Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GiatrosRossi είπε

Ξέρει κανείς τι ισχύει με την απόσπαση μέχρι την απόλυση; (εννοω γύρω στους 5 μήνες σε άλλο στρατόπεδο και επιστροφή στο δικό σου μόνο για απολυση). Τι ισχύει εννοώ, πως γίνεται αυτό.

Πας στο στρατοπεδο της αποσπασης για οσο καιρο σου ειπαν και γυρνας στο αλλο στρατοπεδο μονο για να απολυθεις...φανταζομαι καποιες μερες πριν για να παραδωσεις ρουχισμο,οπλα κτλπ, να παρεις και υπογραφες και να φυγεις.

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Πας στο στρατοπεδο της αποσπασης για οσο καιρο σου ειπαν και γυρνας στο αλλο στρατοπεδο μονο για να απολυθεις...φανταζομαι καποιες μερες πριν για να παραδωσεις ρουχισμο,οπλα κτλπ, να παρεις και υπογραφες και να φυγεις.

Νομικά έως 1 μήνα γίνεται να διαρκέσει μια απόσπαση, πως γίνεται να μείνει μέχρι την απόλυση κάποιος το φτιάχνουν αυτοι; τι κομπίνα κανουν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, GiatrosRossi είπε

Νομικά έως 1 μήνα γίνεται να διαρκέσει μια απόσπαση, πως γίνεται να μείνει μέχρι την απόλυση κάποιος το φτιάχνουν αυτοι; τι κομπίνα κανουν;

Εμένα με είχαν στείλει κάπου απόσπαση για 2.5 μήνες αλλά ήταν σε ΚΑΑΥ το καλοκαίρι και καλοπέρασα κάπως, έκανα ακόμη και μπάνια (και όχι, δεν είχα βύσμα). Στην κύρια μονάδα είχε πέσει εμπλοκή οπότε μου έκατσε κάπως καλά, δεν με απασχολούσε να γυρίσω πίσω. Το λέω με την λογική ότι αν και ο φαντάρος δεν το κυνηγάει να γυρίσει από την απόσπαση τότε ίσως οι αξιωματικοί να κάνουν τα στραβά μάτια. Το μόνο κακό σε μένα ήταν ότι έκανα κάπου 4.5 μήνες να πάρω άδεια (όταν είσαι απόσπαση δεν μπορείς να πάρεις άδεια), είχα αρχίσει να μην την παλεύω καθώς δεν είχα πάει σπίτι μου ούτε είχα δει τους δικούς μου τόσο καιρό. Από την άλλη όμως ήμουν παραμεθόριο και πήρα όλη την άδεια παραμεθορίου στο τέλος.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
23 ώρες πριν, chrisgav είπε

Οτι χειροτερο. Πριν 10 μερες απολυθηκα και μας πηγαινε 5 μεσα 1 εξω. Οταν εφυγα εγω αυτο παιζει να τους χειροτερεψε και λεγαν οτι περιμενουν 2 ατομα απο Λιτοχωρο σε λιγες βδομαδες για να επιστρεψουν σε 4 μεσα 1 εξω. Οταν εισαι εξω, σε αφηνουν να βγεις στις 7 το απογευμα μεχρι την επομενη το πρωι.

Καλο κουραγιο.

Αδερφε αν ειναι να παραπληροφορεις τον κοσμο δεν χρειαζετε να απαντας εδω περα.Εγω μιλησα με ατομο που ηταν τον σεπτεμβριο μεσα και μου ειπε οτι πηγαινε 1-3 1-2 αναλογα.Πως γινεται να γραφεις εσυ εδω για 4-1 και 5-1;

Δημοσ.

Μην πιστεύετε τόσο εύκολα όσους σας λένε καλά λόγια για ΕΤΑΦ. Μπορεί να είναι παγίδα. 😅

Επίσης άσχετα αν κάποια περίοδο βρέθηκε κόσμος και πήγαινε κάπως καλύτερα, το ΕΤΑΦ είναι παραδοσιακά η χειρότερη μονάδα του Πενταγώνου. Οπλοασκήσεις, χωσέ, επιθεωρήσεις κλπ, όταν το 80% των υπόλοιπων φαντάρων στη Μεσογείων δε πιάνουν όπλο κατα τη διάρκεια της θητείας τους. Ωστόσο, αν πας ΕΤΑΦ δε φεύγεις μετά, είναι one-way street, ο μόνος τρόπος να φύγεις ειναι να κοπείς (ή να έχεις βύσμα στρατηγό). Οπότε αφού σας ήρθε τέτοια μετάθεση, υπομονή και προσευχή στον πανάγαθο να έχει άτομα για να μη βγάζετε τέσσερις και πέντε μέρες σερί στο στρατόπεδο

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Μην πιστεύετε τόσο εύκολα όσους σας λένε καλά λόγια για ΕΤΑΦ. Μπορεί να είναι παγίδα. 😅

Επίσης άσχετα αν κάποια περίοδο βρέθηκε κόσμος και πήγαινε κάπως καλύτερα, το ΕΤΑΦ είναι παραδοσιακά η χειρότερη μονάδα του Πενταγώνου. Οπλοασκήσεις, χωσέ, επιθεωρήσεις κλπ, όταν το 80% των υπόλοιπων φαντάρων στη Μεσογείων δε πιάνουν όπλο κατα τη διάρκεια της θητείας τους. Ωστόσο, αν πας ΕΤΑΦ δε φεύγεις μετά, είναι one-way street, ο μόνος τρόπος να φύγεις ειναι να κοπείς (ή να έχεις βύσμα στρατηγό). Οπότε αφού σας ήρθε τέτοια μετάθεση, υπομονή και προσευχή στον πανάγαθο να έχει άτομα για να μη βγάζετε τέσσερις και πέντε μέρες σερί στο στρατόπεδο

Νταξει τωρα σεπτεμβριο και νοεμβριο που μιλησα ηταν ετσι που σου λεβ.Τωρα να μου πει καποιος που πηγε εκει ψεματα δεν το βρισκω λογικο.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Selmas είπε

Νταξει τωρα σεπτεμβριο και νοεμβριο που μιλησα ηταν ετσι που σου λεβ.Τωρα να μου πει καποιος που πηγε εκει ψεματα δεν το βρισκω λογικο.

Στο στρατό δεν υπάρχει λογική , ο καθένας θα πει την πιπα του χωρίς να υπάρχει λόγος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Αντε τα ιδια και τα ιδια ... εχεις καποια πληροφορια εκ των εσω η απλα αναμασας τα ιδια και τα ιδια?  Ειμαι ΕΤΑΦ απο Απριλιο ... διαβαζα αυτα που εγραφες εσυ και αλλος ενας και ειχα σαλταρει πριν μπω. Το χειροτερο που μας πηγε ειναι 1-1 και αυτο για κανα 20 μερο . Εξοδοχαρτα στις 11:00.  Αυτα απο καποιον που ειναι τωρα μεσα.

1 λεπτό πριν, Zanetis είπε

Αντε τα ιδια και τα ιδια ... εχεις καποια πληροφορια εκ των εσω η απλα αναμασας τα ιδια και τα ιδια?  Ειμαι ΕΤΑΦ απο Απριλιο ... διαβαζα αυτα που εγραφες εσυ και αλλος ενας και ειχα σαλταρει πριν μπω. Το χειροτερο που μας πηγε ειναι 1-1 και αυτο για κανα 20 μερο . Εξοδοχαρτα στις 11:00.  Αυτα απο καποιον που ειναι τωρα μεσα.

Και κατι τελευταιο... παρακαλανε παιδια να στελεχωσουν γραφεια και δεν παει κανενας.... μηπως τα παιδια προτιμουν τις ολοημερες οπλασκησεις και τα χωσε?  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Selmas είπε

Θα πηξεις νεος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Zanetis είπε

Φιλε δεν εχω κανενα λογο να σπυ πω ψεματα. Οι υπηρεσια τωρα παει 1-1. Εξοδοχαρτα οπως τα περιγραφω στις 11. Λιγο τυπικος να εισαι περνας νια χαρα. Αν πας με αερα εχω βυσμα σας γραφω στα παπαρια μου γινεσαι στοχος ... στο λεω μπεσα... αν εισαι λιγο εξυπνος θα βρεθεις σε κανα ΚΨΜ η γραφειο και θα περνας ακομα καλυτερα... 

9 λεπτά πριν, chrisgav είπε

Θα πηξεις νεος

Καλα ... τραγουδα... τωρα καταλαβα  ...  ΜΛΣΝ ετσι ?  

Επεξ/σία από Zanetis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zanetis είπε

Και κατι τελευταιο... παρακαλανε παιδια να στελεχωσουν γραφεια και δεν παει κανενας.... μηπως τα παιδια προτιμουν τις ολοημερες οπλασκησεις και τα χωσε?  

Ναι, το 2020 υπηρετούσε φίλος κι ηταν χάλια, συνέχεια εμπλοκή, περυσι υπηρετούσαν παιδιά απο τη σειρά μου που γνωριζόμασταν, ήταν χάλια (5-1 το καλοκαίρι ηταν το καλό, είχε φτάσει και 7-1) και έβαζαν όλοι βύσμα να φύγουν. Αρχές του χρόνου φέτος ήταν χάλια, υπήρχαν παιδιά που βαρούσαν αναβολή. Τώρα έχει γίνει λέλα, βέβαια ο άλλος λέει απολύθηκε πριν δεκα μερες και πάλι άσχημα ήταν. 

Και στο κάτω κάτω τι παρεξηγείσαι; Στέλεχος του ΕΤΑΦ είσαι; 

Δημοσ.

Καλησπέρα ήμουν Λαμία έδωσα αθλήματα για εδ και τελικά με στέλνουν μετάθεση Κεεδ αλλά δεν μου λέει λοκ η αμφίβιος .Τι παίζει εκεί πέρα ότι είναι κέντρο τι μονάδα έχει αν ξέρει κανείς ;

Δημοσ.

Από που κι ως που το 1-2 1-3 που λέτε είναι καλό;Είναι το ΕΤΑΦ με διαφορά η χειρότερη μετάθεση του Πενταγώνου και μια από τις χειρότερες στην Αθήνα. Βάλατε βύσμα να έρθετε Αθήνα και αυτοί σας φέρανε στο ΕΤΑΦ. Και το ΕΤΥΠ και το Τ/ΓΕΣ γελάει. Άκου να κανεις 2-3 φορές υπηρεσία την εβδομάδα. Εγώ ήμουν πέρυσι Τ/ΓΕΣ και έκανα 2 υπηρεσίες σε 6,5 μήνες. Και με 40 μέρες άδεια απολύσεως. Στο εταφ τις κόβουν και εννοείται δεν τις παίρνεις μαζεμένες. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...