Προς το περιεχόμενο

Hand grip για την Olympus OMD em10 mark ii


babisskg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

    Αφού έφτασε το after market hand grip , βουρ να δούμε το αποτέλεσμα , ώστε να έχετε μία εκτίμηση .

   Το ζήτημα έχει να κάνει με την χούφτα που έχει το σώμα της OMD em10 mark ii , το οποίο υπάρχει μεν , όμως είναι σχετικά όχι τόσο μεγάλο ώστε να δίνει ένα σχετικό κράτημα , ακόμη και για όσους έχουν μικρά χέρια . Ως ένα βαθμό είναι μειονέκτημα , χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί κάποιος να επιζήσει φωτογραφικά , αφού το σώμα της μηχανής είναι ιδιαίτερα μαζεμένο σε διαστάσεις αλλά και το βάρος του είναι αρκετά χαμηλό . 

   Η Olympus κυκλοφόρησε ένα επίσημο αξεσουάρ με την μορφή σκέτου hand grip , δεν υπάρχει battery grip αλλά δεν είναι και τόσο απαραίτητο , η ονομασία του είναι ECG - 3 , φυσικά με την σχετική ποιότητα κατασκευής συν την αισθητική σε εμφάνιση κλπ , κάτι που όμως κοστολογηθηκε στα 60 και κάτι ευρώ , ποσό αρκετά υψηλό για ένα σκέτο hand grip , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αρκετοί που θέλουν και μπορούν να διαθέσουν αυτό το ποσό . Τώρα για τους άλλους , που δεν διαθέτουν τόσα χρήματα , όμως αισθάνονται την ανάγκη για την χρήση ενός τέτοιου grip , ευτυχώς κυκλοφόρησαν κάποια after market προϊόντα κατασκευασμένα στην Κίνα . Στην περίπτωση αυτή , η τιμή είναι στο ένα τρίτο της τιμής του γνήσιου , λίγο πάνω κάτω στα 20 ευρώ και φυσικά η αγορά του ακολουθεί την λογική through trial and error αφού τα λιγοστά σχόλια και κριτικές δεν είναι ικανά να δώσουν μια ξεκάθαρη εικόνα αν αξίζει η όχι να κάνει κάποιος το εγχείρημα . 

   Έχοντας ψάξει λίγο το ζήτημα , σε κάποιες αναφορές στο DPreview φάνηκε πως το ολομεταλικο after market , made in China hand grip είχε ενδιαφέρον . Για το αισθητικό μέρος της κατασκευής δεν λέω τίποτε , αν και προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου μα καθόλου άσχημο .

   Κόστισε γύρω στα 18 και κάτι ευρώ , κυκλοφορεί ευρέως στο eBay από αρκετούς πωλητές , μην τσιγκουνευτειτε για κανένα ευρώ παραπάνω εφόσον δείτε καλύτερες κριτικές για τον πωλητή , έφτασε στον μήνα αν και η πρόβλεψη ήταν για περισσότερο και μέχρις εκεί όλα καλά . 

  Η τοποθέτηση έγινε εύκολα και γρήγορα , λίγο προσοχή στην ευθυγράμμιση της κάτω βίδας δεν βλάπτει , όπως επίσης και στην ευθυγράμμιση του κάτω μέρους του hand grip σε σχέση με το σώμα , υπάρχει μία μικρή απόκλιση ως προς το αριστερά δεξιά . Οι τέσσερις εξοχές με την μορφή ακίδας στο κάτω μέρος του σώματος της μηχανής φαίνεται πως είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τις αντίστοιχες υποδοχές που θα χωνευτουν στο hand grip . 

  Λίγη προσοχή στο πόσο θα σφίξετε την κεντρική βίδα , αν και είναι εύκολα κατανοητό σε ποιο σημείο ο συνδυασμός είναι σταθερός .

  Άξιο αναφοράς η ευκολία με την οποία ανοίγει το καπάκι της μπαταρίας , παρόλο που με την προσθήκη του grip η θέση του βαθαίνει αρκετά . 

  Για την ιστορία , είναι ένα ολομεταλικο hand grip , φτιαγμένο από μαλακό μέταλλο , στην συσκευασία περιλαμβάνονται δύο κλειδιά τύπου Άλλεν , η χούφτα μπορεί να επενδυθεί με αυτοκόλλητο ώστε να αποκτήσει καλύτερο κράτημα για όσους τους φανεί κάπως λεία σαν επιφάνεια .

   Προσοχή , αφορά μόνον την mark ii , δυστυχώς οι αναφορές δεν δίνουν καμμία διευκρίνιση για το αν είναι συμβατό με την mark iii .

  

   

  

 

   

IMG_20191026_112551-1024x1365.jpg

IMG_20191026_112647-1024x768.jpg

IMG_20191026_113319-1024x1365.jpg

IMG_20191026_113105-1024x1365.jpg

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...