Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Η σχέση του Έλληνα με το φαγητό απ' έξω ή τα έτοιμα όπως τα λένε ορισμένοι, παραμένει η ίδια όπως ισχύει από το 90's-00's που άρχισε να αυξάνεται σημαντικά η επιρροή τους. Αυτό που άλλαξε είναι οι επιλογές, ίσως και οι ποσότητες.

Από πολύ μικρός έτρωγα σχεδόν καθημερινά σουβλάκια και θα συνεχίσω να τρώω. Επίσης έτρωγα καθημερινά κρουασάν τυρόπιτες από φούρνους και όλα τα σχετικά. Πίτσες σπάνια τρώω όπως και φαγητά τύπου goodys, mcdonadls κτλ. Από όλα αυτά έχω κόψει τυρόπιτες κρουασάν και οτι σχετικό με ψημένη ζύμη καθώς δεν μου άρεσαν καθόλου τα τελευταία χρόνια, έχει πέσει σημαντικά η ποιότητα και αρκετές φορές μου δημιουργούν και στομαχικά θέματα, το παραπάνω το αντικατέστησα με ψωμί για τόστ που το αλείφω με μερέντα και βούτηρο. Τα ίδια σκατά με την ποιότητα βέβαια επικρατεί και στα περισσότερα σουβλατζίδικα πλέον, απλά εμείς είμαστε τυχεροί γιατί τρώμε από ένα πολύ καλό ψητοπωλείο εδώ κοντά μας. Ακόμα βέβαια κι αν δεν προτιμώ να τρώω από goodys κτλ, τηγανίζουμε κροκέτες με πατάτες και μακαρόνια στο σπίτι  οπότε δεν αλλάζει πρακτικά κάτι ιδιαίτερο στο θερμιδικό αποτέλεσμα που λαμβάνω.

Εννοείται πως είναι επιλογή σου κ δεν την κρίνω αλλά σουβλάκι κάθε μέρα;;; 

Βασικά δεν το βαριέσαι;;;

• Like 2
Δημοσ.

Τα ποσοστά παχυσαρκίας δεν είναι απαραίτητα λόγο ποιότητας αλλά ποσότητας.

Υπάρχει κόσμος που τρώει σα να μην υπάρχει αύριο και ας είναι υγιεινό το γεύμα.

• Like 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, bill999r είπε

Εννοείται πως είναι επιλογή σου κ δεν την κρίνω αλλά σουβλάκι κάθε μέρα;;; 

Βασικά δεν το βαριέσαι;;;

Σχεδόν κάθε μέρα, κάποιες φορές το βαριέμαι και συνήθως όταν το βαριέμαι παίρνω μπιφτέκι ή τρώω κάτι άλλο από το σπίτι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε

Σχεδόν κάθε μέρα, κάποιες φορές το βαριέμαι και συνήθως όταν το βαριέμαι παίρνω μπιφτέκι ή τρώω κάτι άλλο από το σπίτι.

Τι να πω γούστα είναι αυτά 😂

Δημοσ.

Νομίζω ότι γενικά δεν υπάρχει βελτίωση. Φαγαδικα κλείνουν και γέμισε ο τόπος σουβλατζιδικα της κακιάς ώρας. 

• Like 3
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Θα πρέπει αυτή τη συνήθεια να την αντικαταστήσεις με μπρόκολο, κουνουπίδι, ή καρότο. Στην αρχή θα έχεις κατάθλιψη και πρέπει να το παλέψεις πολύ. Σε ένα εξάμηνο περιμένω νέα :lol:.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, lactate είπε

Έχω την αίσθηση ότι στην Ελλάδα έχουμε λίγο γυρίσει την πλάτη στο κλασικο τζανκ. Τα mcdonalds έχουν σχεδόν κλείσει, goodys δεν το ψήνει σχεδόν κανείς (για kfc δεν έχω ακούσει κάτι). Τα σουβλάκια έχουν αρχίσει να έχουν πίτες αλάδωτες, κοτόπουλα πάνε και έρχονται, εταιρείες που κάνουν delivery υγιεινό φαγητό, τα fridays έχουν "power bowls" και "living well" επιλογές. Μήπως ως ένα βαθμό βγαίνει η σαβούρα από τη ζωή μας;

οταν ο καθε 4 εχει αυτοανοσο και γενικος καθε 3 εχει καποια ασθενια junk food ειναι θανατος οταν εχεις καποιο θεμα με ηγεια

1 ώρα πριν, zygorito είπε

Τα ποσοστά παχυσαρκίας δεν είναι απαραίτητα λόγο ποιότητας αλλά ποσότητας.

Υπάρχει κόσμος που τρώει σα να μην υπάρχει αύριο και ας είναι υγιεινό το γεύμα.

αυτό είναι μεγάλη αλήθεια ξέρω πάρα πολλά άτομα που τρώνε μονο καλά φαγητά σπίτι υγιεινά κλπ αλλά τρώνε για 3 άτομα (και λίγα λέω) και τους περισσότερους αν ρωτήσεις γιατί... σου απαντάνε.. το καλύτερο αντικαταθλιπτικό...

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Black Demis είπε

οταν ο καθε 4 εχει αυτοανοσο και γενικος καθε 3 εχει καποια ασθενια junk food ειναι θανατος οταν εχεις καποιο θεμα με ηγεια

αυτό είναι μεγάλη αλήθεια ξέρω πάρα πολλά άτομα που τρώνε μονο καλά φαγητά σπίτι υγιεινά κλπ αλλά τρώνε για 3 άτομα (και λίγα λέω) και τους περισσότερους αν ρωτήσεις γιατί... σου απαντάνε.. το καλύτερο αντικαταθλιπτικό...

Δε ξερω για αντικαταθλιπτικά, παντως αμα δε φαω σα βοδι νοιωθω συνεχεια πεινασμενος, αδυναμος και κουρασμενος

Δημοσ.

γενικα η ταση πλεον ειναι οι Grotesque μεριδες, φαση πιτες ΣΟΥΠΕΡ ΜΕΓΑ ΓΙΓΑΣ, και τελικα τρως σαβουρα μεχρι σκασμου, η κατι μπεργκερ με 2 κιλα κιμα που το μισο ειναι φρυγανια και σοδα και πανω κασερι που ο θεος να το κανει κασερι. Μικρος επειδη ειμαι πειναλας γενικα ημουν και εγω αυτης της αποψης αλλα επειδη τρωω μια ζωη πολυ τωρα εχω καουρες. Γενικα εγω την υγεια μου την βρηκα στη γυμναστικη, κανω 2 ωρες την ημερα και τρωω οσο θελω μετα, οχι βεβαια μονο τζανκ φουντ αλλα γενικα αν θελω παιρνω και εκεινο. Ξερω βεβαια οτι στα 30 θα πρεπει να αλλαξω πορεια γιατι σιγα σιγα μπαινει η χοληστερινη στη μεση και η αρτιριοσκλυρυνση που ειναι αθροιστικη. Γενικα ομως δυσκολευεομαι πολυ, ειμαι πειναλας φουλ, οταν δεν κανω εντατικη γυμναστικη παχαινω παντα

2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

Δε ξερω για αντικαταθλιπτικά, παντως αμα δε φαω σα βοδι νοιωθω συνεχεια πεινασμενος, αδυναμος και κουρασμενος

εγω δεν νιωθω αδυναμος αλλα πειναω, δλδ θα φαω 3 τοστ το πρωι και μετα απο 2 ωρες θα πειναω σαν να μην εφαγα, γυμναστικη η μονη λυση σε αυτο το θεμα καθως την ορεξη ποτε δεν την τισαθευσα, οποτε το δοκιμασα ειχα νευρα συνεχεια σε φαση φαε ενα σνικερς, πραγματικα δηλαδη ημουν οπως στη διαφημηση αλλος ανθρωπος, νευρα κακια και ολα μαυρα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

Το βρωμικο του μερακλη κατω στον φλοισβο που τον εχουμε κανει πλουσιο μονο μικρου παιδιου δεν το λες παντως.😁

Κι εσυ εκει???😀

Δημοσ.

Έχω φτάσει 3 φορές τα 100 κιλα...έχω φάει αμέτρητες φορές σαν να μην υπάρχει αύριο...έχω φάει σουβλάκια και μετα από μία ώρα πίτσα...έχω ξερασει από το πολύ φαι...τα έχω κάνει όλα...

πλέον στα 31 μου, είμαι 78κιλα και τρώω σχεδόν αποκλειστικά υγιεινά...σπάνια τρώω καμια πίτα με καλαμάκι, ή καμία φορά το χρόνο πίτσα...γλυκά μόνο σε καμία γιορτη και αν... από συσκευασμένα τρώω μόνο μακαρόνια, ρύζι, βρώμη, γιαούρτι, γάλα, ταχινι και φυστικοβουτυρο...

Αν το κατάφερα εγώ που είμαι χοντρός στη ψυχή και στο μυαλό μπορεί ο οποιοσδήποτε να τρώει υγιεινά και σωστά...θέληση για καλύτερη ζωή να υπάρχει και όλα γίνονται απλά...

Αφήστε λοιπόν τα junk food και φάτε υγιεινές τροφές και σε σωστές ποσότητες...όχι για κανέναν άλλον αλλα μόνο για την υγεία σας.

• Like 10
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε

Έχω φτάσει 3 φορές τα 100 κιλα...έχω φάει αμέτρητες φορές σαν να μην υπάρχει αύριο...έχω φάει σουβλάκια και μετα από μία ώρα πίτσα...έχω ξερασει από το πολύ φαι...τα έχω κάνει όλα...

πλέον στα 31 μου, είμαι 78κιλα και τρώω σχεδόν αποκλειστικά υγιεινά...σπάνια τρώω καμια πίτα με καλαμάκι, ή καμία φορά το χρόνο πίτσα...γλυκά μόνο σε καμία γιορτη και αν... από συσκευασμένα τρώω μόνο μακαρόνια, ρύζι, βρώμη, γιαούρτι, γάλα, ταχινι και φυστικοβουτυρο...

Αν το κατάφερα εγώ που είμαι χοντρός στη ψυχή και στο μυαλό μπορεί ο οποιοσδήποτε να τρώει υγιεινά και σωστά...θέληση για καλύτερη ζωή να υπάρχει και όλα γίνονται απλά...

Αφήστε λοιπόν τα junk food και φάτε υγιεινές τροφές και σε σωστές ποσότητες...όχι για κανέναν άλλον αλλα μόνο για την υγεία σας.

Σαν να ακούω τον εαυτό μου ακριβώς.

Κάποτε έτρωγα πρωινό χ2 σουβλάκια bueno pita & πατάτες με cheddar & bacon, μεσημεριανό 1 νορμαλ cheeseburger και 1 big mac και βραδινό πίτα του παππού ή ένα κουβά KFC ή αστακομακαρονάδα με επιδόρπιο κρέπα σοκολάτα/μπανάνα ή καρυδόπιτα. Είχα φτάσει 100 κιλά 2 φορές και τη μία παραλίγο 110. τώρα είμαι 30 προς 31 και περίπου 72-74 κιλά. Είχα πέσει στα 85 περίπου τρώγοντας κυρίως μακαρόνια τα οποία με φούσκωναν και δε μπορούσα να φάω άλλο, είχαν από όλα, τυριά/σάλτσες/κρέας....οπότε δεν ένιωθα ότι μου έλειπε κάτι, έτρωγα 3 γεμάτες μακαρονάδες  τη μέρα κάπου 900-1000 θερμίδες, μαζί με λίγο γυμναστική πέφτεις άνετα στα 80 κοντά και μάλιστα γρήγορα, εγώ σε 2-3 βδομάδες είχα ήδη πέσει. Πιο παλιά είχα δοκιμάσει και άλλες πιο ακραίες δίαιτες κυρίως μόνο με λαχανικά και υγιεινά κρεατικά, εκείνες πέτυχαν αλλά δεν τις προτείνω, η καλύτερη ήταν εκείνη με τα μακαρόνια, ειδικά αν κάποιος περνάει από μεγάλο άγχος καθημερινά, δεν θα τη παλέψει αλλιώς, οι πιο παλιές πέτυχαν γιατί δεν είχα καθόλου άγχος στη ζωή μου. 

Τώρα έπεσα στα 74 διότι έχω προβλήματα με το στομάχι μου και δε μπορώ να φάω πολύ, τρώω κυρίως ρύζι, πατάτες, τυρί, λαχανικά, πολύ λίγα βραστά κρεατικά/ψάρια. Δεν είναι ότι προσπαθώ απλά δεν έχω επιλογή, αν κάνω κανά αστείο και φάω παραπάνω και από κάτι που δε πρέπει έχω πολύ σοβαρές επιπτώσεις. Ωστόσο τα γλυκά τα χλαπακιάζω αλλά αυτά για κάποιο λόγο ποτέ δεν με πάχαιναν. Τις προάλλες δοκίμασα να φάω σουβλάκι και μου φάνηκε αηδιαστικό, σαν να έτρωγα λάστιχο, δε ξέρω αν γενικά ο εαυτός μου λόγω της διατροφής που κάνω τώρα βλέπει αλλιώς αυτά τα φαγητά ή απλά το σουβλατζίδικο ήταν τραγικό, ήταν πραγματικά απαίσιο. Πλέον για εμένα το φαγητό έχει γίνει αυτό που οφείλει να είναι, ένα μέσο επιβίωσης και όχι ένα μέσο απόλαυσης, αν και μου λείπουν  οι εποχές που μπορούσα να πάρω χαρά από αυτό. Στην επόμενη ζωή πάλι.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

Πάντως ενα σουβλάκι με αλάδωτη πίτα, καλαμάκι κοτόπουλο η χοιρινό, ντομάτα, μαρούλι και σως γιαουρτιου η τζατζίκι με περίπου 350 θερμίδες, δεν το λες πλέον και πολύ junk. Αν εχει ομως  λαδωμένη πίτα, πατατα και σως, άνετα αγγίζει και ξεπερνάει τις 1000.

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, G.bar είπε

Πάντως ενα σουβλάκι με αλάδωτη πίτα, καλαμάκι κοτόπουλο η χοιρινό, ντομάτα, μαρούλι και σως γιαουρτιου η τζατζίκι με περίπου 350 θερμίδες, δεν το λες πλέον και πολύ junk. Αν εχει ομως  λαδωμένη πίτα, πατατα και σως, άνετα αγγίζει και ξεπερνάει τις 1000.

Η σως πόσες θερμίδες έχει; μαγιονέζα και μουστάρδα, μια κουταλιά δεν είναι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...