yanis13 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 50 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Δεν έχω κάνει καθόλου θητεία, το εξετάζω σαν ενδεχόμενο. Νιώθω κάπως να την εξαγοράσω αλλά θα το δω. Πως θα την εξαγορασεις; Δε νομιζω οτι ειναι τοσο απλο! 1
w95chris Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Gingerbread είπε Δεν έχω κάνει καθόλου θητεία, το εξετάζω σαν ενδεχόμενο. Νιώθω κάπως να την εξαγοράσω αλλά θα το δω. Για εξαγορά πρέπει να έχεις φτάσει τα 33 έτη. Εκτός αν σπουδάζεις για μεταπτυχιακό δε παίζει να πάρεις αναβολή ως τότε. Τώρα αν εσύ μπορείς να πάρεις αναβολή ως τότε και μετά θα έχεις τα χρήματα να την αγοράσεις, σίγουρα μπορείς. Βέβαια πρέπει να υπηρετήσεις πάλι ένα μέρος της θητείας (20 μέρες αν κατάλαβα καλά από αυτό που διάβασα). Τώρα αν φτάσεις τα 33 και θες να την εξαγοράσεις πάει στα 810€/μήνα θητείας. Δηλαδή 9.720€ για τους 12 μήνες θητείας. Αν μιλάμε για μειωμένη θητεία, υπολογίζεις ανάλογα το πόσους μήνες θα υπηρετούσες. Ίσως να μπορέσεις να εξαγοράσεις και μέρος της βέβαια (πχ να εξαγοράσεις τους 9-10 μήνες και να υπηρετήσεις τους υπόλοιπους 2-3 μήνες) αλλά δεν είμαι και σίγουρος για αυτό. Πηγή: https://www.stratologia.gr/sites/default/files/plhr_ent/4.pdf 1
manolis940 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Gingerbread είπε Δεν έχω κάνει καθόλου θητεία, το εξετάζω σαν ενδεχόμενο. Νιώθω κάπως να την εξαγοράσω αλλά θα το δω. Για να μπορείς να την εξαγοράσεις λογικά είσαι σε κάποια ηλικία που στο επιτρέπει και πιθανών να έχεις από δουλειά μέχρι και οικογένεια εκεί έξω. Την εξαγοράζεις χωρίς δεύτερη σκέψη! https://www.stratologia.gr/el/node/166 Edit: Με πρόλαβε ο προλαλήσας Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2023 από manolis940
Gingerbread Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 47 λεπτά πριν, manolis940 είπε Για να μπορείς να την εξαγοράσεις λογικά είσαι σε κάποια ηλικία που στο επιτρέπει και πιθανών να έχεις από δουλειά μέχρι και οικογένεια εκεί έξω. Την εξαγοράζεις χωρίς δεύτερη σκέψη! https://www.stratologia.gr/el/node/166 Edit: Με πρόλαβε ο προλαλήσας Ακριβώς σε τέτοια φάση είμαι για αυτό το σκέφτομαι..
meletis_m Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, Gingerbread είπε Δεν έχω κάνει καθόλου θητεία, το εξετάζω σαν ενδεχόμενο. Νιώθω κάπως να την εξαγοράσω αλλά θα το δω. Πρέπει να έχεις συμπλήρωσει τα 31 έτη , τη βασική εκπαίδευση δε τη γλιτώνεις , και βγαίνει γύρω στις 7000€ , όπου μπορείς να κάνεις και δόσεις σε 3
Gingerbread Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 25 λεπτά πριν, meletis_m είπε Πρέπει να έχεις συμπλήρωσει τα 31 έτη , τη βασική εκπαίδευση δε τη γλιτώνεις , και βγαίνει γύρω στις 7000€ , όπου μπορείς να κάνεις και δόσεις σε 3 Tα 33 έτη, όχι τα 3. Ναι έχω ψάξει το ποσό είναι 810 ο μήνας.
Warriorspirit Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Gingerbread είπε Καλησπέρα σας και καλή χρονιά εμείς που έχουμε υπηρετήσει και ξανά παρουσιαζομαστε πρέπει να ξαναδώσουμε βιβλιάρια υγείας κλπ;
vamvakoolas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 7 ώρες πριν, Warriorspirit είπε Καλησπέρα σας και καλή χρονιά εμείς που έχουμε υπηρετήσει και ξανά παρουσιαζομαστε πρέπει να ξαναδώσουμε βιβλιάρια υγείας κλπ; μετεκπαιδευση; αν ναι-> οχι
Warriorspirit Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 42 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε μετεκπαιδευση; αν ναι-> οχι ειμαι εξ αναβολλης να υπηρετησω ενα μηνα μονο αυτο εννοω
vamvakoolas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, Warriorspirit είπε ειμαι εξ αναβολλης να υπηρετησω ενα μηνα μονο αυτο εννοω αγορι μου εχεις μπει ποτε σε στρατοπεδο; εχεις ποτε παρουσιαστει; αποσο ξερω (ας με διορθωσει καποιος) δε μπορουν να σου δωσουν αναβολη ενω ηδη υπηρετεις (εκτος αν μιλαμε για ποινικο αδικημα ή βαρια αρρωστια).
manolis940 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε αγορι μου εχεις μπει ποτε σε στρατοπεδο; εχεις ποτε παρουσιαστει; αποσο ξερω (ας με διορθωσει καποιος) δε μπορουν να σου δωσουν αναβολη ενω ηδη υπηρετεις (εκτος αν μιλαμε για ποινικο αδικημα ή βαρια αρρωστια). Είναι και διάφορες άλλες περιπτώσεις αλλά γιατί σου φαίνεται απίθανο να είναι κάτι από αυτά που ανέφερες ήδη;
vamvakoolas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, manolis940 είπε Είναι και διάφορες άλλες περιπτώσεις αλλά γιατί σου φαίνεται απίθανο να είναι κάτι από αυτά που ανέφερες ήδη; γιατι αν εξαιρεσουμε τις περιπτωσεις που ανεφερα (ισως μου διαφευγει μια-δυο) ο στρατευσιμος ενημερωνεται πληρως για τη διαδικασια. Εν παση περιπτωση η απαντηση σε τετοια περιπτωση ειναι: Υπαρχει φακελος του στρατευσιμου οποτε δεν ακολουθει ολη τη διαδικασια, ισως να χρειαστουν υγειονομικες εξετασεις (αναλογα τη περιπτωση αναβολης)
Warriorspirit Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 42 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε γιατι αν εξαιρεσουμε τις περιπτωσεις που ανεφερα (ισως μου διαφευγει μια-δυο) ο στρατευσιμος ενημερωνεται πληρως για τη διαδικασια. Εν παση περιπτωση η απαντηση σε τετοια περιπτωση ειναι: Υπαρχει φακελος του στρατευσιμου οποτε δεν ακολουθει ολη τη διαδικασια, ισως να χρειαστουν υγειονομικες εξετασεις (αναλογα τη περιπτωση αναβολης) ειχα υπηρετησει 8 μηνες και στο διαστημα εκεινο ειχα ενα επεισοδιο με αλλλον στρατευσιμο μου εδωσαν αναβολη 1 ετους 1
vamvakoolas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Warriorspirit είπε ειχα υπηρετησει 8 μηνες και στο διαστημα εκεινο ειχα ενα επεισοδιο με αλλλον στρατευσιμο μου εδωσαν αναβολη 1 ετους οποτε δε χρειαζεται παλι τα ιδια μιας και οπως ανεφερα εχεις ηδη καταθεσει τα στοιχεια εγγραφης στρατευσιμου. Το μονο που θα σου ζητησουν ειναι ο ΑΣΜ (αριθμος στρατολογικου μητρωου) οποτε μην αγχωνεσαι
Warriorspirit Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε οποτε δε χρειαζεται παλι τα ιδια μιας και οπως ανεφερα εχεις ηδη καταθεσει τα στοιχεια εγγραφης στρατευσιμου. Το μονο που θα σου ζητησουν ειναι ο ΑΣΜ (αριθμος στρατολογικου μητρωου) οποτε μην αγχωνεσαι γιατι καλω απο χθες την Σ.ΥΠ Κ.Μακεδονιας και δεν σηκωνουν τηλεφωνα
Προτεινόμενες αναρτήσεις