Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, Maurikycli είπε

Ήδη ανέφερα ότι στην περίπτωσή του δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο.

Η συνήθης τακτική δεν σημαίνεί απαραίτητα ότι είναι η σωστή.

Ο ενδιαφερόμενος γενικά λαμβάνει υπόψιν του αυτά που κρίνει ότι έχουν βάση 

Δεν είναι συνήθης τακτική να τρέχουν όλοι στα δημόσια νοσοκομεία για γνωματεύσεις. Γνωμάτευση σου δίνει ο γιατρός που σε παρακολουθεί που συνήθως είναι ιδιώτης. Από κει και πέρα, αυτό το χαρτί θα το δει ο στρατιωτικός γιατρός και θα κάνει τα ανάλογα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ο συνήθης κόσμος δεν έχει ιδιώτη γιατρό να πληρώνει από την τσέπη του αλλά αυτούς του δημόσιου συστήματος .

6 λεπτά πριν, 1comment είπε

Δεν είναι συνήθης τακτική να τρέχουν όλοι στα δημόσια νοσοκομεία για γνωματεύσεις. Γνωμάτευση σου δίνει ο γιατρός που σε παρακολουθεί που συνήθως είναι ιδιώτης. Από κει και πέρα, αυτό το χαρτί θα το δει ο στρατιωτικός γιατρός και θα κάνει τα ανάλογα. 

Παλια ελεγαν οτι αν το χαρτι ειναι απο ιδιωτη γιατρο, μπορουσαν να το αμφισβητησουν. Κυριως εννοουσαν καποιους γνωστους γιατρους οι οποιοι, με το αζημιωτο,  μπορουσαν να σε διαγνωσουν με οτι ηθελες. Παρ' ολ' αυτα, δεν μπορουν να παρουν ρισκο να κοβουν αβερτα οσως πανε με χαρτι απο ιδιωτη. Ιδιως αμα υπαρχει και αποφαση ΚΕΠΑ.

Λιγο που κοιταξα ομως, η ασθενεια σου θεωρειται διαχειρισιμη με φαρμακευτικη αγωγη, ασχετως στρατου. Επισης αν και υπαρχει ποσοστο αναπηριας, αυτο γενικα δεν σημαινει αυτοματα και την απαλλαγη απο στρατευση. Πρεπει να δεις τι γραφει το πιο προσφατο σχετικο προεδρικο διαταγμα/φεκ για την παθηση σου. Υπαρχουν καποιες παθησεις, οι οποιες οσο σοβαρες και να ακουγονται, μπορουν να δικαιολογουν μεχρι και 2 χρονια αναβολων (εφοσων το επιδιωξει καποιος) αλλα οχι και απαλλαγη, συνηθως απλα ενα Ι3-Ι4.

7 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Παλια ελεγαν οτι αν το χαρτι ειναι απο ιδιωτη γιατρο, μπορουσαν να το αμφισβητησουν. Κυριως εννοουσαν καποιους γνωστους γιατρους οι οποιοι, με το αζημιωτο,  μπορουσαν να σε διαγνωσουν με οτι ηθελες. Παρ' ολ' αυτα, δεν μπορουν να παρουν ρισκο να κοβουν αβερτα οσως πανε με χαρτι απο ιδιωτη. Ιδιως αμα υπαρχει και αποφαση ΚΕΠΑ.

Λιγο που κοιταξα ομως, η ασθενεια σου θεωρειται διαχειρισιμη με φαρμακευτικη αγωγη, ασχετως στρατου. Επισης αν και υπαρχει ποσοστο αναπηριας, αυτο γενικα δεν σημαινει αυτοματα και την απαλλαγη απο στρατευση. Πρεπει να δεις τι γραφει το πιο προσφατο σχετικο προεδρικο διαταγμα/φεκ για την παθηση σου. Υπαρχουν καποιες παθησεις, οι οποιες οσο σοβαρες και να ακουγονται, μπορουν να δικαιολογουν μεχρι και 2 χρονια αναβολων (εφοσων το επιδιωξει καποιος) αλλα οχι και απαλλαγη, συνηθως απλα ενα Ι3-Ι4.

Είναι έτοιμος ο στρατός να διαχειριστεί  μια υποτροπή του;

20 λεπτά πριν, pogchamp είπε

Παιδιά σε περίπτωση που κάποιος τραυματιστεί εν ώρα υπηρεσίας και πάρει πχ 30 μέρες άδεια, τις υπηρετεί ή όχι; 

Όχι 

• Like 1

41 λεπτά πριν, stavros750 είπε

Όχι 

Υπάρχει ένα όριο ημερών αναρρωτικής άδειας που μπορείς να πάρεις πριν χρειαστεί να τις υπηρετήσεις στο τέλος της θητείας σου είμαι σχεδόν σίγουρος. Άμα κάνω λάθος διορθώστε με.

1 ώρα πριν, pogchamp είπε

Παιδιά σε περίπτωση που κάποιος τραυματιστεί εν ώρα υπηρεσίας και πάρει πχ 30 μέρες άδεια, τις υπηρετεί ή όχι; 

ΕΔΕ για το συμβάν έγινε; Αν έγινε και όντως φταίει η υπηρεσία τότε δεν υπηρετείς.

15 λεπτά πριν, Certificatee είπε

Υπάρχει ένα όριο ημερών αναρρωτικής άδειας που μπορείς να πάρεις πριν χρειαστεί να τις υπηρετήσεις στο τέλος της θητείας σου είμαι σχεδόν σίγουρος. Άμα κάνω λάθος διορθώστε με.

Εφοσον δεν ευθύνεται η υπηρεσία όμως. Αν σπάσεις το πόδι σου π.χ. σε μια άσκηση γιατι είχαν αφησει λάδια και γλίστρησες, δεν τις υπηρετείς. 

9 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

ΕΔΕ για το συμβάν έγινε; Αν έγινε και όντως φταίει η υπηρεσία τότε δεν υπηρετείς.

Όχι ακόμα. Και δεν νμζ οτι γίνεται ΕΔΕ για τόσο μικρή αναρρωτική. Σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται απλά ΑΔΕ. 

Το αν φταίει η υπηρεσία είναι σχετικό. Ο αδερφός μου ζαλίστηκε και έπαθε διάστρεμμα και έπεσε εν ώρα υπηρεσίας. Δλδ, τι είναι δικό του φταίξιμο αν ζαλίστηκε?

2 ώρες πριν, Clytoceyx είπε

Όταν πήγα εγώ για αναβολή, όσοι είχαν χαρτί γιατρού (ιδιώτη), την έπαιρναν κανονικά. Οι στρατ. γιατροί έπαιρναν ως δεδομένη την ιατρική γνώμη του συναδέλφου τους ιδιώτη. Το πρόβλημα ήταν σε όσους δεν είχαν χαρτί γιατρού και έλεγαν ότι είχαν ψυχολογικό πρόβλημα. Αυτούς νομίζω τους έκοβαν.

Ακραίο να μπεις με σκλήρυνση κατά πλάκας. Φαντάζομαι ότι έχει περιόδους που κάνεις υποτροπή. Δεν ξέρω για το διάταγμα αν αναφέρει συγκεκριμένες ασθένειες, αλλά θεωρώ τελείως παράλογο να παίρνεις 2 χρόνια αναβολή (και απαλλαγή) με αγχώδη διαταραχή και με σκλήρυνση να υπηρετείς... Πώς να σταθεί όρθιος να κάνει υπηρεσία ο άνθρωπος με τις ώρες; Και καλά να είναι, θα χειροτερέψει από τις τερατώδεις αγγαρείες του στρατού. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/9/2022 στις 6:47 ΜΜ, pogchamp είπε

Μάλλον δεν έχεις πάει ή αλλιώς δεν μπορώ να το θέσω ευγενικά. Πάντως όχι καλά πράγματα, ειδικά όταν λες ότι είναι σαν κατασκήνωση. 

Τις ηλιθιότητες περί του τι μαθαίνεις στο στρατό έχω βαρεθεί να τις ακούω. Λες και οι κάτοικοι του εξωτερικού (Δυτικής ΕΕ πχ) που δεν πάνε στρατό ξέρουν κάτι λιγότερο από εμάς που δεν έχουν θητεία. Αντίθετα εκεί στα 18 σε πιέζουν να βγεις στην δουλειά και να φύγεις από το πατρικό. 

Μια ανούσια μαλακία είναι ο στρατός, με σκοπό τα τεμπελόσκυλα στελέχη να έχουν υπηρέτες των 8€/μηνα και να είναι 07:00-14:15 και σπίτι τους με 3 υπηρεσίες το μήνα και απαλλαγές... Ποιος άλλος υπάλληλος στον πλανήτη (Δυτικό κόσμο) έχει μορφωμένους δούλους να του κάνουν την δουλειά για 8.72€/μήνα?

P.S. απολύομαι λίαν συντόμως. 

P.P.S. Όποιος έχει τα κάκαλα ας μην πάει και καλά θα κάνει. Εγώ απλά μαλάκας που πήγα γιατί πίστευα σε κάποια ιδανικά περί υπηρετώ την πατρίδα και ακούγοντας τις μαλακίες των γονιών μου για το πόσο κακή είναι η ανυποταξία.

Στάθηκε άτυχος και δεν έκανες κάποιον καλό φιλο και μάλλον δεν πέρασες καλα σε ανθρωπινο επιπεδο. Μην βιάζεσαι να κρίνεις, όταν  μεγαλώσεις θα το δεις αλλιώς. Καλός πολίτης και ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναπάς ποτέ σου. 

22 ώρες πριν, nobody293 είπε

Πέρυσι διαγνώστηκα με Υποτροπιάζουσα-Διαλείπουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση(RRMS) η οποία χρήζει φαρμακευτικής αγωγής και είναι να καταταγώ.Τι πρέπει να κάνω για να περάσω από επιτροπή; Επίσης επειδή φοβάμαι και με αγχώνει το θέμα της εξέλιξης της νόσου υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσουν να υπηρετήσω;

Δεν έχω ιδέα για την ασθένεια σου αλλά θα σου πρότεινα αν γίνεται να υπηρετήσεις καλύτερα να το κανεις. Μάλλον θα σου κάνει καλό στο ψυχολογικό κομμάτι. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το χαμόγελο ενός παιδιού της 242 σειράς με εμφανή προβλήματα κίνησης και λόγου, δεν θυμάμαι τι ακριβώς είχε, ένα απόγευμα Σαββάτου να οδηγά μέσα στη μονάδα τζιπάκι (παρανόμως και παρατύπως βέβαια) 

Επεξ/σία από dkstopo

12 ώρες πριν, pogchamp είπε

Όχι ακόμα. Και δεν νμζ οτι γίνεται ΕΔΕ για τόσο μικρή αναρρωτική. Σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται απλά ΑΔΕ. 

Το αν φταίει η υπηρεσία είναι σχετικό. Ο αδερφός μου ζαλίστηκε και έπαθε διάστρεμμα και έπεσε εν ώρα υπηρεσίας. Δλδ, τι είναι δικό του φταίξιμο αν ζαλίστηκε?

Μπορεί να είχε χαμηλή πίεση, εμένα ρωτάς?

Τέλος πάντων όταν μπαίνεις σε ένα φόρουμ και ρωτάς κάτι και σου απαντάνε οι άλλοι μια χαρά το να το παίζεις έξυπνος με τέτοια παραδείγματα δεν σε βοηθάει.

Αντί να κάτσεις να ρωτήσεις και να ψάξεις αν αναφέρει κάτι ο Στρατιωτικός Ποινικός Κώδικας κάθεσαι και μας αραδιάζει τις εξυπνάδες σου.

15 ώρες πριν, pogchamp είπε

Του έβγαλαν 30 ημέρες αναρρωτική; Ή το παζαρεύουν με το γιατρό; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...