dionisis1925 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, Nitso είπε Καλησπέρα σας, μπήκα με την Ε ΕΣΣΟ και βρίσκομαι παραμεθόριο, η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι αν ισχύει αυτό που λένε ότι σε περίπτωση που υπηρετούν ταυτόχρονα δύο αδέρφια μπορούν τον έναν να τον μεταθέσουν σε στρατόπεδο κοντά στον τόπο κατοικίας του. Και αν ισχύει, θα έπρεπε να μπαίναμε ταυτόχρονα με την ίδια ΕΣΣΟ ή μπορεί να μπει και σε επόμενες ΕΣΣΟ ο αδερφός μου ώστε να τον στείλουν κοντά στον τόπο κατοικίας μας? Πρέπει να έχετε τουλάχιστον ένα μήνα διαφορά από την ημερομηνία παρουσίασης του αδερφού και από την ημερομηνία απολύσεως σου. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2022 από dionisis1925 1
georgeps21 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 20/9/2022 στις 11:26 ΠΜ, AntoMast είπε ριζει καποιος με σιγουρια αν μπορεις να κανεις μειωμενη θητεια στην ΕΛΔΥΚ; Ελλαδα παραμεθοριο δικαιουμαι 8 μηνο γιατι ειμαι τριτεκνος. ΕΛΔΥΚ ισχυει το ιδιο, ή 9 μηνο; Πηρα στην στρατολογια, βγηκε μια κοπελα και μου ειπε ειμαι σχεδον σιγουρη οτι ισχυει η μειωμενη θητεια για 8 μηνο, αλλα οχι για 6 μηνο. Γνωριζει καποιος με σιγουρια να μου πει; Δεν καταργήθηκαν οι τρίτεκνοι? Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2022 από georgeps21
Armydude Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Στις 11/10/2022 στις 2:15 ΜΜ, panost99 είπε ξανθη με εχουν τωρα και με πανε στρατονομια καρδιτσα για εκπαιδευση ,οπου εχει η ξανθη στρατονομια οποτε λογικα θα με στειλουν ξανθη επειδη και εχει στρατονομια και ειναι τοπος διαμονης; Επισης περιμενω την αποφαση να βγω 9μηνος γτ ειμαι προστατης οποτε δεν θα αλλαξει κατι στην θητεια μου αν παω στρατονομος ετσι; Από αυτά που μας είπε το κλιμάκιο η διάρκεια της θητείας δεν αλλάζει. Όσους μήνες θα έκανες στο παραμεθόριο πεζικό/πυροβολικό/κλπ τόσους θα κάνεις αν πας παραμεθόριο στρατονομία, και αντίστοιχα όσους μήνες θα έκανες στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δηλαδή αν ήσουν 9 μηνός στην Ξάνθη στο πεζικό πάλι 9 μηνός θα είσαι.
georgkar94 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Στις 11/10/2022 στις 9:01 ΠΜ, panost99 είπε ακριβως,ειπα οχι και σαυτην που ηρθε αλλα εκανα και υπευθυνη δηλωση που λεω οτι δεν επιθυμω να υπηρετησω στην στρατονομια για οικογενειακους κ κκοινωνικους λογους.ενας απο αυτους ειναι οτι ειμαι προστατης κ πρεπει να βρισκομαι κοντα στην οικογενεια μου. Ε τότε πως σε παιρνουν με το ζόρι;ειδικά αν έχεις και σοβαρό λόγο δεν νομίζω να σε παρουν ετσι
Giorgos.q Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 καλησπερα η ερωτηση δεν ειναι για μενα. αν μπεισ ειδικεσ δυναμεισ για καποιο δικο σου λογο πασ πεζικο υπαρχει περιπτωση να ξαναδηλωσεισ για να μπεισ ειδικεσ δυναμεισ?
MadPax Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Στις 9/10/2022 στις 1:48 ΜΜ, panost99 είπε @MadPaxτο αστειο που ειναι αδερφε; Θα σου πω που είναι το αστείο, αλλά αδέρφια δεν είμαστε. Αν βουτούσες λίγο τα δάχτυλά σου στο μυαλό σου θα καταλάβαινες. Εχω βαρεθεί κακομαθημένα πιτσιρίκια να πετάνε την παρόλα τους σε ένα δημόσιο χώρο συζητήσεων και όταν δεν τους αρέσει η απάντηση να είναι επιθετικοί με μα μου σου του... Εχει πολύ γέλιο λοιπόν και ξεκαρδίζομαι, όταν τα κακομαθημένα αυτά πιτσιρίκια, αντί να απευθύνουν τις ερωτήσεις στη μονάδα τους ή στο στρατολογικό τους γραφείο, ρωτάνε σε ένα φόρουμ για προσωπικά τους θέματα που κανείς δεν γνωρίζει και οι απαντήσεις είναι από αγνώστους που μπορεί εκείνη την ώρα να ξύνονται, χαρακτηρίζουν δε εγκληματίες τους θεσμούς που καλούνται να υπηρετήσουν, χωρίς να έχουν λάβει μια απάντηση από αυτούς, τους πλέον αρμόδιους. Πάρτο αλλιώς το λοιπόν γιατί είσαι μικρός ακόμα και στη ζωή σου θα βρείς πολλούς που μπορεί να γελάσουν με πιο σοβαρά πράγματα που ίσως σε πλήξουν ανεπανόρθωτα. 3
georgeps21 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 59 λεπτά πριν, MadPax είπε Θα σου πω που είναι το αστείο, αλλά αδέρφια δεν είμαστε. Αν βουτούσες λίγο τα δάχτυλά σου στο μυαλό σου θα καταλάβαινες. Εχω βαρεθεί κακομαθημένα πιτσιρίκια να πετάνε την παρόλα τους σε ένα δημόσιο χώρο συζητήσεων και όταν δεν τους αρέσει η απάντηση να είναι επιθετικοί με μα μου σου του... Εχει πολύ γέλιο λοιπόν και ξεκαρδίζομαι, όταν τα κακομαθημένα αυτά πιτσιρίκια, αντί να απευθύνουν τις ερωτήσεις στη μονάδα τους ή στο στρατολογικό τους γραφείο, ρωτάνε σε ένα φόρουμ για προσωπικά τους θέματα που κανείς δεν γνωρίζει και οι απαντήσεις είναι από αγνώστους που μπορεί εκείνη την ώρα να ξύνονται, χαρακτηρίζουν δε εγκληματίες τους θεσμούς που καλούνται να υπηρετήσουν, χωρίς να έχουν λάβει μια απάντηση από αυτούς, τους πλέον αρμόδιους. Πάρτο αλλιώς το λοιπόν γιατί είσαι μικρός ακόμα και στη ζωή σου θα βρείς πολλούς που μπορεί να γελάσουν με πιο σοβαρά πράγματα που ίσως σε πλήξουν ανεπανόρθωτα. Μίλησε ο μεγάλος γκουρού. Αν δεν έχεις όρεξη να ασχοληθείς μπορείς απλά να μην δώσεις σημασία φιλε μου, παρά να το παιζεις υπεράνω. Φόρουμ συζητήσεων είναι, και αν τώρα κατάλαβες πως ο κόσμος μπαίνει εδώ για να πάρει κουβέντες/ακούσει απόψεις από ανθρώπους και όχι από υπηρεσίες δημοσίου και άλλους φορείς τότε μάντεψε: έκπληξη!!
ProponitisTouKanape Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 15 ώρες πριν, georgeps21 είπε Δεν καταργήθηκαν οι τρίτεκνοι? Προφανώς και όχι, 9μηνο κάνουν, οι πολύτεκνοι 6μηνο
AntoMast Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, georgeps21 είπε Δεν καταργήθηκαν οι τρίτεκνοι? Τριτεκνος είμαι, και μίλησα με στρατολογία. 9 μήνη μέσα, 8 μήνη παραμεθόριο (Κύπρος επίσης). Απλά μου είπαν ότι θα πρέπει να την εκτίσω όλη την θητεία στην Κύπρο για να κάνω μειωμένη. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2022 από AntoMast 2
manolis940 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Στις 8/10/2022 στις 1:43 ΜΜ, kawavn800 είπε Μανώλη δεν χρειάζεται κανείς από την Κρήτη να σηκώσει τηλέφωνο. Γύρω γύρω πηγαίνετε. Το ίδιο και όλοι που κατάγονται ή διαμένουν νησιά Έβρο Θράκη κλπ. Υπηρετούν στον τόπο τους. Οι υπόλοιποι περιφέρονται. Σχετικό είναι η κατανομή των υπηρεσιών. Πλέον οι περισσότερες Μονάδες συστρατωνίζονται, ενώ τότε κάθε Μονάδα ήταν μόνη της. Μόνο τα φυλάκια παραμένουν σχεδόν στην ίδια κατάσταση και τα περισσότερα δεν επανδρώνονται πλέον. Από τους 9 μήνες εάν αφαιρέσεις άδειες ΣΠΕΝ κλπ ούτε 5 μήνες διακοπές σε Μονάδα δεν πηγαίνουν πλέον. Αμφιβάλω εάν γνωρίζουν τον τομέα των Μονάδων τους. Ούτε καν με το όπλο τους δεν προλαβαίνουν να εξοικειωθούν. Σκεφτείτε να χρειαστεί να πάτε επίστρατοι και να μην έχετε πιάσει στα χέρια σας όπλο. Θα κλάψουν μανούλες. 1) Έχεις λάθος εντύπωση για την Κρήτη. Πηγαίνομε παραμεθόριο σχεδόν όλοι. Όσοι ξέρω ότι έχουν κάτσει μέσα, το έχουν κάνει με βύσμα. 2) Τα φυλάκια τουλάχιστον εκεί που είμαι εγώ επανδρώνονται μια χαρά. Να μην σου πω ότι καταλήγουν μερικά να είναι και καλύτερα απ΄ τις μονάδες που τους στέλνουν βοήθεια 3)Άδεια έχεις ΣΙΠΟ. Στα ΣΠΕΝ δεν έχεις. Για κάτσε να τα βάλω λίγο κάτω. Σε 9 μήνες θητεία αν δεν έχεις διανυκτέρευση, έχεις από άδειες: 15 ΚΑ 18 ΤΑΠ 10 Άδεια Ορκωμοσίας 10 Πάσχα ή Χριστούγεννα Τα παραπάνω δεν βγαίνουν 3 μήνες. Το πρόβλημα με τα όπλα δεν είναι ο λίγος καιρός που υπηρετείς, αλλά η ανεπαρκής εκπαίδευση. Ένας οπλίτης σε όλη του την θητεία σήμερα θα ρίξει 2 με 3 φορές με όπλο από 10 σφαίρες περίπου. Δηλαδή συνολικά θα το χρησιμοποιήσει για 30 σφαίρες οι οποίες δεν κάνουν πάνω από 2 λεπτά για να τις ρίξεις. Ο εκπαιδευτής σου σε αυτό, σου λέει παπαγαλία τι να κάνεις έτσι ώστε να έχεις μια σωστή εικόνα στο πεδίο βολής και τέλος. TL;DR: Δεν έχουν περάσει αρκετές μέρες όπου ένα παιδί έκανε δις μέσα στο θάλαμο, του την είπα και αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν ήξερε γιατί γίνεται αυτή η διαδικασία και πότε. Επίσης ροτόντας και τους υπόλοιπους μέσα δεν ήξεραν ούτε αυτοί εκτός ολίγον. Εγώ μαζί με αυτούς τους λίγους γνωρίζαμε γιατί κάνουμε χρήση όπλων και εκτός στρατού. Στις 9/10/2022 στις 10:54 ΠΜ, panost99 είπε Αδερφια σωστε με ,με στελνουν καρδιτσα για στρατονομια κατι που δεν επιθυμω να κανω και το εχω δηλωσει οτι δεν το επιθυμω,γνωριζετε τροπους με τους οποιους μπορω να κοπω στα σιγουρα; οπως π.χστα αθληματα τους την ημερα που θα παω καρδιτσα η κατι τετοιο;μου εχουν πει οτι οταν παω εκει να κανω μια υπευθυνηδηλωση οτι δεν επιθυμω να υπηρετησω στρατονομια κτλπ,αλλα εχετε καποιον σιγουρο τροπο η τροπους για να το γλιτωσω και να γυρισω πισω στην μοναδα που ημουν; Αυτό που ξέρω είναι ότι αν κοπείς, πας στην μονάδα που ήσουν. Τώρα για μένα καλό είναι να δηλώσεις ότι δεν θες, αλλά μην φανεί ότι επίτηδες προσπαθείς να κοπείς. Μπορεί να πέσεις σε κάποιο κομπλεξικό που να θέλει να σε στείλει στου διαόλου το κέρατο και να το καταφέρει. Απ' την άλλη, δεν ξέρω αν ισχύει παντού, αλλά οι στρατονόμοι συνήθως φιλοξενούνται σε άλλες μονάδες ( συνήθως Μεραρχία) και έχουν έξοδο κάθε μέρα. Μήπως σε συμφέρει και σένα κάτι τέτοιο για να μπορείς να βγαίνεις έξω και εργάζεσαι; 9 ώρες πριν, AntoMast είπε Τριτεκνος είμαι, και μίλησα με στρατολογία. 9 μήνη μέσα, 8 μήνη παραμεθόριο (Κύπρος επίσης). Απλά μου είπαν ότι θα πρέπει να την εκτίσω όλη την θητεία στην Κύπρο για να κάνω μειωμένη. Το 9μηνο μέσα πάλι μειωμένο είναι, κανονικά είναι 12 μέσα.
DjAek2003 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα παίδες όταν κάποιος παρουσιάζεται λαρισα στο στρατοπεδο μένει στην μονάδα της Λάρισας μέχρι να ορκιστεί και φυσικα μέχρι την εκπαίδευση και μετά πηγαίνουν σε άλλες μονάδες?????
simospeir Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2022 Στις 12/10/2022 στις 4:30 ΜΜ, dionisis1925 είπε Πρέπει να έχετε τουλάχιστον ένα μήνα διαφορά από την ημερομηνία παρουσίασης του αδερφού και από την ημερομηνία απολύσεως σου. πρεπει να τους δωσω καποιο χαρτι οτι ο αδερφος μου υπηρετει ή το βλεπουν αυτοι χωρις να πρεπει να δωσω καποιο χαρτι?
astrea966 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 καλημερα. θελω να ρωτησω και εγω με τη σειρα μου κατι για τον γιο μου γιατι εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα απ`οταν ημουν εγω φανταρος.του ηρθε ενημερωση οτι τον εχουν καταταξει στο ναυτικο. το θεμα ειναι οτι θα παρει αναβολη τωρα λογω σχολης και θελω να ξερω αν μετα την αναβολη υπαρχει περιπτωση να αλλαξει σωμα και να παει στρατο ξηρας. του αρεσει το ναυτικο και δεν θελει να αλλαξει. επισης ποση ειναι τωρα η θητεια στο ναυτικο γιατι οταν ημουν εγω ηταν 21-22 μηνες. ευχαριστω
stavros750 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2022 33 λεπτά πριν, astrea966 είπε καλημερα. θελω να ρωτησω και εγω με τη σειρα μου κατι για τον γιο μου γιατι εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα απ`οταν ημουν εγω φανταρος.του ηρθε ενημερωση οτι τον εχουν καταταξει στο ναυτικο. το θεμα ειναι οτι θα παρει αναβολη τωρα λογω σχολης και θελω να ξερω αν μετα την αναβολη υπαρχει περιπτωση να αλλαξει σωμα και να παει στρατο ξηρας. του αρεσει το ναυτικο και δεν θελει να αλλαξει. επισης ποση ειναι τωρα η θητεια στο ναυτικο γιατι οταν ημουν εγω ηταν 21-22 μηνες. ευχαριστω Δεν αλλάζεις σώμα όχι. Η θητεία είναι 12 μήνες ενδοχώρα, 9 παραμεθόριο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις