Προς το περιεχόμενο

R5 2600 𝟴𝟵𝗖 !!!! 4.1ghz 1.375v με Arctic esports 34 duo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνω OC τον καινούτγιο μου r5 2600 στα 4.1 με 1.375v και στο prime 95 σε open case φτανει τα 84 C ενω με κλειστο κουτι φτάνει 89 C.Το κουτι που έχω ειναι sharkoon tg4 με 3 intake fans

και ενα exhaust fan σε gaming παιζω battlefield 5 με 75 C  ειναι νορμαλ να παιζω με 75 βαθμους τι μπορει να φταει pls help.

Επεξ/σία από Andi350
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αρκετή τάση και χωρίς υδροψυξη ή τεράστια ψήκτρα τύπου Noctua NH15, λογικές είναι αυτές οι θερμοκρασίες..

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Andi350 είπε

Κάνω OC τον καινούτγιο μου r5 2600 στα 4.1 με 1.375v και στο prime 95 σε open case φτανει τα 84 C ενω με κλειστο κουτι φτάνει 89 C.Το κουτι που έχω ειναι sharkoon tg4 με 3 intake fans

και ενα exhaust fan σε gaming παιζω battlefield 5 με 75 C  ειναι νορμαλ να παιζω με 75 βαθμους τι μπορει να φταει pls help.

Ρίξε τάση να είσαι με 1.325 με όλους τους πυρήνες. Θα χαλασεις το τσιπ ετσι.

• Like 3
Δημοσ.

Λοιπον εφτασα μεχρι 1.2875 V και η θερμοκρασια επεσε στους 83 C βαθμους και 75 C σε open case 

θεωρείται οτι ειναι νορμαλ ή επρεπε να εχει πεσει ακομη η θερμοκρασία ;  πρεπει να πειραξω κατι αλλο πχ LLC, Soc Volt ; 

Δημοσ.

Τι εσωτερική Τ έχεις; Εγώ με 1.26 τάση έχω 60-62 σε prime95, άρα με 1.28 φαντάζομαι κοντά στους 70. Έχω καλύτερη ψήκτρα βέβαια αλλά και πάλι αρκετή η διαφορά. Έχει airflow το κουτί; Η πάστα μπήκε σωστά;

Δημοσ.

Εγώ στο ryzen 2600 πάντως παίζω στα 1.28 στα 4.2 θερμοκρασία σε παιχνίδι είναι στουσ 49-50 σε prime μετά από 3 ώρες max temp ήταν 62.7 και από ψύκτρα έχω την ίδια με την δικιά σου απλά όχι την esport, επίσης στο θέμα με τους ανεμιστήρες είναι σε σειρά push-pull και το 3ο φαν να τραβάει τον αέρα έξω,το πρόβλημα μπορεί να είναι κιόλας στην ψύκτρα μπορεί να μην πατάει καλά πάνω ή μπορεί να την έχεις σφίξει πάρα πολύ (θέλει απλά βιδωμα ίσα ίσα να σφίξει) 

10 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Αρκετή τάση και χωρίς υδροψυξη ή τεράστια ψήκτρα τύπου Noctua NH15, λογικές είναι αυτές οι θερμοκρασίες..

Η υδρόψυξη δεν είναι απαραίτητα καλύτερη από τον αέρα πχ η noctua που ανέφερες είναι από τις δυνατότερες που μόνο κάποια υδρόψυξη με τριπλό φαν να την φτάνει. 

10 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Ρίξε τάση να είσαι με 1.325 με όλους τους πυρήνες. Θα χαλασεις το τσιπ ετσι.

Είναι αυτά τα site που προτείνουν κάτι τέτοιες τάσης και πάει ο κόσμος και καίει τα τσιπ για πλάκα. 

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Εγώ στο ryzen 2600 πάντως παίζω στα 1.28 στα 4.2

Για ανέβασε screenshot.

Παλιότερα έκανες δηλώσεις για 4.3GHz στον 2600 με αερα (ο μοναδικός στον πλανήτη?).

Ο νοών νοείτω.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Για ανέβασε screenshot.

Παλιότερα έκανες δηλώσεις για 4.3GHz στον 2600 με αερα (ο μοναδικός στον πλανήτη?).

Ο νοών νοείτω.

Δεν υπάρχει λόγος να τον τρέχω στα 4.3. Όταν γυρίσω σπίτι μετά από το τριήμερο θα ανεβάσω τα screen. 

Επίσης το κουτί κάπως έτσι είναι ακόμα συγκεκριμένα το haf x είναι στο οποίο πάνω έχει 2 exhaust από πάνω 200mm, 1x200mm στα πλάγια intake 1x230mm intake μπροστά και τα 3 στην σειρά που φαίνονται. Οπότε ναι αν έχεις κουτί που μπορεί να υποστηρίξει το σύστημα ψύξεις με αέρα δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχεις υδρόψυξη. 

IMG_20191026_100647.jpg

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Δεν υπάρχει λόγος να τον τρέχω στα 4.3. Όταν γυρίσω σπίτι μετά από το τριήμερο θα ανεβάσω τα screen. 

Επίσης το κουτί κάπως έτσι είναι ακόμα συγκεκριμένα το haf x είναι στο οποίο πάνω έχει 2 exhaust από πάνω 200mm, 1x200mm στα πλάγια intake 1x230mm intake μπροστά και τα 3 στην σειρά που φαίνονται. Οπότε ναι αν έχεις κουτί που μπορεί να υποστηρίξει το σύστημα ψύξεις με αέρα δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχεις υδρόψυξη. 

IMG_20191026_100647.jpg

Πόνεσα.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

hqdefault.jpg.f0e4eca4c57906916e448a2cdbeba20e.jpg

Φιλικά εννοείται :)

Ναι για το cable management κάπως έτσι είμαι κ εγώ αλλά περιμένω τα extenders +το καινούργιο psu γιατί είχα το ιντελ το οποίο το έκανα ανταλλαγή με του φίλου μ το 2600 σύστημα και μετά έφυγα σεζόν και δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ και πολύ από τότε που γύρισα 

2 λεπτά πριν, HateMe είπε

Πόνεσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Τι εσωτερική Τ έχεις; Εγώ με 1.26 τάση έχω 60-62 σε prime95, άρα με 1.28 φαντάζομαι κοντά στους 70. Έχω καλύτερη ψήκτρα βέβαια αλλά και πάλι αρκετή η διαφορά. Έχει airflow το κουτί; Η πάστα μπήκε σωστά;

SoC Voltage έχω 1.025 V (έχω OCed ram στα 3466 c14 Micron E) , βλέπω το Cpu Vcore στο bios στα 1.294 V και όχι στα 1.287 V

Airflow πιστεύω ότι είναι καλούτσικο έβαλα αρκετή πάστα αλλά μια μεγάλη αμφιβολία που έχω είναι ότι έχω βιδώσει πολύ την ψήκτρα δλδ μέχρι όσο μπορούσα μήπως μπορεί να φταίει αυτό ;

Τα temps σε 20λεπτο prime 95 Ευχαριστώ για την βοήθεια

IMG_20191026_115556.jpg

TEMPS CPU.PNG

Επεξ/σία από Andi350
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπα. Για βάλε το HWiNFO64, γιατί το HWMonitor δείχνει ότι να 'ναι ώρες ώρες στα ρύζια. Η ψήκτρα δεν έχει ελατήρια στις βίδες;

Ένα 4πιν καλώδιο που κρέμεται δίπλα από τον ανεμιστήρα της ψήκτρας τι είναι;

Υ.Γ. Τράβηξε αν θέλεις λίγο πιο έξω το 24πινο, να πάει δηλαδή αυτό το μαύρο θερμοσυστελόμενο πιο έξω, για να κάνει λιγότερη γωνία. Έτσι ασκεί πίεση στο 24pino στην μητρική, με πονάει η ψυχή μου :P Με δυό λόγια αυτή η καμπύλη που κάνουν τα καλώδια να είναι πάνω από το 24πινο και όχι δεξιά..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Andi350 είπε

SoC Voltage έχω 1.025 V (έχω OCed ram στα 3466 c14 Micron E) , βλέπω το Cpu Vcore στο bios στα 1.294 V και όχι στα 1.287 V

Airflow πιστεύω ότι είναι καλούτσικο έβαλα αρκετή πάστα αλλά μια μεγάλη αμφιβολία που έχω είναι ότι έχω βιδώσει πολύ την ψήκτρα δλδ μέχρι όσο μπορούσα μήπως μπορεί να φταίει αυτό ;

Τα temps σε 20λεπτο prime 95 Ευχαριστώ για την βοήθεια

IMG_20191026_115556.jpg

TEMPS CPU.PNG

Ίσως φταίει η αρκετή πάστα που λες γιατί θέλει πολύ λίγο ένα μικρό μπιζέλι που μπορείς να το απλώσεις κιόλας επίσης δοκίμασε λίγο το hwinfo64 γιατί τα υπόλοιπα δεν δουλεύουν καλά στους ryzen από όσο θυμάμαι βέβαια πριν 6-7 μήνες και ναι αν την βίδωσες όσο μπορούσες μπορεί να έσφιξε πολύ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν βρίσκω άκρη  και με το HwInfo 64 οι ίδιοι αριθμοί επίσης αφαίρεσα λίγη πάστα ξεβίδωσα λίγο την ψήκτρα τίποτα δεν έγινε ουσιαστικά φτάνω μέχρι 80 βαθμούς 

9 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Ένα 4πιν καλώδιο που κρέμεται δίπλα από τον ανεμιστήρα της ψήκτρας τι είναι;

Το 4πιν της Cpu είναι σχετικά κοντό για να το περάσω από πίσω 

Επεξ/σία από Andi350

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...