Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά, παρουσιάστηκα με την Ε ΕΣΣΟ παραμεθόριο και είχα βασιστεί πολύ στο 9μηνο ώστε να δουλέψω το καλοκαίρι σεζόν και απο Σεπτέμβρη να ξεκινήσω μεταπτυχιακό. Πήρα μετάθεση στο ΓΕΣ και είναι να παρουσιαστώ μετά την άδεια ορκωμοσίας, δεν μου έχει πει κανείς τίποτα ακόμη για το τι θα κάνω εκεί πέρα και δεν βρίσκω εύκολα πληροφορίες στο ίντερνετ, αλλά με έχει χαλάσει απίστευτα το 12μηνο. Άλλοι μου λένε ότι θα είναι πένα εκεί μέσα, που πολύ πιθανόν να είναι, από την άλλη σκέφτομαι ότι υπάρχει περιπτωση όλα τα βύσματα να παίρνουν έξοδο κάθε μέρα και όσοι ήρθαμε τυχαία στο ΓΕΣ να μας έχουν για τις υπηρεσίες όλων. Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω παραακλώ να μου πει.

Εν πάσει περιπτώση μπορεί να μου αρέσει στο ΓΕΣ, μπορεί να με πάνε εμπλοκή αυτό θα φανεί στη πορεία. Η άλλη μου απορία είναι άμα δηλώσω μετάθεση για παραμεθόριο και μου έρθει πχ σε 4 μήνες, θα υπηρετήσω 9μηνο, ή θα μου πούνε αφού υπηρέτησες Αθήνα δεν δικαιούσαι πλέον 9μηνο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 9/10/2022 στις 1:48 ΜΜ, panost99 είπε

το τι λογους προσωπικους εχω για να το αποφυγω τους ξερω εγω. ενας απο αυτους ειναι οτι ειμαι προστατης οικογενειας,και ενας 2ος ειναι οτι θελω να ειμαι στην πολη μου ωστε στις αδειες διανυκτερευσης να βγαινω και να κανω μεροκαματο +εξτρα εισοδημα στο ιντερνετ.το να με στελνουν στον διαολο ειναι τουλαχιστον εγκληματικο.

@MadPaxτο αστειο που ειναι αδερφε; 

παρεπιπτοντως δεν εχω διπλωμα μοτοσυκλετας. εχω μονο αμαξιου και το παιρνω σπανια.

Όταν έρχονται να δουν από στρατονομια δεν σε ρωτάνε αν θελεις; είπες ότι δεν θέλεις και σε πήραν με το ζόρι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Milti Pepo είπε

Καλησπέρα παιδιά, παρουσιάστηκα με την Ε ΕΣΣΟ παραμεθόριο και είχα βασιστεί πολύ στο 9μηνο ώστε να δουλέψω το καλοκαίρι σεζόν και απο Σεπτέμβρη να ξεκινήσω μεταπτυχιακό. Πήρα μετάθεση στο ΓΕΣ και είναι να παρουσιαστώ μετά την άδεια ορκωμοσίας, δεν μου έχει πει κανείς τίποτα ακόμη για το τι θα κάνω εκεί πέρα και δεν βρίσκω εύκολα πληροφορίες στο ίντερνετ, αλλά με έχει χαλάσει απίστευτα το 12μηνο. Άλλοι μου λένε ότι θα είναι πένα εκεί μέσα, που πολύ πιθανόν να είναι, από την άλλη σκέφτομαι ότι υπάρχει περιπτωση όλα τα βύσματα να παίρνουν έξοδο κάθε μέρα και όσοι ήρθαμε τυχαία στο ΓΕΣ να μας έχουν για τις υπηρεσίες όλων. Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω παραακλώ να μου πει.

Εν πάσει περιπτώση μπορεί να μου αρέσει στο ΓΕΣ, μπορεί να με πάνε εμπλοκή αυτό θα φανεί στη πορεία. Η άλλη μου απορία είναι άμα δηλώσω μετάθεση για παραμεθόριο και μου έρθει πχ σε 4 μήνες, θα υπηρετήσω 9μηνο, ή θα μου πούνε αφού υπηρέτησες Αθήνα δεν δικαιούσαι πλέον 9μηνο;

Για ανάγκες A2/ΔΙΠΑ γράφει το χαρτί σου; 

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape

Καλημέρες! Ξέρουμε πότε περίπου θα αρχίσουν να έρχονται τα σημειώματα κατάταξης σε εμάς της ΣΤ ΕΣΣΟ; Από επόμενη - μεθεπόμενη βδομάδα π.χ.;

8 ώρες πριν, georgkar94 είπε

Όταν έρχονται να δουν από στρατονομια δεν σε ρωτάνε αν θελεις; είπες ότι δεν θέλεις και σε πήραν με το ζόρι;

ακριβως,ειπα οχι και σαυτην που  ηρθε αλλα εκανα και υπευθυνη δηλωση που λεω οτι δεν επιθυμω να υπηρετησω στην στρατονομια για οικογενειακους κ κκοινωνικους λογους.ενας απο αυτους ειναι οτι ειμαι προστατης κ πρεπει να βρισκομαι κοντα στην οικογενεια μου.

12 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Για ανάγκες A2/ΔΙΠΑ γράφει το χαρτί σου; 

Όχι δεν γράφει κάτι τέτοιο. Ένα Β4 γράφει αλλά δεν ξέρω τι σημαίνει κι αν σημαίνει κάτι γενικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνωριζει κανεις ποσο κραταει η εκπαιδευση στρατονομιας στην Καρδιτσα; και αν οταν τελιωσεις την εκπαιδευση σε γυρνανε στην μοναδα που ησουν; με πανε με αποσπαση στην καρδιτσα ενω ειμαι γραμμενος σε αλλο στρατοπεδο.Αξιζει να κοπω στα αθληματα επιτηδες;αν ναι αν κοπω με στελνουν οπου θελουν η πισω εκει που ημουν;Και τι κανεις γενικοτερα στην θητεια σου.Επισης μετα την ορκομωσια των στρατονομων σου δινουν αδεια ορκομωσιας οπως κανουν συνηθως μετα τα σβεν σε αλλες μοναδες η δν σ δινουν κατι;

Επεξ/σία από panost99

16 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Για να παιρνεις μετάθεση Τ/ΓΕΣ προ ΣΠΕΝ λογικά δούλεψε κάποιος για σένα και πας μιλημένος για γραφείο

Φίλε μου, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται εγώ ίσα ίσα είχα βάλει μέσο για να κάτσω σίγουρα παραμεθόριο, το οποίο προφανώς απέτυχε. Όπως είπα το 9μηνο είναι πολύ σημαντικό για μένα και προτιμώ να κάτσω παραμεθόριο από το να είμαι σπίτι μου 12μηνο.

Η επιλογή ήταν υποχρεωτική, από την άποψη ότι μας μαζέψανε όσους μέναμε Αθήνα, διάλεξαν αυτοί μερικούς και μας έβαλαν να συμπληρώσουμε υπεύθυνη δήλωση, η οποία δεν είχε καν την επιλογή δεν επιθυμώ, όπως είχε πχ για προεδρική φρουρά. Αν θυμάμαι καλά ένας ρώτησε εκεί πέρα για τι είναι αυτό και του είπανε πολύ γενικά και αόριστα κάτι ότι θα πηγαίνει σε στρατόπεδα, δεν διευκρίνισαν τίποτα περισσότερο.

17 λεπτά πριν, panost99 είπε

Γνωριζει κανεις ποσο κραταει η εκπαιδευση στρατονομιας στην Καρδιτσα; και αν οταν τελιωσεις την εκπαιδευση σε γυρνανε στην μοναδα που ησουν; με πανε με αποσπαση στην καρδιτσα ενω ειμαι γραμμενος σε αλλο στρατοπεδο.Αξιζει να κοπω στα αθληματα επιτηδες;αν ναι αν κοπω με στελνουν οπου θελουν η πισω εκει που ημουν;Και τι κανεις γενικοτερα στην θητεια σου

Όταν είχαν έρθει απο τη στρατονομία στο στρατόπεδό μας, θυμάμαι να λένε ότι η εκπαίδευση κρατάει 5 βδομάδες, 3 τα ΣΠΕΝ συν 2 έξτρα που θα κάνεις κάτι ειδικό με το θέμα φαντάζομαι. Εμάς μας είχαν πει ότι μετά την εκπαίδευση θα γυρίσουμε πάλι πίσω για να μη χάσουμε το 9μηνο, εκτός και αν ζητήσεις από μόνος σου μετάθεση. Αλλά δεν έχει κάθε στρατόπεδο στρατονομία οπότε φαντάζομαι θα πας κάπου στην ευρύτερη περιχή που ήσουνα. Πχ εμάς στον Έβρο μας λέγανε ότι θα είμαστε Αλεξανδρούπολη.

6 λεπτά πριν, Milti Pepo είπε

Φίλε μου, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται εγώ ίσα ίσα είχα βάλει μέσο για να κάτσω σίγουρα παραμεθόριο, το οποίο προφανώς απέτυχε. Όπως είπα το 9μηνο είναι πολύ σημαντικό για μένα και προτιμώ να κάτσω παραμεθόριο από το να είμαι σπίτι μου 12μηνο.

Η επιλογή ήταν υποχρεωτική, από την άποψη ότι μας μαζέψανε όσους μέναμε Αθήνα, διάλεξαν αυτοί μερικούς και μας έβαλαν να συμπληρώσουμε υπεύθυνη δήλωση, η οποία δεν είχε καν την επιλογή δεν επιθυμώ, όπως είχε πχ για προεδρική φρουρά. Αν θυμάμαι καλά ένας ρώτησε εκεί πέρα για τι είναι αυτό και του είπανε πολύ γενικά και αόριστα κάτι ότι θα πηγαίνει σε στρατόπεδα, δεν διευκρίνισαν τίποτα περισσότερο.

Όταν είχαν έρθει απο τη στρατονομία στο στρατόπεδό μας, θυμάμαι να λένε ότι η εκπαίδευση κρατάει 5 βδομάδες, 3 τα ΣΠΕΝ συν 2 έξτρα που θα κάνεις κάτι ειδικό με το θέμα φαντάζομαι. Εμάς μας είχαν πει ότι μετά την εκπαίδευση θα γυρίσουμε πάλι πίσω για να μη χάσουμε το 9μηνο, εκτός και αν ζητήσεις από μόνος σου μετάθεση. Αλλά δεν έχει κάθε στρατόπεδο στρατονομία οπότε φαντάζομαι θα πας κάπου στην ευρύτερη περιχή που ήσουνα. Πχ εμάς στον Έβρο μας λέγανε ότι θα είμαστε Αλεξανδρούπολη.

ξανθη με εχουν τωρα και με πανε στρατονομια καρδιτσα για εκπαιδευση ,οπου εχει η ξανθη στρατονομια οποτε λογικα θα με στειλουν ξανθη επειδη και εχει στρατονομια και ειναι τοπος διαμονης;

8 λεπτά πριν, Milti Pepo είπε

Επισης περιμενω την αποφαση να βγω 9μηνος γτ ειμαι προστατης οποτε δεν θα αλλαξει κατι στην θητεια μου αν παω στρατονομος ετσι; 

1 ώρα πριν, Milti Pepo είπε

Αν σας πάνε Τ/ΓΕΣ χωρις να βάλατε μέσον σημαινει πως εχει αδειάσει το Τάγμα απο κόσμο και χρειάζονται άτομα. Αν είσαι πτυχιούχος/τελειόφοιτος έχεις μεγάλες πιθανότητες να πας σε γραφείο του επιτελείου που θα κάνεις θητεία δημοσίου υπαλλήλου, καταλαβαίνω πως δεν είναι αυτό που ήθελες αλλά τουλάχιστον δε θα μαυρίσεις...

• Like 2

3 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Αν σας πάνε Τ/ΓΕΣ χωρις να βάλατε μέσον σημαινει πως εχει αδειάσει το Τάγμα απο κόσμο και χρειάζονται άτομα. Αν είσαι πτυχιούχος/τελειόφοιτος έχεις μεγάλες πιθανότητες να πας σε γραφείο του επιτελείου που θα κάνεις θητεία δημοσίου υπαλλήλου, καταλαβαίνω πως δεν είναι αυτό που ήθελες αλλά τουλάχιστον δε θα μαυρίσεις...

Κατάλαβα, θα δω από Δευτέρα τι θα γίνει 

Στις 20/9/2022 στις 11:26 ΠΜ, AntoMast είπε

Να σαι καλα φιλε.

Επισης παιδια γνωριζει καποιος με σιγουρια αν μπορεις να κανεις μειωμενη θητεια στην ΕΛΔΥΚ; Ελλαδα παραμεθοριο δικαιουμαι 8 μηνο γιατι ειμαι τριτεκνος.

ΕΛΔΥΚ ισχυει το ιδιο, ή 9 μηνο; Πηρα στην στρατολογια, βγηκε μια κοπελα και μου ειπε ειμαι σχεδον σιγουρη οτι ισχυει η μειωμενη θητεια για 8 μηνο, αλλα οχι για 6 μηνο.

Γνωριζει καποιος με σιγουρια να μου πει; 

δες PM

Καλησπέρα σας, μπήκα με την Ε ΕΣΣΟ και βρίσκομαι παραμεθόριο, η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι αν ισχύει αυτό που λένε ότι σε περίπτωση που υπηρετούν ταυτόχρονα δύο αδέρφια μπορούν τον έναν να τον μεταθέσουν σε στρατόπεδο κοντά στον τόπο κατοικίας του. Και αν ισχύει, θα έπρεπε να μπαίναμε ταυτόχρονα με την ίδια ΕΣΣΟ ή μπορεί να μπει και σε επόμενες ΕΣΣΟ ο αδερφός μου ώστε να τον στείλουν κοντά στον τόπο κατοικίας μας?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...