magnam Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, phanispal είπε Στους 9 μήνες που πήγα εγώ, μία φορά πλύθηκαν κουβέρτες, με αμφίβολη αποτελεσματικότητα πάντα. Στο Μεγάλο Πεύκο τις τινάζαμε και σχεδόν δε βλέπαμε ο ένας τον άλλον. Επίσης το άλλο θέμα με το άραγμα των στρατιωτών στο κρεβάτι. Καλώς ή κακώς, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει χρόνος να αράξουν έστω και λίγο οι στρατιώτες. Πού θα κάτσουν αφού δεν υπάρχουν καρέκλες, στο πάτωμα το οποίο σφουγγαρίζεται με σκέτο νερό, αφού δεν υπάρχουν λεφτά για χλωρίνες; Μιλάμε σφουγγαρίζαμε με σάπιες σφουγγαρίστρες και η δυσωδία, η ξινίλα δεν αντεχόταν. Κι όταν ζητούσαμε χλωρίνες κ.λπ. παίρναμε τα τρία. Ούτε είναι λύση να βγάζουν την παραλλαγή κάθε φορά που θέλουν να κάτσουν έστω και για ένα λεπτό. Το μόνο ίσως που μπορούν να κάνουν, είναι να στρώνουν κανά παλιοσέντονο και να κάθονται/ξαπλώνουν πάνω του. Αλλά κι αυτό μπορεί να επιφέρει καμπάνα σε κάποιες περιπτώσεις. Έχεις δίκιο, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Γιατί κι εγώ πέρασα από Μ. Πεύκο (1ος ΛΕ), όσο και από πολλά άλλα στρατόπεδα. Ξέρω πώς είναι, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως εάν όλοι οι στρατιώτες καθ' όλα τα έτη ήταν σωστοί στα θέματα υγιεινής, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη. Για το θέμα του "αράγματος" στο κρεβάτι με την υπ' αριθμόν 9, είμαι ξεκάθαρα κατά. Έχω περάσει τόσο από το στάδιο που αναφέρεις εσύ, όσο και από το στάδιο που δεν διανοείσαι καν να ακουμπήσεις το κρεβάτι αν δεν είναι για κατάκλιση (Εύελπις). Και η ανάγκη για "άραγμα" στην δεύτερη περίπτωση είναι πολύ μεγαλύτερη, πίστεψέ με. Ξαναλέω, σε καταλαβαίνω. Αλλά έχοντας περάσει 4 χρόνια σε τέτοια κρεβάτια, με τέτοια σεντόνια και τέτοιες κουβέρτες, δεν μπορώ να δεχτώ κάποια πράγματα που κατά καιρούς ακούω. Είναι γεγονός πως οι κληρωτοί από τη στιγμή που κατατάσσονται ξεχνάνε τι πάει να πει υγιεινή, και το βλέπω επί χρόνια ολόκληρα αυτό, και όχι μόνο για 9 μήνες που οι περισσότεροι από εσάς υπηρετήσατε. Αλλά δεν φταίνε οι κληρωτοί γι' αυτό. Εμείς φταίμε που δεν ρίχνουμε 5Φ για κάθε υπόνοια τέτοιας αμέλειας. Απλώς θέλω να πιστεύω πως ο στρατευμένος Έλληνας δεν χρειάζεται τον "βούρδουλα" για να ακολουθεί κάποιους κανόνες υγιεινής. Είναι μέχρι να αποδεχθώ το γεγονός πως είμαι λάθος. Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ: Καταλαβαίνω, αλλά δεν το δέχομαι. Διότι υπό πολύ χειρότερες συνθήκες, τέτοια πράγματα δεν κάναμε. Και η ποιοτική διαφορά ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2020 από magnam Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Τώρα περιμένεις από παιδιά αλλά και μεγαλύτερους, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι με το ζόρι εκεί και δε γουστάρουν καθόλου, να είναι καθ' όλα σωστοί. Ούτε στις Ειδικές Δυνάμεις που υποτίθεται ότι πάνε συνειδητά (όση συνείδηση μπορούν να έχουν οι πιτσιρικάδες, και όχι μόνο) παίζει αυτό. Ούτε με τις καμπάνες συμφωνώ, υπό την έννοια ότι θεωρώ πως είναι καλύτερο να αντιλαμβάνονται ότι είναι καλύτερο να το κάνουν για τους ίδιους, παρά να φοβούνται τις καμπάνες. Αλλά ΟΚ, στρατός είναι, αυτή είναι η λογική του. Κι εγώ 1ο Λόχο ήμουν παρεμπιπτόντως. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
magnam Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, phanispal είπε Τώρα περιμένεις από παιδιά αλλά και μεγαλύτερους, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι με το ζόρι εκεί και δε γουστάρουν καθόλου, να είναι καθ' όλα σωστοί. Ούτε στις Ειδικές Δυνάμεις που υποτίθεται ότι πάνε συνειδητά (όση συνείδηση μπορούν να έχουν οι πιτσιρικάδες, και όχι μόνο) παίζει αυτό. Ούτε με τις καμπάνες συμφωνώ, υπό την έννοια ότι θεωρώ πως είναι καλύτερο να αντιλαμβάνονται ότι είναι καλύτερο να το κάνουν για τους ίδιους, παρά να φοβούνται τις καμπάνες. Αλλά ΟΚ, στρατός είναι, αυτή είναι η λογική του. Κι εγώ 1ο Λόχο ήμουν παρεμπιπτόντως. Σαφώς και δεν περιμένω να γουστάρουν τις σκοπιές και να ανυπομονούν για τα περίπολα, αλλά η υγιεινή είναι κάτι το προσωπικό, κάτι το οποίο κάνουν για τους εαυτούς τους. Το γεγονός πως κατατάχθηκαν υποχρεωτικά, δεν σχετίζεται κατ' εμέ με την καθαριότητα και την ατομική υγιεινή. Σε αυτό με τις τιμωρίες συμφωνώ εν μέρει. Σημασία έχει το να μάθει ο Στρατιώτης και να διορθώσει τα όποια λάθη. Γι' αυτό και τις αποφεύγω εάν μπορώ, ή τουλάχιστον είμαι ευφάνταστος/εναλλακτικός όσον αφορά αυτές. Αλλά σαφώς και δεν πρέπει να υπάρχει η πεποίθηση πως βασιλεύει η ατιμωρησία. Σε υπηρεσιακά θέματα δεν συγχωρείται τίποτα. Π.χ. μου έχει τύχει Πομάκος Στρατιώτης να μην ξέρει πώς να ξυρίζεται. Δεν είχε ξαναδεί ξυραφάκι. Σαφώς και δεν μπορώ να τον τιμωρήσω για κάτι τέτοιο. Γενικότερα, για σφάλματα που έγιναν κατά λάθος είμαι κάπως διαλλακτικός. Αλλά για σφάλματα που έγιναν συνειδητά και ηθελημένα, πέφτει πέλεκυς. Το να μην εκτελείς ορθά την υπηρεσία σου (συνειδητά και ηθελημένα - καταλαβαίνεις τι εννοώ), όχι μόνο θα το τιμωρήσω, αλλά θα επιδιώξω και την μέγιστη δυνατή ποινή. Τι ειδικότητα; Αμφίβιος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Το να κάτσουν με την παραλλαγή πάνω στο κρεβάτι, είναι κάτι τόσο απλό, γίνεται τόσο μηχανικά, που δε νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο να μπουν στη διαδικασία να ασχοληθούν. Άσε που δεν είμαι και σίγουρος ότι είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα πια. Λες και όλος ο λόχος μοσχοβολάει και η μόνη παραφωνία είναι οι παραλλαγές στο κρεβάτι. Εγώ προσωπικά δεν έχω πεισθεί ότι φταίνε οι παραλλαγές και τα άρβυλα που έχουν κοριούς τα κρεβάτια. Θεωρώ ότι ακόμα και όταν γίνονται καθαριότητες, είναι αυτό που λέμε «όσα βλέπει η πεθερά». Στην πραγματικότητα υπάρχει βρώμα. Βρώμα που δε φεύγει έτσι απλά. Και δε θεωρώ ότι είναι δουλειά των στρατιωτών να μάθουν να κάνουν σοβαρή γενική καθαριότητα, όπως κάνει π.χ. η νοικοκυρά στο σπίτι της που έχει το χρόνο της, τα σύνεργά της και τέλος πάντων το κάνει για την οικογένειά της ή ένα συνεργείο καθαρισμού που πληρώνεται γι' αυτό. Ούτε θεωρώ ρεαλιστικό σε ένα λόχο π.χ. 20 ατόμων να υπάρξει απόλυτη συνεννόηση και να μην υπάρξει ούτε ένας που θα δημιουργεί πρόβλημα στο θέμα της υγιεινής. Αμφίβιος ναι, Γ' ΜΑΚ και 13 ΛΔΒ. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2020 από phanispal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qwertyuiop2 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 12 ώρες πριν, magnam είπε Έχεις δίκιο, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Γιατί κι εγώ πέρασα από Μ. Πεύκο (1ος ΛΕ), όσο και από πολλά άλλα στρατόπεδα. Ξέρω πώς είναι, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως εάν όλοι οι στρατιώτες καθ' όλα τα έτη ήταν σωστοί στα θέματα υγιεινής, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη. Για το θέμα του "αράγματος" στο κρεβάτι με την υπ' αριθμόν 9, είμαι ξεκάθαρα κατά. Έχω περάσει τόσο από το στάδιο που αναφέρεις εσύ, όσο και από το στάδιο που δεν διανοείσαι καν να ακουμπήσεις το κρεβάτι αν δεν είναι για κατάκλιση (Εύελπις). Και η ανάγκη για "άραγμα" στην δεύτερη περίπτωση είναι πολύ μεγαλύτερη, πίστεψέ με. Ξαναλέω, σε καταλαβαίνω. Αλλά έχοντας περάσει 4 χρόνια σε τέτοια κρεβάτια, με τέτοια σεντόνια και τέτοιες κουβέρτες, δεν μπορώ να δεχτώ κάποια πράγματα που κατά καιρούς ακούω. Είναι γεγονός πως οι κληρωτοί από τη στιγμή που κατατάσσονται ξεχνάνε τι πάει να πει υγιεινή, και το βλέπω επί χρόνια ολόκληρα αυτό, και όχι μόνο για 9 μήνες που οι περισσότεροι από εσάς υπηρετήσατε. Αλλά δεν φταίνε οι κληρωτοί γι' αυτό. Εμείς φταίμε που δεν ρίχνουμε 5Φ για κάθε υπόνοια τέτοιας αμέλειας. Απλώς θέλω να πιστεύω πως ο στρατευμένος Έλληνας δεν χρειάζεται τον "βούρδουλα" για να ακολουθεί κάποιους κανόνες υγιεινής. Είναι μέχρι να αποδεχθώ το γεγονός πως είμαι λάθος. Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ: Καταλαβαίνω, αλλά δεν το δέχομαι. Διότι υπό πολύ χειρότερες συνθήκες, τέτοια πράγματα δεν κάναμε. Και η ποιοτική διαφορά ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Πρώτο ποστ σου με το οποίο συμφωνώ απόλυτα εδώ, και έχω νομίζω την εξήγηση, μετά από 7 μήνες θητείας: Οι περισσότεροι στο στρατό αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά την ανάγκη να υπάρξει υγιεινή που θα πηγάζει από τους ίδιους. Όσοι πάνε στα 18, είχαν πριν τη μαμά. Όσοι πάνε στα 22-23 και είχαν σπουδάσει εκτός πόλης καταγωγής (γιατί οι υπόλοιποι παρέμειναν με τη μαμά) τότε έμειναν μόνοι τους σε ένα σπίτι τουλάχιστον 20τ.μ., το οποίο είτε καθαριζόταν τελείως πλημμελώς (αν καθαριζόταν ποτέ), είτε το καθάριζε κι αυτό η μαμά όποτε πήγαινε. Για αυτές τις δύο κατηγορίες, όταν ξαφνικά βρίσκονται σε μία δουλειά εκ φύσεως λεριάρικη, και με 2τμ (αντί 20) για κάθε άνθρωπο, η καθαριότητα είναι ένα βάναυσο μαρτύριο που επιβάλλεται από έναν ανώτερο ξένο. Οι μόνοι που έχουν μάθει να καθαρίζουν και πηγάζει από μέσα τους η ανάγκη για βασική υγιεινή, είναι όσοι έχουν ήδη δικό τους νοικοκυριό (συνήθως και μεγάλης ηλικίας και μόρφωσης για στρατό), ή όσοι κατ' εξαίρεση μεγάλωσαν σε λίγο περισσότερο "προτεσταντικά" σπίτια, τα οποία επέβαλαν την ατομική ευθύνη που αρνείται να επιβάλει η ελληνορθοδοξία θεωρώντας ότι όλα πηγάζουν από και προσβλέπουν σε έναν πρωτόγονο κοινοτισμό (ή μετακοινοτισμό της φιλιππινέζας και του μουσακά για τα πιο ευκατάστατα στρώματα των πόλεων). Αυτές οι δύο κατηγορίες είναι ελάχιστος κόσμος, που δεν αρκεί να κάνει τη διαφορά. Κατακλείδα, πρέπει οι διοικητές να σηκώσετε το κομμάτι της προτεσταντικής ηθικής που σας αναλογεί και να ρίξετε επιτέλους εκείνα τα 5φ σε όσους σφουγγαρίζουν ό,τι βλέπει η πεθερά, σφουγγαρίζουν χωρίς να έχουν σκουπίσει, πλένουν τουαλέτες ψεκάζοντάς τις απλά με νερό, ξαπλώνουν με παραλλαγές στα κρεβάτια, παρατάνε αρβύλες σε θαλάμους και κάνουν ένα μπάνιο το μήνα. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, κι άλλη μία ιστορία ευθυνοφοβίας και νεοελληνικού ωχαδερφισμού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giannhs44 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Ισχύει οτι για Γ εσσο δεν θα στείλουν χαρτί από αστυνομία; κάτι τέτοιο ειδα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vak69 Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 20 ώρες πριν, magnam είπε Να, κάτι τέτοια διαβάζω εδώ μέσα, και με κάνετε κάθε φορά που είμαι ΑΥΔΜ να παρακολουθώ ο ίδιος το ξέστρωμα όλων των κρεβατιών. Κοιμηθείτε σαν άνθρωποι! Υπάρχει ποιοτική διαφορά. Τον υπνόσακο ποτέ δεν τον συμπάθησα. ασε μας ρε φιλε που καθεσαι και ασχολεισαι με τα κρεβατια και το στρωσιμο , το πιο αχρηστο πραγμα σε ολο τον στρατο. αναθεμα και αν ασχοληθηκα 2-3 φορες με αυτο σε ολο το 9μηνο που υπηρετησα και μια ματια ριχνανε και ολα ηταν καλα, ημουν στην τυχερη θεση να υπηρετησω ως διαβιβαστης σε καλες μοναδες επι το πλειστον.. φακελο - υποφακελο εκανα μονο μια φορα στην αρχη της θητειας και απο τοτε δεν ξανασχοληθηκα, ειχα δικο μου μαξιλαρι και sleeping bag. κανενας φυσιολογικος ανθρωπος δεν ασχολειται εξονυχιστικα με αυτο το πραγμα, μονο κατι καμμενα και εμμονικα μυαλα που δυστυχως υπαρχουνε μεσα στον ελληνικο στρατο. δεν λεω οτι εισαι εσυ ,δεν σε κρινω διολου , απλα λεω οτι υπαρχουνε, δυστυχως 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
magnam Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Vak69 είπε ασε μας ρε φιλε που καθεσαι και ασχολεισαι με τα κρεβατια και το στρωσιμο , το πιο αχρηστο πραγμα σε ολο τον στρατο. αναθεμα και αν ασχοληθηκα 2-3 φορες με αυτο σε ολο το 9μηνο που υπηρετησα και μια ματια ριχνανε και ολα ηταν καλα, ημουν στην τυχερη θεση να υπηρετησω ως διαβιβαστης σε καλες μοναδες επι το πλειστον.. φακελο - υποφακελο εκανα μονο μια φορα στην αρχη της θητειας και απο τοτε δεν ξανασχοληθηκα, ειχα δικο μου μαξιλαρι και sleeping bag. κανενας φυσιολογικος ανθρωπος δεν ασχολειται εξονυχιστικα με αυτο το πραγμα, μονο κατι καμμενα και εμμονικα μυαλα που δυστυχως υπαρχουνε μεσα στον ελληνικο στρατο. δεν λεω οτι εισαι εσυ ,δεν σε κρινω διολου , απλα λεω οτι υπαρχουνε, δυστυχως Όχι μόνο ασχολούμαι με αυτά, αλλά είναι τιμή μου και καμάρι μου. Και όχι μόνο με το στρώσιμο του κρεβατιού. Και με το κανονικό της στολής, και με το γυάλισμα των υποδημάτων, και με το ξύρισμα, το κούρεμα, και με την συντήρηση του οπλισμού, και γενικότερα τα πάντα. Σε τακτικό Στρατό πήγες να υπηρετήσεις, όχι σε ασκέρι. Τα παραπάνω δεν είναι προαιρετικά ούτε για τους Στρατιώτες, ούτε για εμένα ως Αξιωματικός. Και δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αυτά. Παγκοσμίως γίνονται. Γιατί; Γιατί έτσι χτίζεται σιγά-σιγά η πειθαρχία και περνάει στους νέους Στρατιώτες η νοοτροπία πως κάποια πράγματα πρέπει να τηρούνται και να εκτελούνται με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε σε περίοδο επιχειρήσεων να εκτελεστούν όσα πρέπει με τον τρόπο που πρέπει. (Άραγε αναρωτήθηκες ποτέ γιατί σε περίοδο πολέμου εξακολουθούν οι Στρατιώτες να περνάνε επιθεωρήσεις και να τηρούν συγκεκριμένο πρόγραμμα ακόμη και όταν δεν μάχονται;) Μπορείς να διαφωνείς και να σου φαίνεται άχρηστο, δικαίωμά σου. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει και πως είναι. Εκτός κι εάν η 9μηνη θητεία σου σε έκανε Ναπολέοντα και βγάζεις όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις παγκοσμίως και τα 500 χρόνια σύγχρονης στρατιωτικής επιστήμης ως άκυρα. Μπορείς να πιστεύεις πως όλοι οι στρατιωτικοί παγκοσμίως είναι "καμμένα και εμμονικά μυαλά" που ασχολούνται με τέτοια, αλλά τα αποτελέσματα της τήρησης όλων αυτών των διαδικασιών ήταν εμφανή σε πάρα πολλές στιγμές της στρατιωτικής ιστορίας. Όπως, αντίστοιχα, και τα αποτελέσματα της μη τήρησής τους από κάποιες άτακτες δυνάμεις. Πες πως δεν σου αρέσουν τα παραπάνω, συμφωνώ. Ούτε εμένα μου άρεσε να μετράω με χάρακα τον φάκελο και τον υποφάκελο, σαφώς και δεν το έκανα με χαμόγελο στα χείλη. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει και πως δεν υπάρχει λόγος. Γι' αυτό και το σταματάω εδώ το συγκεκριμένο θέμα. Όποιος πιστεύει πως είναι σύγχρονος Ναπολέοντας, ας εφαρμόσει στον δικό του τακτικό στρατό ό,τι θέλει. Εμείς, εφαρμόζουμε αυτό που εφαρμόζεται παγκοσμίως, διότι αποδεδειγμένα τόσα χρόνια αποδίδει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αλλά και αυτό να μην ίσχυε, δεν υπάρχει περίπτωση να προβλέπει κάτι συγκεκριμένο ο Στρατιωτικός Κανονισμός, και εγώ αυθαίρετα ως Αξιωματικός να επιτρέπω στο τμήμα μου να μην το τηρεί. Έτσι όπως εσύ στη δουλειά σου κάνεις ό,τι προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας της εταιρίας σου (και όχι ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι), έτσι κι εγώ τηρώ και επιβλέπω τα όσα προβλέπονται. Είτε φαίνονται "άχρηστα" στους από κάτω μου, είτε όχι. Φιλικά πάντα χωρίς καμία πρόθεση να θίξω εσένα. Καλή συνέχεια! Επεξ/σία 29 Απριλίου 2020 από magnam Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pluss Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2020 11 ώρες πριν, Giannhs44 είπε Ισχύει οτι για Γ εσσο δεν θα στείλουν χαρτί από αστυνομία; κάτι τέτοιο ειδα Έχει βγει σχετική ανακοίνωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giannhs44 Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 5 ώρες πριν, pluss είπε Έχει βγει σχετική ανακοίνωση. Και τι θα δείξουμε στη πύλη; 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toyroyfoy Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2020 @Giannhs44 Θα το κάνεις μια εκτύπωση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cjs13 Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Μια ερώτηση έχω να κάνω, αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει παρακαλώ. Πρόκειται να κληθώ στην ΕΣΣΟ του Ιουνίου (μου έχει έρθει σχετικό email), είχα πάρει αναβολή για λόγους υγείας όμως. Θα πρέπει να προσκομίσω κάποιο χαρτί για τη τρέχουσα κατάσταση της υγείας μου κι αν ναι που ; Στο στρατολογικό γραφείο όπου ανήκω ή στο φρουραρχείο ; Ευχαριστώ πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SlickNick Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Στις 29/4/2020 στις 6:11 ΜΜ, magnam είπε Όχι μόνο ασχολούμαι με αυτά, αλλά είναι τιμή μου και καμάρι μου. Και όχι μόνο με το στρώσιμο του κρεβατιού. Και με το κανονικό της στολής, και με το γυάλισμα των υποδημάτων, και με το ξύρισμα, το κούρεμα, και με την συντήρηση του οπλισμού, και γενικότερα τα πάντα. Σε τακτικό Στρατό πήγες να υπηρετήσεις, όχι σε ασκέρι. Τα παραπάνω δεν είναι προαιρετικά ούτε για τους Στρατιώτες, ούτε για εμένα ως Αξιωματικός. Και δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αυτά. Παγκοσμίως γίνονται. Γιατί; Γιατί έτσι χτίζεται σιγά-σιγά η πειθαρχία και περνάει στους νέους Στρατιώτες η νοοτροπία πως κάποια πράγματα πρέπει να τηρούνται και να εκτελούνται με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε σε περίοδο επιχειρήσεων να εκτελεστούν όσα πρέπει με τον τρόπο που πρέπει. (Άραγε αναρωτήθηκες ποτέ γιατί σε περίοδο πολέμου εξακολουθούν οι Στρατιώτες να περνάνε επιθεωρήσεις και να τηρούν συγκεκριμένο πρόγραμμα ακόμη και όταν δεν μάχονται;) Μπορείς να διαφωνείς και να σου φαίνεται άχρηστο, δικαίωμά σου. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει και πως είναι. Εκτός κι εάν η 9μηνη θητεία σου σε έκανε Ναπολέοντα και βγάζεις όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις παγκοσμίως και τα 500 χρόνια σύγχρονης στρατιωτικής επιστήμης ως άκυρα. Μπορείς να πιστεύεις πως όλοι οι στρατιωτικοί παγκοσμίως είναι "καμμένα και εμμονικά μυαλά" που ασχολούνται με τέτοια, αλλά τα αποτελέσματα της τήρησης όλων αυτών των διαδικασιών ήταν εμφανή σε πάρα πολλές στιγμές της στρατιωτικής ιστορίας. Όπως, αντίστοιχα, και τα αποτελέσματα της μη τήρησής τους από κάποιες άτακτες δυνάμεις. Πες πως δεν σου αρέσουν τα παραπάνω, συμφωνώ. Ούτε εμένα μου άρεσε να μετράω με χάρακα τον φάκελο και τον υποφάκελο, σαφώς και δεν το έκανα με χαμόγελο στα χείλη. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει και πως δεν υπάρχει λόγος. Γι' αυτό και το σταματάω εδώ το συγκεκριμένο θέμα. Όποιος πιστεύει πως είναι σύγχρονος Ναπολέοντας, ας εφαρμόσει στον δικό του τακτικό στρατό ό,τι θέλει. Εμείς, εφαρμόζουμε αυτό που εφαρμόζεται παγκοσμίως, διότι αποδεδειγμένα τόσα χρόνια αποδίδει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αλλά και αυτό να μην ίσχυε, δεν υπάρχει περίπτωση να προβλέπει κάτι συγκεκριμένο ο Στρατιωτικός Κανονισμός, και εγώ αυθαίρετα ως Αξιωματικός να επιτρέπω στο τμήμα μου να μην το τηρεί. Έτσι όπως εσύ στη δουλειά σου κάνεις ό,τι προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας της εταιρίας σου (και όχι ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι), έτσι κι εγώ τηρώ και επιβλέπω τα όσα προβλέπονται. Είτε φαίνονται "άχρηστα" στους από κάτω μου, είτε όχι. Φιλικά πάντα χωρίς καμία πρόθεση να θίξω εσένα. Καλή συνέχεια! Ο Vak69 δεν επέλεξε να πάει φαντάρος αλλά πήγε με το ζόρι, σε αντίθεση με εσένα. Είναι λογικό λοιπόν να μην τον ενδιαφέρουν τα ίδια πράγματα που ενδιαφέρουν εσένα όπως τα 500 χρόνια στρατιωτικής επιστήμης. Ήθελε απλά να τελειώσει την θητεία του με όσο το δυνατόν λιγότερο πρήξιμο γίνεται. Αυτή είναι η αδυναμία της υποχρεωτικής θητείας. 5 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
obby Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Στις 29/4/2020 στις 6:11 ΜΜ, magnam είπε Και δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αυτά. Παγκοσμίως γίνονται. Γιατί; Γιατί έτσι χτίζεται σιγά-σιγά η πειθαρχία και περνάει στους νέους Στρατιώτες η νοοτροπία πως κάποια πράγματα πρέπει να τηρούνται και να εκτελούνται με συγκεκριμένο τρόπο Παγκοσμίως δε γίνονται σίγουρα γιατί η υποχρεωτική θητεία είναι η εξαίρεση αλλά υπό μία έννοια καλό είναι που αυτές οι -αναχρονιστικές, ανόητες- πρακτικές συνεχίζονται καθώς μαθηματικά οδηγούν σε αύξηση των απαλλαγών, μείωση και τελικά κατάργηση της θητείας. Αλλά όταν επιμένεις σε κανόνες που αντί για πειθαρχεία καλλιεργούν αυτή την πάνδημη αηδία που νιώθει η συντριπτική πλειοψηφία για το στρατό, εκεί καταλήγεις. 5 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ProponitisTouKanape Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2020 Πάντως αν κρίνω απο το άγχος πολλών για τα απαραίτητα που πρέπει να πάρουν πριν το στρατο (είδη προσωπικής υγιεινής, απολύμανσης, πολλά ρούχα κλπ), ο μέσος φαντάρος μια χαρά ανησυχεί για την υγιεινή του. Αυτός που δεν ανησυχεί είναι ο ΕΣ που μοιράζει αστείες ποσότητες ρουχισμού. Και ίσως, λέω ίσως, ο φαντάρος να μη γουστάρει να καθαρίζει χεσμένες τουαλέτες ή κουβέρτες απο την εποχή του Όθωνα. Ίσα ίσα η αγάπη των φαντάρων στον υπνόσακο αυτό δείχνει, πως νοιάζονται για την υγιεινή τους... 6 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις