Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, CallMeRp είπε

Η σχέση είναι αμφίδρομη.

Το άσχημο της υπόθεσης είναι που μια μερίδα της κοινωνίας ,ένας αισθητός αριθμός συνανθρώπων, καταλήγει να αγοράζει junk food από τα sm ,φτηνά προϊόντα μόνο και μόνο γιατι δεν έχει σάλιο.Προς εκεί μας έχει οδηγήσει η οικονομική αφαίμαξη ,στο να περιορίσουμε τα έξοδα με περικοπές στην διατροφή.Ενα κοτόπουλο των 2€ ,ένα πακέτο μπισκότα για πρωινό ,ένα ρύζι με κροκέτες είναι και αυτά junks.Θιγω το θέμα από μια διαφορετική οπτική γωνια που έχει άμεση επίπτωση στην υγεία προφανώς και γενικότερα στην διάθεση , την ψυχολογία κ.α. 

Ο χρόνος είναι επίσης ένας λόγος που ολο και περισσότερος κόσμος καταφεύγει στην εύκολη λύση του delivery ,της κατεψυγμενης πατάτας ,της έτοιμης φτηνής πίτσας που είναι στο μπροστινό ράφι όχι τυχαία του σούπερ μάρκετ.Η υπερεργασία και η ανάγκη για συνεχή επιμόρφωση δεν σου δίνει πλέον χρόνο πόσο μάλλον αν μένεις μόνος.

Τα σούπερ μάρκετ προφανώς και δεν προωθούν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής.Ποσο μάλλον παλιότερα.Τα πρώτα ράφια ,τα μεσαία δηλαδή έχουν τα πάντα εκτός από υγιεινά τρόφιμα.Κουλουρια ,δημητριακά με ζάχαρες ,μπάρες δημητριακών , μαρμελάδες κτλ.Κατα κάτω χαμηλά θα βρεις το ταχίνι.Το κουακερ και τον λιναρόσπορο θα τον βρεις αφού ρωτήσεις την υπάλληλο και ψάξεις τον διάδρομο.

Αυτά από εμένα.

Είναι ένα δυστυχώς απότοκο της ελληνικής τρελας. Νέα παιδιά αντί να γυμναστουν, να τρέξουν να φάνε σωστα. Πλακονουν σοκολάτες για να πάνε σε 10 φροντιστήρια. Να μάθουν γλώσσες κτλπ που δεν λέω αν θέλουν καλώς αλλά αμφιβάλλω αν ισχύει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Mhlogiatros είπε

Ειναι καιρος που ημουν συνεχεια αρρωστος με πυρετο απο τα φτηνο-σαπια που επαιρνα και τα ετοιμαζα εγω αλλα μεσα εχουν υπολειμματα γλουτενης . Πχ"του χασαπη" επεφτα αμεσως κατω με δυσανεξια . Χωρις να εχω προβλημα σε τιποτα αλλο . κατι λαδια / λιπη που εχουν μεσα ειναι θανατος .

Κρατάς από ινδιάνους? Στην Αμερική όσοι κρατάνε από ινδιάνους που έτρωγαν καλαμπόκι το 5% έχει δυσανεξία.

Στην Ευρώπη , και στην εγγυς ανατολή , βόρειοαφρική που οι πλυθησμοί τρώνε στάρι εδώ και χιλιάδες χρόνια είναι ψιλοσπανια η δυασανεξία που λες.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.

Αμα κόψεις γλυκά, κόκα κόλα κανονική ζάχαρη και μαγιονέζα έχεις χάσει σχεδόν αυτόματα 5 κιλά σε ένα μήνα.

Δεν είναι δύσκολο

  • Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Κρατάς από ινδιάνους? Στην Αμερική όσοι κρατάνε από ινδιάνους που έτρωγαν καλαμπόκι το 5% έχει δυσανεξία.

Στην Ευρώπη , και στην εγγυς ανατολή , βόρειοαφρική που οι πλυθησμοί τρώνε στάρι εδώ και χιλιάδες χρόνια είναι ψιλοσπανια η δυασανεξία που λες.

Ε ; οχι τιποτα εξωτικο . Η σαβουροδιατροφη μου δημιουργησε το προβλημα δεν ειχα ποτε τροφικες αλλεργιες απο μικρος . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Ε ; οχι τιποτα εξωτικο . Η σαβουροδιατροφη μου δημιουργησε το προβλημα δεν ειχα ποτε τροφικες αλλεργιες απο μικρος . 

Μην πέφτεις στην παγίδα του μάρκετινγκ για την γλουτένη. Είναι πολύ-πολύ χρήσιμη και υγιεινή , πέρα από κάτι ινδιάνους στην Αμερική και κάτι μογγόλους σε υψίπεδα της Απω ανατολής όλοι οι άλλοι την αξιοποιούμε γιατί την τρώμε εδώ και χιλιάδες χρόνια μέσω του σταριού.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα μια χαρα τρωω και σταρενιο παξιμαδι και ψωμι . Αλλα απο τη γαλετα στα τηγανητα τα ετοιμα για ψησιμο αρρωσταίνω - και γραφουν οτι περιεχουν ιχνη . Μαζι με τα κερατα τους σε Ε συντηρητικά ...

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, CallMeRp είπε

 

Τα σούπερ μάρκετ προφανώς και δεν προωθούν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής.Ποσο μάλλον παλιότερα.Τα πρώτα ράφια ,τα μεσαία δηλαδή έχουν τα πάντα εκτός από υγιεινά τρόφιμα.Κουλουρια ,δημητριακά με ζάχαρες ,μπάρες δημητριακών , μαρμελάδες κτλ.Κατα κάτω χαμηλά θα βρεις το ταχίνι.Το κουακερ και τον λιναρόσπορο θα τον βρεις αφού ρωτήσεις την υπάλληλο και ψάξεις τον διάδρομο.

 

Τα ράφια έχουν ψηλά τα πιο εμπορικά προιόντα αυτά που προτιμάει περισσότερο ο κόσμος. Δεν έχει κανένα λόγο το σουπερ να σου πουλήσει junk, δεν υπάρχει καμία παγκόσμια συνωμοσία. Όλα αυτά γίνονται πλέον σύμφωνα με διεξοδικό μαρκετιγνκ. Αν ο λιναρόσπορος ήταν νο1 σε δημοτικότητα προφανώς και θα τον είχαν στο πρώτο ράφι.

Λιναρόσπορος-βρώμη και λοιπά τρόφιμα είναι άγευστα και γι' αυτό δεν τα τρώνε πολλοί. Ακόμη και εγώ που τα τρώω τα συνδυάζω με γάλα-μέλι για να τρώγονται πιο εύκολα.

Παλιότερες εποχές δεν υπήρχε ίχνος από super foods ούτε από τρόφιμα χωρίς ζάχαρη. Τώρα που ο κόσμος τα ψάχνει αυτά περισσότερο, υπάρχουν ειδικά τμήματα στα σουπερ, ενώ έχει γεμίσει και η αγορά από ξηροκαρπάδικα που τα πουλάνε.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Μα μια χαρα τρωω και σταρενιο παξιμαδι και ψωμι . Αλλα απο τη γαλετα στα τηγανητα αρρωσταίνω - και γραφουν οτι περιεχουν ιχνη .

αν αγοράζεις απ'εξω "τηγανητά" , καλύτερα να τα τηγανησεις με καμμένο λάδι ή γράσσο από τον κινητήρα σου. Ψάξε τι λίπη/έλαια τρώς , δυστηχώς τα βάζουν παντού ακόμη και οι σφολιάτες γεμάτες είναι.

Βασικά μόνο παρθένο ελαιόλαδο και βούτυρο φυσιολογικό (το τύπου Κερκύρας) να τρως. 

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Μην πέφτεις στην παγίδα του μάρκετινγκ για την γλουτένη. Είναι πολύ-πολύ χρήσιμη και υγιεινή , πέρα από κάτι ινδιάνους στην Αμερική και κάτι μογγόλους σε υψίπεδα της Απω ανατολής όλοι οι άλλοι την αξιοποιούμε γιατί την τρώμε εδώ και χιλιάδες χρόνια μέσω του σταριού.

Τι τράβηξα με αυτή τη γλουτένη. Ηλίθιοι πελάτες νόμιζαν ότι δε θα παχύνουν και ρωτούσαν τους σερβιτόρους και με την σειρά τους εμάς την κουζίνα για ποια φαγητά είχαν γλουτένη ή για το αλεύρι που τηγανίζαμε στις φριτεζες τις σαρδέλες, τα καλαμαράκια κτλπ

Τα νεύρα μας. Απλά πίστευαν ότι αυτό τους παχαινει και όχι ότι έτρωγαν τα πάντα σαν ζώα....

  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, aris1986 είπε

Τι τράβηξα με αυτή τη γλουτένη. Ηλίθιοι πελάτες νόμιζαν ότι δε θα παχύνουν και ρωτούσαν τους σερβιτόρους και με την σειρά τους εμάς την κουζίνα για ποια φαγητά είχαν γλουτένη ή για το αλεύρι που τηγανίζαμε στις φριτεζες τις σαρδέλες, τα καλαμαράκια κτλπ

Τα νεύρα μας. Απλά πίστευαν ότι αυτό τους παχαινει και όχι ότι έτρωγαν τα πάντα σαν ζώα....

Μόδα είναι και θα περάσει η κουταμάρα περι "κακής" γλουτένης.

Σαν το ψωμί ΖΕΑΣ που μας κάνει ποιο "εξύπνους" , ενώ το σκληρό σιτάρι που τρώει η Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες είναι πολύ ποιο θρεπτικό , με πολύ  περισσότερες βιταμίνες και πρωτείνες.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 3
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Τα ράφια έχουν ψηλά τα πιο εμπορικά προιόντα αυτά που προτιμάει περισσότερο ο κόσμος. Δεν έχει κανένα λόγο το σουπερ να σου πουλήσει junk, δεν υπάρχει καμία παγκόσμια συνωμοσία. Όλα αυτά γίνονται πλέον σύμφωνα με διεξοδικό μαρκετιγνκ. Αν ο λιναρόσπορος ήταν νο1 σε δημοτικότητα προφανώς και θα τον είχαν στο πρώτο ράφι.

Λιναρόσπορος-βρώμη και λοιπά τρόφιμα είναι άγευστα και γι' αυτό δεν τα τρώνε πολλοί. Ακόμη και εγώ που τα τρώω τα συνδυάζω με γάλα-μέλι για να τρώγονται πιο εύκολα.

Παλιότερες εποχές δεν υπήρχε ίχνος από super foods ούτε από τρόφιμα χωρίς ζάχαρη. Τώρα που ο κόσμος τα ψάχνει αυτά περισσότερο, υπάρχουν ειδικά τμήματα στα σουπερ, ενώ έχει γεμίσει και η αγορά από ξηροκαρπάδικα που τα πουλάνε.

Δεν μιλησα για συνωμοσια.

Λεω χαρακτηριστικα πως παλιοτερα δεν υπηρχε ραφι με υγιεινες τροφές.Σαφώς και τα sm κοιτανε το κερδος τους ,τους αριθμους.Αλλα τα ιδια καθως και το ιδιο το κρατος θα μπορουσε να προωθησει αυτον τον τροπο διατροφης.Οχι ακραια πραγματα αλλα εναν τροπο διατροφης στον οποιο ενα νοικοκυριο θα μπορεσει να ανταπεξελθει οικονομικα.Στο αν ειναι διατεθειμενο να το πραξει ειναι μια μεγαλη κουβεντα που εδώ και χρόνια έπρεπε να είναι γνωστικό αντικείμενο στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οι ενήλικες να μην είναι τόσο ανημέρωτοι και αδιάφοροι επ αυτού.

Δημοσ.

Μιας και αναφέρθηκαν τα παιδιά, πάω την κόρη μου ενόργανη και είναι σε προχωρημένο τμήμα. 

Βλέπω γονείς να παίρνουν τα παιδιά τους ηλικίας 6 μέχρι 12 ετών μετά από πρόπονηση και να τους δίνουν κατευθείαν κρουασάν, μπισκότα με σοκολάτα, μέχρι και κανονική σοκολάτα. Έλεος ρε γίδια 

  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Paparokas1985 είπε

Καμιά Ελληνίδα δε μαγειρεύει πλέον. Όλος ο κόσμος τρώει απέξω, γιατί οι κυράδες φτιάχνουν φαι μια φορά τη βδομάδα...αλλά για ιφον, ισταγραμ και λουσα έχουν πάντα χρονο...

Έλα πες και το άλλο, που το καλοκαίρι φοράνε στα λεωφορεία κάτι σαγιονάρες και βρωμάει ποδαρίλα 😁

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Paparokas1985 είπε

Έχω φίλο που έχει μαγαζί με σούβλα , ο τύπος μπηκε στο efood και μου τα λέει....καμιά δε μαγειρεύει

Αφού η σούβλα είναι πιο νόστιμη τι να κάνουνε; 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Paparokas1985 είπε

Καμιά Ελληνίδα δε μαγειρεύει πλέον. Όλος ο κόσμος τρώει απέξω, γιατί οι κυράδες φτιάχνουν φαι μια φορά τη βδομάδα...αλλά για ιφον, ισταγραμ και λουσα έχουν πάντα χρονο...

 

9 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Έλα πες και το άλλο, που το καλοκαίρι φοράνε στα λεωφορεία κάτι σαγιονάρες και βρωμάει ποδαρίλα 😁

 

6 λεπτά πριν, Paparokas1985 είπε

Έχω φίλο που έχει μαγαζί με σούβλα , ο τύπος μπηκε στο efood και μου τα λέει....καμιά δε μαγειρεύει

 

4 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Αφού η σούβλα είναι πιο νόστιμη τι να κάνουνε; 

spacer.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...