ProponitisTouKanape Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Το Μηχανικό είναι ενα απο τα πιο βυσματικά Όπλα (δεν είναι Σώμα) του ΣΞ. Λογω αντικειμένου, τεινει να στελεχώνεται απο άτομα ανώτερου μορφωτικού επιπέδου απο οτι το Πεζικό π.χ. Μονάδες Μηχανικού έχει σε ολη την επικράτεια. Πήξιμο εξαρτάται απο το αν θα ειστε πολλά άτομα ή οχι. Παντως γενικά στις μονάδες Μηχανικού τείνουν σε πρηζουν πολυ λιγότερο (εως καθόλου) για τυπικότητες, χαιρετούρες, προσοχές κλπ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Iasonas Pav Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Θα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση σχετικά με τις ημερομηνίες διακοπής αναβολής και κατάταξης στο ΣΞ. Σύμφωνα με το stratologia.gr, ισχύουν οι παρακάτω ημερομηνίες Οπότε αν κατάλαβα καλά, για να μπώ Σεπτέμβριο πρέπει να διακόψω απο 1/5 εως 30/6. Το θέμα είναι ότι πολλοί γνωστοί μου ανέφεραν οτι διέκοψαν την αναβολή τους ενα μήνα πριν μπούν. Τι ισχύει τελικά; Προφανώς και οι επίσημες ημερομηνίες έχουν μεγαλύτερη βάση αλλα το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να μπώ νωρίτερα απο ότι σκοπεύω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gokuthelegend Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, MikeMike21 είπε Καλησπέρα σε όλους, σημερα ελαβα το σημειωμα καταταξης και εχω καταταγει στο σωμα "Μηχανικό (ΥΕΑ)", για την Γ' ΕΣΣΟ τον Μάιο. Όσους ρώτησα, κανενας δεν ηξερε ακριβώς τι θέση είναι, το σώμα των μηχανικών. Εχει κανεις εμπειρία σε αυτο το σώμα να μου πει αρχικα εαν είναι προνομιακό σώμα η έχει πήξιμο; Επίσης ξέρουμε σε ποιες πόλεις εχει τετοια μονάδα; Οσον αφορά το ΥΕΑ, μπορω να το αρνηθώ, καθως εξ αρχης δεν με ενδιέφερε, και δεν ξερω για ποιο λογο εχω επιλεγει; Για το ΥΕΑ, είναι επιλέξιμοι όλοι όσοι έχουν τελειώσει το Λύκειο, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να πας για ΥΕΑ, απλώς σου λέει ότι έχεις την δυνατότητα να πας ΑΝ θες. Αν δεν θες τότε δεν πας, και ούτε θα σε υποχρεώσουν να πας. Όσον αφορά τις μονάδες, το Σώμα Μηχανικών δεν είναι μονάδα, αλλά Σώμα όπως το λέει και η λέξη. Μονάδες υπάρχουν παντού, σε όλη την Ελλάδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giwrgos555 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Γενικά αυτο με τις ημερομηνίες πότε να διακόψεται αναβολή δεν ισχύει πάντα γιατί π.χ τον Νοεμβριο και τον Ιανουάριο είναι αρκετά βυσματικές σειρές οπότε εκεί παιζει και το βυσμα ώστε να μπορέσεις να καταταχθείς τις εν λογω ΕΣΣΟ. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2023 από giwrgos555 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
user8170126 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 καλησπερα σας! υπηρετω 100 μερες ηδη στον εσ και μετα απο ποσες ερωτησεις σημερα εμαθα πως δικαιουμαι κατεξεραιση μεταθεση..ξερουμε ποσο διαρκουν οι διαδικασιες αυτες??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 21 λεπτά πριν, user8170126 είπε καλησπερα σας! υπηρετω 100 μερες ηδη στον εσ και μετα απο ποσες ερωτησεις σημερα εμαθα πως δικαιουμαι κατεξεραιση μεταθεση..ξερουμε ποσο διαρκουν οι διαδικασιες αυτες??? Λιγο πανω λιγο κατω απο μηνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 5 ώρες πριν, Iasonas Pav είπε Θα ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση σχετικά με τις ημερομηνίες διακοπής αναβολής και κατάταξης στο ΣΞ. Σύμφωνα με το stratologia.gr, ισχύουν οι παρακάτω ημερομηνίες Οπότε αν κατάλαβα καλά, για να μπώ Σεπτέμβριο πρέπει να διακόψω απο 1/5 εως 30/6. Το θέμα είναι ότι πολλοί γνωστοί μου ανέφεραν οτι διέκοψαν την αναβολή τους ενα μήνα πριν μπούν. Τι ισχύει τελικά; Προφανώς και οι επίσημες ημερομηνίες έχουν μεγαλύτερη βάση αλλα το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να μπώ νωρίτερα απο ότι σκοπεύω. Επειδή πέφτει πολλή παραπληροφόρηση γενικά απο γνωστούς φίλους (ξέρω εγώ και ξέρω). Οι ημερομηνίες ισχύουν. Όπως όμως ισχύουν άλλα δύο πράγματα. 1. Οι ΕΣΣΟ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου όπως είπε κι ενας φίλος ειναι πολύ μεγάλες και αν κόψεις αναβολή προς το τέλος της προθεσμίας παίζει να μείνεις και στην απεξω (δηλαδή για την επόμενη) 2. Οι υπόλοιπες ΕΣΣΟ είναι μικρότερες (ειδικά π.χ. του Ιουλίου) οπότε αν κόψεις αναβολή 20/5 π.χ (που πας κανονικά για Σεπτέμβριο) αλλά ταυτόχρονα κάνεις αίτηση και για άμεση κατάταξη, το πιο λογικό είναι να σε βάλουν τον Ιούλιο αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχουν πολύ κόσμο Κανένας δε θα σε βάλει με το ζόρι νωρίτερα. Μην ακούς την παπαριά του καθενός 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Στεφανος123 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Στις 27/4/2023 στις 3:44 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε Το Μηχανικό είναι ενα απο τα πιο βυσματικά Όπλα (δεν είναι Σώμα) του ΣΞ. Λογω αντικειμένου, τεινει να στελεχώνεται απο άτομα ανώτερου μορφωτικού επιπέδου απο οτι το Πεζικό π.χ. Μονάδες Μηχανικού έχει σε ολη την επικράτεια. Πήξιμο εξαρτάται απο το αν θα ειστε πολλά άτομα ή οχι. Παντως γενικά στις μονάδες Μηχανικού τείνουν σε πρηζουν πολυ λιγότερο (εως καθόλου) για τυπικότητες, χαιρετούρες, προσοχές κλπ. Αυτό πάντως δεν ισχύει πάντα. Σαμος το '21 στο 79ΤΜΧΕΘ, τα πράγματα δεν ήταν πολύ καλά. 5 αναφορές την ημέρα και ο μόνος ελεύθερος χρόνος 3-5 το μεσημέρι. Εκπαιδευση και όπλο ασκήσεις καθημερινά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 27/4/2023 στις 7:45 ΜΜ, user8170126 είπε καλησπερα σας! υπηρετω 100 μερες ηδη στον εσ και μετα απο ποσες ερωτησεις σημερα εμαθα πως δικαιουμαι κατεξεραιση μεταθεση..ξερουμε ποσο διαρκουν οι διαδικασιες αυτες??? Αφού κανείς τη αίτηση στη στρατολογία 2-3 εβδομάδες περίπου Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από meletis_m Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Smartix Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Είμαι στην ΕΛΔΥΚ 8 μήνος, σε 1,5 μήνα επαναπατριζομαι, σε ~2 μήνες απολύομαι. Μια άδεια περιμένουμε όλη μας την θητεία (μέχρι στιγμής από τις 110 σερί μέρες που είμαι Κύπρο, έχω λείψει μόνο 1 φορά για 10 μέρες λόγω Πάσχα) και εν τέλει θα μας την βγάλουν ξινή λόγω εκλογών. Ήταν να τις πάρουμε Μάιο, και δεν αφήνουν κανέναν. Που σήμαινε ότι αναγκάστηκα θα τις πάρουμε Ελλάδα. Έλα όμως που δικαιουμαι γύρω στις 30 μέρες άδεια, και επαναπατριζομαι με 20 κάτι ΚΣ; Δηλαδή γύρω στις 8 μέρες πάνε χαμένες. Θα τις πληρώσουν; Όχι. Αρκετές από αυτές είναι ΤΑΠ, που τυπικά δεν επιτρέπεται να τις πάρεις Ελλαδα. Άρα όχι μόνο δεν θα πληρωθούν αυτές που περισσεύουν, αλλά μπορεί να χαθούν και όλες οι ΤΑΠ (γύρω στις 12 ΤΑΠ). Δηλαδή όχι μόνο δεν θα πάρω άδεια στην Κύπρο, και θα την φάω με το κουτάλι πραγματικά (θα φτάσω σε σημείο να έχω 150 μέρες Κύπρο σερί), αλλά θα χάσω και αρκετές μέρες από την άδεια μου, ίσως και μισό μήνα αδειών! Πραγματικά έχω σιχαθεί τον στρατό, τα στελέχη, τους πάντες εδώ μέσα. Δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα και έχω βαρεθεί να κλαίγομαι συνέχεια. Αυτό. Απλά ήθελα να το πω. Κουράστηκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δηλαδή αιτηθηκες σε αναφορά να πάρεις άδεια και δεν στην έδωσαν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Smartix Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 16 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Δηλαδή αιτηθηκες σε αναφορά να πάρεις άδεια και δεν στην έδωσαν; 1 μήνα πριν τις εκλογές παγώνουν οι άδειες αυτόματα. Οπότε η τωρινή γραμμή που μας λένε είναι αυτή: δεν παίρνει κανένας άδεια μέχρι 21 Μαϊου. Εγώ ήταν να παρω 8 με 25 Μαϊου άδεια και ακυρώθηκε. Θα μου πεις γιατί δεν την παίρνεις 21 Μαϊου μέχρι αρχές Ιουνίου τότε, δηλαδή μέχρι να επαναπατριστω. Γιατι πολύ απλά κατά 99% θα έχουμε επανεκλογές, που σημαινει πως και οι άδειες Ιουνίου θα παγώσουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Ήταν να πάρεις άδεια σε αυτό το διάστημα ή είχε εγκριθεί και ακυρώθηκε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dionisis1925 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Κάτι μας κρύβει ο φίλος , προφανώς και ηθελημένα άφησε τόσες μέρες και δεν του έκατσε το πλάνο λόγω εκλογών. Υπάρχει διαταγή εδώ και χρόνια πως κανείς φαντάρος δεν μένει χωρίς άδεια πάνω από 2,5 μήνες, άρα αυτά περί 110 μέρες σερί που το boldares κιόλας δεν είναι όλη η αλήθεια. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2023 από dionisis1925 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Smartix Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Ήταν να πάρεις άδεια σε αυτό το διάστημα ή είχε εγκριθεί και ακυρώθηκε; Ήταν να πάρω. Ήταν έτοιμοι να την εγκρίνουν, δεν είχε κατέβει ΗΚΑΛ. Αλλά όπως και να χει οι άδειες πάγωσαν όλες 1 μήνα πριν τις εκλογές. 18 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε Κάτι μας κρύβει ο φίλος , προφανώς και ηθελημένα άφησε τόσες μέρες και δεν του έκατσε το πλάνο λόγω εκλογών. Υπάρχει διαταγή εδώ και χρόνια πως κανείς φαντάρος δεν μένει χωρίς άδεια πάνω από 2,5 μήνες, άρα αυτά περί 110 μέρες σερί που το boldares κιόλας δεν είναι όλη η αλήθεια. Ήρθα Κύπρο αρχές Γενάρη. Πήρα άδεια Πάσχα 10 μέρες τέλει Απριλίου (την πρώτη μου και μόνη άδεια). Και επαναπατριζομαι αρχές Ιουνίου. Κάνε τα μαθηματικά να δεις πως βγαίνει. Η διαταγή που λες, άκυρο. Δεν ξέρω καν αν ισχύει αυτό, αλλά σχεδόν όλοι μας παίρνουμε άδεια μετά από 3+ συμπληρωμένους μήνες, και γιατί έχουν προτεραιότητα άλλοι, και γιατί είναι ταλαιπωρία/κόστος. Κύπρο είμαστε, όχι Ελλάδα. Δεν παίρνουμε ένα λεωφορείο τελευταία στιγμή και ξαφνικά είμαστε έξω από το σπίτι για ένα τριημερακι. Προφανώς και μπορούσα να πάρω την άδεια νωρίτερα αλλά 1. κανείς δεν ήξερε τι θα γίνει με τις εκλογές ακριβώς, 2. είναι γενικά δύσκολο γιατί προτεραιότητα έχουν άλλες ΕΣΣΟ παλιότερες, δεν μπορούμε να φύγουμε όλοι οπότε θέλουμε (το πιο σημαντικό και κυριότερος λόγος), και 3. να τις πάρεις τον πρώτο μήνα όλες που είσαι φρέσκος δεν αξίζει, γιατί δεν μπορείς να τις σπάσεις τις άδειες. Σχεδόν όλοι οι 8 μηνοι Κύπρο έχουν αυτό το πρόβλημα τώρα, από την ΕΣΣΟ μου. Μην μπερδεύεσαι με Ελλάδα. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2023 από Smartix Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις