Panagiotis19009 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 15 ώρες πριν, 1comment είπε Νομίζεις. Καλά, δεν είδες όταν παρουσιάστηκες άλλους γύρω σου να παίρνουν αναβολές; Δεν τους ρώτησες γιατί ή τι σκοπό είχαν; Μήπως απλά μπήκες με σκυφτό κεφάλι νομίζοντας ότι δεν έχεις καμία επιλογή πλην του να υπηρετήσεις; Τελικά έκανες λάθος. Λάθος δεν έκανα φίλε μου, γιατί από το να περιμένω 2 χρόνια την επιτροπή να απαλλαχθώ και στην ουσία να μην έχω στα χέρια μου ένα χαρτί που να καλύπτει τον εργοδότη μου, πήγα ένα 8μηνο και ξεμπέρδεψα. Ποιος σου εγγυάται ότι στο τέλος δεν θα σε βάλουν να υπηρετήσεις Ι4; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex1234532 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα σας. Σπουδάζω είμαι 20 χρονών και είμαι στο 3ο έτος σπουδών χωρίς να χρωστάω μαθήματα και με καλούς βαθμούς. Εχω 3 ενδεχόμενα για την υπόθεση στρατό.... 1ο) να πάω στο 4ο έτος (δηλαδή να πάρω αναβολή σπουδών για 1 χρόνο) και μετά να κάνω το μεταπτυχιακό μου και να βρω δουλειά με την ησυχία μου χωρίς στρατιωτικές υποχρεώσεις. 2ο)να πάω αμέσως μετά το πτυχίο και πριν το μεταπτυχιακό (που ως θετικό έχει οτι θα εχω τελειώσει τις βασικές σπούδες και δεν θα τις διακόψω , και οτι πάλι θα ειμαι ήσυχος στο μεταπτυχιακο και στην εύρεση δουλειάς 3ο)μετα το μεταπτυχιακο (που ναι μεν θα εχω τελειωσεί τις σπουδες μου χωρις να τις διακόψω καθόλου , αλλά δυστηχως θα είμαι μεγάλος σχετικά και θα πρεπει να κανω αυτη την αγκαρία για να βρω δουλειά να τονισω πως το πατρικο μου ειναι Αλεξανδρουπολη και θα ηθελα να με φερουν Εβρο για να ειμαι στο σπιτι μου (δεν ξερω αν λαμβανεται καθολου αυτο υποψιν απο το στρατο) και οτι εχω βλεψεις να φυγω στο εξωτερικο και δεν θα ηθελα να μου παρουσιαστει μια ευκαιρια και να εχω την στρατευση στο κεφαλι μου. Σας ευχαριστώ , και ακούω γνωμες :))))) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, alex1234532 είπε Καλησπέρα σας. Σπουδάζω είμαι 20 χρονών και είμαι στο 3ο έτος σπουδών χωρίς να χρωστάω μαθήματα και με καλούς βαθμούς. Εχω 3 ενδεχόμενα για την υπόθεση στρατό.... 1ο) να πάω στο 4ο έτος (δηλαδή να πάρω αναβολή σπουδών για 1 χρόνο) και μετά να κάνω το μεταπτυχιακό μου και να βρω δουλειά με την ησυχία μου χωρίς στρατιωτικές υποχρεώσεις. 2ο)να πάω αμέσως μετά το πτυχίο και πριν το μεταπτυχιακό (που ως θετικό έχει οτι θα εχω τελειώσει τις βασικές σπούδες και δεν θα τις διακόψω , και οτι πάλι θα ειμαι ήσυχος στο μεταπτυχιακο και στην εύρεση δουλειάς 3ο)μετα το μεταπτυχιακο (που ναι μεν θα εχω τελειωσεί τις σπουδες μου χωρις να τις διακόψω καθόλου , αλλά δυστηχως θα είμαι μεγάλος σχετικά και θα πρεπει να κανω αυτη την αγκαρία για να βρω δουλειά να τονισω πως το πατρικο μου ειναι Αλεξανδρουπολη και θα ηθελα να με φερουν Εβρο για να ειμαι στο σπιτι μου (δεν ξερω αν λαμβανεται καθολου αυτο υποψιν απο το στρατο) και οτι εχω βλεψεις να φυγω στο εξωτερικο και δεν θα ηθελα να μου παρουσιαστει μια ευκαιρια και να εχω την στρατευση στο κεφαλι μου. Σας ευχαριστώ , και ακούω γνωμες :))))) Στην θεση σου θα εκανα το πρωτο. Εγω στην ζωη μου εκανα το 3ο, δηλαδη μετα τις σπουδες και απλα ημουν τυχερος και με κρατησαν στην δουλεια μετα τον στρατο αλλα θα μπορουσαν να εχουν βρει αλλον η να μην με χρειαζονται. Ηταν ενα ρισκο και μου εκατσε. Το 2ο το απορριπτω γιατι καλο ειναι να εχεις μια συνεχεια απο το 4ο ετος σου προς το μεταπτυχιακο και να μην τα κοψεις ολα αποτομα για σχεδον 1 χρονο. Επισης δεν θα εκανα αναβολη σπουδων και θα δηλωνα κανονικα μαθηματα για να παιρνω φοιτητικες αδειες για να δωσω. (Δικαιουσαι 15μερες στην 9μηνη θητεια σου) Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2022 από Αλεξανδρος A.92 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex1234532 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Ναι και εγώ αυτό σκέφτομαι. Το που θα παρουσιαστω σχετίζεται καθόλου με το που είναι το πατρικο μου; και επίσης αυτές οι φοιτητικές άδειες θα προσμετρηθουν σε άλλες άδειες που δίνει ο στρατός ή είναι κάτι ξεχωριστο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dionisis1925 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, alex1234532 είπε Ναι και εγώ αυτό σκέφτομαι. Το που θα παρουσιαστω σχετίζεται καθόλου με το που είναι το πατρικο μου; και επίσης αυτές οι φοιτητικές άδειες θα προσμετρηθουν σε άλλες άδειες που δίνει ο στρατός ή είναι κάτι ξεχωριστο; Οι φοιτητικές άδειες είναι ξεχωριστές από τις κανονικές. Σχετίζεται με το που είσαι μόνιμος κάτοικος ,αν είσαι δημότης Αλεξανδρούπολης τότε στάνταρ θα τοποθετηθείς σε μονάδα εκεί γύρω. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2022 από dionisis1925 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Clytoceyx Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Panagiotis19009 είπε Ποιος σου εγγυάται ότι στο τέλος δεν θα σε βάλουν να υπηρετήσεις Ι4; Αν η παθηση που εχεις δικαιολογει Ι5, παιρνεις απαλλαγη. Πολλες φορες και κατευθειαν πχ για περιπτωση φρουραρχειου, ο γιατρος σου γραφει 2ετη αναβολη και μετα περνας απο την επιτροπη και σου λενε "χαρηκαμε για την γνωριμια, στο καλο και να μην μας γραφεις. Ι5". Ακομα και αν εχεις συμπληρωσεις τρεις 6μηνες με εντελως διαφορετικες δικαιολογιες, αν ο λογος της τεταρτης δικαιολογει απαλλαγη, θα την παρεις. Δεν παιζουν με αυτα. Οσοι την επαθαν και υπηρετησαν, ειναι επι τω πλειστον περιπτωσεις που επαιρναν αναβολες στο... "ετσι" πχ δεν αισθανομαι καλα μεσα στο στρατοπεδο και αλλες βασιμες η αβασιμες δικαιολογιες (ολοι ξερουμε ποσο ευκολα παιρνεις τις αναβολες) χωρις μια επισημη γνωματευση. Βεβαια, ακομα και ετσι, τις legit περιπτωσεις τις εντοπιζουν οι γιατροι στα στρατοπεδα. @alex1234532 Δεν ξερω σε ποια σχολη εισαι, αλλα το μονο που θα σου πω ειναι να μην αφησεις στην "μεση" οποιαδηποτε βαθμιδα εκπαιδευσης. Αυτο μπορει να σημαινει εστω και ενα μαθημα για πτυχιο, μια παρουσιαση πτυχιακης/διπλωματικης, η ακομα χειροτερα την συγγραφη της. Μεχρι να παρεις κυριολεκτικα το χαρτι στα χερια σου, μην σταματησεις. Το επομενο χαρτι ειναι αλλη κουβεντα. Σχετικα με το 2, πολλοι αρχιζουν τα μεταπτυχιακα πολυ καιρο μετα το πτυχιο. Ο επιβλεπων καθηγητης μου απο τα προπτυχιακα μου χρονια αλλα και πολλοι συναδελφοι στο πανεπιστημιο, ξεκινησαν το μεταπτυχιακο κοντα στα 30 και ακολουθησαν και διδακτορικα, μεταδιδακτορικες ερευνες κοκ. Οι λογοι γνωστοι, δημιουργια οικογενειας, οικονομικες δυσκολιες και αναγκη ευρεσης εργασιας η ακομα και αβεβαιοτητα για την επαγγελματικη τους πορεια. Βασικα θα ελεγα την 3η επιλογη ωστε να εισαι σχετικα "ασφαλης" με την ακαδημαικη σου πορεια (εχω δει καταργησεις μεταπτυχιακων τμηματων μεσα σε χρονο dt, εντος του εξαμηνου να καταργουνται ολα τα δωρεαν μεταπτυχιακα και πολλα αλλα) η οποια σε μεγαλο ποσοστο θα καθορισει το μελλον σου, τουλαχιστον περισσοτερο απ' οτι η θητεια, και μετα βλεπεις τι θα κανεις με τα "γυρω-γυρω". Παντως με πτυχιο και μεταπτυχιακο μεσα στα κανονικα ορια, δεν θα σε εχουν παρει και τα χρονια. Με τις υπαρχουσες καταστασεις, πολλοι φτανουν τα 40 και δεν εχουν καμια ιδιαιτερη επαγγελματικη σταθεροτητα. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2022 από Clytoceyx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alex1234532 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Ευχαριστώ παρα πολυ για την απάντηση σου. Θα την λάβω υπόψην. Να είσαι καλά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 23 ώρες πριν, rodosf1 είπε ωραίος, σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. μα για την πλειοψηφία των κληρωτών αν το σκεφτείς είναι πιο δύσκολα, με το που απολύονται θα πέσουν πιθανότατα σε κακό εργοδότη, 1-2-3-10 φορές (με μισθό πείνας), θα βρεθούν μπροστά σε διλήμματα οικογένειας, παιδιά κλπ με χρήματα να μη φτάνουν ούτε για το φαγητό, με προβλήματα υγείας σε ενα υγειονομικό σύστημα σάπιο κλπ. Οπότε το να κάνει κανείς μια αγγαρεία κ μια σκοπιά/εκπαίδευση και μέχρι εκεί για την πλειοψηφία είναι νομίζω πιο light σε σχέση με το τι τους περιμένει μετά τη θητεία, πάντα μιλώντας για την κατάσταση στην Ελλάδα. Γενικά διαφωνώ. Ο στρατός για ενα νεο άνθρωπο είναι φυλακή, σε κλείνουν σε συνθήκες απόλυτης ανίας να κάνεις χαμαλοδουλειές επειδή έτσι δουλευει "η υπηρεσία". Αφήνεις 12 μήνες πίσω τη ζωή σου, την καριέρα σου, τις παρέες σου, τη γυναίκα σου, την οικογένεια σου, την ελευθερία σου να χέζεις όποτε διαλέξεις και όχι όποτε σε αφήνουν, για να γίνεις απλά άλλο ένα τουβλάκι για να μη καταρρεύσει ο πύργος, γιατί αντικειμενικά αυτό είσαι (και αυτό είναι και μεγάλο μέρος των χαμηλόβαθμών στελεχών) και για αυτο αγνοούν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τις γνώσεις σου και τις σπουδές σου. Το 20% των φαντάρων να εκμεταλλεύονταν, ο στρατός στον τρόπο λειτουργίας του θα ηταν 30-40% πιο αποδοτικός και στο λεω έχοντας δει πως δουλεύουν μέχρι και τα πάνω πάνω στρώματα της πυραμίδας. Ναι είναι εύκολος, κάνεις ο,τι σου λένε, βαράς προσοχή και λες μάλιστα και όλοι συνεχίζουν τις ζωές τους. Αλλά όπως σου είπα, κι η φυλακή εύκολη είναι, κι εκεί άλλοι αποφασίζουν για σένα. Όποιος φοβάται να ζήσει, ας πάει για εποπ να είναι φαντάρος μια ζωή... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimis98 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Γενικά διαφωνώ. Ο στρατός για ενα νεο άνθρωπο είναι φυλακή, σε κλείνουν σε συνθήκες απόλυτης ανίας να κάνεις χαμαλοδουλειές επειδή έτσι δουλευει "η υπηρεσία". Αφήνεις 12 μήνες πίσω τη ζωή σου, την καριέρα σου, τις παρέες σου, τη γυναίκα σου, την οικογένεια σου, την ελευθερία σου να χέζεις όποτε διαλέξεις και όχι όποτε σε αφήνουν, για να γίνεις απλά άλλο ένα τουβλάκι για να μη καταρρεύσει ο πύργος, γιατί αντικειμενικά αυτό είσαι (και αυτό είναι και μεγάλο μέρος των χαμηλόβαθμών στελεχών) και για αυτο αγνοούν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τις γνώσεις σου και τις σπουδές σου. Το 20% των φαντάρων να εκμεταλλεύονταν, ο στρατός στον τρόπο λειτουργίας του θα ηταν 30-40% πιο αποδοτικός και στο λεω έχοντας δει πως δουλεύουν μέχρι και τα πάνω πάνω στρώματα της πυραμίδας. Ναι είναι εύκολος, κάνεις ο,τι σου λένε, βαράς προσοχή και λες μάλιστα και όλοι συνεχίζουν τις ζωές τους. Αλλά όπως σου είπα, κι η φυλακή εύκολη είναι, κι εκεί άλλοι αποφασίζουν για σένα. Όποιος φοβάται να ζήσει, ας πάει για εποπ να είναι φαντάρος μια ζωή... δεν είσαι και μια ζωή φαντάρος υπερβαλεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1comment Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, Panagiotis19009 είπε Λάθος δεν έκανα φίλε μου, γιατί από το να περιμένω 2 χρόνια την επιτροπή να απαλλαχθώ και στην ουσία να μην έχω στα χέρια μου ένα χαρτί που να καλύπτει τον εργοδότη μου, πήγα ένα 8μηνο και ξεμπέρδεψα. Ποιος σου εγγυάται ότι στο τέλος δεν θα σε βάλουν να υπηρετήσεις Ι4; Το χαρτί της απαλλαγής μου το εγγυάται που πήρα πριν από 9 χρόνια αν θυμάμαι καλά! Λες να με ξανακαλέσουν στο μέλλον; Αν και δεν έχω ακούσει για τέτοιες περιπτώσεις, φοβάμαι ότι θα εξακολουθώ να έχω κατάθλιψη και τότε! Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2022 από 1comment 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, 1comment είπε Το χαρτί της απαλλαγής μου το εγγυάται που πήρα πριν από 9 χρόνια αν θυμάμαι καλά! Λες να με ξανακαλέσουν στο μέλλον; Αν και δεν έχω ακούσει για τέτοιες περιπτώσεις, φοβάμαι ότι θα εξακολουθώ να έχω κατάθλιψη και τότε! Προφανως εννοει τα ενδιαμεσα, διαστηματα δηλαδη ανα 6μηνες ή 1 ετος μεχρι να παρεις την οριστικη αναβολη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Clytoceyx Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Εννοουσε οτι τις αναβολες μπορει να τις παιρνεις ανετα (ειτε μια 2ετη, ειτε 2 ετησιες, ειτε τεσσερις 6 μηνες) αλλα στο τελος απλα να μην σου δωσουν την απαλλαγη και εσυ θα εχεις κανει τοσο κοπο τζαμπα, ενω θα μπορουσες να ειχες μπει κανονικα εξ αρχης, να ειχες κανει την θητεια σου και να ειχες τελειωσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yanis13 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 23 ώρες πριν, alex1234532 είπε Καλησπέρα σας. Σπουδάζω είμαι 20 χρονών και είμαι στο 3ο έτος σπουδών χωρίς να χρωστάω μαθήματα και με καλούς βαθμούς. Εχω 3 ενδεχόμενα για την υπόθεση στρατό.... 1ο) να πάω στο 4ο έτος (δηλαδή να πάρω αναβολή σπουδών για 1 χρόνο) και μετά να κάνω το μεταπτυχιακό μου και να βρω δουλειά με την ησυχία μου χωρίς στρατιωτικές υποχρεώσεις. 2ο)να πάω αμέσως μετά το πτυχίο και πριν το μεταπτυχιακό (που ως θετικό έχει οτι θα εχω τελειώσει τις βασικές σπούδες και δεν θα τις διακόψω , και οτι πάλι θα ειμαι ήσυχος στο μεταπτυχιακο και στην εύρεση δουλειάς 3ο)μετα το μεταπτυχιακο (που ναι μεν θα εχω τελειωσεί τις σπουδες μου χωρις να τις διακόψω καθόλου , αλλά δυστηχως θα είμαι μεγάλος σχετικά και θα πρεπει να κανω αυτη την αγκαρία για να βρω δουλειά να τονισω πως το πατρικο μου ειναι Αλεξανδρουπολη και θα ηθελα να με φερουν Εβρο για να ειμαι στο σπιτι μου (δεν ξερω αν λαμβανεται καθολου αυτο υποψιν απο το στρατο) και οτι εχω βλεψεις να φυγω στο εξωτερικο και δεν θα ηθελα να μου παρουσιαστει μια ευκαιρια και να εχω την στρατευση στο κεφαλι μου. Σας ευχαριστώ , και ακούω γνωμες :))))) Το 2ο θα προτεινα εγω. Να παρεις το πτυχιο, να πας φανταρος χωρις εγνοιες για μαθηματα κλπ, να ηρεμησεις απο διαβασματα και αγχη 1 χρονο και μετα να συνεχισεις για μεταπτυχιακο. Αυτο εκανα και εγω και η επανοδος στα εδρανα ηταν πολυ ευκολη, ας απειχα για 1 χρονο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Skrobo Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Clytoceyx είπε Εννοουσε οτι τις αναβολες μπορει να τις παιρνεις ανετα (ειτε μια 2ετη, ειτε 2 ετησιες, ειτε τεσσερις 6 μηνες) αλλα στο τελος απλα να μην σου δωσουν την απαλλαγη και εσυ θα εχεις κανει τοσο κοπο τζαμπα, ενω θα μπορουσες να ειχες μπει κανονικα εξ αρχης, να ειχες κανει την θητεια σου και να ειχες τελειωσει. Ο "κοπος τζαμπα" θα ειναι 6-8 μέρες (μόνο πρωινά) μέσα σε 2 χρόνια που θα έκανες αυτά που ήθελες, VS 9 μήνες που να μην κάνεις αυτό που θές. Ειναι κυριολεκτικά ο ορισμός του "υπολογισμένου ρίσκου". Ειναι τόσο λίγο αυτο που χάνεις και τόσο πολύ αυτο που πιθανώς κερδίζεις, που αξίζει να κάνουν όλοι. Αλλα πισω στο θέμα μας, αν εισαι για Ι5, Ι5 θα σου δώσουν. Κανείς δεν θα πάρει ευθύνη να πει "Η πάθηση σύμφωνα με το ΦΕΚ ειναι για Ι5, εγω θα τον βγάλω Ι4". Για την ακρίβεια, οταν το ΦΕΚ λέει Ι3 (εννοεί άοπλο) με Ι5 σε ρωτάν αν θες να πας και αν πεις οχι σε βγάζουν Ι5 ακριβως για να μην το ρισκάρουν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Clytoceyx Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Ακριβως. Οπως εγραψα και πιο πριν, αν εχεις τα χαρτια με τις επισημες γνωματευσεις/συνταγες κτλ, μεσω φρουραρχειου ξεμπερδευεις μεσα σε μια μερα με το πολυ τρεξιμο (φρουραρχειο -> στρατιωτικο νοσοκομειο -> φρουραρχειο -> στρατολογια) και αλλη μια που απλα πας στην επιτροπη απαλλαγων η οποια ανοιγει μετα τις 9-10 αν θυμαμαι. Εχω συνοδευσει 2 ατομα στην Αθηνα και εχουμε κανει ανετα ολη αυτη την διαδρομη με ΜΜΜ. Υποψην οτι το στρ. νοσοκομειο δεν ηταν το 401 διπλα στο φρουραρχειο, αλλα το 414 στην Πεντελη. Ο στρ. γιατρος θα γραψει το μεγιστο (2 χρονια), δεν δινει αυτος απαλλαγη, και η επιτροπη, η οποια βλεπει οτι η παθηση ειναι "χρονια", απλα δινει απαλλαγη. Ετσι υπαρχει περιπτωση να ξεμπερδεψεις οριστικα μεσα σε 15-20 μερες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις