Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, subnigur0th είπε

Στεναχωρηθηκαν οι γκατζολοι που δεν θα αρμεγουν άλλο τους φαντάρους.

για τη μεγαλη πολη την αλεξανδρουπολη θα συμφωνησω οι τιμες ειναι εξωφρενικες. Ωστοσο οσοι υπηρετουν σε αλλες περιοχες του εβρου και βγαινουν εξοδο σε ακριτικα χωρια οι τιμες ειναι πατος. Μικροτερες και απο αλλες μικρομεγαλες πολεις τις επαρχιας. 2,5 ευρω ολα γυροι καφεδες + οτι αλλο υπαρχει γυμναστηρια κλπ. Ισα ισα πολλα χωρια εξηπυρετουν τους φανταρους και ειναι ολοι  φουλ φιλικοι και επαγγελματιες.

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, subnigur0th είπε

Στεναχωρηθηκαν οι γκατζολοι που δεν θα αρμεγουν άλλο τους φαντάρους.

Δεν αλλάζει κάτι στην επανδρωση του στρατεύματος στον Έβρο, τσάμπα γαβγίζουν. Απλά θα τους στέλνουν αργότερα. Έτσι κι αλλιώς οι νεοσύλλεκτοι μέχρι τον όρκο βγαινουν μαξ 2 φορές, σιγά τα λεφτά που άφηναν. Οι Εβρίτες ιδανικά θα ηθελαν και το ΓΕΣ να μετακομίσει στην Αλεξ/πολη...

Γενικά το πείραμα με τα ΣΥΠΟ δεν πολυπέτυχε για αυτό θα επαναφέρουν τα κέντρα (ή έστω κάποια απο αυτά). Δεν προσφέρει κάτι στο στράτευμα να εκπαιδεύει φαντάρους στον Έβρο, αφού έτσι κι αλλιώς δε μπορούν να "χρησιμοποιηθούν" για τις ανάγκες των στρατοπέδων μέχρι να τελειώσει η εκπαίδευση. 

Δημοσ.

Εχει έρθει σε κάποιον το σημείωμα κατάταξης που είναι να μπει τώρα τον Γενάρη;;Γτ έχει πάει 20 ο μήνας και ακόμη τίποτα ξέρετε πόσες μέρες πριν τ στέλνουν;

Δημοσ.

εμεις βγηκαμε 5-6 φορες 2 πσκ δλδ , επιπλεον υπηρεσιες καναμε θ και μαγειρια κανονικα απο την 1,5 βδομαδα που ειμασταν εκει , επιπλεον αλλες μοναδες αμεσως με την αρχη των σπεν κανανε και ενοπλες κανονικα αναλογα με τι εχει η καθε μοναδα

χαλαρωσε θα μπειτε προς το τελος του μηνα αρα καπου στις αρχες ιανουαριου θα σου ρθει δε χρειαζεται να αγχωνεσαι δεν αλλαζει κατι 4-5 μαξ μερες θα χρειαστεις να προετοιμαστεις αρτια

Δημοσ.
Στις 20/12/2022 στις 2:11 ΠΜ, ProponitisTouKanape είπε

Γενικά το πείραμα με τα ΣΥΠΟ δεν πολυπέτυχε για αυτό θα επαναφέρουν τα κέντρα (ή έστω κάποια απο αυτά). Δεν προσφέρει κάτι στο στράτευμα να εκπαιδεύει φαντάρους στον Έβρο, αφού έτσι κι αλλιώς δε μπορούν να "χρησιμοποιηθούν" για τις ανάγκες των στρατοπέδων μέχρι να τελειώσει η εκπαίδευση. 

Εξαρτάται από την μονάδα και τον διοικητή. Προσωπικά όταν πήγα εγώ πριν 2 χρόνια (ΤΘ) με ΣΥΠΟ στην μονάδα  στον Έβρο από την δεύτερη βδομάδα φορτώναμε ξεφορτώναμε πυρομαχικά 120mm στα Leopard 2A5  χωρίς να ξέρουμε ούτε τι κρατάμε στα χέρια μας για να προσέχουν τα 17-18χρονα που είχαμε (γιατί ενός που έκανε "μαγκιές" έπεσε από τα χέρια την πρώτη μέρα μία θερμική και στην κυριολεξία κατούρησε πάνω του μόλις του είπαν τι κρατούσε), πριν καν βγούνε τι Ι είναι ο καθένας και πριν καν καταλάβουν τα στελέχη τα παιδιά με "πρόβλημα"/ιδιαιτερότητες για να τα προστατεύσουν.

Για εμένα απαράδεκτο, γιατί το ότι είχε ασκήσεις και μηδενισμούς των αρμάτων η μονάδα και οι ΕΜΘ/ΕΠΟΠ και λοιπά στελέχη τα έξυναν με τσουγκράνα, δεν σήμαινε ότι βάζουμε άτομα που πολύ πιθανόν κάποιοι να βγουν Ι5/Ι4 να κουβαλάνε 10-20+ κιλά πυρομαχικά. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Billator είπε

Εξαρτάται από την μονάδα και τον διοικητή. Προσωπικά όταν πήγα εγώ πριν 2 χρόνια (ΤΘ) με ΣΥΠΟ στην μονάδα  στον Έβρο από την δεύτερη βδομάδα φορτώναμε ξεφορτώναμε πυρομαχικά 120mm στα Leopard 2A5  χωρίς να ξέρουμε ούτε τι κρατάμε στα χέρια μας για να προσέχουν τα 17-18χρονα που είχαμε (γιατί ενός που έκανε "μαγκιές" έπεσε από τα χέρια την πρώτη μέρα μία θερμική και στην κυριολεξία κατούρησε πάνω του μόλις του είπαν τι κρατούσε), πριν καν βγούνε τι Ι είναι ο καθένας και πριν καν καταλάβουν τα στελέχη τα παιδιά με "πρόβλημα"/ιδιαιτερότητες για να τα προστατεύσουν.

Για εμένα απαράδεκτο, γιατί το ότι είχε ασκήσεις και μηδενισμούς των αρμάτων η μονάδα και οι ΕΜΘ/ΕΠΟΠ και λοιπά στελέχη τα έξυναν με τσουγκράνα, δεν σήμαινε ότι βάζουμε άτομα που πολύ πιθανόν κάποιοι να βγουν Ι5/Ι4 να κουβαλάνε 10-20+ κιλά πυρομαχικά. 

Ναι αυτό που αναφέρεις είναι απαράδεκτο όντως και σίγουρα δε προβλεπόταν. Οι νεοσύλλεκτοι-αόρκιστοι το πολύ πολύ να κάνουν καμία καθαριότητα, άντε και θαλαμοφυλικι. Δυστυχως δε μου κάνει εντύπωση οτι σε μονάδα ΤΘ γινόταν βέβαια αυτό που έγραψες

Γενικά το σύστημα είχε καλά και κακά, καλό για τους φαντάρους οτι δε παρουσιάζονταν στο συχνά απρόσωπο κέντρο όπου τα πράγματα ήταν αρκετά τυπικά και χαοτικά αλλά συνήθιζαν γρήγορα το κλίμα της μονάδας, κακό για το στρατό γενικά γιατί σχηματισμοί που έχουν ήδη πολλές αρμοδιότητες φορτώνονταν την εκπαίδευση

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Ναι αυτό που αναφέρεις είναι απαράδεκτο όντως και σίγουρα δε προβλεπόταν. Οι νεοσύλλεκτοι-αόρκιστοι το πολύ πολύ να κάνουν καμία καθαριότητα, άντε και θαλαμοφυλικι. Δυστυχως δε μου κάνει εντύπωση οτι σε μονάδα ΤΘ γινόταν βέβαια αυτό που έγραψες

Γενικά το σύστημα είχε καλά και κακά, καλό για τους φαντάρους οτι δε παρουσιάζονταν στο συχνά απρόσωπο κέντρο όπου τα πράγματα ήταν αρκετά τυπικά και χαοτικά αλλά συνήθιζαν γρήγορα το κλίμα της μονάδας, κακό για το στρατό γενικά γιατί σχηματισμοί που έχουν ήδη πολλές αρμοδιότητες φορτώνονταν την εκπαίδευση

Ακριβώς όπως τα λες. 

Βέβαια το καλό της μονάδας που ήμουν στο Έβρο (που το κατάλαβα όταν πήρα μετάθεση στο 6μηνο γιατί αν το ήξερα θα έμενα εκεί), ότι βύσμα δεν υπήρχε. Αν είχες βύσμα και σε έβαζαν σε μαύρη μονάδα ετοιμότητας (γιατί κάθε φορά που ο Τούρκος έλεγε βλακείες ξεκινούμασε φόρτωμα) κάτι θα είχες κάνει πολύ λάθος :P Και να υπήρχε  βύσμα δεν έπιανε για ιδιαίτερη μεταχείρισης μέσα στην μονάδα, αυτούς τους έστελναν όλους ΛΑΦ ή τους έστελναν με απόσπαση σαν οδηγούς οπότε δεν έβλεπες την σαπίλα. Οπότε από υπηρεσίες είμασταν καλά και βγαίναμε σταθερά βόλτες για καφέ / ποτό στις εξόδους. 

Όταν πήρα μετάθεση σε στρατόπεδο στην κεντρική Μακεδονία και έκανα να βγω 3 βδομάδες για διανυκτέρευση (10 λεπτά με τα πόδια το σπίτι μου από το στρατόπεδο) για να μπορούν τα βύσματα να πηγαίνουν μία μία εκεί μετάνιωσα τα πάντα :P 

Επεξ/σία από Billator
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Να ρωτήσω, μπαίνω α εσσο 2023, ξέρει κάποιος αν μπορώ να πάω ΕΛΔΥΚ 6 μήνες (δικαιούμαι μειωμένη λόγω πολυτεκνίας); Δεν βρήκα πολλά στο ίντερνετ και απ' τα λίγα που διάβασα κατάλαβα ότι εξαρτάται απ' το αν θα έχουν αρκετά άτομα εκείνη την εσσο (;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Paripapa είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Να ρωτήσω, μπαίνω α εσσο 2023, ξέρει κάποιος αν μπορώ να πάω ΕΛΔΥΚ 6 μήνες (δικαιούμαι μειωμένη λόγω πολυτεκνίας); Δεν βρήκα πολλά στο ίντερνετ και απ' τα λίγα που διάβασα κατάλαβα ότι εξαρτάται απ' το αν θα έχουν αρκετά άτομα εκείνη την εσσο (;)

Γινεται.

Τουλάχιστον στην ΣΤ ΕΣΣΟ 2022, στην δικιά μου δηλαδή, στέλνουν κανονικά εξαμηνιτες στην Κύπρο και άπλα θα κάνουνε 3 μήνες στο νησί και μετά επαναπατρισμό.

(ελπίζω να μην δήλωσες Θήβα να παρουσιάστεις, θα πας ούτως η άλλως τον Φεβρουάριο για 10-20 μέρες απλα μην την φας με το κουτάλι και στα ΣΒΕΝ)

(Αν δήλωσες στον υπολογιστή ΕΛΔΥΚ, λογικά σου έδωσε την δυνατότητα να παρουσιαστεις Λαμία/Θήβα, ελπίζω να έκανες καλό στον εαυτό σου επιλέγοντας Λαμία)

Επεξ/σία από ChristosTs
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ChristosTs είπε

Γινεται.

Τουλάχιστον στην ΣΤ ΕΣΣΟ 2022, στην δικιά μου δηλαδή, στέλνουν κανονικά εξαμηνιτες στην Κύπρο και άπλα θα κάνουνε 3 μήνες στο νησί και μετά επαναπατρισμό.

(ελπίζω να μην δήλωσες Θήβα να παρουσιάστεις, θα πας ούτως η άλλως τον Φεβρουάριο για 10-20 μέρες απλα μην την φας με το κουτάλι και στα ΣΒΕΝ)

(Αν δήλωσες στον υπολογιστή ΕΛΔΥΚ, λογικά σου έδωσε την δυνατότητα να παρουσιαστεις Λαμία/Θήβα, ελπίζω να έκανες καλό στον εαυτό σου επιλέγοντας Λαμία)

Επιβεβαιώνω πως στέλνουν 6μήνους Κύπρο ΣΤ ΕΣΣΟ 2022 και εγώ έχω φιλαράκι που είναι εξαμήνος και θα έρθει κανονικά.

Όπως λέει και το παλικάρι από πάνω μακριά από Θήβα ειδικά στην σειρά σας από ότι ακουγόταν θα είστε διπλάσιοι από εμάς (καθαρίσαμε κτήρια μαγειρία που ήταν κλειστά κλπ) οπότε δεν θέλω να φανταστώ τι θα γίνεται στο στρατόπεδο.

• Thanks 1
Δημοσ.

Λαμία πολύ δύσκολα θα πας ακομα και αν το δηλώσεις, αλλά αν πας είναι "ξενοδοχείο". Στη Θήβα προσωπικά ένιωσα το χρόνο να σταματά μέχρι να φύγω για Κύπρο. Ευτυχώς παρουσιάστηκα σε νησί, μετά πήγα Θήβα και μετά Κύπρο.

• Thanks 1
Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά... μου ηρθε χαρτί κατάταξης κ παρουσιαζομαι 13/1 στην Ασσυρο, Θεσσαλονίκη... μπορείτε να μου δώσετε καμία πληροφορία πως είναι εκεί?

Δημοσ.
12 hours ago, klironomos23 said:

καλησπέρα παιδιά... μου ηρθε χαρτί κατάταξης κ παρουσιαζομαι 13/1 στην Ασσυρο, Θεσσαλονίκη... μπορείτε να μου δώσετε καμία πληροφορία πως είναι εκεί?

Εξαρτάται από το που θα είσαι...μπες εδω καλύτερα και δες ακριβώς το πως https://moovitapp.com/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω τα κλιμάκια ειδικών δυνάμεων περνάνε από το όλα τα στρατόπεδα ;  Μήπως έχω θέμα επειδή δήλωσα να παρουσιαστώ στο στρατ. Διάκου στη Λαμία.

Επεξ/σία από SIP1995
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...