asxeto4 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Καλησπέρα. Ψάχνομαι για αγορά τηλεόρασης στις 55΄ (είμαι στα 3 μέτρα, δεν χωράει και να θέλω πιο μεγάλη), χρήση netflix και ταινίες. Καθόλου αθλητικά ή gaming. Έχω ήδη xiaomi tv box. Οπότε ζητάω την καλύτερη δυνατή επιλογή με ταβάνι τα 1000 € Έκανα μια βόλτα να χαζέψω από κοντά και μου άρεσαν οι https://www.skroutz.gr/s/18205113/Sony-KD-55XG8577.html https://www.skroutz.gr/s/17991977/Samsung-QE55Q60R.html Δεν βιάζομαι. Θα περιμένω και το black friday μπας και βγάλουν καμία προσφορά. Από τις δύο όμως ποια θα προτείνατε; Και οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι φυσικά ευπρόσδεκτη.
Payne83 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Βάλε και την παρακάτω στις επιλογές σου με HDMI 2.1 και eARC. eARC έχει και η Sony αλλά HDMI 2.0. https://www.skroutz.gr/s/18480986/LG-55SM9010.html Δύσκολη επιλογή μεταξύ αυτών των τριών. Εάν θες καθαρά καλή εικόνα ειδικά σε μαύρα λόγο VA πάνελ και δεν έχεις θέμα με μη υποστήριξη DTS τότε πας στην Samsung. Αλλιώς μεταξύ των δύο Sony και LG μάλλον θα επέλεγα την LG sm9010 με Full Array Local Diming παρόλο που η Sony υπερέχει σε ήχο έχει android 9.0 που μου αρέσει και έχει και αυτή πολύ καλή εικόνα. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2019 από Payne83
asxeto4 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Ευχαριστώ για την απάντηση. Ξέχασα να αναφέρω ότι έχω και εξωτερικό ενισχυτή και ηχεία οπότε είμαι καλυμμένος από τον τομέα του ήχου.
bill7 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δεν υποστηριζει dts η samsung, δηλαδη δεν θα στελνει σημα dts στον ενισχυτη σου, δεν εχει σχεση αν εχεις ηχεια ή ενισχυτη που το υποστηριζουν. Στην προκειμενη, αν θες δηλαδη την samsung και dts, η μονη λυση ειναι media player.
asxeto4 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Στις 26/10/2019 στις 12:57 ΜΜ, bill7 είπε Δεν υποστηριζει dts η samsung, δηλαδη δεν θα στελνει σημα dts στον ενισχυτη σου, δεν εχει σχεση αν εχεις ηχεια ή ενισχυτη που το υποστηριζουν. Στην προκειμενη, αν θες δηλαδη την samsung και dts, η μονη λυση ειναι media player. Σωστός. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση.
asxeto4 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Περιμένοντας πάντα την bf, αν βγει όπως πέρυσι κάποια προσφορά για την https://www.skroutz.gr/s/13735490/Sony-KD-55XF9005.html είναι καλύτερη από τις προαναφερθείσες;
Payne83 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Η 9005 έχει πάρα πολύ καλη εικόνα. Οταν την είδα πρώτη φορά από κοντά εντυπωσιαστηκα. Δεν έχει HDMI 2.1 και eARC όπως η LG 9010 αλλά έχει local dimming 48 ζωνών, πολύ καλή φωτεινότητα και αντίθεση χρωμάτων. Καλύτερη απόδοση σε σκουρα και μαύρα. Πιστεύω ό,τι σαν εικόνα είναι καλύτερη απ τις προαναφερθεισες.
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Στα λεφτά που είσαι και για τη χρήση που τη θες, θα πήγαινα σε OLED εγω παντως. Στη BF θα βρεις σίγουρα κάποια κοντά στα χρήματα σου. Άλλη κατηγορία εικόνας.
pok0 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 9 hours ago, Payne83 said: Η 9005 έχει πάρα πολύ καλη εικόνα. Οταν την είδα πρώτη φορά από κοντά εντυπωσιαστηκα. Δεν έχει HDMI 2.1 και eARC όπως η LG 9010 αλλά έχει local dimming 48 ζωνών, πολύ καλή φωτεινότητα και αντίθεση χρωμάτων. Καλύτερη απόδοση σε σκουρα και μαύρα. Πιστεύω ό,τι σαν εικόνα είναι καλύτερη απ τις προαναφερθεισες. Ποια απο της 2 θα ελεγες οτι εχει καλυτερη εικονα out of the box χωρις να καθεσε να φτιαχνεις ρυθμισεις ή ακομα και calibration. Εχει καποιος εικονα για το ποσο καλο ειναι το service της Sony στην Ελλαδα σε σχεση με LG?
Payne83 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχουν διαφορές. Και οι δύο χρειάζονται ρυθμίσεις για να έρθουν στα μετρά του καθενός. Η LG πιο γεμάτο ήχο στις χαμηλές συχνότητες με ενσωματωμένο και subwoofer. Τεχνολογίας Nanocell με πολύ καλή ποιοτική εικόνα. Οπως προαναφέραμε έχει HDMI 2.1 κάτι eARC πιο future proof... Η Sony καλύτερή σε σκουρα και μαύρα λόγο VA. Στο HDR κομμάτι είναι πάνω κάτω ίδιες λίγο καλύτερή η Sony. Η Sony έχει Local Dimming 48 ζωνών σε σχέση με την LG που έχει 40. Από την άλλη γενικά οι Sony έχουν ένα κλικ (για τι δικό μου μάτι) καλύτερή εικόνα από τις περισσότερες ανταγωνισμού στο ίδιο χρηματικο ποσό. Επίσης Android λογισμικό που εμένα με βολεύει πολύ. Εκεί που χάνουν είναι η υποστήριξη. Η LG έχει καλύτερη υποστήριξη σίγουρα. Σαν εικόνα για μένα ένα κλικ πάνω η Sony. Σε γενικότερα σύνολο μάλλον η LG (λόγο υποστήριξης) Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2019 από Payne83
asxeto4 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Πέρασα σήμερα από πλαίσιο και ήμουν τυχερός γιατί είχε ακριβώς δίπλα δίπλα τις LG 9010, Sony 9005 και Samsung Q70R Απογοητεύτηκα από τα χρώματα και την φωτεινότητα της LG. Ειδικά σε ένα ασπρόμαυρο βίντεο η διαφορά ήταν τεράστια. Έβαλα τον πωλητή να ανεβάσει την φωτεινότητα της τέρμα, αλλά και πάλι ήταν χάλια. Τις άλλες δύο θα τις χαρακτήριζα εφάμιλλες με ελάχιστη ίσως διαφορά σε καλύτερη εικόνα αυτή της Sony 9005. Δεν μπορώ να είμαι και απόλυτος γιατί ήμουν σε χώρο με πάρα πολλά φώτα. Αναμονή λοιπόν για Black Friday, αλλά νομίζω ότι έχω καταλήξει σε μια από τις 2. ΥΓ. Στο αρχικό μου post, είχα αναφερθεί στην Samsumg Q60, αλλά νομίζω για 100 ευρώ η Q70 είναι καλύτερη.
Payne83 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Σε ασπρόμαυρο βίντεο εννοείτε ότι χάνει ένα IPS σε σχέση με τα άλλα δύο VA. Εάν το βασικότερο είμαι τα μαύρα κι σκουρα δεν κοιτάς IPS. Ναι αξίζει η Q70R σε σχέση με την Q60R. Όπως είχα προαναφέρει η Sony σε όλο το χρηματικό εύρος είναι σαν εικόνα καθαρά ένα κλικ καλύτερη σε απόδοση. 1
OutLawGr Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Συγνώμη που εκμεταλλεύομαι το post, αλλά επειδή είμαι κι εγώ ανάμεσα σε Sony XF9005 και LG SM9010, πρακτικά εμένα σαν μέσο χρήστη, σε τι θα με επηρεάσει αν επιλέξω την πρώτη που δεν έχει hdmi 2.1 και eARC? Κατά πόσο θα υστερώ δηλαδή τεχνολογικά; Γιατί περισσότερο προς εκείνη κλίνω, επειδή είναι πολύ φωτεινό το σαλόνι και με την IPS δεν θα κάνω δουλειά λογικά. (ήδη έκαψα τα led μιας LG IPS που είχα, γιατί είχα τέρμα τη φωτεινότητα)
Payne83 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Και οι δύο είναι πάρα πολύ καλές. Η Sony έχει την δυνατότητα να είναι ελάχιστα πιο φωτεινή από την LG. Τώρα εάν θα είσαι τεχνολογικα πισω εαν δε έχει η TV HDMI 2.1 και eARC δεν νομίζω αλλά καλό είναι να κοιτάς να είναι όσο πιο future proof γίνεται. Μεταξύ αυτών τω δύο για να επιλέξεις καλό είναι εάν μπορείς να τις δεις από κοντά. 1
Doubt Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, OutLawGr είπε Γιατί περισσότερο προς εκείνη κλίνω, επειδή είναι πολύ φωτεινό το σαλόνι και με την IPS δεν θα κάνω δουλειά λογικά. (ήδη έκαψα τα led μιας LG IPS που είχα, γιατί είχα τέρμα τη φωτεινότητα) Υποτίθεται πως το IPS πλεονεκτεί σε φωτεινούς χώρους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα