Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε

Μα το 90%+ των ατόμων που είναι χοντροί είναι επειδή αντιμετωπίζουν κάποιο ψυχολογικο προβλημα...

Το υπόλοιπο 10% απλά λατρεύει να τρώει...

Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που ανήκουν και στις 2 κατηγορίες...

εγώ ναι μεν έχω πέσει στα 77 - 78 κιλά με 1.85 ύψος, αλλά τρώω όχι μόνο από ανάγκη αλλά και επειδή αγαπώ το φαγητό...απλά όταν κάνω την παρασπονδία μου, έχω επίγνωση ότι κάνω παρασπονδία και όχι δεν την κάνω σε συνδυασμό με άλλες...δηλαδή σήμερα έφαγα ένα κομμάτι πίτσα το μεσημέρι μαζί με το κανονικό μου φαγητό...για 1-2  εβδομάδες δεν θα ξανακάνω κάτι γιατί ξέρω ότι θα μου γίνει ανεξέλεγκτο...και όχι επειδή δεν είμαι καλά ψυχολογικά, αλλά επειδή λατρεύω οτιδήποτε τρώγεται...

Το junk food κυρίως εξυπηρετεί την ανάγκη των "χοντρών" να τρωνε δίχως αύριο με ευκολία...γιατί αν δεν υπήρχαν θα έπρεπε ο αλλος που θέλει να φάει πχ πίτσα, να κάτσει να φτιάξει ζυμαρι, να περιμένει να φουσκώσει, να λερωθει να βάλει τα υλικά, να την ψήσει και μετά από 3 ώρες αφορου τον έπιασε λιγούρα να φάει...ε απλά δεν θα φάει...

Αν όλοι τρώγαμε όπως έπρεπε τα junk food θα ήταν ελαχιστα. Τόσο απλά...για αυτό έχουμε πήξει με τοοοοσα μαγαζιά στην Ελλάδα...

Συμφωνώ αλλά όχι απόλυτα. Εγώ δεν ήμουν καλά ψυχολογικά όντως αλλά δεν ήξερα την εναλλακτική της υγιεινής διατροφής από το σπίτι. Ούτε της γυμναστικής. Το βρηκα μόνος μου. Και σκέφτομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν το γνωρίζουν καν, που δεν το ανακλύπτουν ποτέ. Έχω απαλλαγεί από την βουλιμία σε τεράστιο βαθμό. Τρώω αρκετό φαγάκι το Σάββατο αλλά και αυτό είναι ρυθμισμένο ξέρω ότι Σάββατο θα ναι μια μέρα που θα δουλέψει το στοματάκι αλλά μέχρι εκεί. Από Κυριακή πάλι ξανά προσεγμένα όλα.

  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Aurumnus είπε

Και απίστευτα υψηλά τιμές.

:blink:
Φαντάσου πόσο χάλια αισθάνονται ψυχολογικά δηλαδή.

ε περισσότεροι από αυτούς οντος ειναι χαλια ο ενας δουλευει 12 ωρα με 2 ρεπο το μηνα ο αλλος εχει πολλα οικονομικα θεματα και παει λέγοντας...

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Nikosmile είπε

Θα πρέπει αυτή τη συνήθεια να την αντικαταστήσεις με μπρόκολο, κουνουπίδι, ή καρότο. Στην αρχή θα έχεις κατάθλιψη και πρέπει να το παλέψεις πολύ. Σε ένα εξάμηνο περιμένω νέα :lol:.

Να κοιτάξεις τα δικά σου προβλήματα αγαπητέ, εγώ έχω ήδη πολλά.

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, lactate είπε

Συμφωνώ αλλά όχι απόλυτα. Εγώ δεν ήμουν καλά ψυχολογικά όντως αλλά δεν ήξερα την εναλλακτική της υγιεινής διατροφής από το σπίτι. Ούτε της γυμναστικής. Το βρηκα μόνος μου. Και σκέφτομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν το γνωρίζουν καν, που δεν το ανακλύπτουν ποτέ. Έχω απαλλαγεί από την βουλιμία σε τεράστιο βαθμό. Τρώω αρκετό φαγάκι το Σάββατο αλλά και αυτό είναι ρυθμισμένο ξέρω ότι Σάββατο θα ναι μια μέρα που θα δουλέψει το στοματάκι αλλά μέχρι εκεί. Από Κυριακή πάλι ξανά προσεγμένα όλα.

Έχεις απόλυτο δίκιο...ολοσωστος..

Το σπίτι παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο...

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

Για καντινα τουλαχιστον υπεροχο.

 Εκτος αν θες η καντινα να ειναι γκουρμε με σος αβοκαντο κλπ.

Πήγαινε σε αυτήν πίσω από το Χιλτον και θα με θυμηθείς 

Δημοσ.
Στις 25/10/2019 στις 11:05 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε

Η σχέση του Έλληνα με το φαγητό απ' έξω ή τα έτοιμα όπως τα λένε ορισμένοι, παραμένει η ίδια όπως ισχύει από το 90's-00's που άρχισε να αυξάνεται σημαντικά η επιρροή τους. Αυτό που άλλαξε είναι οι επιλογές, ίσως και οι ποσότητες.

Από πολύ μικρός έτρωγα σχεδόν καθημερινά σουβλάκια και θα συνεχίσω να τρώω. Επίσης έτρωγα καθημερινά κρουασάν τυρόπιτες από φούρνους και όλα τα σχετικά. Πίτσες σπάνια τρώω όπως και φαγητά τύπου goodys, mcdonadls κτλ. Από όλα αυτά έχω κόψει τυρόπιτες κρουασάν και οτι σχετικό με ψημένη ζύμη καθώς δεν μου άρεσαν καθόλου τα τελευταία χρόνια, έχει πέσει σημαντικά η ποιότητα και αρκετές φορές μου δημιουργούν και στομαχικά θέματα, το παραπάνω το αντικατέστησα με ψωμί για τόστ που το αλείφω με μερέντα και βούτηρο. Τα ίδια σκατά με την ποιότητα βέβαια επικρατεί και στα περισσότερα σουβλατζίδικα πλέον, απλά εμείς είμαστε τυχεροί γιατί τρώμε από ένα πολύ καλό ψητοπωλείο εδώ κοντά μας. Ακόμα βέβαια κι αν δεν προτιμώ να τρώω από goodys κτλ, τηγανίζουμε κροκέτες με πατάτες και μακαρόνια στο σπίτι  οπότε δεν αλλάζει πρακτικά κάτι ιδιαίτερο στο θερμιδικό αποτέλεσμα που λαμβάνω.

Ξέρεις τι έχει μέσα η Μερεντα!!!!!!!! 

Στις 26/10/2019 στις 2:13 ΠΜ, LittyMeek είπε

γενικα η ταση πλεον ειναι οι Grotesque μεριδες, φαση πιτες ΣΟΥΠΕΡ ΜΕΓΑ ΓΙΓΑΣ, και τελικα τρως σαβουρα μεχρι σκασμου, η κατι μπεργκερ με 2 κιλα κιμα που το μισο ειναι φρυγανια και σοδα και πανω κασερι που ο θεος να το κανει κασερι. Μικρος επειδη ειμαι πειναλας γενικα ημουν και εγω αυτης της αποψης αλλα επειδη τρωω μια ζωη πολυ τωρα εχω καουρες. Γενικα εγω την υγεια μου την βρηκα στη γυμναστικη, κανω 2 ωρες την ημερα και τρωω οσο θελω μετα, οχι βεβαια μονο τζανκ φουντ αλλα γενικα αν θελω παιρνω και εκεινο. Ξερω βεβαια οτι στα 30 θα πρεπει να αλλαξω πορεια γιατι σιγα σιγα μπαινει η χοληστερινη στη μεση και η αρτιριοσκλυρυνση που ειναι αθροιστικη. Γενικα ομως δυσκολευεομαι πολυ, ειμαι πειναλας φουλ, οταν δεν κανω εντατικη γυμναστικη παχαινω παντα

εγω δεν νιωθω αδυναμος αλλα πειναω, δλδ θα φαω 3 τοστ το πρωι και μετα απο 2 ωρες θα πειναω σαν να μην εφαγα, γυμναστικη η μονη λυση σε αυτο το θεμα καθως την ορεξη ποτε δεν την τισαθευσα, οποτε το δοκιμασα ειχα νευρα συνεχεια σε φαση φαε ενα σνικερς, πραγματικα δηλαδη ημουν οπως στη διαφημηση αλλος ανθρωπος, νευρα κακια και ολα μαυρα

Οι καροτηδες σου είναι πλέον τόσο στενές που δεν περνάει μικρόβιο !!!!!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε

Ξέρεις τι έχει μέσα η Μερεντα!!!!!!!! 

Οι καροτηδες σου είναι πλέον τόσο στενές που δεν περνάει μικρόβιο !!!!!

Καπα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, giorgos4ever είπε

Πήγαινε σε αυτήν πίσω από το Χιλτον και θα με θυμηθείς 

Ολα τα εχω δοκιμασει μην ανησυχεις😁

Ειναι παρα πολυ καλος.

  • Like 1
Δημοσ.

Η μπουγάτσα Θεσσαλονίκης δεν θεωρείται junk food, να το ξέρετε! Είναι παγκόσμια διατροφική κληρονομιά.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Η μπουγάτσα Θεσσαλονίκης δεν θεωρείται junk food, να το ξέρετε! Είναι παγκόσμια διατροφική κληρονομιά.

Και το σουβλάκι 😂

Δημοσ.

Ενα καλό πάντως που έχει η Θεσσαλονίκη είναι ότι και το κακό φαγητό έχει μια ποιότητα Χ και δεν πρόκειται να φας "κακά". Μιλάω για τα απέξω φυσικά. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει αναβαθμιστεί πάρα μα πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και από εκεί που ο καλύτερος (πάντα για τα δικά μας δεδομένα) ήταν μέτριος στην καλύτερη τώρα ο χειρότερος είναι μέτριος στην χειρότερη. Οι τιμές βέβαια έχουν πάρει τον ανήφορο όμως οι επιλογές είναι πολλές και το κόστος μένει σε φυσιολογικά επίπεδα. Εξαιρούνται καταστήματα new age bar/kitcher που το φαγητό τους είναι ως επί το πλείστον φρου φρου και αρώματα για να κάνεις μόστρα στα 20-30χρονα χαϊβάνια και πληρώνεις 10€ για δυο κεφτέδες της κακιάς ώρας με πέντε πατάτες και στρακαστρούκα στον τάκο. 

Αλλο ένα καλό που έχει για το σπίτι η Θεσσαλονίκη είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράζεις κρέατα πάντα από σούπερ μάρκετ. Τα κρεοπωλεία είναι απείρως καλύτερα εφόσον ο άνθρωπος που το έχει είναι έμπιστος (και συνήθως είναι γιατί δεν γίνεται αλλιώς). Το πρόβλημα είναι οι ποσότητες καθώς αυτοί που αγοράζουν από κρεοπωλεία δεν πρόκειται να σας αφήσουν να αγοράσετε κάτι μιας και πάνε από πρωί πρωί με το άνοιγμα για να προμηθευτούν τα καλύτερα και πιο φρέσκα. Αξίζει όμως να ψάξετε στην περιοχή σας και αν θέλετε να είστε συνεπείς στις αγορές σας τότε μπορείτε και να γνωριστείτε με τον άνθρωπο και σας έρχονται και τυχερά "φιλέτα" αραιά και που ή να σας κρατάει τεμάχια για να περάσετε αργότερα. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ikaruga24 είπε

Ενα καλό πάντως που έχει η Θεσσαλονίκη είναι ότι και το κακό φαγητό έχει μια ποιότητα Χ και δεν πρόκειται να φας "κακά". Μιλάω για τα απέξω φυσικά. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει αναβαθμιστεί πάρα μα πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και από εκεί που ο καλύτερος (πάντα για τα δικά μας δεδομένα) ήταν μέτριος στην καλύτερη τώρα ο χειρότερος είναι μέτριος στην χειρότερη. Οι τιμές βέβαια έχουν πάρει τον ανήφορο όμως οι επιλογές είναι πολλές και το κόστος μένει σε φυσιολογικά επίπεδα. Εξαιρούνται καταστήματα new age bar/kitcher που το φαγητό τους είναι ως επί το πλείστον φρου φρου και αρώματα για να κάνεις μόστρα στα 20-30χρονα χαϊβάνια και πληρώνεις 10€ για δυο κεφτέδες της κακιάς ώρας με πέντε πατάτες και στρακαστρούκα στον τάκο. 

Αλλο ένα καλό που έχει για το σπίτι η Θεσσαλονίκη είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράζεις κρέατα πάντα από σούπερ μάρκετ. Τα κρεοπωλεία είναι απείρως καλύτερα εφόσον ο άνθρωπος που το έχει είναι έμπιστος (και συνήθως είναι γιατί δεν γίνεται αλλιώς). Το πρόβλημα είναι οι ποσότητες καθώς αυτοί που αγοράζουν από κρεοπωλεία δεν πρόκειται να σας αφήσουν να αγοράσετε κάτι μιας και πάνε από πρωί πρωί με το άνοιγμα για να προμηθευτούν τα καλύτερα και πιο φρέσκα. Αξίζει όμως να ψάξετε στην περιοχή σας και αν θέλετε να είστε συνεπείς στις αγορές σας τότε μπορείτε και να γνωριστείτε με τον άνθρωπο και σας έρχονται και τυχερά "φιλέτα" αραιά και που ή να σας κρατάει τεμάχια για να περάσετε αργότερα. 

Δεν χρειάζεται να τρώτε πολύ κρέας παιδιά.

Κάντε και λίγο διατροφή!

  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 hours ago, ikaruga24 said:

μιας και πάνε από πρωί πρωί με το άνοιγμα για να προμηθευτούν τα καλύτερα και πιο φρέσκα

Καλύτερο = σιτεμένο και το σιτεμένο δεν το λες "φρέσκο"... 😛

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η σχέση είναι αμφίδρομη.

Το άσχημο της υπόθεσης είναι που μια μερίδα της κοινωνίας ,ένας αισθητός αριθμός συνανθρώπων, καταλήγει να αγοράζει junk food από τα sm ,φτηνά προϊόντα μόνο και μόνο γιατι δεν έχει σάλιο.Προς εκεί μας έχει οδηγήσει η οικονομική αφαίμαξη ,στο να περιορίσουμε τα έξοδα με περικοπές στην διατροφή.Ενα κοτόπουλο των 2€ ,ένα πακέτο μπισκότα για πρωινό ,ένα ρύζι με κροκέτες είναι και αυτά junks.Θιγω το θέμα από μια διαφορετική οπτική γωνια που έχει άμεση επίπτωση στην υγεία προφανώς και γενικότερα στην διάθεση , την ψυχολογία κ.α. 

Ο χρόνος είναι επίσης ένας λόγος που ολο και περισσότερος κόσμος καταφεύγει στην εύκολη λύση του delivery ,της κατεψυγμενης πατάτας ,της έτοιμης φτηνής πίτσας που είναι στο μπροστινό ράφι όχι τυχαία του σούπερ μάρκετ.Η υπερεργασία και η ανάγκη για συνεχή επιμόρφωση δεν σου δίνει πλέον χρόνο πόσο μάλλον αν μένεις μόνος.

Τα σούπερ μάρκετ προφανώς και δεν προωθούν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής.Ποσο μάλλον παλιότερα.Τα πρώτα ράφια ,τα μεσαία δηλαδή έχουν τα πάντα εκτός από υγιεινά τρόφιμα.Κουλουρια ,δημητριακά με ζάχαρες ,μπάρες δημητριακών , μαρμελάδες κτλ.Κατα κάτω χαμηλά θα βρεις το ταχίνι.Το κουακερ και τον λιναρόσπορο θα τον βρεις αφού ρωτήσεις την υπάλληλο και ψάξεις τον διάδρομο.

Αυτά από εμένα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι καιρος που ημουν συνεχεια αρρωστος με πυρετο απο τα φτηνο-σαπια που επαιρνα και τα ετοιμαζα εγω αλλα μεσα εχουν υπολειμματα γλουτενης . Πχ"του χασαπη" επεφτα αμεσως κατω με δυσανεξια . Χωρις να εχω προβλημα σε τιποτα αλλο . κατι λαδια / λιπη που εχουν μεσα ειναι θανατος .

Επεξ/σία από Mhlogiatros

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...