Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την αίσθηση ότι στην Ελλάδα έχουμε λίγο γυρίσει την πλάτη στο κλασικο τζανκ. Τα mcdonalds έχουν σχεδόν κλείσει, goodys δεν το ψήνει σχεδόν κανείς (για kfc δεν έχω ακούσει κάτι). Τα σουβλάκια έχουν αρχίσει να έχουν πίτες αλάδωτες, κοτόπουλα πάνε και έρχονται, εταιρείες που κάνουν delivery υγιεινό φαγητό, τα fridays έχουν "power bowls" και "living well" επιλογές. Μήπως ως ένα βαθμό βγαίνει η σαβούρα από τη ζωή μας;

• Thanks 1
  • Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γύρος/σουβλάκι/πίτσα/τυρόπιτες κλπ είναι τα junk που προτιμάει ο Ελληνας.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 14
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ε πλέον ο κόσμος έπαψε να είναι εντελώς χαπατο και όταν θέλει να φαει απ έξω θέλει να είναι όσο γίνεται πιο ποιοτικό το φαγητό. Σίγουρα ένα μπεργκερ όσο ποιοτικό και να είναι δεν παύει να είναι μπεργκερ αλλά άλλο το μπεργκερ απ τα γκουντις που τρώγαμε το 2005 και άλλο ένα μπεργκερ από σύγχρονο μπεργκεραδικο( και καλύτερο ποιοτικά αλλά και γευστικά)

• Like 6
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Thaninho είπε

αλλά άλλο το μπεργκερ απ τα γκουντις που τρώγαμε το 2005 και άλλο ένα μπεργκερ από σύγχρονο μπεργκεραδικο( και καλύτερο ποιοτικά αλλά και γευστικά)

βλέπω όμως κάτι τεράστια μπεργκερ που όλοι τρελαίνονται σε απίστευτα μεγάλες μερίδες με άπειρες πατάτες. Που έστω ότι έχουν καλύτερες πρώτες ύλες,  γίνεται να είναι καλύτερα από των goodys ή να είναι στα ίδια χάλια. Επίσης κάτι τραγικά τύπου pizza fan του στυλ διπλη πιτσα;

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, telis είπε

Δες κάτι βρώμικα σε μέγεθος μικρού παιδιού που τρώνε οι ξενύχτηδες μετά από ξύδια, και τα λέμε...

να φάνε πατσα που λένε ότι είναι υγιεινός (σιχαίνομαι)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, telis είπε

Δες κάτι βρώμικα σε μέγεθος μικρού παιδιού που τρώνε οι ξενύχτηδες μετά από ξύδια, και τα λέμε...

Το βρωμικο του μερακλη κατω στον φλοισβο που τον εχουμε κανει πλουσιο μονο μικρου παιδιου δεν το λες παντως.😁

Επεξ/σία από Menelaos83
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lactate είπε

Έχω την αίσθηση ότι στην Ελλάδα έχουμε λίγο γυρίσει την πλάτη στο κλασικο τζανκ.

Τα ποσοστά παχυσαρκίας άλλο λένε

1 ώρα πριν, lactate είπε

Τα mcdonalds έχουν σχεδόν κλείσει, goodys δεν το ψήνει σχεδόν κανείς (για kfc δεν έχω ακούσει κάτι).

Εγώ πάντως το αντίθετο βλέπω, καλύτερα από ποτέ πάνε

1 ώρα πριν, lactate είπε

Τα σουβλάκια έχουν αρχίσει να έχουν πίτες αλάδωτες, κοτόπουλα πάνε και έρχονται, εταιρείες που κάνουν delivery υγιεινό φαγητό, τα fridays έχουν "power bowls" και "living well"

Μόδες

29 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Το βρωμικο του μερακλη κατω στον φλοισβο που τον εχουμε κανει πλουσιο μονο μικρου παιδιου δεν το λες παντως.😁

Τουλάχιστον άθλιο.

1 ώρα πριν, lactate είπε

Μήπως ως ένα βαθμό βγαίνει η σαβούρα από τη ζωή μας;

Γελάει ο κόσμος :P

• Like 3
  • Thanks 2
  • Sad 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, giorgos4ever είπε

Τα ποσοστά παχυσαρκίας άλλο λένε

Συμφωνώ. Είχα βρει μια έρευνα που είχε θετικά ευρήματα για την διατροφή των Ελλήνων, δεν την βρίσκω τώρα αλλά θα την ποστάρω όταν το βρω.

9 λεπτά πριν, giorgos4ever είπε

Εγώ πάντως το αντίθετο βλέπω, καλύτερα από ποτέ πάνε

mc donalds έχουν μείνει ελάχιστα στην Αθήνα σίγουρο πάντως. Ορισμένες φορές λέω γιατί δεν βάζουν ένα μάθημα διατροφής; Ας βγάλουν μια ώρα από οτιδήποτε, ας φύγουν από το ηλίθιο σύστημα ότι αν κάτι δεν εξετάζεται στο τέλος δεν είναι χρήσιμο και ας βοηθήσουν τις επόμενες γενιές να τρώνε υγιεινά.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/10/2019 στις 10:22 ΜΜ, lactate είπε

Συμφωνώ. Είχα βρει μια έρευνα που είχε θετικά ευρήματα για την διατροφή των Ελλήνων, δεν την βρίσκω τώρα αλλά θα την ποστάρω όταν το βρω.

mc donalds έχουν μείνει ελάχιστα στην Αθήνα σίγουρο πάντως. Ορισμένες φορές λέω γιατί δεν βάζουν ένα μάθημα διατροφής; Ας βγάλουν μια ώρα από οτιδήποτε, ας φύγουν από το ηλίθιο σύστημα ότι αν κάτι δεν εξετάζεται στο τέλος δεν είναι χρήσιμο και ας βοηθήσουν τις επόμενες γενιές να τρώνε υγιεινά.

Πολλά ή λίγα τα mc donalds δεν ξέρω αν είναι πάντως τα περισσότερα φυσάνε. Μάθημα διατροφολογίας θα βάλεις (κάνουν κιόλας κάτι λίγα, είτε σαν ενημερώσεις είτε από την οικοιακή οικονομία) αλλά εντάξει μεγαλώνοντας τα καταλαβαίνεις πιο πολύ αυτά ή μάλλον ωριμάζοντας.

Spoiler

Αφήνω αυτό εδώ :P

Επεξ/σία από giorgos4ever
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλι junk food τρωμε απλως τωρα με τα delivery , efood κτλ εχεις 100 δες επιλογες . Μεχρι και diet μπορεις να παρεις ευκολα και γρηγορα . Σιγα μη τρεχεις στα drive in για να φας τα σκουπιδια τους . Η σε αυτες τις βρωμερες ταβερνες με λαδι σα diesel μαυρο  που τους εχουμε κανει και πλουσιους ....

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Η σχέση του Έλληνα με το φαγητό απ' έξω ή τα έτοιμα όπως τα λένε ορισμένοι, παραμένει η ίδια όπως ισχύει από το 90's-00's που άρχισε να αυξάνεται σημαντικά η επιρροή τους. Αυτό που άλλαξε είναι οι επιλογές, ίσως και οι ποσότητες.

Από πολύ μικρός έτρωγα σχεδόν καθημερινά σουβλάκια και θα συνεχίσω να τρώω. Επίσης έτρωγα καθημερινά κρουασάν τυρόπιτες από φούρνους και όλα τα σχετικά. Πίτσες σπάνια τρώω όπως και φαγητά τύπου goodys, mcdonadls κτλ. Από όλα αυτά έχω κόψει τυρόπιτες κρουασάν και οτι σχετικό με ψημένη ζύμη καθώς δεν μου άρεσαν καθόλου τα τελευταία χρόνια, έχει πέσει σημαντικά η ποιότητα και αρκετές φορές μου δημιουργούν και στομαχικά θέματα, το παραπάνω το αντικατέστησα με ψωμί για τόστ που το αλείφω με μερέντα και βούτηρο. Τα ίδια σκατά με την ποιότητα βέβαια επικρατεί και στα περισσότερα σουβλατζίδικα πλέον, απλά εμείς είμαστε τυχεροί γιατί τρώμε από ένα πολύ καλό ψητοπωλείο εδώ κοντά μας. Ακόμα βέβαια κι αν δεν προτιμώ να τρώω από goodys κτλ, τηγανίζουμε κροκέτες με πατάτες και μακαρόνια στο σπίτι  οπότε δεν αλλάζει πρακτικά κάτι ιδιαίτερο στο θερμιδικό αποτέλεσμα που λαμβάνω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...