Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Ναι, πρεπει να αναφερει για στρατολογικη χρηση! Εκτος αν εχει αλλαξει κατι. Πριν 2 χρονια που πηγα παντως το πηραμε μεσω του Δημαρχειου

κινητα/πορτοφολι τα ειχα παντα πανω μου. Το παντελονι εχει απειρες θηκες και μεγαλες, δεν θα εχεις θεμα. Ποτε δεν αφηνα το κινητο για φορτιση, επαιζα με powebank.

τα ειχα διπλα μου ακριβως οπου ειχα την τσαντα μου και τα εβαζα μεσα.

Κανονικα ήχος ωστε να ξυπνησεις. Ολοι αυτο κανουν.Εκτος αν μπορεις να ξυπνας με την δονηση αλλα δεν θα το προτεινα. Επισης ειναι δουλεια των θαλαμοφυλακων να σε ξυπνανε για υπηρεσιες κτλπ. 

Όταν έκανες μπάνιο; Ακόμη και τότε έπαιρνες πορτοφόλι και κινητό μαζί και τα κρεμουσες κάπου στην ντουζιέρα; Δεν ξέρω ρε φίλε, ντουζιέρα πες κάπου τα κρέμας, αλλά στον ύπνο δεν μπορεί κάποιος άνετα όταν είσαι σε βαθύ ύπνο να απλώσει χέρι; Και δίπλα σου να τα έχεις.

Οσο για τον ήχο, δεν θα ξυπνήσω τους πάντες αν βάλω κανονικά ξυπνητήρι με ήχο; Πχ αν θελήσω να ξυπνάω 5:30 αντί για 6 έτσι ώστε να σηκωθώ με την ησυχία μου. Δεν νομίζω να θέλουν όλοι να ξυπνούν 30 λεπτά νωρίτερα μαζί με μένα..

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AntoMast είπε

Παιδιά ερώτηση..Μπαίνω τώρα Νοέμβρη και γενικά η φοβία μου είναι να μην μου κλέψουν κάτι (κυρίως πορτοφολι-κινητο) όταν δεν είμαι παρών (τουαλέτα, κάτι έκτακτο, ακόμη και όταν κοιμάμαι).

Εσείς που έχετε υπηρετήσει, πως τα προστατεύατε αυτά; Προφανώς και θα πάρω λουκέτα κτλπ, αλλά τώρα δεν γίνεται αυτά τα δύο να τα κλειδώνω και ξεκλειδώνει συνεχώς, να φανταστώ.

Κυρίως όταν πέφτατε για ύπνο, είχατε πορτοφόλι πάνω σας, στις τσέπες; Όπως και το κινητό; 

Και άλλη μία ερώτηση, αν θέλατε να ξυπνήσετε συγκεκριμένη ώρα, και όχι την προβλεπόμενη, πως βάζατε ξυπνητήρι χωρίς να ξυπνήσει όλος ο θάλαμος; Κινητό με δόνηση ακριβώς δίπλα από το κεφάλι; 

Οσο ισχυει το σύστημα που παρουσιάζονται οι φαντάροι στις μονάδες και οχι στα κέντρα, δεν εχεις λόγο να σε αγχώνει κάτι τέτοιο. Διοτι τα άτομα ειναι λίγα, γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους και μαλακίες δε γίνονται ανεκτές, γιατί ειναι εύκολο να βρεθεί ο υπαίτιος. Στη μονάδα που ήμουν εγώ ήμασταν 8 νέοι και καμια 10αριά παλιοί σκέψου. Οπότε δε χρειάζεται κάτι τρελό με τα λουκέτα, αν τόσο πολύ φοβάσαι τότε ρίχνε κινητό-πορτοφόλι στο λουκάνικο το βράδυ όπου το κλειδώνεις (το λουκάνικο πρέπει να το κλειδώνεις). Όταν όλοι είναι με το σώβρακο, θα φαίνεται αστειο να κοιμάσαι με πυτζάμες με γεμάτες τσέπες. 

Εμείς ούτε τις τσάντες κλειδώναμε. Κατα τη γνώμη μου πάρε ενα λουκέτο για όπλο, ένα για λουκάνικο κι ένα για αρβύλες (μη βρεθεί κανά μαλακισμένο και τις ανακατέψει το βράδυ). Μην ακούς ιστορίες φρίκης απο άτομα που πήγαν στρατό πριν 10-15 χρονια και έκαναν εκπαίδευση σε κέντρα με 1,500 νεοσύλλεκτους, έχουν αλλάξει αρκετά τα πράγματα από τότε

55 λεπτά πριν, AntoMast είπε

Όταν έκανες μπάνιο; Ακόμη και τότε έπαιρνες πορτοφόλι και κινητό μαζί και τα κρεμουσες κάπου στην ντουζιέρα; Δεν ξέρω ρε φίλε, ντουζιέρα πες κάπου τα κρέμας, αλλά στον ύπνο δεν μπορεί κάποιος άνετα όταν είσαι σε βαθύ ύπνο να απλώσει χέρι; Και δίπλα σου να τα έχεις.

Οσο για τον ήχο, δεν θα ξυπνήσω τους πάντες αν βάλω κανονικά ξυπνητήρι με ήχο; Πχ αν θελήσω να ξυπνάω 5:30 αντί για 6 έτσι ώστε να σηκωθώ με την ησυχία μου. Δεν νομίζω να θέλουν όλοι να ξυπνούν 30 λεπτά νωρίτερα μαζί με μένα..

Όλοι οι θάλαμοι νεοσύλλεκτων ξυπνούν στις 5.30 γιατί αγχώνονται αν θα προλάβουν. Αφού περάσει το διάστημα μέχρι την ορκωμοσία που θα ξεψαρώσετε, δε θα ξυπνάει κανένας νωρίτερα γιατί μισή ώρα ύπνος ειναι χρυσός στο στρατό

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, AntoMast είπε

Παιδιά ερώτηση..Μπαίνω τώρα Νοέμβρη και γενικά η φοβία μου είναι να μην μου κλέψουν κάτι (κυρίως πορτοφολι-κινητο) όταν δεν είμαι παρών (τουαλέτα, κάτι έκτακτο, ακόμη και όταν κοιμάμαι).

Εσείς που έχετε υπηρετήσει, πως τα προστατεύατε αυτά; Προφανώς και θα πάρω λουκέτα κτλπ, αλλά τώρα δεν γίνεται αυτά τα δύο να τα κλειδώνω και ξεκλειδώνει συνεχώς, να φανταστώ.

Κυρίως όταν πέφτατε για ύπνο, είχατε πορτοφόλι πάνω σας, στις τσέπες; Όπως και το κινητό; 

Και άλλη μία ερώτηση, αν θέλατε να ξυπνήσετε συγκεκριμένη ώρα, και όχι την προβλεπόμενη, πως βάζατε ξυπνητήρι χωρίς να ξυπνήσει όλος ο θάλαμος; Κινητό με δόνηση ακριβώς δίπλα από το κεφάλι; 

Ξεκινάμε απ΄ τα βασικά. Δεν θεωρούμε ποτέ αυτονόητο ότι θα έχουμε φοριαμό στις αρχές που πατάμε τα πόδια μας. Οπότε και δεν μπορείς να κλειδώσεις τα πράγματα σου μέσα σε ένα ντουλάπι. Οπότε θα έχεις 1 με 2 βαλίτσες οι οποίες θα έχουν αρκετό χώρο έτσι ώστε να έχεις μέσα τα πράγματα σου και αυτές να κλειδώνουν με κάποιο τρόπο, είτε από μόνες τους είτε με λουκέτο.

Τα πράγματα σου όσο κάνεις μπάνιο ή κοιμάσαι τα αφήνεις μέσα σε αυτές.
Το κινητό όταν κοιμάσαι μπορείς να το έχεις κάτω απ' το μαξιλάρι σου.
Αν βάλεις ξυπνητήρι με δόνηση θα σε ξυπνήσει μια χαρά. Ειδάλλως το ξυπνητήρι είναι ο θαλαμοφύλακας στο στρατό, μπορείς να τους γράψεις να σε ξυπνήσει.

Μπορείς να πάρεις ένα μαρκαδόρο επίσης ανεξίτηλο και στα πράγματα σου να γράψεις τα αρχικά σου έτσι ώστε να τα ξεχωρίζεις.

Πάρε λουκέτα σίγουρα, για φοριαμό, για λουκάνικο, ένα λεπτό και μακρύ για τα άρβυλα, όπλο και όσα χρειάζονται για την/τις βαλίτσες σου
Θα σε βοηθήσει αν βρεις κάποιο σετ που να ανοίγει και να κλείνει με το ίδιο κλειδί.

1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Κανονικα ήχος ωστε να ξυπνησεις. Ολοι αυτο κανουν.Εκτος αν μπορεις να ξυπνας με την δονηση αλλα δεν θα το προτεινα. Επισης ειναι δουλεια των θαλαμοφυλακων να σε ξυπνανε για υπηρεσιες κτλπ. 

54 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Ούτε εσύ θα θέλεις να ακούς τον άλλον να ροχαλίζει ή να μιλάει με την γκόμενα στις 3 το βράδυ αλλά όλα γίνονται.

1 ώρα πριν, AntoMast είπε

Εμείς σε φαινόμενα που κάποιος μιλούσε μέσα κατά την διάρκεια της νύχτας, έβλεπε video ή έβαζε αφύπνιση με ήχο, ξεκινούσαμε με ένα "Ποιος μ@λ@**ς" και όσο συνέχιζε το ζήτημα γινόταν και πιο σοβαρό. Δεν χρειάστηκε βέβαια κάποια φορά να φωνάξουμε τον ΒΑΥΔΜ ή να γίνει κάνα χοντρό σκηνικό. Όλοι καταλάβαιναν ότι ο ύπνος είναι ιερός.
Οπότε ακουστικά, στην κοπέλα στέλνουμε μηνυματάκια και η δόνηση είναι αρκετή για να σε ξυπνήσει.

Στα φαινόμενα του ροχαλητού η πλειοψηφία έδειχνε μία κατανόηση. Είναι κάτι που κάποιοι γύρω μας δεν μπορούν να ελέγξουν.

edit:

Οι αλαφροχέριδες στον στρατό δεν περνάνε καλά οπότε δύσκολα θα συναντήσεις κάποιον . Μπορώ να κάτσω να σου πω χοντρά σκηνικά που έχουν γίνει με άτομα που βούτηξαν πορτοφόλια ή ένα κινητό αλλά θα γίνει σεντόνι. Σε γενικές γραμμές όταν αναφερθεί σκηνικό κλοπής, συνήθως στερούνται οι εξόδοι ή μπορεί να γίνει κάποιο ¨"καψώνι" μέχρι να βρεθεί ο υπεύθυνος. Φυσικά μπορεί να προχωρήσει και στο άνοιγμα όλων των φοριαμών και των αποσκευών.
Υπάρχουν όμως και μονάδες που η διοίκηση είναι αδιάφορη σε τέτοια φαινόμενα οπότε μέχρι να εξοικειωθείς με το περιβάλλον να παίρνεις τα μέτρα σου.

Επεξ/σία από manolis940
Δημοσ.

Επίσης όταν είσαι νέοπας και παλεύεις να ετοιμαστείς το πρωί με ντύσιμο, ξύρισμα, δοντια, να μαζέψεις και πράγματα για να ειναι προβλεπέ ο θάλαμος, τότε το τελευταιο που θες ειναι να πρεπει να ανοιξεις εικοσι διαφορετικα λουκέτα, εμεις ειχαμε παλικαρο που κλειδωνε τα απλυτα του

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Οσο ισχυει το σύστημα που παρουσιάζονται οι φαντάροι στις μονάδες και οχι στα κέντρα, δεν εχεις λόγο να σε αγχώνει κάτι τέτοιο. Διοτι τα άτομα ειναι λίγα, γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους και μαλακίες δε γίνονται ανεκτές, γιατί ειναι εύκολο να βρεθεί ο υπαίτιος. 

Παρουσιάζομαι Λαμία (στρατόπεδο Τσάκαλου), και μετά από την ορκωμοσία φεύγω Κύπρο (θα πάω ΕΛΔΥΚ).

Να φανταστώ το στρατόπεδο αυτό Λαμία είναι κέντρο, και όχι μονάδα, σωστά; Άρα τα παρακάτω που έγραψες δεν ισχύουν και τόσο; Ή κάνω λάθος;

Επεξ/σία από AntoMast
Δημοσ.
3 ώρες πριν, AntoMast είπε

Τοτε μονο τα κλειδωνα! Κλεψιες δεν ειχα ακουσει ποτε και απο κανεναν σε 3 διαφορετικα στρατοπεδα που πηγα (Εβρο, Γρεβενα, Αθηνα) Ουτε οτι ειχε γινει και καποιος ειχε περιστατικο...ολοι βραζουν στο ιδιο ζουμι. Γιατι να το κανεις αυτο?

Για τον ηχο, απλα εχεις το κινητο κοντα σου και δεν το βαζεις στο φουλ. Επισης ποσοι νομιζεις θα κοιμουνται στον θαλαμο και μαλιστα στο διπλα κρεβατι? Μπορει να μην ειναι και κανεις. Και ξανα λεω, μπορεις να λες στον θαλαμοφυλακα να σε ξυπνησει, ειναι υποχρεωση του.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα μάγκες, 

Παρουσιάζομαι 9 Νοέμβρη Σουφλί και είμαι κάτοικος Αθήνας. Αύριο θα πάω στο Φρουραρχείο να ρωτήσω τι παίζει με τα φύλλα πορείας. Η απορία μου είναι η εξής: επειδή θα χρειαστεί να αλλάξω δύο κτελ (Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Σουφλί), το πρακτορείο της Θεσσαλονίκης θα μου κρατήσει εισιτήριο εφ' όσον τους πω τηλεφωνικώς ότι θα ταξιδέψω με φύλλο πορείας ή θα μου το παίξουν δύσκολοι. Το θεωρώ αρκετά ανήθικο να αρνηθείς σε μια τέτοια περίπτωση. Όποιος έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση γνωρίζει να μου απαντήσει;

Υ: Παρουσιάζεται κανείς άλλος Σουφλί με ΣΤ ΕΣΣΟ ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Τοτε μονο τα κλειδωνα! Κλεψιες δεν ειχα ακουσει ποτε και απο κανεναν σε 3 διαφορετικα στρατοπεδα που πηγα (Εβρο, Γρεβενα, Αθηνα) Ουτε οτι ειχε γινει και καποιος ειχε περιστατικο...ολοι βραζουν στο ιδιο ζουμι. Γιατι να το κανεις αυτο?

Για τον ηχο, απλα εχεις το κινητο κοντα σου και δεν το βαζεις στο φουλ. Επισης ποσοι νομιζεις θα κοιμουνται στον θαλαμο και μαλιστα στο διπλα κρεβατι? Μπορει να μην ειναι και κανεις. Και ξανα λεω, μπορεις να λες στον θαλαμοφυλακα να σε ξυπνησει, ειναι υποχρεωση του.

Μαλιστα..Δεν ηξερα οτι μπορουσα να μιλησω και στον θαλαμο φυλακα.

Αναφορά σε κείμενο

..ολοι βραζουν στο ιδιο ζουμι. Γιατι να το κανεις αυτο?

Αν το εχει καποιος στο αιμα του..Δεν τον νοιαζει τιποτα.

Φιλε μου, σπανια οι κλοπες απο οτι εχω ακουσει, αλλα ποιος ξερει. Γενικα δεν θα παρω τιποτα πολυτιμο στον στρατο μαζι μου. Μονο το πορτοφολι και το κινητο με νοιαζει (καρτες τραπεζων, λεφτα, διπλωμα κτλπ κτλπ). Και επειδη μου το εχουν κλεψει στο παρελθον στον δρομο (πορτοφολι), εχω απο τοτε μια φοβια γενικα που δεν μπορω να αποβαλλω ευκολα.

Να στε καλα μαγκες.

Επεξ/σία από AntoMast
Δημοσ.

Καλησπέρα αλανια ξέρεις κάνεις τίποτα για Ικαρία..στρατόπεδα ή συνθήκες θητείας;; Ευχαριστώ πολυ

Δημοσ.
10 ώρες πριν, AntoMast είπε

Μαλιστα..Δεν ηξερα οτι μπορουσα να μιλησω και στον θαλαμο φυλακα.

Αν το εχει καποιος στο αιμα του..Δεν τον νοιαζει τιποτα.

Φιλε μου, σπανια οι κλοπες απο οτι εχω ακουσει, αλλα ποιος ξερει. Γενικα δεν θα παρω τιποτα πολυτιμο στον στρατο μαζι μου. Μονο το πορτοφολι και το κινητο με νοιαζει (καρτες τραπεζων, λεφτα, διπλωμα κτλπ κτλπ). Και επειδη μου το εχουν κλεψει στο παρελθον στον δρομο (πορτοφολι), εχω απο τοτε μια φοβια γενικα που δεν μπορω να αποβαλλω ευκολα.

Να στε καλα μαγκες.

Ο θαλαμοφύλακας ειναι υποχρεωμένος να σε ξυπνήσει την προβλεπόμενη ώρα ή αν έχεις υπηρεσία, επειδή οι νεοσύλλεκτοι δε την παλεύουν συνηθως αποφασίζουν απο κοινού να πουν στον θαλαμοντογκ να τους ξυπναέι 5.30 αντί για 6. 

14 ώρες πριν, AntoMast είπε

Παρουσιάζομαι Λαμία (στρατόπεδο Τσάκαλου), και μετά από την ορκωμοσία φεύγω Κύπρο (θα πάω ΕΛΔΥΚ).

Να φανταστώ το στρατόπεδο αυτό Λαμία είναι κέντρο, και όχι μονάδα, σωστά; Άρα τα παρακάτω που έγραψες δεν ισχύουν και τόσο; Ή κάνω λάθος;

Δε ξέρω πόσοι φαντάροι παρουσιάζονται και κάθονται στη Λαμία μέχρι να πάνε στη Μεγαλόνησο αλλά σίγουρα δεν είναι σα τα παλιά κέντρα των 1,500 ατόμων έκαστο. Οπότε και πάλι ήρεμα θα είναι τα πράγματα. 

Γενικά όπως λες δε χρειάζεται να πάρεις τιποτα πολύτιμο ή γενικά τίποτα που να χτυπήσει, θα πάρεις το κανονικό σου κινητό, ένα ζευγάρι ακουστικά (μη πάρεις τίποτα AirPods), ενα κανονικό ρολόι και το πορτοφόλι σου όπου βέβαια δε χρειάζεται να εχεις και όλες τις κάρτες ή πολλά μετρητά (δε χρειάζεται π.χ. να έχεις 300 ευρώ μετρητά πάνω σου day one). 

Είναι αρκετά ελεγχόμενα τα πράγματα, είναι δυνατόν να παίξει κλοπή κινητού σε ένα λόχο απο 30-40-50 άτομα και να μη τα κάνουν όλα πουτάνα μεχρι να τον βρουν; Περα απο τη διοίκηση, κι οι υπόλοιποι φαντάροι. 

Δημοσ.

Φιλε μου Λαμια,το 2015 τουλαχιστον που μπηκα εγω,δεν ειχε φοριαμους για τους νεοσυλλεκτους.Φοβο για κλοπες δεν εχεις ιδιαιτερο γιατι η σαβουρα των απαλλαγων/αναβολων που ειναι αρκετοι ελαφροχερηδες δεν μπαινουν σε τετοια κεντρα(για ΕΛΔΥΚ),κατι που δεν ανεφεραν οι παραπανω ειναι κανα powerbank καλου κακου γιατι,οταν ημουν εγω τουλαχιστον,οι πριζες πολυ συγκεκριμενες και εκει ηταν κ ο μεγαλυτερος φοβος για να σε "ελαφρωσουν" απ'οτιδηποτε.

Για το ξυπνημα λες στο θαλαμοφυλακα και σημειωνεις το ονομα σου να σε σηκωσει τι ωρα θες.

• Confused 1
Δημοσ.

Το μόνο που μπορεί να σου κλέψουν στο στρατό είναι ρουχα που θα σας δώσουν και κάποιοι θέλουν να τα κρατήσουν η τα χουν χάσει. .  Κινητό, πορτοφολι εχεις πανω σου και τ βράδυ κάτω από το μαξιλάρι.. Δυσκολα κλέβει κανεις όμως.. Τώρα εντάξει αν ξεχάσεις το φορτιστή σου σε καμία μπριζα λογικά κάποιος θα στον παρει 

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους παρουσιάζομαι 7/11 στο 592 Λιτόχωρο.

Υπάρχει κανένας άλλος για εκεί; Ξέρουμε τίποτα είναι καλά;

Δημοσ.

Αν μεινεις Λιτόχωρο (αν δε μείνεις θα έχεις ένδειξη ΕΟΔ), τότε είναι πολύ καλά και η εκπαίδευση αρκετα χαλαρή, ειδικά αν εισαι σε πιο κυριλέ οπλο/σωμα (Μηχανικό, Διαβιβάσεις, Τεχνικο, Υγειονομικο κλπ)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...