*nenya* Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Οσοι λετε οτι οι Ελληνιδες δεν μαγειρεύουν...τι σας κοφτει; Για μανα νούμερο 2 ψαχνετε μήπως; Μαγειρέψτε εσείς βρε, μαθετε να είστε ανεξαρτητοι και αφηστε μας εμας 2 1
Havik Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Φυσικά και μπορείς να φας ότι σαβούρα θες, αρκεί να κάνεις fasting. Φυσικά και μπορείς να τρως άπειρο λίπος και κρέας, αρκεί να κόψεις τελείως τους υδατάνθρακες και ζάχαρα (keto diet) Εναλλακτικά μπορείς να γίνεις vegan και με ένα συμπλήρωμα b12 είσαι μια χαρά, διαβάζω πολύ καλά λόγια για την συγκεκριμένη διατροφή. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από Havik 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Καμία Ελληνίδα δε μαγειρεύει; Ε καλά κάνει. 1. Όπως είπε και η nenya,ούτε μανάδες σας είμαστε. 2. Όταν γυρνάτε σπίτι και βρίσκετε μπάμιες, φακές, σπανακόρυζο, το τηλέφωνο και delivery κατευθείαν είσαστε. Οπότε να λέτε δε μαγειρεύουμε κάθε μέρα μπιφτέκια, μπριζόλες, πατάτες τηγανιτές και τέτοια, που εσείς μόνο αυτά θεωρείτε φαγητό.
evkar Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Υπόψη ότι το αλάτι και κυρίως η ζάχαρη είναι νούμερο 2 παράγοντες κινδύνου και αιτία για πάρα πολλές άσχημες καταστάσεις ,αμέσως μετά το τσιγάρο ,που φιγουράρει μακράν στην πρώτη θέση. Δεν προσθέτουμε ζάχαρη και αλάτι πουθενά , ο οργανισμός παίρνει τα στοιχεία αυτά από τις τροφές που ούτως η άλλως τρώμε. Και μακριά από πολυακόρεστα ,χοληστερίνη και καρδιακά εγγυημένα . Πολυακόρεστα βρίσκεις παντού από τις τυρόπιττες ,μπουγάτσες κλπ μέχρι πίτσες και …...λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Γενικά δεν τρώμε για να τρώμε , αλλά τρώμε όταν αισθανόμαστε ότι πρέπει να φάμε. όσο για τις Ελληνίδες που δεν μαγειρεύουν , το φαινόμενο στη Δύση είναι γενικό, αφού έχει αλλάξει ο παραδοσιακός ρόλος της γυναίκας ,είτε μας αρέσει είτε όχι . Όλοι πρέπει να μάθουν να μαγειρεύουν μόνοι τους ,και άνδρες και γυναίκες για να είναι ανεξάρτητοι .Εκτός ,αν είστε τυχεροί ,και έχετε γυναίκα που έχει τρέλα με τη μαγειρική ,γιατί υπάρχουν και τέτοιες …. 2
Μακιαβέλλι Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, evkar είπε Υπόψη ότι το αλάτι και κυρίως η ζάχαρη είναι νούμερο 2 παράγοντες κινδύνου και αιτία για πάρα πολλές άσχημες καταστάσεις ,αμέσως μετά το τσιγάρο ,που φιγουράρει μακράν στην πρώτη θέση. Δεν προσθέτουμε ζάχαρη και αλάτι πουθενά , ο οργανισμός παίρνει τα στοιχεία αυτά από τις τροφές που ούτως η άλλως τρώμε. Και μακριά από πολυακόρεστα ,χοληστερίνη και καρδιακά εγγυημένα . Πολυακόρεστα βρίσκεις παντού από τις τυρόπιττες ,μπουγάτσες κλπ μέχρι πίτσες και …...λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Γενικά δεν τρώμε για να τρώμε , αλλά τρώμε όταν αισθανόμαστε ότι πρέπει να φάμε. όσο για τις Ελληνίδες που δεν μαγειρεύουν , το φαινόμενο στη Δύση είναι γενικό, αφού έχει αλλάξει ο παραδοσιακός ρόλος της γυναίκας ,είτε μας αρέσει είτε όχι . Όλοι πρέπει να μάθουν να μαγειρεύουν μόνοι τους ,και άνδρες και γυναίκες για να είναι ανεξάρτητοι .Εκτός ,αν είστε τυχεροί ,και έχετε γυναίκα που έχει τρέλα με τη μαγειρική ,γιατί υπάρχουν και τέτοιες …. Κορεσμένα εννοείς. Τα πολυακόρεστα είναι καλά λιπαρά.
sexymwro7 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 15 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Κρατάς από ινδιάνους? Στην Αμερική όσοι κρατάνε από ινδιάνους που έτρωγαν καλαμπόκι το 5% έχει δυσανεξία. Στην Ευρώπη , και στην εγγυς ανατολή , βόρειοαφρική που οι πλυθησμοί τρώνε στάρι εδώ και χιλιάδες χρόνια είναι ψιλοσπανια η δυασανεξία που λες. 14 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Μην πέφτεις στην παγίδα του μάρκετινγκ για την γλουτένη. Είναι πολύ-πολύ χρήσιμη και υγιεινή , πέρα από κάτι ινδιάνους στην Αμερική και κάτι μογγόλους σε υψίπεδα της Απω ανατολής όλοι οι άλλοι την αξιοποιούμε γιατί την τρώμε εδώ και χιλιάδες χρόνια μέσω του σταριού. 14 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Μόδα είναι και θα περάσει η κουταμάρα περι "κακής" γλουτένης. Μην τα τσουβαλιαζουμε ολα. Η γλουτενη για οσους εχουν οντως δυσανεξια (περιπου το 1% του ελληνικου πληθυσμου) ειναι και κακη και καταστροφικη (μπορει να προκαλεσει χρονια αναιμια που δεν διορθωνεται με χορηγηση σιδηρου και κοντο αναστημα στα παιδια, γιατι επηρεαζει την απορροφηση χρησιμων συστατικων των τροφων, περα απο στομαχικες διαταραχες). Εννοειται πως χρειαζονται τα gluten free προιοντα και ειναι θετικο καποιο μαγαζι να προσφερει την επιλογη στο μενου του. Οπως και εννοειται οτι για το υπολοιπο 99%, το να φαμε κατι "gluten free" χωρις να εχουμε δυσανεξια δεν ειναι πιο υγιεινο απο το συμβατικο.
jgeorgiou Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, sexymwro7 είπε Μην τα τσουβαλιαζουμε ολα. Η γλουτενη για οσους εχουν οντως δυσανεξια (περιπου το 1% του ελληνικου πληθυσμου) ειναι και κακη και καταστροφικη (μπορει να προκαλεσει χρονια αναιμια που δεν διορθωνεται με χορηγηση σιδηρου και κοντο αναστημα στα παιδια, γιατι επηρεαζει την απορροφηση χρησιμων συστατικων των τροφων, περα απο στομαχικες διαταραχες). Εννοειται πως χρειαζονται τα gluten free προιοντα και ειναι θετικο καποιο μαγαζι να προσφερει την επιλογη στο μενου του. Οπως και εννοειται οτι για το υπολοιπο 99%, το να φαμε κατι "gluten free" χωρις να εχουμε δυσανεξια δεν ειναι πιο υγιεινο απο το συμβατικο. Συμφωνούμε αλλά πολύ αμφιβάλω ότι το 1% των Ελλήνων έχει δυσανεξία στην γλουτένη. Μόνο στην Αμερική είναι αυξημένο το ποσοστό γιατί υπήρχαν πλυθησμοί που δεν έτρωγαν σιτάρι αλλά καλαμπόκι. Ποιο πολλοί Ελληνες έχουν πρόβλημα με το φυστικοβούτυρο παρά με την γλουτένη. Πολλοί που είχαν "ψυχολογικά" με την γλουτένη έκαναν σχετικό τεστ και ανακάλυψαν ότι η δυσανεξία ήταν αλλού και όχι στην γλουτένη. Ξαναδιάβασε τι έγραψα , μόνο στους πληθυσμούς που δεν είχαν στην διατροφή τους σιτάρι τους προηγούμενους αιώνες υπάρχουν άτομα με σχετική δυσανεξία. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από jgeorgiou
Narayan Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Στις 26/10/2019 στις 8:08 ΠΜ, panagiotis1988 είπε Έχω φτάσει 3 φορές τα 100 κιλα...έχω φάει αμέτρητες φορές σαν να μην υπάρχει αύριο...έχω φάει σουβλάκια και μετα από μία ώρα πίτσα...έχω ξερασει από το πολύ φαι...τα έχω κάνει όλα... πλέον στα 31 μου, είμαι 78κιλα και τρώω σχεδόν αποκλειστικά υγιεινά...σπάνια τρώω καμια πίτα με καλαμάκι, ή καμία φορά το χρόνο πίτσα...γλυκά μόνο σε καμία γιορτη και αν... από συσκευασμένα τρώω μόνο μακαρόνια, ρύζι, βρώμη, γιαούρτι, γάλα, ταχινι και φυστικοβουτυρο... Αν το κατάφερα εγώ που είμαι χοντρός στη ψυχή και στο μυαλό μπορεί ο οποιοσδήποτε να τρώει υγιεινά και σωστά...θέληση για καλύτερη ζωή να υπάρχει και όλα γίνονται απλά... Αφήστε λοιπόν τα junk food και φάτε υγιεινές τροφές και σε σωστές ποσότητες...όχι για κανέναν άλλον αλλα μόνο για την υγεία σας. Στις 26/10/2019 στις 8:31 ΠΜ, aizensama24 είπε Σαν να ακούω τον εαυτό μου ακριβώς. Κάποτε έτρωγα πρωινό χ2 σουβλάκια bueno pita & πατάτες με cheddar & bacon, μεσημεριανό 1 νορμαλ cheeseburger και 1 big mac και βραδινό πίτα του παππού ή ένα κουβά KFC ή αστακομακαρονάδα με επιδόρπιο κρέπα σοκολάτα/μπανάνα ή καρυδόπιτα. Είχα φτάσει 100 κιλά 2 φορές και τη μία παραλίγο 110. τώρα είμαι 30 προς 31 και περίπου 72-74 κιλά. Είχα πέσει στα 85 περίπου τρώγοντας κυρίως μακαρόνια τα οποία με φούσκωναν και δε μπορούσα να φάω άλλο, είχαν από όλα, τυριά/σάλτσες/κρέας....οπότε δεν ένιωθα ότι μου έλειπε κάτι, έτρωγα 3 γεμάτες μακαρονάδες τη μέρα κάπου 900-1000 θερμίδες, μαζί με λίγο γυμναστική πέφτεις άνετα στα 80 κοντά και μάλιστα γρήγορα, εγώ σε 2-3 βδομάδες είχα ήδη πέσει. Πιο παλιά είχα δοκιμάσει και άλλες πιο ακραίες δίαιτες κυρίως μόνο με λαχανικά και υγιεινά κρεατικά, εκείνες πέτυχαν αλλά δεν τις προτείνω, η καλύτερη ήταν εκείνη με τα μακαρόνια, ειδικά αν κάποιος περνάει από μεγάλο άγχος καθημερινά, δεν θα τη παλέψει αλλιώς, οι πιο παλιές πέτυχαν γιατί δεν είχα καθόλου άγχος στη ζωή μου. Τώρα έπεσα στα 74 διότι έχω προβλήματα με το στομάχι μου και δε μπορώ να φάω πολύ, τρώω κυρίως ρύζι, πατάτες, τυρί, λαχανικά, πολύ λίγα βραστά κρεατικά/ψάρια. Δεν είναι ότι προσπαθώ απλά δεν έχω επιλογή, αν κάνω κανά αστείο και φάω παραπάνω και από κάτι που δε πρέπει έχω πολύ σοβαρές επιπτώσεις. Ωστόσο τα γλυκά τα χλαπακιάζω αλλά αυτά για κάποιο λόγο ποτέ δεν με πάχαιναν. Τις προάλλες δοκίμασα να φάω σουβλάκι και μου φάνηκε αηδιαστικό, σαν να έτρωγα λάστιχο, δε ξέρω αν γενικά ο εαυτός μου λόγω της διατροφής που κάνω τώρα βλέπει αλλιώς αυτά τα φαγητά ή απλά το σουβλατζίδικο ήταν τραγικό, ήταν πραγματικά απαίσιο. Πλέον για εμένα το φαγητό έχει γίνει αυτό που οφείλει να είναι, ένα μέσο επιβίωσης και όχι ένα μέσο απόλαυσης, αν και μου λείπουν οι εποχές που μπορούσα να πάρω χαρά από αυτό. Στην επόμενη ζωή πάλι. Βρε μάγκες εσείς που το "έχετε" το θέμα με το αδυνάτισμα, πείτε μου, εγώ που έχω προσπαθήσει να φάω υγειηνά αλλά πάντα νιώθω πως πεινάω ακόμα μετά από μια μεγάλη σαλάτα ή μια μερίδα σκέτο κοτόπουλο, τι να κάνω; Το μόνο που έχω καταφέρει είναι να αντικαταστήσω πλήρως τα αναψυκτικά με το νερό αλλά τα δύο fully loaded τυλιχτά σουβλάκια μου είναι δύσκολο να τα αντικαταστήσω με κάτι άλλο.
momentum Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Στις 25/10/2019 στις 11:05 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε Από πολύ μικρός έτρωγα σχεδόν καθημερινά σουβλάκια και θα συνεχίσω να τρώω. Επίσης έτρωγα καθημερινά κρουασάν τυρόπιτες από φούρνους και όλα τα σχετικά. Πίτσες σπάνια τρώω όπως και φαγητά τύπου goodys, mcdonadls κτλ. Από όλα αυτά έχω κόψει τυρόπιτες κρουασάν και οτι σχετικό με ψημένη ζύμη καθώς δεν μου άρεσαν καθόλου τα τελευταία χρόνια, έχει πέσει σημαντικά η ποιότητα και αρκετές φορές μου δημιουργούν και στομαχικά θέματα, το παραπάνω το αντικατέστησα με ψωμί για τόστ που το αλείφω με μερέντα και βούτηρο. Τα ίδια σκατά με την ποιότητα βέβαια επικρατεί και στα περισσότερα σουβλατζίδικα πλέον, απλά εμείς είμαστε τυχεροί γιατί τρώμε από ένα πολύ καλό ψητοπωλείο εδώ κοντά μας. Ακόμα βέβαια κι αν δεν προτιμώ να τρώω από goodys κτλ, τηγανίζουμε κροκέτες με πατάτες και μακαρόνια στο σπίτι οπότε δεν αλλάζει πρακτικά κάτι ιδιαίτερο στο θερμιδικό αποτέλεσμα που λαμβάνω. Εχει ενδιαφερον να μας πεις την ηλικια σου, το υψος και το βαρος σου και αν γυμναζεσαι ή γυμναζοσουν με οποιονδηποτε τροπο/ενταση και για ποσο διαστημα. Καθαρα ερευνητικα ρωταω.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Narayan είπε Βρε μάγκες εσείς που το "έχετε" το θέμα με το αδυνάτισμα, πείτε μου, εγώ που έχω προσπαθήσει να φάω υγειηνά αλλά πάντα νιώθω πως πεινάω ακόμα μετά από μια μεγάλη σαλάτα ή μια μερίδα σκέτο κοτόπουλο, τι να κάνω; Το μόνο που έχω καταφέρει είναι να αντικαταστήσω πλήρως τα αναψυκτικά με το νερό αλλά τα δύο fully loaded τυλιχτά σουβλάκια μου είναι δύσκολο να τα αντικαταστήσω με κάτι άλλο. Τα κρέατα και τα λαχανικά δε βοηθάνε, θες αντιαγχοτικά φαγητά πλούσια σε ενέργεια τύπου μακαρόνια/ρύζι/όσπρια. Φάε μια μεγάλη γαβάθα από αυτά και πίστεψε με δεν θα θες να φας άλλο. Το κρέας για να σε φουσκώσει στα 110 κιλά πρέπει να φας άπειρο που στο τέλος πάλι θα σε επιβαρύνει από θερμίδες (και από λεφτά). Το μυστικό με αυτά τα φαγητά είναι να τα φτιάχνεις έτσι ώστε να είναι νόστιμα και φυσικά να καλύπτουν όλες τις βιταμίνες που χρειάζεσαι. Το αλεύρι/καλαμπόκι/πατάτα ίσως βοηθάνε ανάλογα πως τα φτιάχνεις πάντως ΜΑΚΡΙΑ από ψωμί. Για γλυκά κρέμες σοκολάτας ή μους γιαουρτιού δεν είναι κακές, ιδικά οι κρέμες σε φουσκώνουν, η καφεΐνη γενικά βοηθάει, η μαύρη σοκολάτα είναι καλή για δίαιτα, αυτό που κάνει τη ζυμιά με τα γλυκά είναι πιο πολύ τα σιρόπια/ζυμαρικά/κρούστες/σαντιγές όχι η σοκολάτα. Γενικά πρέπει να φας έξυπνα και όχι απαραίτητα υγιεινά, το θέμα είναι να μη ξεπερνάς ένα όριο θερμίδων, εγώ στη πιο δύσκολη εποχή μου μόνο έτσι μπορούσα να το κάνω, με νόστιμα φαγητά που φουσκώνουν πολύ με λίγες θερμίδες. Έχω πετύχει και με υγιεινές δίαιτες αλλά δεν είναι ρεαλιστικές, είναι πολύ δύσκολες και είσαι καταδικασμένος να ξαναπαχύνεις. Είναι αδιανόητο να αντικαταστήσεις την ενέργεια που δίνει το σουβλάκι με κάτι λιγότερο από αυτό που λέω. Υγιεινή διατροφή δεν είναι το κρέας αλλά φαγητά που δίνουν ακριβώς την ενέργεια που χρειάζεσαι για την ζωή που κάνεις, δε μπορείς με το έτσι θέλω να πεις ότι ξαφνικά θα παίρνεις λιγότερη ενέργεια από αυτή που έπαιρνες αν η ζωή σου απαιτεί πολύ περισσότερο, το θέμα είναι να παίρνεις την ίδια με καλύτερο τρόπο. Επίσης καλό είναι να οργανώσεις καλύτερα τη ζωή σου και τις δραστηριότητες σου ώστε να εξοικονομίσεις ενέργεια, όσο πιο απλή είναι η ζωή και έξω από το σπίτι, τόσο καλύτερα. Το σουβλάκι σε καλύπτει κυρίως λόγω της πατάτας/πίτας και επειδή έχει βαριά λάδια, βοηθάει και το τζατζίκι (πολύ καλό για δίαιτα). Αν απλά αντικαταστήσεις τους υδατάνθρακες με καλύτερους και τα λάδια με ελαιόλαδο και κρατήσεις μόνο το τζατζίκι ήδη κέρδισες πολλά. Όλα αυτά τα φαγητά δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά κυρίως αντιαγχοτικά με την άπειρη ενέργεια που έχουν. Γενικά πλέον δεν θα φοβόμουν να φάω το καταπέτασμα γιατί θα ήξερα πως να ξαναχάσω τα κιλά. Βέβαια δε το προτείνω ειδικά για πιο μεγάλους γιατί μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας και ίσως σε μεγαλύτερη ηλικία χάνονται πιο δύσκολα (για αυτό δεν είμαι σίγουρος). Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από aizensama24
polaki Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Είναι αδιανόητο να αντικαταστήσεις την ενέργεια που δίνει το σουβλάκι με κάτι λιγότερο από αυτό που λέω. Υγιεινή διατροφή δεν είναι το κρέας αλλά φαγητά που δίνουν ακριβώς την ενέργεια που χρειάζεσαι για την ζωή που κάνεις, δε μπορείς με το έτσι θέλω να πεις ότι ξαφνικά θα παίρνεις λιγότερη ενέργεια από αυτή που έπαιρνες αν η ζωή σου απαιτεί πολύ περισσότερο, το θέμα είναι να παίρνεις την ίδια με καλύτερο τρόπο. Επίσης καλό είναι να οργανώσεις καλύτερα τη ζωή σου και τις δραστηριότητες σου ώστε να εξοικονομίσεις ενέργεια, όσο πιο απλή είναι η ζωή και έξω από το σπίτι, τόσο καλύτερα. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που πολλές "δίετες" αποτυγχάνουν. Έχω δει περιπτώσεις που (κοπέλες ειδικότερα) έρχεται η άνοιξη και τις πιάνουν υστερίες τύπου "πώς θα βγω στην παραλία". Είναι η άλλη τώρα στην τάδε θέση που έχει ευθύνες και άγχος, και πάει απ'την 1η Μαϊόυ και κόβει τα πάντα μαχαίρι και τρώει μόνο σαλάτες με κοτόπουλο ή τόνο. Λιγότερο από μία βδομάδα μετά δεν έχει ενέργεια ούτε να σηκωθεί απ'το κρεβάτι. Όχι να τρέξει το project. Χάνει 3 κιλά τα οποία είναι σχεδόν αποκλειστικά νερά, κοινώς δεν χάνει ΤΙΠΟΤΑ, παίρνει θάρρος το συνεχίζει. Ε στο 3βδόμαδο έχει αρρωστήσει 2 φόρες, είναι κατάλευκη σαν τη Χιονάτη και το ρίχνει στο φαγητό, σε 6-7 μέρες τα παίρνει όλα πίσω. Τσάμπα η ταλαιπωρία. Κοιτάξτε να κάνετε "διατροφή" που να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Δεν είμαστε όλοι ούτε αθλητές ούτε μοντέλα ούτε τίποτα, ο καθένας εχει το lifestyle του. Δεν γίνεται εγώ, που πολλές φορές φεύγω απτο σπίτι 8:30 και γυρνάω 10 και 11 το βράδυ να έχω το σώμα του γυμναστή. Αλλά μπορώ να έχω ένα υγιεινό τρόπο διατροφής και να γυμνάζομαι όταν μπορώ. Το αν θα φάω γλυκό ή οτιδήποτε Junk έχει να κάνει καθαρά με τον ψυχισμό μου, και όχι με το πόσο ελεύθερο η μη χρόνο έχω. Ο γυμναστής είναι ΟΛΗ μέρα μέσα σε αυτό το lifestyle, και το έχει χτίσει το κορμί σε 10 χρόνια, όχι σε 3 μήνες πριν βγει παραλία. Καλό είναι το κρέας για την πρωτεΐνη του (κοτόπουλο και μοσχάρι κατά προτίμηση, δεν τρώω ποτέ χοιρινό και ας μου το χαρίζουν), αλλά την ενέργεια την παίρνουμε από άλλα πράγματα, τα οποία πρέπει να τα έχουμε στη διατροφή μας. Μακριά από ψωμιά, αλλά χωρίς λίγο ρύζι ή πατάτα, μην περιμένετε να έχετε ενέργεια να βγάλετε τη μέρα, ούτε φυσικά πνευματική διαύγεια για να βγάλετε τη δουλειά σας. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από polaki
tounion Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 25 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Τα κρέατα και τα λαχανικά δε βοηθάνε, θες αντιαγχοτικά φαγητά πλούσια σε ενέργεια τύπου μακαρόνια/ρύζι/όσπρια. Φάε μια μεγάλη γαβάθα από αυτά και πίστεψε με δεν θα θες να φας άλλο. Το κρέας για να σε φουσκώσει στα 110 κιλά πρέπει να φας άπειρο που στο τέλος πάλι θα σε επιβαρύνει από θερμίδες (και από λεφτά). Το μυστικό με αυτά τα φαγητά είναι να τα φτιάχνεις έτσι ώστε να είναι νόστιμα και φυσικά να καλύπτουν όλες τις βιταμίνες που χρειάζεσαι. Το αλεύρι/καλαμπόκι/πατάτα ίσως βοηθάνε ανάλογα πως τα φτιάχνεις πάντως ΜΑΚΡΙΑ από ψωμί. Για γλυκά κρέμες σοκολάτας ή μους γιαουρτιού δεν είναι κακές, ιδικά οι κρέμες σε φουσκώνουν, η καφεΐνη γενικά βοηθάει, η μαύρη σοκολάτα είναι καλή για δίαιτα, αυτό που κάνει τη ζυμιά με τα γλυκά είναι πιο πολύ τα σιρόπια/ζυμαρικά/κρούστες/σαντιγές όχι η σοκολάτα. Γενικά πρέπει να φας έξυπνα και όχι απαραίτητα υγιεινά, το θέμα είναι να μη ξεπερνάς ένα όριο θερμίδων, εγώ στη πιο δύσκολη εποχή μου μόνο έτσι μπορούσα να το κάνω, με νόστιμα φαγητά που φουσκώνουν πολύ με λίγες θερμίδες. Έχω πετύχει και με υγιεινές δίαιτες αλλά δεν είναι ρεαλιστικές, είναι πολύ δύσκολες και είσαι καταδικασμένος να ξαναπαχύνεις. Είναι αδιανόητο να αντικαταστήσεις την ενέργεια που δίνει το σουβλάκι με κάτι λιγότερο από αυτό που λέω. Υγιεινή διατροφή δεν είναι το κρέας αλλά φαγητά που δίνουν ακριβώς την ενέργεια που χρειάζεσαι για την ζωή που κάνεις, δε μπορείς με το έτσι θέλω να πεις ότι ξαφνικά θα παίρνεις λιγότερη ενέργεια από αυτή που έπαιρνες αν η ζωή σου απαιτεί πολύ περισσότερο, το θέμα είναι να παίρνεις την ίδια με καλύτερο τρόπο. Επίσης καλό είναι να οργανώσεις καλύτερα τη ζωή σου και τις δραστηριότητες σου ώστε να εξοικονομίσεις ενέργεια, όσο πιο απλή είναι η ζωή και έξω από το σπίτι, τόσο καλύτερα. Το σουβλάκι σε καλύπτει κυρίως λόγω της πατάτας/πίτας και επειδή έχει βαριά λάδια, βοηθάει και το τζατζίκι (πολύ καλό για δίαιτα). Αν απλά αντικαταστήσεις τους υδατάνθρακες με καλύτερους και τα λάδια με ελαιόλαδο και κρατήσεις μόνο το τζατζίκι ήδη κέρδισες πολλά. Όλα αυτά τα φαγητά δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά κυρίως αντιαγχοτικά με την άπειρη ενέργεια που έχουν. Ρε φίλε όλους τους υδατάνθρακες είπες να φάμε από μια γαβαθα, το ψωμάκι τι σε πείραξε και είπες όχι?? 😁
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, tounion είπε Ρε φίλε όλους τους υδατάνθρακες είπες να φάμε από μια γαβαθα, το ψωμάκι τι σε πείραξε και είπες όχι?? 😁 Δε ξέρω γιατί, το ψωμί είναι αντιαγχοτικό αλλά έχει πολλές θερμίδες και δε φουσκώνει πολύ, δε μπορείς να φας πολύ χωρίς να παχύνεις, ίσως βοηθάει αν το φτιάχνεις στο σπίτι με αρκετή μαγιά. Είναι καθαρά θέμα θερμίδων εδώ. Εγώ στα 80 κιλά μπορούσα να φάω για πλάκα ένα ταψί σπανακόπιτα. Και πάλι βέβαια αν είναι φτιαγμένο στο σπίτι με καλά υλικά και τα υπόλοιπα που τρως είναι οκ, δεν αποκλείεται να βοηθάει κιόλας. 53 λεπτά πριν, polaki είπε Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που πολλές "δίετες" αποτυγχάνουν. Έχω δει περιπτώσεις που (κοπέλες ειδικότερα) έρχεται η άνοιξη και τις πιάνουν υστερίες τύπου "πώς θα βγω στην παραλία". Είναι η άλλη τώρα στην τάδε θέση που έχει ευθύνες και άγχος, και πάει απ'την 1η Μαϊόυ και κόβει τα πάντα μαχαίρι και τρώει μόνο σαλάτες με κοτόπουλο ή τόνο. Λιγότερο από μία βδομάδα μετά δεν έχει ενέργεια ούτε να σηκωθεί απ'το κρεβάτι. Όχι να τρέξει το project. Χάνει 3 κιλά τα οποία είναι σχεδόν αποκλειστικά νερά, κοινώς δεν χάνει ΤΙΠΟΤΑ, παίρνει θάρρος το συνεχίζει. Ε στο 3βδόμαδο έχει αρρωστήσει 2 φόρες, είναι κατάλευκη σαν τη Χιονάτη και το ρίχνει στο φαγητό, σε 6-7 μέρες τα παίρνει όλα πίσω. Τσάμπα η ταλαιπωρία. Κοιτάξτε να κάνετε "διατροφή" που να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Δεν είμαστε όλοι ούτε αθλητές ούτε μοντέλα ούτε τίποτα, ο καθένας εχει το lifestyle του. Δεν γίνεται εγώ, που πολλές φορές φεύγω απτο σπίτι 8:30 και γυρνάω 10 και 11 το βράδυ να έχω το σώμα του γυμναστή. Αλλά μπορώ να έχω ένα υγιεινό τρόπο διατροφής και να γυμνάζομαι όταν μπορώ. Το αν θα φάω γλυκό ή οτιδήποτε Junk έχει να κάνει καθαρά με τον ψυχισμό μου, και όχι με το πόσο ελεύθερο η μη χρόνο έχω. Ο γυμναστής είναι ΟΛΗ μέρα μέσα σε αυτό το lifestyle, και το έχει χτίσει το κορμί σε 10 χρόνια, όχι σε 3 μήνες πριν βγει παραλία. Καλό είναι το κρέας για την πρωτεΐνη του (κοτόπουλο και μοσχάρι κατά προτίμηση, δεν τρώω ποτέ χοιρινό και ας μου το χαρίζουν), αλλά την ενέργεια την παίρνουμε από άλλα πράγματα, τα οποία πρέπει να τα έχουμε στη διατροφή μας. Μακριά από ψωμιά, αλλά χωρίς λίγο ρύζι ή πατάτα, μην περιμένετε να έχετε ενέργεια να βγάλετε τη μέρα, ούτε φυσικά πνευματική διαύγεια για να βγάλετε τη δουλειά σας. Ιδικά αυτό είναι το χειρότερο, κάθε σκέψη/απόφαση κοστίζει πολύ στον οργανισμό, είναι η βασική πηγή του άγχους, εδώ κυρίως στοχεύουν οι υδατάνθρακες/καφείνη. Πάντως δε χρειάζεται κάποιος να τηρεί ένα πρόγραμμα στο 100%, οι αλλαγές βοηθάνε και ας μη τηρούνται εντελώς, ας πούμε και να πάρεις 1500 θερμίδες αντί για 1000 πάλι θα αδυνατίσεις στα 110 κιλά, ίσως έχεις πρόβλημα στα 90-85 αλλά τότε θα έχεις καλύτερη ψυχολογία ήδη και μικρότερο στομάχι. Θες ΠΟΛΛΕΣ θερμίδες για να καταφέρεις να διατηρήσεις τα 110 κιλά. Όταν λέω φυσικά να κάνεις ατασθαλίες εννοώ με υγιεινά φαγητά. Άσχετο αλλά το κρεατικό που με είχε βοηθήσει περισσότερο σε δίαιτα ήταν ο σολομός αλλά πολύ ακριβώς ο άτιμος. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από aizensama24
Havik Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Καλά σιγά και άμα πεινάσει κάποιος λίγο δεν θα πεθάνει και να μην φας τίποτα για μέρες 2-3 πέρα από νερό (hardcore mode) πάλι δεν πεθαίνεις, άντε να έχεις καμιά ζαλάδα από έλλειψη ηλεκτρολυτών ... λέγε λέγε οι μανάδες τόσα χρόνια " μη το μωρό θα πεινάσει" κτλ κτλ η πλύση εγκεφάλου πέτυχε.. Άμα είσαι παχύσαρκος το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη πειθαρχίας και όχι η διατροφή που θα ακολουθήσεις για να χάσεις βάρος.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Havik είπε Καλά σιγά και άμα πεινάσει κάποιος λίγο δεν θα πεθάνει και να μην φας τίποτα για μέρες 2-3 πέρα από νερό (hardcore mode) πάλι δεν πεθαίνεις, άντε να έχεις καμιά ζαλάδα από έλλειψη ηλεκτρολυτών ... λέγε λέγε οι μανάδες τόσα χρόνια " μη το μωρό θα πεινάσει" κτλ κτλ η πλύση εγκεφάλου πέτυχε.. Άμα είσαι παχύσαρκος το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη πειθαρχίας και όχι η διατροφή που θα ακολουθήσεις για να χάσεις βάρος. Δε πιστεύω στη πειθαρχία, εγώ είμαι της άποψης να είσαι όσο απείθαρχος θες αλλά οι συνθήκες να μην επιτρέπουν να σου κοστίσει. Στη περίπτωση του φαγητού να τρως κάμποσο αλλά να πιάνεις τοίχο και να μη μπορείς να πας παραπέρα, σαφώς μία σπιθαμή προσωπικής θέλησης τη χρειάζεσαι. Όποιος δέχεται πίεση για να κάνει κάτι τότε έχει και φόβο και κάποια στιγμή θα χάσει γιατί ο φόβος οδηγεί στη θλίψη και σε πολύ αρνητικές σκέψεις πιθανής αποτυχίας όπου στο τέλος αυτές οι σκέψεις αποτυχίας γίνονται πραγματικότητα. Η γνώση που είναι πραγματική νικάει κάθε είδους φόβο/αρνητική σκέψη και οδηγεί σε κάτι που είναι σταθερό και δε μπορεί να χάσει. Το ίδιο πράγμα πιστεύω και στη δουλειά μου, προσπαθώ να οργανώσω τα πράγματα ώστε να δουλεύω όσο θέλω χωρίς να πρέπει να καταβάλω περισσότερο θέληση από όσο μπορώ. Πιστεύω πολύ στο πραγματισμό, πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα που γίνονται και πράγματα που δε γίνονται, αλλά αν κάνεις τις απαιτούμενες αλλαγές τότε όλα γίνονται. Ανακαλύπτεις τα όρια των επιλογών σου στη πράξη και από εκεί και πέρα πρέπει να κάνεις αλλαγές για να τα φέρεις όλα στα μέτρα σου. Έλλειψη πειθαρχίας δε σημαίνει ότι δε μπορείς να δουλέψεις σκληρά, έλλειψη πειθαρχίας σημαίνει ότι δε μπορείς με τίποτα να κάνεις το τάδε. Ακόμη και αυτοί που δουλεύουν σκληρά δε το κάνουν απαραίτητα επειδή είναι πειθαρχημένοι αλλά επειδή μπορούν. Όταν δεν μπορείς κάτι αλλάζεις ώστε να μπορέσεις. Γενικά δε πιστεύω ότι ο άνθρωπος έχει και τόσο ελεύθερη θέληση και δύναμη να κάνει ότι θέλει επειδή το θέλει, πρέπει να υπάρχουν τα κατάλληλα ερεθίσματα/συνθήκες που θα τον σπρώξουν για να το πετύχει. Πειθαρχία θα χαρακτήριζα πιο πολύ το να κάνεις τις επιλογές που πρέπει ανάμεσα σε πράγματα που μπορείς να κάνεις και όχι κάτι που σου δίνει τη δύναμη να κάνεις το αδύνατο. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από aizensama24
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα