός. 

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις αρβύλες του εμπορίου, έχουν το 1/3 του βάρους απο αυτές του ΕΣ και ειναι αρκετά πιο ανατομικές. Με γύρω στα 50-60 ευρώ βρίσκεις και είναι πολύ καλή επένδυση.

Ωραία σε ευχαριστώ πολύ! Θα το κοιτάξω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, pasxaliskar είπε

ο καιρος περναει γρηγορα στο γραφειο η στο θαλαμο με νετφλιξ και disney plus και τιποτα αλλο.. ολα τα αλλα ειναι βασανα χωρις νοημα

Περπατώντας ατελείωτες ώρες από βουνό σε βουνό   60χιλιομετρα  πορεία με 30kg ζυγισμένο  berging και αντιαρματικο ΠΑΟ 108χιλ με βάρος αλλά 15 κιλα (ανά μία ώρα το επερνε άλλος από την ομάδα μου)έμαθα πολλά για τις δυνατότητές μου.....

το να  σαλταρω στο κενό από τα 600 μέτρα με έμαθε να μην κολαω πουθενά....

η διαβίωση 17 μέρες στους -15 και ύπνο σε σκηνες,εντυπωσιακή εμπειρία..  ειδικά να διατηρείς την σκηνή έξω από το χιόνι......(φωτό,ξεθαβω την σκηνή)

και αυτά στα 18 προς 19 μου χρόνια......

είμαι σίγουρος ότι τα έχεις δει στο netflix και στο mickey plus.....

Αυτες είναι οι διαφορές από άνθρωπο σε άνθρωπο.

και μετά απορούν μερικοί "μα πως αυτός ,και εγω οχι".....

😅😂🤣😅😂🤣😢🤣

1673647281562.jpg

1673647019596.jpg

Επεξ/σία από alexioannou

30 κιλά στο μπέργκιν βάζατε τότε; Πολλά δεν είναι;

Εμάς 20 ήταν αν θυμάμαι καλά, άντε 25 (το 2011) και ήταν ήδη πολλά.

Βέβαια εσύ βλέπω έκανες 20άρες και όχι 50άρες.

Στις 12/1/2023 στις 4:56 ΜΜ, iwshff είπε

καλησπερας σας και καλη χρονια δεν ξερω που να απευθυνθω και για αυτο γραφω εδω ειμαι 25 χρονων και λογο δουλειας που ημουν εξωτερικο πηρα αναβολη δεν εχω βγαλει το γυμνασιο λογο οτι εφυγα μικρος εξωτερικο με την οικογενεια και αποφασισα να μπω στην δουλεια πρεπει να μπω στρατο και σκεφτομαι αν μπορω αργοτερα να μεινω μονιμος αν υπαρχει δυνατοτητα επειδη δεν ξερω αν παιζει ρολο που δεν εχω χαρτι γυμνασιου αλλα εχω ακουσει απο φιλους οτι γινεται αλλα δεν ξερουν παραπανω πληροφοριες αν μπορουσε καποιος να με ενημερωσει θα ημουν ευγνωμων ευχαριστω🙂

Γενικώς να μπεις ως μόνιμος στο στρατό μπορείς μόνο μέσω προκυρήξεων για ΕΠΟΠ αλλα απαιτείται τουλάχιστον απολυτηρίο λυκείου. Εναλακτικά μέσω προσκλήσεων για ΟΒΑ αλλά είναι για συγκεκριμένα έτη με δυνατότητα παράτασης, ωστόσο δεν θεωρείσαι μόνιμος.

Καλημέρα υπηρετώ σε μονάδα της παραμεθορίου και έχω μια ερώτηση για όποιον μπορεί να έχει βρεθεί στην ίδια θέση. Είμαι 9μηνος εδώ παραμεθόριο . Ο πατέρας μου έχει διαγνωσθεί με καρκίνο και έχει εγχειρισθει. Έχω διαβάσει στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΑ ότι δικαιούμαι 8μηνη θητεία αν έχει 67% αναπηρία και άνω. Ωστόσο στην στρατολογια μου είπαν ότι δε δικαιούμαι καθώς μόνο ο μόνος η ο μεγαλύτερος γιος δικαιούται ,8μηνη. Όμως αυτό δεν ισχύει δε τριτεκνουε πολιτεκνους και επίσης στο ΦΕΚ δεν αναφέρει για μεγαλύτερο η κάτι τέτοιο αλλά μόνο τεκνα γενικά. Γνωρίζει κανείς κάτι ?

1 ώρα πριν, Restp1238 είπε

Καλημέρα υπηρετώ σε μονάδα της παραμεθορίου και έχω μια ερώτηση για όποιον μπορεί να έχει βρεθεί στην ίδια θέση. Είμαι 9μηνος εδώ παραμεθόριο . Ο πατέρας μου έχει διαγνωσθεί με καρκίνο και έχει εγχειρισθει. Έχω διαβάσει στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΑ ότι δικαιούμαι 8μηνη θητεία αν έχει 67% αναπηρία και άνω. Ωστόσο στην στρατολογια μου είπαν ότι δε δικαιούμαι καθώς μόνο ο μόνος η ο μεγαλύτερος γιος δικαιούται ,8μηνη. Όμως αυτό δεν ισχύει δε τριτεκνουε πολιτεκνους και επίσης στο ΦΕΚ δεν αναφέρει για μεγαλύτερο η κάτι τέτοιο αλλά μόνο τεκνα γενικά. Γνωρίζει κανείς κάτι ?

Αν τα χαρτια για το 67% αναπηρια και ανω ειναι του τελευταιου διαστηματος (6μηνων ας πουμε) ή αναγραφουν οτι ισχυουν για παντα τοτε πρεπει να το δικαιουσαι. Δεν νομιζω οτι παιζει ρολο αν εισαι 1ο ή 2ο παιδι. Λες στον στρατολογο να στειλει την αποφαση του 67%+ και μια βεβαιωση οικογενειακης καταστασης ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (που παιρνεις απο το Δημαρχειο)  και περιμενεις να εγκριθει το 8μηνο. 

Επισης ο μεγαλυτερος σου αδερφος απο τι καταλαβαινω δεν εχει παει να παρουσιαστει ακομα, σωστα? Αν ειναι ετσι τοτε σιγουρα μπορεις να το παρεις εσυ. 

Ναι δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα . Οκ γιατί αλλά με λέγανε από στρατολογία που ρώτησα . Θα πάρω τα χαρτιά και θα τα δώσω . Έγινε σε ευχαριστώ πολύ 

παιδια καλησπέρα φιλος μου που υπηρετει στην σαμο μου ειπε οτι απο α'εσσο 2023 (το διαδιδουν στελεχοι κλπ )η θητεια αυξανεται 9->12 παραμεθοριο και 12->15 ενδοχωρα! Ισχυει κατι τετοιο η τσαμπα εχω αγχωθει???

υγ παρουσιαζομαι σε λιγεσ μερεσ στην θηβα για αυτο και το αγχος

15 λεπτά πριν, user8170126 είπε

παιδια καλησπέρα φιλος μου που υπηρετει στην σαμο μου ειπε οτι απο α'εσσο 2023 (το διαδιδουν στελεχοι κλπ )η θητεια αυξανεται 9->12 παραμεθοριο και 12->15 ενδοχωρα! Ισχυει κατι τετοιο η τσαμπα εχω αγχωθει???

Αναφερθηκε πριν λιγες μερες φιλε αυτο και ειπαμε οχι.

Απ' τον Φλεβαρη εκ νεου καποιο σχολιο για αυξηση θητειας, οχι παλι μεσα στο Γεναρη, πηραμε ηδη τη δοση μας.

• Thanks 1

1 ώρα πριν, user8170126 είπε

Με εκλογές την άνοιξη δεν υπάρχει περίπτωση να βγει τέτοια απόφαση.

• Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...