1comment Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Clytoceyx είπε Εννοουσε οτι τις αναβολες μπορει να τις παιρνεις ανετα (ειτε μια 2ετη, ειτε 2 ετησιες, ειτε τεσσερις 6 μηνες) αλλα στο τελος απλα να μην σου δωσουν την απαλλαγη και εσυ θα εχεις κανει τοσο κοπο τζαμπα, ενω θα μπορουσες να ειχες μπει κανονικα εξ αρχης, να ειχες κανει την θητεια σου και να ειχες τελειωσει. Τι συγκρίνεις τώρα; Τους 8-9 μήνες μακρυά από τον τόπο σου, τους φίλους σου, την καταπίεση, το κρύο, τη ζέστη με δυο επισκέψεις στο φρουραρχείο σε δύο χρόνια και δύο στο 414 που απλά οι γιατροί βλέπουν το παραπεμπτικό του δικού σου γιατρού και σου λένε "χαρήκαμε, στο καλό;" Συνολικά μιλάμε για δύο πρωινά σε διάστημα δύο ετών και ένα της απαλλαγής πες. Αυτά τα συγκρίνεις με την ελληνική σκλαβο-θητεία;;;;; 2 ώρες πριν, Skrobo είπε Ο "κοπος τζαμπα" θα ειναι 6-8 μέρες (μόνο πρωινά) μέσα σε 2 χρόνια που θα έκανες αυτά που ήθελες, VS 9 μήνες που να μην κάνεις αυτό που θές. Ειναι κυριολεκτικά ο ορισμός του "υπολογισμένου ρίσκου". Ειναι τόσο λίγο αυτο που χάνεις και τόσο πολύ αυτο που πιθανώς κερδίζεις, που αξίζει να κάνουν όλοι. Όχι, δεν είναι 6-8 μέρες σε καμία περίπτωση. Το 2013 το έκανα και γνωρίζω. Ήταν ένα πρωινό φρουραρχείο-414-φρουραρχείο-στρατολογία για την πρώτη, τα ίδια ένα χρόνο μετά για τη δεύτερη και μετά έρχεται η απαλλαγή. 3 πρωινά. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2022 από 1comment 1
Clytoceyx Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 46 λεπτά πριν, 1comment είπε Τι συγκρίνεις τώρα; Τους 8-9 μήνες μακρυά από τον τόπο σου, τους φίλους σου, την καταπίεση, το κρύο, τη ζέστη με δυο επισκέψεις στο φρουραρχείο σε δύο χρόνια και δύο στο 414 που απλά οι γιατροί βλέπουν το παραπεμπτικό του δικού σου γιατρού και σου λένε "χαρήκαμε, στο καλό;" Συνολικά μιλάμε για δύο πρωινά σε διάστημα δύο ετών και ένα της απαλλαγής πες. Αυτά τα συγκρίνεις με την ελληνική σκλαβο-θητεία;;;;; Ακυρο το post σου, απλα εξηγουσα τι ειχε γραψει αλλος user. Δεν διαβασες ουτε τι εχω γραψει πιο πριν ουτε μετα απο αυτο το post. Στις 26/9/2022 στις 7:17 ΜΜ, Clytoceyx είπε Αν η παθηση που εχεις δικαιολογει Ι5, παιρνεις απαλλαγη. Πολλες φορες και κατευθειαν πχ για περιπτωση φρουραρχειου, ο γιατρος σου γραφει 2ετη αναβολη και μετα περνας απο την επιτροπη και σου λενε "χαρηκαμε για την γνωριμια, στο καλο και να μην μας γραφεις. Ι5". Ακομα και αν εχεις συμπληρωσεις τρεις 6μηνες με εντελως διαφορετικες δικαιολογιες, αν ο λογος της τεταρτης δικαιολογει απαλλαγη, θα την παρεις. Δεν παιζουν με αυτα. Οσοι την επαθαν και υπηρετησαν, ειναι επι τω πλειστον περιπτωσεις που επαιρναν αναβολες στο... "ετσι" πχ δεν αισθανομαι καλα μεσα στο στρατοπεδο και αλλες βασιμες η αβασιμες δικαιολογιες (ολοι ξερουμε ποσο ευκολα παιρνεις τις αναβολες) χωρις μια επισημη γνωματευση. Βεβαια, ακομα και ετσι, τις legit περιπτωσεις τις εντοπιζουν οι γιατροι στα στρατοπεδα. 2 ώρες πριν, Clytoceyx είπε Ακριβως. Οπως εγραψα και πιο πριν, αν εχεις τα χαρτια με τις επισημες γνωματευσεις/συνταγες κτλ, μεσω φρουραρχειου ξεμπερδευεις μεσα σε μια μερα με το πολυ τρεξιμο (φρουραρχειο -> στρατιωτικο νοσοκομειο -> φρουραρχειο -> στρατολογια) και αλλη μια που απλα πας στην επιτροπη απαλλαγων η οποια ανοιγει μετα τις 9-10 αν θυμαμαι. Εχω συνοδευσει 2 ατομα στην Αθηνα και εχουμε κανει ανετα ολη αυτη την διαδρομη με ΜΜΜ. Υποψην οτι το στρ. νοσοκομειο δεν ηταν το 401 διπλα στο φρουραρχειο, αλλα το 414 στην Πεντελη. Ο στρ. γιατρος θα γραψει το μεγιστο (2 χρονια), δεν δινει αυτος απαλλαγη, και η επιτροπη, η οποια βλεπει οτι η παθηση ειναι "χρονια", απλα δινει απαλλαγη. Ετσι υπαρχει περιπτωση να ξεμπερδεψεις οριστικα μεσα σε 15-20 μερες.
alex1234532 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, yanis13 είπε Το 2ο θα προτεινα εγω. Να παρεις το πτυχιο, να πας φανταρος χωρις εγνοιες για μαθηματα κλπ, να ηρεμησεις απο διαβασματα και αγχη 1 χρονο και μετα να συνεχισεις για μεταπτυχιακο. Αυτο εκανα και εγω και η επανοδος στα εδρανα ηταν πολυ ευκολη, ας απειχα για 1 χρονο. Είμαι σε σκέψη ακομα... Πάντως αποφάσισα σχετικά ότι θέλω να παρω το πτυχιο και όταν έρθει η ώρα βλέπουμε...
Skrobo Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 On 27/09/2022 at 19:09, 1comment said: Οχι, δεν είναι 6-8 μέρες σε καμία περίπτωση. Το 2013 το έκανα και γνωρίζω. Ήταν ένα πρωινό φρουραρχείο-414-φρουραρχείο-στρατολογία για την πρώτη, τα ίδια ένα χρόνο μετά για τη δεύτερη και μετά έρχεται η απαλλαγή. 3 πρωινά. Πρέπει να περάσεις και απο επιτροπή απαλλαγών που ειναι σε κάποιο άλλο πρωινό. Αρα 6. Αν πάρεις διετή αναβολή θα πας "χάσεις" συνολικά 4 πρωινά, αν πάρεις μόνο 6μηνα θα "χάσεις" 10 μέρες. Το 6-8 ειναι καλός μέσος όρος.
Papapa32731104 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Υπάρχει περίπτωση το πολύτεκνο (6μηνο) άμα πάρει μετάθεση να κάνε 9μηνο Επίσης εντός στρατού θα κάνω αυτές τις μέρες γαστροσκόπηση και κολονοσκοπηση μήπως γνωρίζετε εάν δικαιούμαι αναρρωτική ή όχι? Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2022 από Papapa32731104
dionisis1925 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Papapa32731104 είπε Υπάρχει περίπτωση το πολύτεκνο (6μηνο) άμα πάρει μετάθεση να κάνε 9μηνο Επίσης εντός στρατού θα κάνω αυτές τις μέρες γαστροσκόπηση και κολονοσκοπηση μήπως γνωρίζετε εάν δικαιούμαι αναρρωτική ή όχι? Όχι το 6μηνο θα το κάνεις κανονικά. Εκείνη την ημέρα που θα κάνεις τις εξετάσεις θα βγεις off, την επόμενη ημέρα πας κανονικά για υπηρεσία.
nobody293 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Πέρυσι διαγνώστηκα με Υποτροπιάζουσα-Διαλείπουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση(RRMS) η οποία χρήζει φαρμακευτικής αγωγής και είναι να καταταγώ.Τι πρέπει να κάνω για να περάσω από επιτροπή; Επίσης επειδή φοβάμαι και με αγχώνει το θέμα της εξέλιξης της νόσου υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσουν να υπηρετήσω;
Maurikycli Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Ψάξε σε κεπά αν σου βγάζουν βαθμό αναπηρίας
1comment Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, nobody293 είπε Πέρυσι διαγνώστηκα με Υποτροπιάζουσα-Διαλείπουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση(RRMS) η οποία χρήζει φαρμακευτικής αγωγής και είναι να καταταγώ.Τι πρέπει να κάνω για να περάσω από επιτροπή; Επίσης επειδή φοβάμαι και με αγχώνει το θέμα της εξέλιξης της νόσου υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσουν να υπηρετήσω; Καταρχήν περαστικά σου. Νομίζω ότι είναι αρκετά σοβαρή ώστε να πάρεις Ι5. Μόνο με τη γνωμάτευση του γιατρού θα πρέπει να ακολουθήσεις αυτή τη διαδικασία μέσω φρουραρχείου. 5 μέρες πριν την κατάταξη πας στο φρουραρχείο που ανήκεις και λες τι έχεις. Και σε κατευθύνουν. Έχε μαζί όλα όσα χρειάζονται για τη νόσο και σημείωμα κατάταξης.
nobody293 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Maurikycli είπε Ψάξε σε κεπά αν σου βγάζουν βαθμό αναπηρίας Έχω περάσει ήδη από ΚΕΠΑ και μου έδωσαν 35% που είναι το ελάχιστο διότι προς το παρών δεν έχω κάποιο σοβαρό κλινικό πρόβλημα 2 ώρες πριν, 1comment είπε Καταρχήν περαστικά σου. Νομίζω ότι είναι αρκετά σοβαρή ώστε να πάρεις Ι5. Μόνο με τη γνωμάτευση του γιατρού θα πρέπει να ακολουθήσεις αυτή τη διαδικασία μέσω φρουραρχείου. 5 μέρες πριν την κατάταξη πας στο φρουραρχείο που ανήκεις και λες τι έχεις. Και σε κατευθύνουν. Έχε μαζί όλα όσα χρειάζονται για τη νόσο και σημείωμα κατάταξης. Σε ποιά γνωμάτευση αναφέρεσαι; Στο χαρτί της διάγνωσης ή πρέπει να ζητήσω κάποιο άλλο χαρτί από το γιατρό;
Maurikycli Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, nobody293 είπε Έχω περάσει ήδη από ΚΕΠΑ και μου έδωσαν 35% που είναι το ελάχιστο διότι προς το παρών δεν έχω κάποιο σοβαρό κλινικό πρόβλημα Αυτό είναι το σημαντικότερο χαρτί. Λογικά θα έχεις σε χαρτί γνωματεύσεις που υπέβαλες για κεπα. Έχε κάποιες μαζί σου συν αν υπάρχει σε μαγνητική κάποια εμφάνιση του προβλήματος. Δεν έχει τύχει να ακούσω διαδικασία που κάποιος έχει ένα ποσοστό αναπηρίας οπότε δεν έχω κάποια συγκεκριμένη συμβουλή να σου δώσω. Η συνήθης τακτική είναι να προσκομίζει ο στρατεύσιμος πρόσφατη γνωμάτευση δημόσιου νοσοκομείο με υπογραφή διευθυντή κλινικής
1comment Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Maurikycli είπε Η συνήθης τακτική είναι να προσκομίζει ο στρατεύσιμος πρόσφατη γνωμάτευση δημόσιου νοσοκομείο με υπογραφή διευθυντή κλινικής Αυτό απο πού πηγάζει ότι είναι συνήθης τακτική; Εγώ πώς πήρα απαλλαγή με χαρτί από ιδιώτη μη έχοντας πάει ποτέ σε δημόσιο νοσοκομείο; 1 ώρα πριν, nobody293 είπε Σε ποιά γνωμάτευση αναφέρεσαι; Στο χαρτί της διάγνωσης ή πρέπει να ζητήσω κάποιο άλλο χαρτί από το γιατρό; Χαρτί με γνωμάτευση. Και το χαρτί με το ποσοστό που λες. Αποκλείεται να σε βάλουν μέσα με τέτοιο πρόβλημα που δεν λύνεται. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2022 από 1comment
Maurikycli Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, 1comment είπε Αυτό απο πού πηγάζει ότι είναι συνήθης τακτική; Εγώ πώς πήρα απαλλαγή με χαρτί από ιδιώτη μη έχοντας πάει ποτέ σε δημόσιο νοσοκομείο; Γιατί μπορούσες
1comment Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Maurikycli είπε Γιατί μπορούσες Α καλάααα... Προτείνω στο φίλο που ρωτάει να μην πάρει σοβαρά τις απαντήσεις σου γιατί δεν ξέρεις.
Maurikycli Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, 1comment είπε Α καλάααα... Προτείνω στο φίλο που ρωτάει να μην πάρει σοβαρά τις απαντήσεις σου γιατί δεν ξέρεις. Ήδη ανέφερα ότι στην περίπτωσή του δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο. Η συνήθης τακτική δεν σημαίνεί απαραίτητα ότι είναι η σωστή. Ο ενδιαφερόμενος γενικά λαμβάνει υπόψιν του αυτά που κρίνει ότι έχουν βάση
Προτεινόμενες αναρτήσεις