ardi21 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Fabinas είπε Εξήγησα σε προηγουμενη απάντησή μου ότι δεν ειναι η απόφαση προβληματική. Η χρήση της ως απόδειξη του επιχειρήματος είναι, γιατι αφορά ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ περιστατικά. Αν βρεις τετοια απόφαση, θα αφορά μόνο τους συγκεκριμένους διαδίκους (ισχύς δεδικασμένου) βάσει των ειδικών συμφωνιών που θα αναγνωρίζει η απόφαση ότι υπάρχουν μεταξύ τους. Ο νομος ειναι σαφής: αποδιδεις το μισθιο στην κατασταση που το παρέλαβες. Δε θα βρεις πουθενά κειμενο ότι αυτό σημαίνει βαμμένο ή αβαφο, καθαρό ή βρώμικο, με παραθυρα ή χωρίς κτλ. Το τι θα συνεβαινε μεταξύ μας θα εξαρτιοταν απο τη συμφωνία μας. Μπορει και να πλήρωνες τη ζαμπονοτυρόπιτα χρυσή, μπορει και να την ετρωγα και να μου καθόταν βαριά. Ασε την μεταξυ μας συμφωνια. Εσυ μπορει να μου ζηταγες στο τελος να σου παντρεψω την κορη και εγω να το δεχομουν. Μιλαμε για το γραμμα του νομου. Οπως το βρηκε, ναι, εξαιρωντας ομως την φθορα απο φυσιολογικη χρηση, αυτο ειναι ξεκαθαρο ειτε αφορα Δημοσιο ειτε ιδιωτη. Δηλαδη να μην υπαρχουν φθορες που δεν δικαιολογουνται, ζημιες δηλαδη. Ζημια θεωρειται οποιαδηποτε πραξη αμελειας. Το να μην ειναι φρεσκοβαμμενο μετα απο 3-4-5 χρονια δεν ειναι πραξη αμελειας, ειναι φυσιολογικη φθορα. Θα ηθελα παρα πολυ να ειμαι ενοικιαστης σου και να πηγαιναμε στα δικαστηρια. 5.000 ζαμπονοτυροπιτες θα πληρωνες. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2019 από ardi21
Fabinas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, johnieXoX είπε Το άρθρο του αστικού κώδικα είναι το προβληματικό, γι αυτό και το εφετείο έκρινε στην αρχή διαφορετικά. ο άρειος πάγος όμως, ουσιαστικά διευκρίνισε το άρθρο, αποφασίζοντας διαφορετικά από το εφετείο. εδώ θα βρεις και παραπάνω στοιχεία, με αναφορές στους νόμους, σχετικά με το βάψιμο ή όχι. Ειδικά, οι φθορές της βαφής (λερώματα) των εσωτερικών τοίχων του μισθίου εντάσσονται καταρχήν στη συμφωνημένη χρήση του, ώστε η συχνά προβαλλόμενη απαίτηση του εκμισθωτή προς ελαιοχρωματισμό του μισθίου κατά την αποχώρηση του μισθωτή να στερείται βασιμότητας, εκτός κι αν οι συγκεκριμένες φθορές υπερβαίνουν εμφανώς το αναγκαίο μέτρο. υ.γ. συγχαρητήρια για τις σπουδές και την καριέρα σου, όμως μην προδικάζεις πως αντίστοιχες σπουδές και καριέρα δεν έχουν και υπόλοιποι συνομιλητές σου. και ο δικηγόρος, που λες ότι λέει μαλακίες, σπουδές και καριέρα έχει. Για βρες μου και την απόφαση του Αρειου Πάγου που λέει τα παραπάνω. Γιατι δινεις λινκ της ΠΑΣΥΠΕ και όχι δικαστικής απόφασης. Μερικοι μου θυμίζετε "το είπε στην τηλεόραση", "το εγραψε στην εφημερίδα". Τώρα ειναι "πάρε link". Μόνο που η ΠΑΣΥΠΕ είναι σωματείο που υποστηρίζει τα δικά του και δεν ερμηνευει νομους και συμβάσεις (πραγμα που αυθεντικά κανουν μονο τα δικαστηρια). Απόψεις των "συνδικαλιζόμενων" ενοικιαστών αναφέρει. Dirty Harry, ξανά.
29gk Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Μερικες αποριες εχω απο την εως τωρα συζητηση και τις απευθυνω γενικα σε ολους και οχι σε καποιον ειδικα. α) Οταν υπογραφουν 2 μερη ενα μεταξυ τους συμφωνητικο, μισθωσης στην προκειμενη περιπτωση, το οποιο και εχει αναφορα σε ορους οπου με την υπογραφη τους θεωρουνται αποδεκτοι και απο τα 2 μερη,πως σε ενα δικαστηριο θα απορριφθει καποιος απο αυτους εαν δεν ειναι μια εξωφρενικη τελος παντων περιπτωση που καταφωρα καταπατα την κοινη λογικη; Μια κοινη λογικη στην οποια βασιζονται τελικα και οι νομοι; Συγκεκριμενο παραδειγμα. Ενας ορος αναφερει οτι το βαψιμο πρεπει να ανανεωνεται με την αποχωρηση του ενοικιαστη, ειδικα μαλιστα οταν η επιλογη των χρωματων ειναι διαφορετικη απο τα αρχικα. Πως θα βασιστει η τοσο αοριστα και γενικη "φυσιολογικη φθορα"; β) Ποιος δικηγορος αμοιβεται μονον με 100€, εκτος κι αν ειναι πολυ στενος συγγενης δηλαδη που και παλι, για μια φασαρια και χρονο εβδομαδων; γ) Ποσο αξιοπιστος εναι ο εν λογω δικηγορος ο οποιος μαλιστα δινει και συμβουλη παρακρατησης των κλειδιων, ετσι ελαφρα τη καρδια, χωρις να αναφερει πως η αλλη πλευρα θα αξιωσει και τα αντιστοιχα ενοικια ή και ρητρες και τοκους; δ) Απο που προκυπτει οτι η εγγυηση ισουται με τοσα ενοικια ή και μπορει να "κλεισει" σε ποσα ενοικιων επειδη ετσι αποφασισε η μια πλευρα χωρις τη συναινεση της αλλης;
kage Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αγγλια διαβασα μεχρι και αυστραλια διαβασα..ενολιγης σιγουρα 4ψηφια νουμερα ενοικιασης ρε παιδια 😛 . Λογικο δεν ειναι να ειναι πιο ελαστικοι? Η αποφαση πιο πισω με αρειο παγο αφορα εμπορικη συμβαση-δημοσιου για 6 7οροφο κτηριο με μηνιατικο πανω απο 15κ εως κοντα 19κ χ36 χρονια σε αστυνομικη διευθυνση(φυλακες,γραφεια κτλ) και οτι οι ιδιοκτητες ζηταγαν εξτρα ποσο για να το φτιαξουν οπως ηταν.. 《 καταγγείλουμε την σύμβαση και μέχρι να βγει η απόφαση δεν θα μπορεί να λυθεί το μεταξύ μας συμβόλαιο οπότε δεν θα μπορεί και να το νοικιάσει αλλού》 σκεφτειτε τα 2 παραπανω και αποφασίστε ποσο μπορειτε να στηριζεστε στο μελλον σε ενα τυχαιο σιτε που γραφει οτι μπορει να καταλαβει ή εναν τυχαιο δικηγορο που μιλαγε προφορικα με καποιον ιδιοκτητη... ο νομος ακ574+ http://www.ministryofjustice.gr/site/kodikes/Ευρετήριο/ΑΣΤΙΚΟΣΚΩΔΙΚΑΣ/tabid/225/language/el-GR/Default.aspx δεν απαγορευει τα ιδιωτικα συμβολαια /μισθωτηρια..οι εποχες με ενοικιοστασιο ειναι αλλων εποχων διαβασετε παρακατω και τις 2 μεριες και βγαλτε συμπερασματα.. 1)Επιπλωμενο σπιτι εγραψε καποιος θα του μεινουν αν αλλαξει πραγματα ο ιδιοκτητης οποτε θα χει καλυτερο μισθωμα.. Vs το σπιτι θα χει χασει αξια επειδη θα ναι +χ χρονια απο τοτε που μπηκε με +χ χρονια επιπλα-οικιακες συσκευες και με εναν ενοικιαστη που θα θελει μειωση μισθωματος καθε χρονο και ενα χ κρατος που κανει αυξηση σε φορολογια... 2)Ε και να δωσει 300 500 1000ε για βαψιμο καθε χ χρονια που καποιος ξενοικιαζει και ας λεει το συμβολαιο μπαινεις φρεσκοβαμμενο θα φυγεις με φρεσκοβαμμενο... Vs ποιος βαφει πριν φυγει μλκς ειμαι να βαψω εγω? 3)Φιλε μολις 500ε μ στελνουν ή βγαζω δεν βγαινω Vs Κ γω εχω να πληρωσω αυξηση στεγαστικου και αυξηση φορολογιας+ενφια 4)Ερχεται η κριση και η μιση ελλαδα δεν εχει πετρελαιο οποτε οχι σωστη θερμανση και απο την αλλη οχι σωστο αερισμο.. σου λενε μουχλα υγρασια στο χ σημειο αντε να εξηγεις οτι οταν κανεις μπανιο και δεν αεριζεται το μερος θα δεις σιγουρα και υγρασια και ξεφλουδισματα+οτι η υγρασια εγκλωβιζεται στο ενεργειακο σπιτι με κουφωματα .ποσο μαλλον αν δεν αεριζεις οταν η υγρασια εξω ειναι μικροτερη απο μεσα κτλ vs Και γω τι να κανω ρε μεγαλε να βαλω και υγρασιομετρο για να κανω μπανιο? 5)15χρονια μενει μεσα ο αλλος με μειωσεις καθε χ χρονια και λεει αν χαλασει κατι τωρα πια θα τα δωσω απο την τσεπη μου..ερχεται ο αλλος και λεει ελα ρε μλκ yolo θα αφησω τεντες μια ζωη κατω για να μην φαινομαι και αμα χαλασουν ο ιδιοκτητης θα τις αλλαξει.. Ε και καμμια αλλαγη σε κουφωματα γιατι εχει κωλοκρυο με τα παλια ,ντουλαπια που φουσκωσαν να αλλαξουμε ή αλλαγη σε νεες ηλεκτρικες συσκευες που χαλασαν μια χαρα θα ναι και θα του μεινουν και θα τα χαρω και γω.. Τι θερμοσιφωνες αυτα καινε ,να βαλουμε ταχυθερμαντηρες ή φυσικο αεριο και θα σου μεινουν και θα βγαλεις περισσοτερα μετα Vs Ολα αυτα με μειωση ενοικιου?πως θα βγαλω περισσοτερα αφου στοιχιζουν χιλιαρικα και ταυτοχρονα το οικημα δεν ειναι πλεον νεοκτιστο? Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2019 από kage
gthe Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, 29gk είπε Ενας ορος αναφερει οτι το βαψιμο πρεπει να ανανεωνεται με την αποχωρηση του ενοικιαστη, ειδικα μαλιστα οταν η επιλογη των χρωματων ειναι διαφορετικη απο τα αρχικα. Πως θα βασιστει η τοσο αοριστα και γενικη "φυσιολογικη φθορα"; 16 λεπτά πριν, 29gk είπε Απο που προκυπτει οτι η εγγυηση ισουται με τοσα ενοικια ή και μπορει να "κλεισει" σε ποσα ενοικιων επειδη ετσι αποφασισε η μια πλευρα χωρις τη συναινεση της αλλης; Ας απαντήσω σε αυτά τα 2 ... αν υπάρχει ρητός όρος στο συμβόλαιο θα χάσει το δικαστήριο ο ενοικιαστής αν γράφει ρητά ότι είναι δική του ευθύνη. Η ο ιδιοκτήτης αν αναφέρει ότι είναι δική του. Αλλά το 90% των συμφωνητικών μίσθωσης δεν έχουν τόσο αναλυτικό όρο. Για το δεύτερο, είναι παράτυπο αλλά γίνεται για πρακτικούς λόγους ή ρευστότητας. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, η εγγύηση δεν αντισταθμίζεται με μηνιαία ενοίκια, αποδίδεται στο τέλος της μίσθωσης. Ο νόμος λέει "μέχρι 2 μίσθια", η πιάτσα το έβαλε σε στρογγυλο νούρο, αν πληρώνεις 750 ενοίκιο δεν απαγορεύεται να είναι ας πούμε 1000 (δλδ 1.5 μηνα) η εγγύηση. 10 λεπτά πριν, kage είπε Αγγλια διαβασα μεχρι και αυστραλια διαβασα..ενολιγης σιγουρα 4ψηφια νουμερα ενοικιασης ρε παιδια 😛 Εγώ έγραψα uk, όχι Αγγλια και ήταν 625 λίρες το μήνα (Εγγύηση έδωσα 1250 λίρες επιπλέον) τα 2 πρώτα χρόνια και 650 τον τρίτο για ένα διαμέρισμα 95τμ με 2 μεγάλα υπνοδωμάτια και ενιαίο σαλόνι με πανοραμική θέα του Belfast. Πλήρως επιπλωμένο με 2 διπλά κρεβάτια, 2 μπάνια, 2 μεγάλες ντουλάπες, γραφείο, 2καναπέδες και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα (με πλυντήριο πιάτων). Δεν είναι όλο το Uk Λονδίνο (ευτυχώς για εμάς ) Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2019 από gthe
29gk Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, gthe είπε Ας απαντήσω σε αυτά τα 2 ... αν υπάρχει ρητός όρος στο συμβόλαιο θα χάσει το δικαστήριο ο ενοικιαστής αν γράφει ρητά ότι είναι δική του ευθύνη. Η ο ιδιοκτήτης αν αναφέρει ότι είναι δική του. Αλλά το 90% των συμφωνητικών μίσθωσης δεν έχουν τόσο αναλυτικό όρο. Για το δεύτερο, είναι παράτυπο αλλά γίνεται για πρακτικούς λόγους ή ρευστότητας. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, η εγγύηση δεν αντισταθμίζεται με μηνιαία ενοίκια, αποδίδεται στο τέλος της μίσθωσης. Ο νόμος λέει "μέχρι 2 μίσθια", η πιάτσα το έβαλε σε στρογγυλο νούρο, αν πληρώνεις 750 ενοίκιο δεν απαγορεύεται να είναι ας πούμε 1000 (δλδ 1.5 μηνα) η εγγύηση. Στο 90% των συμβολαιων γραφεις, οτι δεν αναφερεται ως ορος το βαψιμο κατα την αποχωρηση, στο 100% θα πω εγω στα τυποποιημενα συμβολαια, με τη διαφορα οτι εκτος του οτι τα τυποποιημενα αυτα συμβολαια εχουν κενο περιθωριο για επιπλεον απαιτησεις του ιδιοκτητη ή του ενοικιαστη, μπορουν ομως να δεχτουν και ακομα περισσοτερες σελιδες με ακομα περισσοτερο ...κενο χωρο οπου θα μπορει να συμπληρωθει και μαλιστα με λεπτομερεια το οτιδηποτε. Το ζητημα ομως ειναι, πως το συμπερασμα και οσων γραφεις αλλα και της ολης εδω συζητησης, πως η κοινη λογικη ειναι εκεινη που θα πρεπει να επικρατει και απο τις 2 πλευρες, η καλη πιστη επισης ενω τελικα εκτος του οτι οι καλοι λογαριασμοι ( βλεπε η εξαρχης εγγραφη συμφωνια ) ειναι αυτοι που θα ξεκαθαριζουν τα πραματα, ολα μπορει να καταληξουν στην δικαιοσυνη η οποια και ελληνικη δικαιοσυνη και δικαιο, θα αποφανθει περι της κοινης αυτης λογικης. Και να με συγχωρουν οσοι αναφερονται σε περιπτωσεις και βιωματα Αγγλιας, Βελγιου και αλλου, αλλα ολα αυτα ειναι εντελως αχρηστα και απλα μπερδευουν τους οσους εχουν ελληνικα μπλεξιματα. Με ή χωρις εισαγωγικα. 1
elpaso1 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 On 29/10/2019 at 12:42, vforvaggelis said: Οχι δεν ανανεωνεται αυτοματα, τσεκαρε το γιατι υπαρχει περιπτωση να εισαι ΧΩΡΙΣ συμβολαιο... Μπες στο gsis να τσεκαρεις. Που ακριβως μπαινω φιλε; On 28/10/2019 at 07:53, efo355 said: Αυτός είναι τσιγκουνης ενώ Εσύ που ρίχνεις τα μούτρα σου για 20 ευρώ τι εισαι; Να πληρώσεις κανονικά και να παραδώσεις το σπίτι ακριβώς όπως το βρήκες και μόλις πληρώσεις και τους λογαριασμούς σου να πάρεις τα χρήματα πίσω. Εσυ το εχεις το 20ρικο για την πλακα σου, σωστα; Για εμενα που εχω μωρο και μονο εγω να δουλευω, το 20ρικο ειναι πολυ σημαντικο. Και στο κατω-κατω του ειπα στην αρχη για μειωση, μου ειπε οχι και του λεω εστω ενα 20ρικο για το μωρο. Δεν προκειται να πληρωσω τα 2 επομενα ενοικια, ο κυπριος γιατριος ( τρομαρα του ) πρεπει να ειναι αρκετα τσιγκουνης! Αν θελουν ας μου στειλουν τους λογαρισμους απο ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ για να τους πληρωσω.
kage Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Και με μια προταση σε συμβολαιο του στυλ ο ενοικιαστης αναλαμβανει εξ ολοκλήρου ολες τις ζημιες παλι ορος ειναι @ελπασο ααδε) ισως να επρεπε να κανατε τροποποιητικη για παραταση/ανανεωση συμβοκαιου χ χρονια χ ποσο. Εφοσον το δηλωνετε και οι 2 στο ε2 που απο κει φορολογειστε...το σιτε της ααδε ειναι απλα για να χουν εικονα οταν χρειαστε η ααδε ... Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2019 από kage
Fabinas Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ardi21 είπε Ασε την μεταξυ μας συμφωνια. Εσυ μπορει να μου ζηταγες στο τελος να σου παντρεψω την κορη και εγω να το δεχομουν. Μιλαμε για το γραμμα του νομου. Οπως το βρηκε, ναι, εξαιρωντας ομως την φθορα απο φυσιολογικη χρηση, αυτο ειναι ξεκαθαρο ειτε αφορα Δημοσιο ειτε ιδιωτη. Δηλαδη να μην υπαρχουν φθορες που δεν δικαιολογουνται, ζημιες δηλαδη. Ζημια θεωρειται οποιαδηποτε πραξη αμελειας. Το να μην ειναι φρεσκοβαμμενο μετα απο 3-4-5 χρονια δεν ειναι πραξη αμελειας, ειναι φυσιολογικη φθορα. Θα ηθελα παρα πολυ να ειμαι ενοικιαστης σου και να πηγαιναμε στα δικαστηρια. 5.000 ζαμπονοτυροπιτες θα πληρωνες. Και μερικοί πιστευουν ότι η γη ειναι επίπεδη. Λολ. 1 ώρα πριν, johnieXoX είπε επειδή η όρασή σου είναι επιλεκτική και κάνεις γαργάρα το link από τον πανελλήνιο σύνδεσμο προστασίας ενοικιαστών, επιμένοντας να μιλάς για το σπιτόγατο, στο βάζω και εδώ να το δεις καλύτερα http://www.pasype.gr/phthores-misthiou-logo-kakes-chreses Το αστειο ειναι ότι μόλις τώρα διαβασα το ανω σχολιο σου. Απάντησα ήδη στο πρωτο σου σχετικά με την ΠΑΣΥΠΕ. Ήμουν λιγο πιο πισω στην ανάγνωση του νήματος.... 1 ώρα πριν, 29gk είπε Μερικες αποριες εχω απο την εως τωρα συζητηση και τις απευθυνω γενικα σε ολους και οχι σε καποιον ειδικα. α) Οταν υπογραφουν 2 μερη ενα μεταξυ τους συμφωνητικο, μισθωσης στην προκειμενη περιπτωση, το οποιο και εχει αναφορα σε ορους οπου με την υπογραφη τους θεωρουνται αποδεκτοι και απο τα 2 μερη,πως σε ενα δικαστηριο θα απορριφθει καποιος απο αυτους εαν δεν ειναι μια εξωφρενικη τελος παντων περιπτωση που καταφωρα καταπατα την κοινη λογικη; Μια κοινη λογικη στην οποια βασιζονται τελικα και οι νομοι; Συγκεκριμενο παραδειγμα. Ενας ορος αναφερει οτι το βαψιμο πρεπει να ανανεωνεται με την αποχωρηση του ενοικιαστη, ειδικα μαλιστα οταν η επιλογη των χρωματων ειναι διαφορετικη απο τα αρχικα. Πως θα βασιστει η τοσο αοριστα και γενικη "φυσιολογικη φθορα"; β) Ποιος δικηγορος αμοιβεται μονον με 100€, εκτος κι αν ειναι πολυ στενος συγγενης δηλαδη που και παλι, για μια φασαρια και χρονο εβδομαδων; γ) Ποσο αξιοπιστος εναι ο εν λογω δικηγορος ο οποιος μαλιστα δινει και συμβουλη παρακρατησης των κλειδιων, ετσι ελαφρα τη καρδια, χωρις να αναφερει πως η αλλη πλευρα θα αξιωσει και τα αντιστοιχα ενοικια ή και ρητρες και τοκους; δ) Απο που προκυπτει οτι η εγγυηση ισουται με τοσα ενοικια ή και μπορει να "κλεισει" σε ποσα ενοικιων επειδη ετσι αποφασισε η μια πλευρα χωρις τη συναινεση της αλλης; Α) κάθε ορος σε συμφωνία μπορει να προσβληθεί ως καταχρηστικός. Αν το δικαστηριο δεχτει την καταχρηστικότητα του, τον ακυρώνει, καθώς και τις συνέπειες που προβλεπει ο όρος. Η καταχρηστικοτητα κρίνεται πάντα κατα περιπτωση. Β) οι δικηγοροι, ως ελευθεροι επαγγελματίες, τιμολογουν τον χρόνο και την εργασία τους κατα βούληση. Δεν καταλαβαινω γιατι ρωτας... Γ) την έκφραση "αγραμματος δικηγορος" την εχεις ακούσει; όπως υπάρχουν κακοί λογιστες, κακοί ξενοδόχοι, κακοί γιατροι κτλ, έτσι υπαρχουν και κακοί δικηγόροι. Μια χαρα επιβιώνουν στην αγορά, σε πληροφορώ, γιατι ξερουν να πουλάν τον εαυτό τους και τις "ικανότητες" τους. Ο δικηγόρος του παραδειγματος ήταν αριστος διαπραγματευτής. Δεν ξερω αν αγνοούσε τη συνεπεια της μη παραδοσης των κλειδιών ή, με την εμπειρια του, αν και γνώριζε τη συνεπεια, πόνταρε στο ότι ο ασχετος ιδιοκτητης θα τσιμπήσει στη μαλακία που είπε (επιμένω, καθώς ρητή άρνηση επιστροφής των κλειδιών σημαινει συνεχιση της μισθωτικής σχεσης εν τοις πραγμασι). Δ) Δεν προβλεπεται πουθενά ποσο "εγγύησης" (ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός ειναι εγγυοδοσία, btw). Προτείνεται και συμφωνείται μεταξύ των μερών. Δεν υπαρχει "εγγυηση" χωρις συναίνεση. Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2019 από Fabinas Ορθογραφικά
29gk Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 22 λεπτά πριν, Fabinas είπε Α) κάθε ορος σε συμφωνία μπορει να προσβληθεί ως καταχρηστικός. Αν το δικαστηριο δεχτει την καταχρηστικότητα του, τον ακυρώνει, καθώς και τις συνέπειες που προβλεπει ο όρος. Η καταχρηστικοτητα κρίνεται πάντα κατα περιπτωση. Β) οι δικηγοροι, ως ελευθεροι επαγγελματίες, τιμολογουν τον χτονο και την εργασία τους κατα βούληση. Δεν καταλαβαινω γιατι ρωτας... Γ) την έκφραση "αγραμματος δικηγορος" την εχεις ακούσει; όπως υπάρχουν κακοί λογιστες, κακοί ξενοδόχοι, κακοί γιατροι κτλ, έτσι υπαρχουν και κακοί δικηγόροι. Μια χαρα επιβιώνουν στην αγορά, σε πληροφορώ, γιατι ξερουν να πουλάν τον εαυτό τους και τις "ικανότητες" τους. Ο δικηγόρος του παραδειγματος ήταν αριστος διαπραγματευτής. Δεν ξερω αν αγνοούσε τη συνεπεια της μη παραδοσης των κλειδιών ή, με την εμπειρια του, αν και γνώριζε τη συνεπεια, πόνταρε στο ότι ο ασχετος ιδιοκτητης θα τσιμπήσει στη μαλακία που είπε (επιμένω, καθώς ρητή άρνηση επιστροφής των κλειδιών σημαινει συνεχιση της μισθωτικής σχεσης εν τοις πραγμασι). Δ) Δεν προβλεπεται πουθενά ποσο "εγγύησης" (ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός ειναι εγγυοδοσία, btw). Προτείνεται και συμφωνείται μεταξύ των μερών. Δεν υπαρχει "εγγυηση" χωρις συναίνεση. α) Φυσικα αυτο, αν και οπως εγραψα οταν δεν υπαρχει η κοινη λογικη και παρολο αυτα η μια πλευρα επιμενει στην υπογραφη εξοφθαλμων υποχρεωσεων ή δικαιωματων, ειναι εξασφαλισμενο το προβλημα ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ πλευρες. Ειτε στην μορφη απλων αν και ενοχλητικων διενεξεων, ειτε ακομα και σε πολυχρονες και δαπανηρες δικαστικες περιπετειες. Αυτο το σχολιο εχει να κανει και για οσους θεωρουν πως δεν κοστιζει τιποτα, εαν ως ενοικιαστες θελησουν να εξαπατησουν εναν ιδιοκτητη οτι δηθεν δεν εχουν κατοικιδιο την ωρα που εκεινος διευκρινιζει την αρνηση του. Επειδη ο νομος τους καλυπτει. Τα προβληματα ομως μιας κακης εως και κακιστης σχεσης, εαν ο αλλος μαλιστα στραβωσει καθως καταλαβε την εξαπατηση, θα ειναι πολλα. β) Σχολιασα ακριβως την περιγραφη της δουλειας του εν λογω δικηγορου στο πραπανω μηνυμα του φιλου. Εμπειρικα τα 100€ δεν "παιζουν" γ) Δεν την εχω ακουσει απλα, αλλα την εχω υποστει και πληρωσει δυστηχως. Οπως και εκεινη του "ικανου διαπραγματευτη" οπου οταν το πραμα σοβαρεψε.....αστα να πανε στο διαλο που λεει κι ενας φιλος μου δ) Αυτο ακριβως και σε καμια περιπτωση ενα και δυο και τρια ενοικια. Ειδικα στα ακριβα οικιακα αλλα και σε ολα τα επαγγελματικα ακινητα.
tounion Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Επειδή είδα ότι κάποιοι το αναφέρετε, Ποιο είναι το πρόβλημα να μπει ένα καρφί στον τοίχο για να μπει ένα κάδρο ή να μπει ένα ράφι στον τοίχο ;
29gk Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 35 λεπτά πριν, tounion είπε Επειδή είδα ότι κάποιοι το αναφέρετε, Ποιο είναι το πρόβλημα να μπει ένα καρφί στον τοίχο για να μπει ένα κάδρο ή να μπει ένα ράφι στον τοίχο ; Πουθενα και κανενα προβλημα, οχι για ενα αλλα για εναν "λογικο" ( αοριστο κι αφηρημενο αυτο αν και ουσιαστικο ) αριθμο καρφιων ή ακομα και τρυπων σε τοιχους πχ για κλιματιστικα. Το προβλημα ομως υπαρχει και μπορει να ειναι και πολυ μεγαλο, εαν τρυπιωνται και βασικα καταστρεφονται πλακακια τοιχου ή και δαπεδου σε μπανια και κουζινες, εαν τρυπωνται ξυλινα στοιχεια πχ πορτες, κουφωματα κτλ ή ακομα και οταν ο αριθμος τρυπων σε ενα δωματιο ειναι απλα εξωφρενικος. Θυμαμαι ακομα εναν παλιο ενοικιαστη σε διαμερισμα δινο κου, που οταν εφυγε, ανακαλυψα πως ειχε, ιρτζι θα το πω, με τα κρεμασταρια στους τοιχους. Σε ενα δωματιο και μονο οι μπογιατζηδες που δουλεψαν τοτε, ειχαν βγαλει απο τον τοιχο 57 καρφια !!!! Το θυμαμαι γιατι καθησαν και τα μετρησαν οι ιδιοι αλλα και το ειχε δει και ο ιδιος οταν πρωτομπηκα στο ακινητο. 57 καρφια απο ενα και μονο δωματιο!! Σε τοιχους, πορτες μπαλκονιου και δωματιου, στις πορτες της ντουλαπας, παντου. Ακομα και στο ταβανι !!!
efo355 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, elpaso1 είπε Που ακριβως μπαινω φιλε; Εσυ το εχεις το 20ρικο για την πλακα σου, σωστα; Για εμενα που εχω μωρο και μονο εγω να δουλευω, το 20ρικο ειναι πολυ σημαντικο. Και στο κατω-κατω του ειπα στην αρχη για μειωση, μου ειπε οχι και του λεω εστω ενα 20ρικο για το μωρο. Δεν προκειται να πληρωσω τα 2 επομενα ενοικια, ο κυπριος γιατριος ( τρομαρα του ) πρεπει να ειναι αρκετα τσιγκουνης! Αν θελουν ας μου στειλουν τους λογαρισμους απο ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ για να τους πληρωσω. Τι παραλογισμός είναι αυτός; Να πληρώσει ο άλλος τα δικά σου τα ...... Πας καλά μωρέ; Ας μην έκανες παιδί. Δηλαδή εγώ που εχω δύο ( 3 και 1 ετών ) να πάω να αυξήσω τις τιμές στους πελάτες μου ; Ο καθένας κανει τα κουμάντα του και ΟΧΙ καλά έκανε και δεν σου έκοψε. Είναι δικό σου πρόβλημα όχι δικό του. 1
jgeorgiou Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2019 Η υπερδεκαετής οικονομική κρίση και οι παράλογοι φόροι έχουν δημιουργήσει στεγαστικό πρόβλημα στους νέους. Επειδή το κράτος δεν μπορεί να επιβάλει τους ιδιοκτήτες πως θα διαχειριστούν τις περιουσίες τους , πρέπει να παρέμβει και να αυξήσει την προσφορά (υπάρχουν διάφοροι τρόποι) για να ανακουφίσει το συνεχώς αυξανόμενο κόστος ενοικίασης κατοικίας. 2
elpaso1 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 hours ago, efo355 said: Τι παραλογισμός είναι αυτός; Να πληρώσει ο άλλος τα δικά σου τα ...... Πας καλά μωρέ; Ας μην έκανες παιδί. Δηλαδή εγώ που εχω δύο ( 3 και 1 ετών ) να πάω να αυξήσω τις τιμές στους πελάτες μου ; Ο καθένας κανει τα κουμάντα του και ΟΧΙ καλά έκανε και δεν σου έκοψε. Είναι δικό σου πρόβλημα όχι δικό του. Οτι ειμαι καλοπληρωτης και 7 χρονια στο ιδιο σπιτι σου λεει κατι; Ολοι οι φιλοι μου εχουν πετυχει μειωση και μαλιστα μεγαλτερη των 20 ευρω. 15 hours ago, kage said: Και με μια προταση σε συμβολαιο του στυλ ο ενοικιαστης αναλαμβανει εξ ολοκλήρου ολες τις ζημιες παλι ορος ειναι @ελπασο ααδε) ισως να επρεπε να κανατε τροποποιητικη για παραταση/ανανεωση συμβοκαιου χ χρονια χ ποσο. Εφοσον το δηλωνετε και οι 2 στο ε2 που απο κει φορολογειστε...το σιτε της ααδε ειναι απλα για να χουν εικονα οταν χρειαστε η ααδε ... Μπηκα. αλλα νομιζω εκει ειναι για αυτους που εκμισθωνουν κατοικιες και οχι για τους ενοικιαστες. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2019 από elpaso1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα