rodosf1 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, pogchamp είπε Μάλλον δεν έχεις πάει ή αλλιώς δεν μπορώ να το θέσω ευγενικά. Πάντως όχι καλά πράγματα, ειδικά όταν λες ότι είναι σαν κατασκήνωση. Τις ηλιθιότητες περί του τι μαθαίνεις στο στρατό έχω βαρεθεί να τις ακούω. Λες και οι κάτοικοι του εξωτερικού (Δυτικής ΕΕ πχ) που δεν πάνε στρατό ξέρουν κάτι λιγότερο από εμάς που δεν έχουν θητεία. Αντίθετα εκεί στα 18 σε πιέζουν να βγεις στην δουλειά και να φύγεις από το πατρικό. Μια ανούσια μαλακία είναι ο στρατός, με σκοπό τα τεμπελόσκυλα στελέχη να έχουν υπηρέτες των 8€/μηνα και να είναι 07:00-14:15 και σπίτι τους με 3 υπηρεσίες το μήνα και απαλλαγές... Ποιος άλλος υπάλληλος στον πλανήτη (Δυτικό κόσμο) έχει μορφωμένους δούλους να του κάνουν την δουλειά για 8.72€/μήνα? P.S. απολύομαι λίαν συντόμως. P.P.S. Όποιος έχει τα κάκαλα ας μην πάει και καλά θα κάνει. Εγώ απλά μαλάκας που πήγα γιατί πίστευα σε κάποια ιδανικά περί υπηρετώ την πατρίδα και ακούγοντας τις μαλακίες των γονιών μου για το πόσο κακή είναι η ανυποταξία. Αυτό που κρίνετε χωρίς να γνωρίζετε ορισμένοι... έχω πάει πριν πολλά πολλά χρόνια αδερφέ, σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες. Η ζωή έξω είναι πολύ πιο σκληρή και δούλος επιλέγεις αν θα είσαι, είτε στο στρατό, είτε στη δουλειά, είτε οπουδήποτε. Όπως επιλέγεις και να μην είσαι. Τίποτα... αντίστοιχο δούλου δεν κλήθηκα να κάνω αν και πολλά χρόνια πριν, καμία υπηρεσία (είχε σκοπιές τότε φουλ, οχι κάμερες οπως τώρα), καμία καθαριότητα, εκπαίδευση κλπ. Μετά το μεσημέρι αν ήμουν μέσα είχα μόνο την υπηρεσία κ στις ενδιάμεσες ώρες της σκοπιας, ΚΨΜ, παρέες, ντελιβερι, γέλια κ συζητήσεις. Από αυτά με ανοιχτά μάτια έμαθα πολλά για διαφόρων κατηγοριών ανθρώπους. Ξανακλήθηκα ως επιστρατος (ναι επιστρατευονται κ έφεδροι που κ που) κ είδα την αναλογία κληρωτων/μονίμων πολύ μετατοπισμενη προς τους μόνιμους. Σε μονάδα εκστρατείας 200 ατόμων είχε 10-15 φαντάρους. Βέβαια ίσως αυτό συμβαίνει επειδή παίρνουν όλα τα βύσματα οι Αθηναίοι/Θεσσαλονικεις απόσπαση κοντά στη μανούλα για να τους φτιάχνει το γάλα κ αδειάζουν οι μονάδες πρώτης γραμμής. Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι καλός πολίτης και να έχεις μάτια ανοιχτά και τώρα και πάντοτε. In the end, η σύγκριση παντα βοηθάει να μάθουμε. p.s. δεν είναι οι δυτικές χώρες σε κατάσταση Ελλάδας από καμία άποψη by the way 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Clytoceyx Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Παλια οι πατεραδες μας (τουλαχιστον 40 χρονια πριν), οταν εμπαιναν στον στρατο ειχαν την δυνατοτητα να μαθουν μια τεχνη (αναλογιστειτε ποσοι μαγειρες, μαραγκοι κτλ βγηκαν απο εκει), να βγαλουν ενα διπλωμα οδηγησης η στην τελικη να πανε σε ενα μερος της Ελλαδας που δεν υπηρχε περιπτωση να το εβλεπαν διαφορετικα. Αυτο ηταν τεραστιο οφελος για τα, κατα κυριο λογο, επαρχιοπαιδα της δεκαετιας του 50 και του 60. Πραγμα που πλεον δεν ισχυει. Ηταν πολυ πιο αυστηρα τα πραγματα, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι βγηκαν και ετοιμοπολεμοι Ραμπο. Ο πατερας μου, υποδειγμα φανταρου μιας και ηταν δουλευταρας και πρωην αθλητης, τουβλο μπηκε στο σημαδι, ντουβαρι εφυγε. Αλλα 'νταξει, μπορουσε να λυσει και να δεσει οπλο και να κανει οτι ασκηση και δουλεια του πεις σε χρονο dt. Ομοιως, η και σε χειροτερη μοιρα, πολλοι της σειρας του η και γενικοτερα φανταροι εκεινων των περιοδων με βαση ιστοριες που ακουω απο ανθρωπους αυτης της ηλικιας. Ασε που τους επιασε και μια επιστρατευση και μονο σφεντονες δεν τους δωσαν... Κοινο σημειο του τοτε με το τωρα, "σημασια εχουν οι αναμνησεις και οι εμπειριες που αποκτας". Μονο που τοτε, αυτος ηταν ενας απο τους λιγους τροπους για να αποκτησεις αναμνησεις και εμπειριες, πλεον δεν ειναι. 25 λεπτά πριν, rodosf1 είπε Αυτό που κρίνετε χωρίς να γνωρίζετε ορισμένοι... έχω πάει πριν πολλά πολλά χρόνια αδερφέ, σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες. Η ζωή έξω είναι πολύ πιο σκληρή και δούλος επιλέγεις αν θα είσαι, είτε στο στρατό, είτε στη δουλειά, είτε οπουδήποτε. Όπως επιλέγεις και να μην είσαι. Τίποτα... αντίστοιχο δούλου δεν κλήθηκα να κάνω αν και πολλά χρόνια πριν, καμία υπηρεσία (είχε σκοπιές τότε φουλ, οχι κάμερες οπως τώρα), καμία καθαριότητα, εκπαίδευση κλπ. Μετά το μεσημέρι αν ήμουν μέσα είχα μόνο την υπηρεσία κ στις ενδιάμεσες ώρες της σκοπιας, ΚΨΜ, παρέες, ντελιβερι, γέλια κ συζητήσεις. Από αυτά με ανοιχτά μάτια έμαθα πολλά για διαφόρων κατηγοριών ανθρώπους. Ξανακλήθηκα ως επιστρατος (ναι επιστρατευονται κ έφεδροι που κ που) κ είδα την αναλογία κληρωτων/μονίμων πολύ μετατοπισμενη προς τους μόνιμους. Σε μονάδα εκστρατείας 200 ατόμων είχε 10-15 φαντάρους. Βέβαια ίσως αυτό συμβαίνει επειδή παίρνουν όλα τα βύσματα οι Αθηναίοι/Θεσσαλονικεις απόσπαση κοντά στη μανούλα για να τους φτιάχνει το γάλα κ αδειάζουν οι μονάδες πρώτης γραμμής. Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι καλός πολίτης και να έχεις μάτια ανοιχτά και τώρα και πάντοτε. In the end, η σύγκριση παντα βοηθάει να μάθουμε. p.s. δεν είναι οι δυτικές χώρες σε κατάσταση Ελλάδας από καμία άποψη by the way Αυτα που γραφεις, δυστυχως, υπονοουν ολα τα γενικοτερα κακα χαρακτηριστικα των Ελληνων. Λουφαξε, κανε την παπια, χασομερα, κανε το κοροιδο, μην μιλας κοκ. Η το χειροτερο, κανε κατι ανουσιο μονο και μονο για να περασει ο χρονος, το γνωστο κολπο που εμαθαν πολλοι απο τον στρατο, "γκρεμισε αυτον τον τοιχο και ξαναχτιστον για να μην καθεσαι". Δλδ, εστω και ενας να υπηρχε να γλιτωσει απο την σαπιλα του νεοελληνα, τον αρπαζει ο στρατος και τον "φτιαχνει". Τα περισσοτερα στρατοπεδα χρησιμευουν οσο χρησιμευει και ενα ξεμπαρκο ΤΕΙ διαχειρησης αθλητικου υλικου στην κατω Τραχανοπλαγια Θεσπρωτιας. Απλα, εχουμε μαθει να μιλαμε για τα ΤΕΙ και οχι τα στρατοπεδα. Υποψην οτι αυτα μου τα λενε συγγενικα μου προσωπα που ειναι νεοι (σχετικα) αξιωματικοι και αγαπανε την δουλεια τους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pogchamp Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, rodosf1 είπε Αυτό που κρίνετε χωρίς να γνωρίζετε ορισμένοι... έχω πάει πριν πολλά πολλά χρόνια αδερφέ, σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες. Η ζωή έξω είναι πολύ πιο σκληρή και δούλος επιλέγεις αν θα είσαι, είτε στο στρατό, είτε στη δουλειά, είτε οπουδήποτε. Όπως επιλέγεις και να μην είσαι. Τίποτα... αντίστοιχο δούλου δεν κλήθηκα να κάνω αν και πολλά χρόνια πριν, καμία υπηρεσία (είχε σκοπιές τότε φουλ, οχι κάμερες οπως τώρα), καμία καθαριότητα, εκπαίδευση κλπ. Μετά το μεσημέρι αν ήμουν μέσα είχα μόνο την υπηρεσία κ στις ενδιάμεσες ώρες της σκοπιας, ΚΨΜ, παρέες, ντελιβερι, γέλια κ συζητήσεις. Από αυτά με ανοιχτά μάτια έμαθα πολλά για διαφόρων κατηγοριών ανθρώπους. Ξανακλήθηκα ως επιστρατος (ναι επιστρατευονται κ έφεδροι που κ που) κ είδα την αναλογία κληρωτων/μονίμων πολύ μετατοπισμενη προς τους μόνιμους. Σε μονάδα εκστρατείας 200 ατόμων είχε 10-15 φαντάρους. Βέβαια ίσως αυτό συμβαίνει επειδή παίρνουν όλα τα βύσματα οι Αθηναίοι/Θεσσαλονικεις απόσπαση κοντά στη μανούλα για να τους φτιάχνει το γάλα κ αδειάζουν οι μονάδες πρώτης γραμμής. Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι καλός πολίτης και να έχεις μάτια ανοιχτά και τώρα και πάντοτε. In the end, η σύγκριση παντα βοηθάει να μάθουμε. p.s. δεν είναι οι δυτικές χώρες σε κατάσταση Ελλάδας από καμία άποψη by the way Μάλλον ήσουν βυσματάρα δικέ μου γιατί αυτά που περιγράφεις εσύ για τις δύσκολες εποχές, δεν τα είδα εγώ στις τώρα εύκολες. Είχα υπηρεσία κανονικά σκοπιά, και στις ώρες που δεν ειχες νούμερο είτε θα σε ετρεχε ο ΕΠΟΠ στους όρχους για επιθεώρηση των αρμάτων/ΤΟΜΠ, θα σε καλούσαν να σκουπίσεις την ταξιαρχία γιατί ήταν πολύ κουρασμένα τα στελέχη για να πατήσουν ένα σφουγκάρισμα στο γραφείο τους οπότε τις ώρες που εσύ θα μπορούσες να ξαπλώσεις/ξεκουραστείς το μεσημέρι θα σε έτρεχαν... θα σε καλούσαν στο ΚΨΜ να σκουπίσεις γιατί έτσι... φυσικά κηπουρική, καθαριότητες αυλής.. κλπ κλπ. Τι καλά ε; Και όλα αυτά μαζί με υπηρεσία, για το μαγικό ποσό των 8.72€/μήνα. Τουλάχιστον υπηρέτησα την πατρίδα και αν ποτέ μπει η Τουρκία θα είμαι φουλ χρήσιμος με τις 3 βολές που έκανα σε όλη την θητεία :D. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2022 από pogchamp 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rodosf1 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε Παλια οι πατεραδες μας (τουλαχιστον 40 χρονια πριν), οταν εμπαιναν στον στρατο ειχαν την δυνατοτητα να μαθουν μια τεχνη (αναλογιστειτε ποσοι μαγειρες, μαραγκοι κτλ βγηκαν απο εκει), να βγαλουν ενα διπλωμα οδηγησης η στην τελικη να πανε σε ενα μερος της Ελλαδας που δεν υπηρχε περιπτωση να το εβλεπαν διαφορετικα. Αυτο ηταν τεραστιο οφελος για τα, κατα κυριο λογο, επαρχιοπαιδα της δεκαετιας του 50 και του 60. Πραγμα που πλεον δεν ισχυει. Ηταν πολυ πιο αυστηρα τα πραγματα, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι βγηκαν και ετοιμοπολεμοι Ραμπο. Ο πατερας μου, υποδειγμα φανταρου μιας και ηταν δουλευταρας και πρωην αθλητης, τουβλο μπηκε στο σημαδι, ντουβαρι εφυγε. Αλλα 'νταξει, μπορουσε να λυσει και να δεσει οπλο και να κανει οτι ασκηση και δουλεια του πεις σε χρονο dt. Ομοιως, η και σε χειροτερη μοιρα, πολλοι της σειρας του η και γενικοτερα φανταροι εκεινων των περιοδων με βαση ιστοριες που ακουω απο ανθρωπους αυτης της ηλικιας. Ασε που τους επιασε και μια επιστρατευση και μονο σφεντονες δεν τους δωσαν... Κοινο σημειο του τοτε με το τωρα, "σημασια εχουν οι αναμνησεις και οι εμπειριες που αποκτας". Μονο που τοτε, αυτος ηταν ενας απο τους λιγους τροπους για να αποκτησεις αναμνησεις και εμπειριες, πλεον δεν ειναι. Αυτα που γραφεις, δυστυχως, υπονοουν ολα τα γενικοτερα κακα χαρακτηριστικα των Ελληνων. Λουφαξε, κανε την παπια, χασομερα, κανε το κοροιδο, μην μιλας κοκ. Η το χειροτερο, κανε κατι ανουσιο μονο και μονο για να περασει ο χρονος, το γνωστο κολπο που εμαθαν πολλοι απο τον στρατο, "γκρεμισε αυτον τον τοιχο και ξαναχτιστον για να μην καθεσαι". Δλδ, εστω και ενας να υπηρχε να γλιτωσει απο την σαπιλα του νεοελληνα, τον αρπαζει ο στρατος και τον "φτιαχνει". Τα περισσοτερα στρατοπεδα χρησιμευουν οσο χρησιμευει και ενα ξεμπαρκο ΤΕΙ διαχειρησης αθλητικου υλικου στην κατω Τραχανοπλαγια Θεσπρωτιας. Απλα, εχουμε μαθει να μιλαμε για τα ΤΕΙ και οχι τα στρατοπεδα. Υποψην οτι αυτα μου τα λενε συγγενικα μου προσωπα που ειναι νεοι (σχετικα) αξιωματικοι και αγαπανε την δουλεια τους. μα όσο αφορά τις παθογένειες όλοι μαζί είμαστε στο να φτιάξουν εννοείται. Και αυτό γίνεται αν ασχολούμαστε ενεργά και ζητάμε βελτίωση σε κάθε πρόβλημα κ οχι με αφορισμούς. Επίσης θα διαφωνήσω με τη γενίκευση πολλών ότι στο στρατό έχει μόνο κηφηνες, έχει και πολλά αξιόλογα στελέχη με αίσθηση καθήκοντος μεγάλη. Είναι σαν να λέμε ότι όλοι οι αστυνομικοι πουλάνε ναρκωτικά, γενίκευση ανευ αντικειμένου. Ναι να υπάρχει στράτευση και των γυναικών να μειωθεί στο μισό η θητεία αυτομάτως, να υπάρχει αυτόματη απόδοση ενσημων κ μισθός αξιοπρεπής κλπ εννοείται. Να τα κυνηγήσουμε αυτά για τους νέους κ ας έχουμε απολυθεί. Αλλά από εκεί μέχρι το παίζω τρέλα για να μην υπηρετησω και να χώνω το συνάνθρωπο μου, έχει μεγάλη διαφορά. πάντως προσωπικά στο στρατό είχα το θάρρος να ζητώ καλύτερη αξιοποίηση των προσόντων μου και ακούστηκα. Έκανα έτσι πολλά πράγματα χρήσιμα και καθόλου βαρετά για ενα μεγάλο διάστημα της θητείας μου, που κρατούσαν το χρόνο κ το μυαλό μου γεμάτα. Αν έσκυβα το κεφάλι ίσως να μην τα έκανα. 😉 Μόλις τώρα, pogchamp είπε Μάλλον ήσουν βυσματάρα δικέ μου γιατί αυτά που περιγράφεις εσύ για τις δύσκολες εποχές, δεν τα είδα εγώ στις τώρα εύκολες. Είχα υπηρεσία κανονικά σκοπιά, και στις ώρες που δεν ειχες νούμερο είτε θα σε ετρεχε ο ΕΠΟΠ στους όρχους για επιθεώρηση των αρμάτων/ΤΟΜΠ, θα σε καλούσαν να σκουπίσεις την ταξιαρχία γιατί ήταν πολύ κουρασμένα τα στελέχη για να πατήσουν ένα σφουγκάρισμα στο γραφείο τους οπότε τις ώρες που εσύ θα μπορούσες να ξαπλώσεις/ξεκουραστείς το μεσημέρι θα σε έτρεχαν... θα σε καλούσαν στο ΚΨΜ να σκουπίσεις γιατί έτσι... φυσικά κηπουρική, καθαριότητες αυλής.. κλπ κλπ. Τι καλά ε; Και όλα αυτά μαζί με υπηρεσία, για το μαγικό ποσό των 8.72€/μήνα. επιμένεις στους εύκολους χαρακτηρισμους αδερφέ. Κανένα βύσμα και χώσιμο κ απ όλα, όσο δεν μπορείς να νιώσεις ενδεχομένως τώρα. Μην τρελαινεσαι που σκουπισες το ΚΨΜ δεν είναι κ κάτι τραγικό. διάβασε παραπάνω και θα δεις. μιλάς και όμορφα εξηγήσε. Πιάνει παντού, πίστεψε με. 😉 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Merceir Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα, μπορεί να μου πει κάποιος πόσους μήνες θητεία θα κάνω σαν προστάτης της οικογένειας; (δεν ζει ο πατέρας μου πέθανε το 2015) υπηρετώ Έβρο και είμαι από Έβρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgkar94 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, rodosf1 είπε Αυτό που κρίνετε χωρίς να γνωρίζετε ορισμένοι... έχω πάει πριν πολλά πολλά χρόνια αδερφέ, σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες. Η ζωή έξω είναι πολύ πιο σκληρή και δούλος επιλέγεις αν θα είσαι, είτε στο στρατό, είτε στη δουλειά, είτε οπουδήποτε. Όπως επιλέγεις και να μην είσαι. Τίποτα... αντίστοιχο δούλου δεν κλήθηκα να κάνω αν και πολλά χρόνια πριν, καμία υπηρεσία (είχε σκοπιές τότε φουλ, οχι κάμερες οπως τώρα), καμία καθαριότητα, εκπαίδευση κλπ. Μετά το μεσημέρι αν ήμουν μέσα είχα μόνο την υπηρεσία κ στις ενδιάμεσες ώρες της σκοπιας, ΚΨΜ, παρέες, ντελιβερι, γέλια κ συζητήσεις. Από αυτά με ανοιχτά μάτια έμαθα πολλά για διαφόρων κατηγοριών ανθρώπους. Ξανακλήθηκα ως επιστρατος (ναι επιστρατευονται κ έφεδροι που κ που) κ είδα την αναλογία κληρωτων/μονίμων πολύ μετατοπισμενη προς τους μόνιμους. Σε μονάδα εκστρατείας 200 ατόμων είχε 10-15 φαντάρους. Βέβαια ίσως αυτό συμβαίνει επειδή παίρνουν όλα τα βύσματα οι Αθηναίοι/Θεσσαλονικεις απόσπαση κοντά στη μανούλα για να τους φτιάχνει το γάλα κ αδειάζουν οι μονάδες πρώτης γραμμής. Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι καλός πολίτης και να έχεις μάτια ανοιχτά και τώρα και πάντοτε. In the end, η σύγκριση παντα βοηθάει να μάθουμε. p.s. δεν είναι οι δυτικές χώρες σε κατάσταση Ελλάδας από καμία άποψη by the way Το μόνο πράγμα που σε βοηθάει ο στρατός είναι να σου μάθει να εκτιμάς την έξω ζωή.. Είναι ότι πιο κοντινό σε φυλακή.. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panagiotis19009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, rodosf1 είπε έχω πάει πριν πολλά πολλά χρόνια αδερφέ, σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες. Η ζωή έξω είναι πολύ πιο σκληρή και δούλος επιλέγεις αν θα είσαι, είτε στο στρατό, είτε στη δουλειά, είτε οπουδήποτε. Όπως επιλέγεις και να μην είσαι. Τίποτα... αντίστοιχο δούλου δεν κλήθηκα να κάνω αν και πολλά χρόνια πριν, καμία υπηρεσία (είχε σκοπιές τότε φουλ, οχι κάμερες οπως τώρα), καμία καθαριότητα, εκπαίδευση κλπ. Μετά το μεσημέρι αν ήμουν μέσα είχα μόνο την υπηρεσία κ στις ενδιάμεσες ώρες της σκοπιας, ΚΨΜ, παρέες, ντελιβερι, γέλια κ συζητήσεις. Από αυτά με ανοιχτά μάτια έμαθα πολλά για διαφόρων κατηγοριών ανθρώπους. Μα πως επιλέγεις να μην είσαι "δούλος" στον στρατό, από την στιγμή που σε διατάζει να κάνεις κάτι (πχ να κουβαλήσεις μπάζα στους 40 βαθμούς ή να αδειάσεις τα καλαθάκια των γραφείων) κάποιος ανώτερος από εσένα; Αρνείσαι; Φιδιάζεις; Τους κόβεις τον αέρα; Σε κανονίζει το βύσμα; Η θητεία είναι συνταγματική υποχρέωση δεν έχεις επιλογή. Αν πήγες πριν την κρίση, τις εποχές των παχιών αγελάδων, σίγουρα όλα ήταν πιο ξέγνοιαστα και ανάλαφρα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rodosf1 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 31 λεπτά πριν, Panagiotis19009 είπε Μα πως επιλέγεις να μην είσαι "δούλος" στον στρατό, από την στιγμή που σε διατάζει να κάνεις κάτι (πχ να κουβαλήσεις μπάζα στους 40 βαθμούς ή να αδειάσεις τα καλαθάκια των γραφείων) κάποιος ανώτερος από εσένα; Αρνείσαι; Φιδιάζεις; Τους κόβεις τον αέρα; Σε κανονίζει το βύσμα; Η θητεία είναι συνταγματική υποχρέωση δεν έχεις επιλογή. Αν πήγες πριν την κρίση, τις εποχές των παχιών αγελάδων, σίγουρα όλα ήταν πιο ξέγνοιαστα και ανάλαφρα. αυτό που βγάζετε συμπεράσματα εύκολα οι νεότεροι με εντυπωσιάζει πάντα. ξεγνοιαστα και ανάλαφρα λές αδερφέ μου ήτανε, χαχαχα, δυνατό. Ας μην αναλύσω προσωπικά τι κ πως, αλλά αυτό το... βύσμα το έχετε κάτω από το μαξιλάρι ορισμένοι και το αναφέρετε συνέχεια βλέπω; Το βύσμα, τη μανούλα κλπ. Λοιπόν για όλα υπάρχει τρόπος να βρεις τη θέση σου με αξιοπρέπεια χωρίς βύσμα στη ζωή αδερφέ. και στο στρατό επίσης. Και να σου πω το βασικό, αν κάποια δουλειά πχ πρέπει να γίνει και δουλεύουν όλοι, θα πας κ εσυ να βοηθήσεις και δεν θα κλαίγεσαι στο βύσμα σου επειδή σου έσπασε το νύχι. Η θητεία είναι συνταγματική υποχρέωση λες, το γνωρίζουμε αυτό όσοι υπηρετησαμε ξέρεις. Η θητεία, οχι η δουλεία όμως. Κ εκεί φαίνεται η προσωπικότητα του καθενός, αν μπορεί να δείξει για τι είναι ικανός και για τι όχι. Άλλος κλαίγεται στη μανούλα κ το βύσμα, άλλος κλαίει τη μοίρα του επειδή άδειασε καλαθάκια κ άλλος επιλέγει να ξηγιεται αλλιώς κ όπως κρίνει ανάλογα. Δεν είναι σεμινάριο συμπεριφοράς όμως το θέμα, ουτε είμαι ειδικός. Την απλή μου εμπειρία λεω κ εγω, τη δική του ο καθένας προφανώς.. Και σίγουρα καθένας αποφασίζει και κρίνει τι διαβάζει με βάση το μυαλό και τα βιώματα του. thanks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
-Dimitris- Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, rodosf1 είπε αυτό που βγάζετε συμπεράσματα εύκολα οι νεότεροι με εντυπωσιάζει πάντα Το εντυπωσιακό είναι οτι εσείς οι "μεγάλοι" υπερβάλλετε μια ζωή για τα ''κατορθώματά'' σας. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2022 από -Dimitris- Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 24/9/2022 στις 7:10 ΜΜ, rodosf1 είπε Αυτό που κρίνετε χωρίς να γνωρίζετε ορισμένοι... έχω πάει πριν πολλά πολλά χρόνια αδερφέ, σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες. Η ζωή έξω είναι πολύ πιο σκληρή και δούλος επιλέγεις αν θα είσαι, είτε στο στρατό, είτε στη δουλειά, είτε οπουδήποτε. Όπως επιλέγεις και να μην είσαι. Τίποτα... αντίστοιχο δούλου δεν κλήθηκα να κάνω αν και πολλά χρόνια πριν, καμία υπηρεσία (είχε σκοπιές τότε φουλ, οχι κάμερες οπως τώρα), καμία καθαριότητα, εκπαίδευση κλπ. Μετά το μεσημέρι αν ήμουν μέσα είχα μόνο την υπηρεσία κ στις ενδιάμεσες ώρες της σκοπιας, ΚΨΜ, παρέες, ντελιβερι, γέλια κ συζητήσεις. Από αυτά με ανοιχτά μάτια έμαθα πολλά για διαφόρων κατηγοριών ανθρώπους. Ξανακλήθηκα ως επιστρατος (ναι επιστρατευονται κ έφεδροι που κ που) κ είδα την αναλογία κληρωτων/μονίμων πολύ μετατοπισμενη προς τους μόνιμους. Σε μονάδα εκστρατείας 200 ατόμων είχε 10-15 φαντάρους. Βέβαια ίσως αυτό συμβαίνει επειδή παίρνουν όλα τα βύσματα οι Αθηναίοι/Θεσσαλονικεις απόσπαση κοντά στη μανούλα για να τους φτιάχνει το γάλα κ αδειάζουν οι μονάδες πρώτης γραμμής. Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι καλός πολίτης και να έχεις μάτια ανοιχτά και τώρα και πάντοτε. In the end, η σύγκριση παντα βοηθάει να μάθουμε. p.s. δεν είναι οι δυτικές χώρες σε κατάσταση Ελλάδας από καμία άποψη by the way Σταμάτησα να διαβάζω στο "η ζωή έξω είναι πολύ πιο σκληρή". Πραγματικά είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που ανακυκλώνεται απο κάποιους που πέρασαν καλά στη θητεία τους, όχι γιατι έκαναν κάτι χρήσιμο αλλά γιατί τους έβαζαν άλλοι τη ζωή σε καλούπι. Αμα σας λείπει τόσο πολύ, πάτε φυλακή. Φαγητό και στέγη εξασφαλισμένα, θα σας λένε τι να κάνετε, πότε να προαυλίζεστε, τι πόστο θα έχει ο καθένας κλπ. Ζωάρα. Ούτε άγχη, ούτε λογαριασμοί, ούτε ακρίβεια, τίποτα. Ρέκλα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rodosf1 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Σταμάτησα να διαβάζω στο "η ζωή έξω είναι πολύ πιο σκληρή". Πραγματικά είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα που ανακυκλώνεται απο κάποιους που πέρασαν καλά στη θητεία τους, όχι γιατι έκαναν κάτι χρήσιμο αλλά γιατί τους έβαζαν άλλοι τη ζωή σε καλούπι. Αμα σας λείπει τόσο πολύ, πάτε φυλακή. Φαγητό και στέγη εξασφαλισμένα, θα σας λένε τι να κάνετε, πότε να προαυλίζεστε, τι πόστο θα έχει ο καθένας κλπ. Ζωάρα. Ούτε άγχη, ούτε λογαριασμοί, ούτε ακρίβεια, τίποτα. Ρέκλα αυθαίρετα συμπεράσματα αδερφέ κ εσυ και μετα επιχειρηματολογεις επί αυτών. Ανάπτυξη λογικής σκέψης παρακαλώ. το "σταμάτησα να διαβάζω κ λεω τα δικά μου για να τα πω" δεν είναι κακό, είναι μια μέθοδος τοποθέτησης. Αλλά μόνο αυτό. επί της ουσίας έχεις να μας πεις κάτι όμως; Δε σημαίνει ότι μόνο όσοι περνάνε καλά κατά τα στάνταρ... κάποιων έχουν μια Α άποψη. Και με τα δύσκολα χτίζεις και άποψη και χαρακτήρα. Και σε αυτό υπάρχει προφανώς σεβασμός σε όσους έχουν υπηρετήσει γιατί έχουν μοιραστεί κοινές δυσκολίες. By the way, όλες οι απόψεις στηρίζονται στις εμπειρίες του εκφέροντα, τις οποίες εσυ κ ο καθένας δεν γνωρίζει, συνεπώς δεν μπορεί να τεκμαιρει. change my mind... or not Στην Ελλάδα ζούμε κ είναι συνυφασμενη η θητεία έως τωρα τουλάχιστον με τη ζωή μας ως άντρες. Αλήθεια τα παιδιά μεταναστών που μεγάλωσαν εδώ, υπηρετούν κανονικά και χωρίς κλαψες τη θητεία στη νέα τους πατρίδα. Γιατί άραγε; εκείνοι δεν έχουν ανακαλύψει το... μυστικό του Γιωτα 5 ή δεν το καταδεχονται; να σαι καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, rodosf1 είπε αυθαίρετα συμπεράσματα αδερφέ κ εσυ και μετα επιχειρηματολογεις επί αυτών. Ανάπτυξη λογικής σκέψης παρακαλώ. το "σταμάτησα να διαβάζω κ λεω τα δικά μου για να τα πω" δεν είναι κακό, είναι μια μέθοδος τοποθέτησης. Αλλά μόνο αυτό. επί της ουσίας έχεις να μας πεις κάτι όμως; Δε σημαίνει ότι μόνο όσοι περνάνε καλά κατά τα στάνταρ... κάποιων έχουν μια Α άποψη. Και με τα δύσκολα χτίζεις και άποψη και χαρακτήρα. Και σε αυτό υπάρχει προφανώς σεβασμός σε όσους έχουν υπηρετήσει γιατί έχουν μοιραστεί κοινές δυσκολίες. By the way, όλες οι απόψεις στηρίζονται στις εμπειρίες του εκφέροντα, τις οποίες εσυ κ ο καθένας δεν γνωρίζει, συνεπώς δεν μπορεί να τεκμαιρει. change my mind... or not Στην Ελλάδα ζούμε κ είναι συνυφασμενη η θητεία έως τωρα τουλάχιστον με τη ζωή μας ως άντρες. Αλήθεια τα παιδιά μεταναστών που μεγάλωσαν εδώ, υπηρετούν κανονικά και χωρίς κλαψες τη θητεία στη νέα τους πατρίδα. Γιατί άραγε; εκείνοι δεν έχουν ανακαλύψει το... μυστικό του Γιωτα 5 ή δεν το καταδεχονται; να σαι καλά. Σχολίασα αυτή την έκφραση καθότι την έχω ακούσει πολλές φορές και επιχειρηματολόγησα επι αυτής. Έχω κανει κανονικά τη θητεία μου και μάλιστα 12μηνη πρόσφατα. Είναι μια υποχρέωση για τη συνέχιση της ζωής μας, μέχρι εκεί συμφωνούμε, και τα παιδιά των μεταναστών κάνουν θητεία γιατί είναι υποχρέωση τους ως έλληνες πολίτες, η υπηκοότητα έρχεται με κάποιες υποχρεώσεις. Δε μπορώ όμως να νιώθω νοσταλγία για αυτή την περίοδο, παρότι έκανα καλή θητεία και σε σχέση με πολλά άλλα παιδιά, ξεκούραστη. Και σε καμία περίπτωση η ζωή δεν είναι πιο σκληρή έξω απο το στρατό, αν είναι δυνατόν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rodosf1 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, ProponitisTouKanape είπε Σχολίασα αυτή την έκφραση καθότι την έχω ακούσει πολλές φορές και επιχειρηματολόγησα επι αυτής. Έχω κανει κανονικά τη θητεία μου και μάλιστα 12μηνη πρόσφατα. Είναι μια υποχρέωση για τη συνέχιση της ζωής μας, μέχρι εκεί συμφωνούμε, και τα παιδιά των μεταναστών κάνουν θητεία γιατί είναι υποχρέωση τους ως έλληνες πολίτες, η υπηκοότητα έρχεται με κάποιες υποχρεώσεις. Δε μπορώ όμως να νιώθω νοσταλγία για αυτή την περίοδο, παρότι έκανα καλή θητεία και σε σχέση με πολλά άλλα παιδιά, ξεκούραστη. Και σε καμία περίπτωση η ζωή δεν είναι πιο σκληρή έξω απο το στρατό, αν είναι δυνατόν. ωραίος, σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. μα για την πλειοψηφία των κληρωτών αν το σκεφτείς είναι πιο δύσκολα, με το που απολύονται θα πέσουν πιθανότατα σε κακό εργοδότη, 1-2-3-10 φορές (με μισθό πείνας), θα βρεθούν μπροστά σε διλήμματα οικογένειας, παιδιά κλπ με χρήματα να μη φτάνουν ούτε για το φαγητό, με προβλήματα υγείας σε ενα υγειονομικό σύστημα σάπιο κλπ. Οπότε το να κάνει κανείς μια αγγαρεία κ μια σκοπιά/εκπαίδευση και μέχρι εκεί για την πλειοψηφία είναι νομίζω πιο light σε σχέση με το τι τους περιμένει μετά τη θητεία, πάντα μιλώντας για την κατάσταση στην Ελλάδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1comment Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 24/9/2022 στις 8:29 ΜΜ, pogchamp είπε Είχα υπηρεσία κανονικά σκοπιά, και στις ώρες που δεν ειχες νούμερο είτε θα σε ετρεχε ο ΕΠΟΠ στους όρχους για επιθεώρηση των αρμάτων/ΤΟΜΠ, θα σε καλούσαν να σκουπίσεις την ταξιαρχία γιατί ήταν πολύ κουρασμένα τα στελέχη για να πατήσουν ένα σφουγκάρισμα στο γραφείο τους οπότε τις ώρες που εσύ θα μπορούσες να ξαπλώσεις/ξεκουραστείς το μεσημέρι θα σε έτρεχαν... θα σε καλούσαν στο ΚΨΜ να σκουπίσεις γιατί έτσι... φυσικά κηπουρική, καθαριότητες αυλής.. κλπ κλπ. Το χουμε πει πολλάκις ότι ο ελληνικός στρατός είναι αγγαρείες καθαριότητας και γενικά ένα ατέλειωτο χώσιμο-εξαναγκασμός χωρίς αιτία. Καμία εκπαίδευση πλήν του πρωτου διμήνου (υποθέτω) βαριά-βαριά. Προσωπικά δεν πήγα (Ι5 ψυχολογικό) και αυτό δεν μου έφερε κανένα απολύτως εμπόδιο στη μετέπειτα ζωή μου. Ίσα ίσα που γλίτωσα 9 μήνες συμπεριφορών και πράξεων που δεν παίζει να άντεχα. 11 ώρες πριν, Panagiotis19009 είπε Η θητεία είναι συνταγματική υποχρέωση δεν έχεις επιλογή. Νομίζεις. Καλά, δεν είδες όταν παρουσιάστηκες άλλους γύρω σου να παίρνουν αναβολές; Δεν τους ρώτησες γιατί ή τι σκοπό είχαν; Μήπως απλά μπήκες με σκυφτό κεφάλι νομίζοντας ότι δεν έχεις καμία επιλογή πλην του να υπηρετήσεις; Τελικά έκανες λάθος. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dionisis1925 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, 1comment είπε Το χουμε πει πολλάκις ότι ο ελληνικός στρατός είναι αγγαρείες καθαριότητας και γενικά ένα ατέλειωτο χώσιμο-εξαναγκασμός χωρίς αιτία. Καμία εκπαίδευση πλήν του πρωτου διμήνου (υποθέτω) βαριά-βαριά. Προσωπικά δεν πήγα (Ι5 ψυχολογικό) και αυτό δεν μου έφερε κανένα απολύτως εμπόδιο στη μετέπειτα ζωή μου. Ίσα ίσα που γλίτωσα 9 μήνες συμπεριφορών και πράξεων που δεν παίζει να άντεχα. Νομίζεις. Καλά, δεν είδες όταν παρουσιάστηκες άλλους γύρω σου να παίρνουν αναβολές; Δεν τους ρώτησες γιατί ή τι σκοπό είχαν; Μήπως απλά μπήκες με σκυφτό κεφάλι νομίζοντας ότι δεν έχεις καμία επιλογή πλην του να υπηρετήσεις; Τελικά έκανες λάθος. Μην παίζουμε με τις λέξεις, από την στιγμή που σε υποχρέωσαν να παρουσιαστείς σημαίνει πως η θητεία είναι συνταγματικά υποχρεωτική, το ότι ο καθένας για το Χ,ψ λόγο βάσει Προεδρικού Διατάγματος απαλλάσσεται είναι άλλο κομμάτι. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις