Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 6/10/2022 στις 6:56 ΜΜ, kawavn800 είπε

Μια χαρά θα ενσωματωθείς με τους υπόλοιπους που θα τους θυμάσαι για όλη σου τη ζωή. Εγω βρίσκομαι ακόμη  με παιδιά που συνυπηρετήσαμε το 85 στη Λήμνο και πάμε για καφέ ακόμη.

😉

10 ώρες πριν, kawavn800 είπε

Τον Νοέμβριο του 85 με τον Αύγουστο του 87. Στην Ατσική Λήμνου. 24 μήνες θητεία 

Το 85 με σήμερα έχουν αλλάξει πολλά.

Καταρχάς όταν κάνεις 2 έτη σημαίνει ότι υπάρχει κόσμος στα στρατόπεδα. Μοιράζονται οι αγγαρείες οι υπηρεσίες κτλ κτλ.

Το 2022 και αρκετά χρόνια τώρα με τα 9μηνα και κόσμος δεν υπάρχει και οι μισοί φαντάροι έχουν κάπου να πάρουν τηλέφωνο με αποτέλεσμα όσοι δεν έχουν να μην περνάνε και πάρα πολύ καλά. Συνήθως κάλο είναι στις περιπτώσεις που δεν έχεις να αποφεύγονται οι βυσματικές μονάδες. Προσωπικά στην δική μου όσο μπορώ φεύγω και πάω σε φυλάκια περιμένοντας να περάσει ο καιρός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, manolis940 είπε

Το 85 με σήμερα έχουν αλλάξει πολλά.

Καταρχάς όταν κάνεις 2 έτη σημαίνει ότι υπάρχει κόσμος στα στρατόπεδα. Μοιράζονται οι αγγαρείες οι υπηρεσίες κτλ κτλ.

Το 2022 και αρκετά χρόνια τώρα με τα 9μηνα και κόσμος δεν υπάρχει και οι μισοί φαντάροι έχουν κάπου να πάρουν τηλέφωνο με αποτέλεσμα όσοι δεν έχουν να μην περνάνε και πάρα πολύ καλά. Συνήθως κάλο είναι στις περιπτώσεις που δεν έχεις να αποφεύγονται οι βυσματικές μονάδες. Προσωπικά στην δική μου όσο μπορώ φεύγω και πάω σε φυλάκια περιμένοντας να περάσει ο καιρός.

Μανώλη δεν χρειάζεται κανείς από την Κρήτη να σηκώσει τηλέφωνο. Γύρω γύρω πηγαίνετε. Το ίδιο και όλοι που κατάγονται ή διαμένουν νησιά Έβρο Θράκη κλπ. Υπηρετούν στον τόπο τους. Οι υπόλοιποι περιφέρονται. Σχετικό είναι  η κατανομή των υπηρεσιών. Πλέον οι περισσότερες Μονάδες συστρατωνίζονται, ενώ τότε κάθε Μονάδα ήταν μόνη της. Μόνο τα φυλάκια παραμένουν σχεδόν στην ίδια κατάσταση και τα περισσότερα δεν επανδρώνονται πλέον.  Από τους 9 μήνες  εάν αφαιρέσεις άδειες ΣΠΕΝ κλπ ούτε 5 μήνες διακοπές σε Μονάδα δεν πηγαίνουν πλέον. Αμφιβάλω εάν γνωρίζουν τον τομέα των Μονάδων τους. Ούτε καν με το όπλο τους δεν προλαβαίνουν να εξοικειωθούν. Σκεφτείτε να χρειαστεί να πάτε επίστρατοι και να μην έχετε πιάσει στα χέρια σας όπλο. Θα κλάψουν μανούλες. 

• Like 3
  • Confused 1

22 ώρες πριν, Nitso είπε

Καλησπέρα παιδιά, μου ήρθε μετάθεση για ΕΛΔΥΚ και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο της 5η Εμμα. Μπορεί κάποιος που να ήταν πρόσφατα να πει εμπειρίες από το συγκεκριμένο στρατόπεδο?

Αυτά δεν λέγονται δημόσια.

Αδερφια σωστε με ,με στελνουν καρδιτσα για στρατονομια κατι που δεν επιθυμω να κανω και το εχω δηλωσει οτι δεν το επιθυμω,γνωριζετε τροπους με τους οποιους μπορω να κοπω στα σιγουρα; οπως π.χστα αθληματα τους την ημερα που θα παω καρδιτσα η κατι τετοιο;μου εχουν πει οτι οταν παω εκει να κανω μια υπευθυνηδηλωση οτι δεν επιθυμω  να υπηρετησω στρατονομια κτλπ,αλλα εχετε καποιον σιγουρο τροπο η τροπους για να το γλιτωσω και να γυρισω πισω στην μοναδα που ημουν;

2 ώρες πριν, panost99 είπε

Αδερφια σωστε με ,με στελνουν καρδιτσα για στρατονομια κατι που δεν επιθυμω να κανω και το εχω δηλωσει οτι δεν το επιθυμω,γνωριζετε τροπους με τους οποιους μπορω να κοπω στα σιγουρα; οπως π.χστα αθληματα τους την ημερα που θα παω καρδιτσα η κατι τετοιο;μου εχουν πει οτι οταν παω εκει να κανω μια υπευθυνηδηλωση οτι δεν επιθυμω  να υπηρετησω στρατονομια κτλπ,αλλα εχετε καποιον σιγουρο τροπο η τροπους για να το γλιτωσω και να γυρισω πισω στην μοναδα που ημουν;

Σίγουρα έχεις δηλώσει ότι έχεις δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας,  είσαι ψηλός έχεις ένδειξη Υπαξ. Για το λόγο αυτό σε επέλεξαν. Δεν βλέπω κάποιο λόγο να το αποφύγεις. Ίσα ίσα που μπορείς να βοηθήσεις συναδέλφους σου. 

• Confused 1

2 λεπτά πριν, kawavn800 είπε

Σίγουρα έχεις δηλώσει ότι έχεις δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας,  είσαι ψηλός έχεις ένδειξη Υπαξ. Για το λόγο αυτό σε επέλεξαν. Δεν βλέπω κάποιο λόγο να το αποφύγεις. Ίσα ίσα που μπορείς να βοηθήσεις συναδέλφους σου. 

το τι λογους προσωπικους εχω για να το αποφυγω τους ξερω εγω. ενας απο αυτους ειναι οτι ειμαι προστατης οικογενειας,και ενας 2ος ειναι οτι θελω να ειμαι στην πολη μου ωστε στις αδειες διανυκτερευσης να βγαινω και να κανω μεροκαματο +εξτρα εισοδημα στο ιντερνετ.το να με στελνουν στον διαολο ειναι τουλαχιστον εγκληματικο.

@MadPaxτο αστειο που ειναι αδερφε; 

12 λεπτά πριν, kawavn800 είπε

παρεπιπτοντως δεν εχω διπλωμα μοτοσυκλετας. εχω μονο αμαξιου και το παιρνω σπανια.

Κοίταξε μονο μη κοπείς απο Στρατονομία και τελικά παίξεις Έβρο-λίγκα αντί να γυρίσεις στο στρατόπεδο που ήσουν. Μη κάνεις κάποια βιαστική κίνηση. Επίσης Στρατονομία γενικά πηγαίνεις εύκολα στο μέρος σου, αν είσαι απο αστικό κέντρο. Οκ τρως ενα αγγούρι στο ΚΕΣΝ αλλά μετά είσαι σχετικά καλά 

• Like 1

3 ώρες πριν, panost99 είπε

το τι λογους προσωπικους εχω για να το αποφυγω τους ξερω εγω. ενας απο αυτους ειναι οτι ειμαι προστατης οικογενειας,και ενας 2ος ειναι οτι θελω να ειμαι στην πολη μου ωστε στις αδειες διανυκτερευσης να βγαινω και να κανω μεροκαματο +εξτρα εισοδημα στο ιντερνετ.το να με στελνουν στον διαολο ειναι τουλαχιστον εγκληματικο.

@MadPaxτο αστειο που ειναι αδερφε; 

παρεπιπτοντως δεν εχω διπλωμα μοτοσυκλετας. εχω μονο αμαξιου και το παιρνω σπανια.

Ίσως δεν έχεις δηλώσει ότι είσαι ΥΠΕΚ. (μειωμένης Θητείας). Αλλά εάν το δηλώσεις θα πάρεις μετάθεση απευθείας για Έβρο ή Νησί. Δες πως θα το χειριστείς. Καλή και ήσυχη θητεία σου εύχομαι 

• Like 1

Μου βγήκε μετάθεση για ΑΣΔΥΣ για μετά τα ΣΠΕΝ. 

Έχει κανείς υπηρετήσει στο συγκεκριμένο τελευταία;

Διάβασα ότι από τον Μάρτιο έχει αλλάξει και διοικητή.

• Moderators
1 ώρα πριν, theo156 είπε

Ο διοικητής της ΑΣΔΥΣ είναι Αντιστράτηγος, πιθανότατα δε θα τον δεις και ποτέ και ούτε θα ασχοληθεί ποτέ μαζί σου. Το στρατόπεδο έχει 15 μονάδες, το πόσο καλά θα περάσεις εξαρτάται από τη μονάδα που είσαι και πόσο καλό είναι το βύσμα σου. Στην τελική, Αθήνα είσαι, οπότε όπως και να είσαι μέσα όταν βγαίνεις θα πας σπίτι σου, άρα είναι καλά.

7 ώρες πριν, theo156 είπε

Για Αθηνα μετρια πραγματα. Λογω του οτι εχει μεσα αντιστρατηγους - υποστρατηγους και ενα καρο ταξιαρχους πρεπει να προσεχεις τα τυπικα. Απο υπηρεσιες καποιες φορες πανε καλα αλλες μπορεις να κατσεις και 2-3 μεσα. Ερχονται και ΕΛΔΥΚαριοι για τον τελευταιο τους μηνα. Βαζουν διαφορες αγγαρειες ολη μερα αλλα οχι κατι τρελο. Μια χαρα θα εισαι.

Αν τωρα εχεις υπερβυσμα μπορει να εισαι και φαντασμα. Αλλα αυτο ειναι για 1-2 στους 100.

7 ώρες πριν, Kercyn είπε

Ο διοικητής της ΑΣΔΥΣ είναι Αντιστράτηγος, πιθανότατα δε θα τον δεις και ποτέ και ούτε θα ασχοληθεί ποτέ μαζί σου. Το στρατόπεδο έχει 15 μονάδες, το πόσο καλά θα περάσεις εξαρτάται από τη μονάδα που είσαι και πόσο καλό είναι το βύσμα σου. Στην τελική, Αθήνα είσαι, οπότε όπως και να είσαι μέσα όταν βγαίνεις θα πας σπίτι σου, άρα είναι καλά.

1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Για Αθηνα μετρια πραγματα. Λογω του οτι εχει μεσα αντιστρατηγους - υποστρατηγους και ενα καρο ταξιαρχους πρεπει να προσεχεις τα τυπικα. Απο υπηρεσιες καποιες φορες πανε καλα αλλες μπορεις να κατσεις και 2-3 μεσα. Ερχονται και ΕΛΔΥΚαριοι για τον τελευταιο τους μηνα. Βαζουν διαφορες αγγαρειες ολη μερα αλλα οχι κατι τρελο. Μια χαρα θα εισαι.

Αν τωρα εχεις υπερβυσμα μπορει να εισαι και φαντασμα. Αλλα αυτο ειναι για 1-2 στους 100.

Για ΑΣΔΥΣ και συγκεκριμένα Γουδί μου είπαν, δε ξέρω αν αλλάζει κάτι με αυτό.

Όπως και να χει, ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

51 λεπτά πριν, alexgamer είπε

Εμείς που δηλώσαμε ΕΛΔΥΚ και πήραμε μετάθεση για Θήβα, πρώτα κάνουμε τα ΣΠΕΝ Θήβα και μετά φεύγουμε για Κύπρο;

Ας το επιβεβαιώσει και ένας άλλος, ρωτώντας άτομο από Α ΕΣΣΟ, μου είπε ότι Θήβα απλά είναι είναι μια στάση 3 βδομάδων και ΣΠΕΝ και ειδικότητα κάνεις στην Κύπρο 

3 ώρες πριν, theo156 είπε

Για ΑΣΔΥΣ και συγκεκριμένα Γουδί μου είπαν, δε ξέρω αν αλλάζει κάτι με αυτό.

Για ΑΣΔΥΣ σου μιλαω και εγω. Οταν λεω μετρια πραγματα εννοω δεν ειναι ουτε φουλ βυσματικη ουτε μαυρο να μην βγαινεις εξω ποτε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...