Προς το περιεχόμενο

Στρατός/Θητεία/ΕΔ

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, Lezantas26 είπε

ελεγχουν, τα ειδαν και προσπερασαν χωρις να κουνησουν βλεφαρο. παντως που θα το κρυψεις, στο βρακι? δεν εχει νοημα να κανεις αλχημιες, ολοι με κινητα ειναι. δε τους ενδιαφερει για τα κινητα. τις προαλες κατι μας ελεγαν και αναφερθηκε "ε αμα ειναι χρησιμοποιηστε το κινητο, ολοι εχουμε", και γενικα εχουμε αλλαξει τηλεφωνα κλπ.

2019 εχουμε. Πρεπει να τα επιτρεψουν επιτελους. Εδω πετυχαινω συνεχεια φανταρους στο OME.TV που μαλακιζονται. Αφου ξερουν οτι ολοι εχουν. 🤣🤣

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αλλά δε γίνεται να τραβάς βίντεο τα πάντα και να φαίνονται απόρρητα και λοιπά και να τα ανεβάζεις απευθείας YouTube.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ναι αλλά δε γίνεται να τραβάς βίντεο τα πάντα και να φαίνονται απόρρητα και λοιπά και να τα ανεβάζεις απευθείας YouTube.

15 ώρες πριν, salonika91 είπε

αυτα ηταν μεχρι την ορκωμοσια.

αν καταλαβα καλα εχεις ορκιστει Λαμία και τωρα θα πατε θηβα πριν φυγετε για κυπρο.

Τοτε απλα ζωαρα.

Εμεις τοτε βγαιναμε κάθε μερα εξοδούχοι μεχρι να φυγουμε.Εγω εφυγα αν θυμαμαι καλα σε 8-9 μερες καπου εκει.

Μια απορία,μου χουν δώσει την ειδικότητα του σιτιστή, αυτό σημαίνει ότι θα μαι ολη μέρα στις αποθήκες κλπ και δε θα κάνω υπηρεσίες όπως σκοπιά,ή μισά μισά?

αν καταλαβα καλα εχεις ορκιστει Λαμία και τωρα θα πατε θηβα πριν φυγετε για κυπρο.

Τοτε απλα ζωαρα.

Εμεις τοτε βγαιναμε κάθε μερα εξοδούχοι μεχρι να φυγουμε.Εγω εφυγα αν θυμαμαι καλα σε 8-9 μερες καπου εκει.

Μια απορία,μου χουν δώσει την ειδικότητα του σιτιστή, αυτό σημαίνει ότι θα μαι ολη μέρα στις αποθήκες κλπ και δε θα κάνω υπηρεσίες όπως σκοπιά,ή μισά μισά?

Τοτε απλα ζωαρα.

Επεξ/σία από aregli92
Διόρθωση

Απολυομαι σε 10 μερουλες απο αεροπορια, εχω να πω οτι σαν εμπειρια αξιζε η βασικη στην τριπολη και οποιαδηποτε μετεκπαιδευση κανεις (εγω συγκεκριμενα τατοι για οδηγος 5ης κατηγοριας), επειδη βλεπω οτι αρκετοι εχουν καποια θεματα αγχους και δικαιολογημενα, απλα δειτε το σαν κατασκηνωση που λενε αρκετοι, το σιγουρο ειναι οτι οσο το σκεφτεσαι ειναι χειροτερα ειδικα για το ποτε θα απολυθεις. Απλα αν καποιος νιωθει οτι δεν θα τα κααφερει οπως προειπαν και τα παιδια υπαρχουν οι ψυχολογοι που θα σε βγαλουν ι3 αοπλο το πιο πιθανο και τελος. Ουτε εγω ειχα τρελαθει στην ιδεα να παω αλλα θεωρω οτι οντως αλλαζεις σε ενα βαθμο τον τροπο που ζεις, οπως και να εχει καλη θητεια σε ολους και υπομονη!

• Like 1

Βασικά, οποιος θελει να κανει μειωμενη θητεια παραμεθοριου στην Αεροπορία, προτεινω Λήμνο. 2 δρομολογια την εβδομαδα δωρεαν μετακινηση προς Αθηνα-Θεσσαλονικη-Αλεξανδρουπολη με το c130, οικογενειακο κλίμα με τους αξιωματικους, αρβυλα-παραλλαγες δεν φορας αν δεν εχεις υπηρεσια εκεινη την ωρα, οι κλασσικες σκοπιές δεν υπαρχουν και δινονται 8 αγραφες ημερες αδειες καθε μηνα. Περισσοτερα σε PM οποιος θελει...

6 λεπτά πριν, Beorn είπε

Βασικά, οποιος θελει να κανει μειωμενη θητεια παραμεθοριου στην Αεροπορία, προτεινω Λήμνο. 2 δρομολογια την εβδομαδα δωρεαν μετακινηση προς Αθηνα-Θεσσαλονικη-Αλεξανδρουπολη με το c130, οικογενειακο κλίμα με τους αξιωματικους, αρβυλα-παραλλαγες δεν φορας αν δεν εχεις υπηρεσια εκεινη την ωρα, οι κλασσικες σκοπιές δεν υπαρχουν και δινονται 8 αγραφες ημερες αδειες καθε μηνα. Περισσοτερα σε PM οποιος θελει...

στις τις Ελλάδος τα παιδιά? και ποιος κάνει τις υπηρεσίες? 

Επισκέπτης
2 ώρες πριν, Beorn είπε

+1

Υπηρέτησα Λήμνο, πριν κάτι δεκαετίες βέβαια, και ήταν πολύ καλά. Ισχύει αυτό με τα δρομολόγια, πας Ελευσίνα και παίρνεις το C130 τσάμπα. Στις δε άδειες ίσχυε ένα ειδικό σύστημα όπου κάθεσαι μέσα ένα διάστημα και παίρνεις μια άδεια μαζεμένη. Σε εμάς ήταν 20 μέσα, 15 έξω. Με 15 μέρες άδεια ξεχνάς ότι είσαι φαντάρος. Τώρα μπορεί να είναι λιγότερες οι μέρες καθώς και η θητεία έχει μειωθεί. Το νησί έχει ήπιο χειμώνα και καλοκαίρι κι είναι και πολύ ωραίο για βόλτες γιατί είναι μεγάλο. Ωραίες παραλίες, ωραία κρασιά, ψάρι αβέρτα. Ζωάρα.

6 ώρες πριν, aregli92 είπε

α δεν ξερω 

Παρουσιαζομαι στην Τριπολη (Αεροπορια) τον Ιουλιο. Σημερα βγηκε η αποφαση στο site της στρατολογιας και λεει για 8/7, ομως οταν βαζω τα στοιχεια μου λεει 10/7. Τι φαση; το εχει και κανενας αλλος;

2 λεπτά πριν, mardav είπε

Παρουσιαζομαι στην Τριπολη (Αεροπορια) τον Ιουλιο. Σημερα βγηκε η αποφαση στο site της στρατολογιας και λεει για 8/7, ομως οταν βαζω τα στοιχεια μου λεει 10/7. Τι φαση; το εχει και κανενας αλλος;

Βασικά αν είναι ακόμα όπως ήταν πριν καμιά 15ετία, η ΕΣΣΟ (στο ΠΝ) παρουσιαζόταν τμηματικά σε 3 μέρες (από Δευτέρα έως Τετάρτη), οπότε εσύ μάλλον παρουσίαζεσαι την 3η μέρα 

Ε περίμενε να σου ρθει και το χαρτί από αστυνομία να το σιγουρέψεις

• Super Moderators
13 hours ago, THEOLEF said:

Απολυομαι σε 10 μερουλες απο αεροπορια, εχω να πω οτι σαν εμπειρια αξιζε η βασικη στην τριπολη και οποιαδηποτε μετεκπαιδευση κανεις (εγω συγκεκριμενα τατοι για οδηγος 5ης κατηγοριας), επειδη βλεπω οτι αρκετοι εχουν καποια θεματα αγχους και δικαιολογημενα, απλα δειτε το σαν κατασκηνωση που λενε αρκετοι, το σιγουρο ειναι οτι οσο το σκεφτεσαι ειναι χειροτερα ειδικα για το ποτε θα απολυθεις. Απλα αν καποιος νιωθει οτι δεν θα τα κααφερει οπως προειπαν και τα παιδια υπαρχουν οι ψυχολογοι που θα σε βγαλουν ι3 αοπλο το πιο πιθανο και τελος. Ουτε εγω ειχα τρελαθει στην ιδεα να παω αλλα θεωρω οτι οντως αλλαζεις σε ενα βαθμο τον τροπο που ζεις, οπως και να εχει καλη θητεια σε ολους και υπομονη!

Ναι μόνο που οι περισσότεροι που έχουν θέματα/προβλήματα/αντιρρήσεις/κτλπ είναι για τον στρατό ξηράς κατά 99%, όχι για τον τουρισμό της αεροπορίας. 😛

14 ώρες πριν, jimis98 είπε

στις τις Ελλάδος τα παιδιά? και ποιος κάνει τις υπηρεσίες? 

εμεις, οι σμηνιτες προφανως? απο 15 έως 20 υπηρεσιες το μηνα θα τις κανεις σιγουρα, αναλογα με το δυναμικο της μοναδας. Σκοπιες ειπα οτι δεν εχει παρα μονο 2 φυλάκια, στο 1 κοιτας κατι καμερες για 4-5 ωρες και στο αλλο βγαινεις περιπολο 2 φορες το βραδυ, οι αλλες υπηρεσιες ειναι θαλαμοφυλακας-αμοιβος, λαξ και αναλογα με τις ειδικοτητες εχει και follow me, υπασπιστηριο ή γρ. σηματων.

Επισκέπτης
3 ώρες πριν, ThReSh είπε

Ναι μόνο που οι περισσότεροι που έχουν θέματα/προβλήματα/αντιρρήσεις/κτλπ είναι για τον στρατό ξηράς κατά 99%, όχι για τον τουρισμό της αεροπορίας. 😛

Όχι και τουρισμός η αεροπορία ρε μάστορα. Η αεροπορία είναι το πιο μάχιμο όπλο γιατί είναι σε καθημερινή βάση σε εμπλοκές με τους Τούρκους. Για να απογειωθεί ένα μαχητικό αεροσκάφος είναι 50 άτομα σε επιφυλακή επί 24 ώρου βάσεως. Κάτσε να βρεθείς σε αίθουσα ραντάρ κατά την διάρκεια αερομαχίας να δεις τι θα πει τα νεύρα στην τσίτα.

Στον στρατό τι κάνουν; Ασκήσεις σε πεδία βολής όπου βαράνε στον γάμο του καραγκιόζη.

Το μόνο που είναι διαφορετικό στην αεροπορία είναι η πειθαρχία. Κι ο λόγος είναι ακριβώς αυτός που περιέγραψα παραπάνω. Ο πιλότος που κάθε μέρα παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα εκεί πάνω δεν έχει την παραμικρή σκασίλα αν γυάλισες τις μπότες σου ή είναι το καπέλο σου στραβό.

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, elorant said:

Όχι και τουρισμός η αεροπορία ρε μάστορα. Η αεροπορία είναι το πιο μάχιμο όπλο γιατί είναι σε καθημερινή βάση σε εμπλοκές με τους Τούρκους.

Προφανώς εννοώ τους φαντάρους, όχι τα στελέχη. Αν δεν ήταν τόσο καλύτερα από τον στρατό ξηράς δεν θα χρειαζόταν σχεδόν αποκλειστικά βύσμα για να πας και δεν θα ήταν και παραπάνω μήνες αφού είναι το ίδιο ζόρικα ή πιο δύσκολα...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...