Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, CyberCr33p είπε

@polaki δεν φαινόταν από την αρχή ότι ήταν χρήστης;

Δυστυχώς όχι, και παρόλο που επίτηδες πήγαινα εγώ να κάνω την πρώτη επαφή για να κόψω κίνηση, προσωπικά ούτε εγώ που τον είδα για ένα 20λεπτο δείχνοντας το σπίτι ούτε η τότε κοπέλα μου που τον συνάντησε να κάνουν το συμβόλαιο καταλάβαμε κάτι. 

Να σου πω την αλήθεια δεν είμαι καν σίγουρος ότι έμεινε ο ίδιος ποτέ μέσα.. βρέθηκε μόνο ένα στρώμα μονό, χωρίς κρεβάτι χωρίς τίποτα. Anyway πολύ μπερδεμένη υπόθεση, και 1000 φορές καλύτερα που όταν είχαμε πάει μία φορά εκεί και χτυπήσαμε 2 φορές το κουδούνι να του μιλήσουμε δεν άνοιξε κανείς (παρόλο που υπήρχε φασαρία μέσα). Με αυτά καλύτερα να μην μπλέκεις...

• Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@polaki Φίλη μου νοίκιαζε διαμέρισμα για 2 χρόνια σε ένα ζευγάρι με δύο παιδιά που ευτυχώς έφυγαν και τώρα τελειώνει με την ανακαίνιση και έχει βρει ήδη νέους ενοικιαστές. Οι προηγούμενοι είχαν σπάσει ένα μέρος από τα πλακάκια του μπάνιου, χάλασαν τον απορροφητήρα, τρύπησαν ντουλάπες για να βάλουν βίδες για να κρεμάνε τα ρούχα τους, έβαψαν μια πόρτα άλλο χρώμα, έκλεψαν κλειδαριά από τη μπαλκονόπορτα (όσο κουλό και να ακούγεται) και δεν θυμάμαι και εγώ τι άλλο έκαναν. Ευτυχώς δεν άφησαν χρέη από κοινόχρηστα.

Επειδή την βοηθάω με το νέο συμφωνητικό έχουμε βάλει ως όρο:

Αναφορά σε κείμενο

Απαγορεύεται ρητά η διάνοιξη τρυπών σε επιφάνειες που καλύπτονται από πλακάκια, σε μεταλλικές επιφάνειες και σε ξύλινες επιφάνειες. Αν ο εκμισθωτής αντιληφθεί μία εκ των τριών άνωθεν περιπτώσεων, ο μισθωτής 1 και ο μισθωτής 2 υποχρεούται την ολική αντικατάσταση των επιφανειών και αντικειμένων.

Προσωπικά εάν είχα κάποιο διαμέρισμα για ενοικίαση θα προτιμούσα να βάλω μέσα κάποιον αξιόπιστο που να προσέχει το οίκημα, και ας του είχα και πιο χαμηλή τιμή στο ενοίκιο.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, CyberCr33p είπε

Επειδή την βοηθάω με το νέο συμφωνητικό έχουμε βάλει ως όρο:

Προσωπικά εάν είχα κάποιο διαμέρισμα για ενοικίαση θα προτιμούσα να βάλω μέσα κάποιον αξιόπιστο που να προσέχει το οίκημα, και ας του είχα και πιο χαμηλή τιμή στο ενοίκιο.

Στα συμφωνητικά βέβαια παίζει ρόλο και τί επιτρέπει ο νόμος. Παράδειγμα για μένα, δυσκολεύτηκα πολύ να βρω σπίτι γιατί δεν επιτρέπανε κατοικίδια. Παρόλο που είναι παράνομο, όταν ο άλλος στο λέει ευθέως μη φέρεις κατοικίδιο προσωπικά δεν μπορώ να μπω σε διένεξη. Δεν έχει να κάνει με το αν με καλύπτει ο νόμος ή όχι, θεωρώ ότι οφείλω να σεβαστώ την επιθυμία του. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι ανάλογα στον άνθρωπο. Στο προηγούμενο σπίτι που έμενα ήταν σαν να μένεις στην Ακρόπολη, σκαλιστά όλα με πανάκριβα υλικά. Δε μου άφηνε ούτε ψησταριά να βάλω μη λερώσω τα γύψινα αν και πλήρωνα πολλά λεφτά. Ήταν μέρα παρά μέρα εκεί και έλεγε αυτά τα διαμερίσματα είναι σαν παιδιά μου.

Στο σπίτι που είμαι τώρα  8 χρόνια έχω φτιάξει πολλά. Όταν μπήκα ήταν ερείπιο. Με το καλημέρα έσκασα 2 εγγυήσεις , ενοίκιο μήνα και μεσίτη σύνολο 2 χιλιάρικα. Αλλά είχα έγκυο γυναίκα και έπρεπε να τα φτιάξω όλα σε χρόνο ρεκόρ. Το μόνο που έκανε ήταν να βάψει το σπίτι γιατί ήταν χάλια , μάλιστα δε ζήτησα ούτε το χρώμα , έβαλε ένα μπεζ αίσχος και έβαψε μόνο το μέσα , τα μπαλκόνια ήταν τραγωδία. Για να μη μιλήσω για το βάψιμο που το έβλεπες και σε έπιανε κλάμα. Κοντέψαμε να καούμε με τα ηλεκτρολογικά και καμία βρύση δεν δούλευε σωστά.

Δεν ασχολήθηκε καθόλου , μάλιστα ούτε το όνομα στη ΔΕΗ δεν άλλαξε , ακόμη στο όνομα του ιδιοκτήτη είναι. Δεν πάτησε ΠΟΤΕ το πόδι του , ΠΟΤΕ. Με τηλέφωνο και email μιλάμε.

Στα 8 χρόνια λοιπόν έχω συμμαζέψει το σπίτι όσο δεν πάει. Φέτος έβαψα την εξωτερική πλευρά και τα ταβάνια. Έβαψα το σπίτι μέσα και μάλιστα μου έκαναν τεχνοτροπία στους τοίχους ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ και η εργασία ήταν απίστευτη ξύσιμο τα πάντα και ξανά να είναι όλα ευθεία, έφτιαξε τα μισά ηλεκτρολογικά και τα υπόλοιπα τα πλήρωσα εγώ γιατί ο ηλεκτρολόγος που έφερε ήταν ότι νανε , έφτιαξα όλα τα υδραυλικά και τα σιφώνια με δικά μου λεφτά να μη βρωμάνε (δυο φορές μάλιστα). Προχτές βρήκα μια τρύπα ίσα με το κεφάλι μου στον τοίχο , με βοήθησαν τα παιδιά σε άλλο θέμα και την έφτιαξα αλλά πλήρωσα όλα τα υλικά.

Το μόνο που ζήτησα ήταν αλλαγή τις τέντες γιατί μετά από τόσες δεκαετίες σκίστηκαν και συντήρηση τους θερμοσυσσωρευτές  , για τους οποίους μετάνιωσα γιατί έγινε όλο το σπίτι ΧΆΛΙΑ μέχρι να τους καθαρίσουν. Χώρια που δεν τους είχε καθαρίσει ΚΑΝΕΙΣ τόσα χρόνια. 

Έφτιαξα όλες τις καλωδιώσεις για το τηλέφωνο με δικά μου λεφτά γιατί ήταν χάλια. 

Όταν έγιναν τα Capital Controls είχα ζητήσει μια μικρή μείωση και δε μου αρνήθηκε. Πέρυσι μόλις έφτιαξε τις τέντες ξεκίνησα να βάζω τα κανονικά χρήματα στο ενοίκιο γιατί ένιωθα οτι τον κλέβω. 

Σήμερα αν μου πει φύγε θα αφήσω το σπίτι δυο επίπεδα πάνω.Αν αλλάξει μόνο εσωτερικές πόρτες και τζαμαρίες το σπίτι μπορεί να ανέβει σημαντικά στο ενοίκιο, τα υπόλοιπα ΦΥΣΑΝΕ. Δεν έχω καθυστερήσει ενοίκιο ούτε 5 μέρες και η ΔΕΗ πληρώνεται μέσα στο μήνα που βγάινει ο λογαριασμός, όπως και κοινόχρηστα κτλ.

Οπότε θα την πάρω την εγγύηση , σίγουρα. Και μάλιστα ζήτησα και καινούργιο συμβόλαιο για να είμαστε καλυμμένοι και εμείς και αυτοί. Νιώθω οτι είναι σπίτι μου και σίγουρα δε μπορώ να του κάνω ζημιά  , ακόμη και όταν ο μικρός βάψει κάνα τοίχο ή γρατζουνίσει την πόρτα χαλιέμαι. Γιατί μένω μέσα. Απορώ πως κάποιος ζει μέσα σε τρώγλη και νιώθει ΟΚ.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, snarp7 είπε

Ξενοίκιασα από φουλ δύστροπο ιδιοκτήτη σχεδόν πριν 3 μήνες. Όταν του είπα να βρούμε το τελευταίο ενοίκιο με την εγγύηση μου είπε "ούτε να το συζητάς, θα μου δώσεις το τελευταίο ενοίκιο και θα δούμε για την εγγύηση και θέλω και το σπίτι βαμμένο όπως στο έδωσα". Δεν είπα πολλά πριν το ψάξω, διάβασα αρκετά στο site του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών και συμβουλεύτηκα εννοείται δικηγόρο.

Δεν στέκει πουθενά να παραδώσεις το σπίτι βαμμένο, ενώ οι μικροφθορές σε πατώματα, πλακάκια, πάγκους κουζίνας, κ.λπ. λογίζονται ως φυσιολογικές φθορές λόγω χρήσης. Εξόφλησα την ΕΥΔΑΠ, πλήρωσα και διέκοψα τον λογαριασμό του ρεύματος (είναι στο όνομα του ενοικιαστή έτσι κ αλλιώς) ενώ είχα συνεννοηθεί με τον διαχειριστή για να βγάλει κοινόχρηστα μέχρι και την ημέρα που θα γίνει η μετακόμιση. Πλήρωσα και τα κοινόχρηστά μου κύριος, εκτύπωσα όλη την κατάσταση με τις τραπεζικές συναλλαγές που αφορούσαν την καταβολή του ενοικίου και έδωσα όλες τις αποδείξεις στον δικηγόρο.

Ο δικηγόρος με τη σειρά του σύναψε ένα συμφωνητικό παράδοσης του μισθίου και πήρε τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη ενημερώνοντάς τον για την ακριβή ημερομηνία παράδοσης των κλειδιών και πως θα πρέπει να έχει μαζί του την εγγύηση. Την ημέρα της παράδοσης του μισθίου ο ιδιοκτήτης δεν έφερε τα χρήματα της εγγύησης και είπε πως δεν είναι υποχρεωμένος να τα επιστρέψει καθώς θα του φύγουν χρήματα για να ξαναβάψει το σπίτι, κ.λπ. Ο δικηγόρος του είπε πως αφού ο ενοικιαστής κατέβαλλε όλα τα ενοίκια 2,5 ετών πάντα στην προβλεπόμενη ημερομηνία, δεν προκάλεσε καμία φθορά και δεν αφήνει κανένα χρέος, εάν δεν επιστραφεί η εγγύηση θα καταγγείλουμε την σύμβαση και μέχρι να βγει η απόφαση δεν θα μπορεί να λυθεί το μεταξύ μας συμβόλαιο οπότε δεν θα μπορεί και να το νοικιάσει αλλού. 

Αποτέλεσμα: έγινε ένας χαμούλης, ο ιδιοκτήτης συμβουλεύτηκε τον δικηγόρο του και το ίδιο βράδυ μας επέστρεψε την εγγύηση και πήρε τα κλειδιά του πίσω υπογράφοντας και το συμφωνητικό παράδοσης. Καθαρά και ωραία πράγματα. 

Θα μου πεις, ΟΚ καλά τα λες αλλά πόσα από την εγγύηση πήγαν στον δικηγόρο; Από τα 400€ της εγγύησης ο δικηγόρος μου ζήτησε 100€ και του έδωσα 150€ όχι επειδή είμαι κουβαρντάς αλλά το παλικάρι με γλύτωσε σίγουρα από χειρότερες καταστάσεις καθώς με τις κουβέντες που ειπώθηκαν από τον ιδιοκτήτη εγώ δεν ξέρω πως θα είχα αντιδράσει. Ο δικηγόρος με έβγαλε από πολύ κόπο, απάντησε έτσι όπως έπρεπε και όταν έπρεπε και στην ουσία με έβγαλε από όλη αυτή την ψυχοφθόρα κατάσταση εν μέσω μετακόμισης και άλλων πιέσεων.

Η γνώμη μου είναι πως εάν τα πράγματα από την πλευρά του ενοικιαστή είναι σωστά (πληρωμές, φθορές, συνέπεια, κ.λπ.) δεν πρέπει να υποκύπτει κανείς στα γούστα κανενός ιδιοκτήτη. Ούτε σου χρωστάω ούτε μου χρωστάς, μου παραχωρείς τον χώρο σου και ως αντίτιμο σου δίνω τα ωραία, δουλεμένα μου λεφτά. Καθαρά και ωραία πράγματα.

Μην τσουβαλιαζεται το καθε συμβολαιο ειναι διαφορετικο.. να υπενθυμησω οτι τα δικαστηρια ειναι τουλ.600ε για αρχη και 100ε για καθε παρασταση /αναβολη +εφεσεις + εξτρα χρονια +εξοδα δικαστηριου ανετα φευγουν μερικα χιλιαρικα κ απο τις 2 μεριες... οποτε μην προτεινετε πραγματα που δεν ξερετε..ο δικηγορος ζητησε 100ε απλα για να μιλησουν στο τηλ...φανταστειτε τι θα γινοταν μετα...

Στην περιπτωση π χες ενοικιο 200 300ε  οκ δεν ασχολειται ουτε ο μεν ουτε ο δεν...στα μεγαλυτερα ποσα?τι γινεται ρωτηστε αν ο μεν δεν εχει να πληρωνει αυτα τα εξτρα ποσα  και χασει δικαστηριο...

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Το βάψιμο είναι φυσιολογική φθορά του ακινήτου. Και κλειστό να ήταν ένα σπίτι 6 χρόνια θα έπρεπε μετά να το βάψεις. Η εγγύηση αφορά την κάλυψη τυχόν ζημιών ή φθορών πέραν του φυσιολογικού που μπορούν να γίνουν υπαιτιότητας του ενοικιαστή ή για την πληρωμή ληξιπροθεσμων υποχρεώσεων του ενοικιαστή. Άλλωστε η λέξη εγγύηση ορίζεται υπό την έννοια της δέσμευσης περιουσιακού στοιχείου προς εξασφάλιση του άλλου μέρους, δεσμεύεται δεν δημεύεται. Άκουσε να δεις πολλοί ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι το σπίτι το έχετε συνεκμετάλλευση στα έξοδα αλλά τα ενοίκιο μόνο για την τσέπη τους. Είτε σταματά να πληρώνεις ενοίκιο για 2 μήνες είτε αν φύγεις νωρίτερα παρέδωσε τα κλειδιά μόνο εφόσον σε εξοφλήσει, δε μπορεί να σου κάνει τίποτα καθώς τα έξοδα για την όποια διαδικασία θα είναι πολλαπλάσια αλλά και ο οποιοσδήποτε δικηγόρος θα του πως θα πρέπει να σου επιστρέψει την εγγύηση. Αυτό που ζητάς είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη, μη το αφήσεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, kage είπε

Μην τσουβαλιαζεται το καθε συμβολαιο ειναι διαφορετικο

Δεν ξέρω που είδες τσουβάλιασμα εσύ, πάντως ο νόμος είναι υπεράνω κάθε συμβολαίου και ιδιωτικού συμφωνητικού

9 ώρες πριν, kage είπε

μην προτεινετε πραγματα που δεν ξερετε

Δεν πρότεινα κάτι που δεν ξέρω, πρότεινε ο δικηγόρος που σίγουρα ξέρει

9 ώρες πριν, kage είπε

ο δικηγορος ζητησε 100ε απλα για να μιλησουν στο τηλ

Ο δικηγόρος μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο τουλάχιστον 5 φορές, συνέταξε το συμφωνητικό παράδοσης, πήγε μόνος του την ημέρα της παράδοσης και έφαγε σχεδόν 2 ώρες χωρίς να βγάλει άκρη και το ίδιο βράδυ ξανασυναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη, εισέπραξε την εγγύηση, έγινε η παράδοση και μου έφερε και τα χρήματα στο σπίτι.

Και λίγα ζήτησε 100€

Επεξ/σία από snarp7
Επιπλέον παράθεση
Δημοσ.
20 ώρες πριν, ardi21 είπε

Δηλαδη θα παω εγω να νοικιασω ενα σπιτι και θα δωσω εγγυηση κανα χιλιαρικο. Θα το προσεχω σαν τα ματια μου, δεν θα εχει καμια φθορα, θα πληρωνω τους λογαριασμους μου και το ενοικιο κανονικα και μετα απο 5 χρονια, οταν θα θελω να φυγω, θα μου πει ο ιδιοκτητης "θα στα κρατησω τα χρηματα γιατι το χρωμα στους τοιχους δεν το ιδιο ετσι οπως στο ειχα δωσει φρεσκοβαμμενο, και πρεπει να μου το παραδωσεις ετσι οπως στο εδωσα".

Συγγνωμη ειναι λογικο αυτο το πραγμα? Και κλειστο να ειναι το σπιτι, μετα απο 5 χρονια το χρωμα δεν θα ειναι το ιδιο.

Αν οντως αυτο ισχυει απο τον νομο, δηλαδη να χανεις την εγγυηση σου, να μην νοικιασω ποτε στην ζωη μου. Για μενα αυτη ειναι καθαρη κλοπη. Αν ειναι να του παρω και καινουργιες οικιακες συσκευες γιατι μετα απο 5 χρονια δεν θα ειναι στην κατασταση που μου τις εδωσε.

Αν στο έδωσε φρεσκοβαμμένο, πριν φυγεις θα μιλήσεις μαζί του σε τι χρωμα θα το βαψεις. Αφου το πήρες φρεσκοβαμμενο, θα το επιστρεψεις φρεσκοβαμμενο, ιδανικά στην ίδια απόχρωση που το πήρες.

Και μη συγχέεις τις ηλεκτρικές συσκευές ή επιπλα που εχει το σπίτι με το ιδιο το σπίτι. Αυτά δεν εισαι υποχρεωμένος να τα παραδώσεις στην ίδια κατάσταση που τα πήρες. Τα μισθώνεις ως παρελκόμενα του μίσθιου

20 ώρες πριν, vforvaggelis είπε

Οχι δεν ανανεωνεται αυτοματα, τσεκαρε το γιατι υπαρχει περιπτωση να εισαι ΧΩΡΙΣ συμβολαιο...

Μπες στο gsis να τσεκαρεις.

Το gsis ειναι η φορολογική δήλωση της εκμισθωσης. Δεν είναι και δεν αντικαθιστα τη σύμβαση μίσθωσης που ειναι χωριστό εγγραφο με όρους και συγκεκριμένες συμφωνίες. Επιπλέον, επιδεχεται σιωπηρή παραταση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Fabinas είπε

Αν στο έδωσε φρεσκοβαμμένο, πριν φυγεις θα μιλήσεις μαζί του σε τι χρωμα θα το βαψεις. Αφου το πήρες φρεσκοβαμμενο, θα το επιστρεψεις φρεσκοβαμμενο, ιδανικά στην ίδια απόχρωση που το πήρες.

Και μη συγχέεις τις ηλεκτρικές συσκευές ή επιπλα που εχει το σπίτι με το ιδιο το σπίτι. Αυτά δεν εισαι υποχρεωμένος να τα παραδώσεις στην ίδια κατάσταση που τα πήρες. Τα μισθώνεις ως παρελκόμενα του μίσθιου

Το gsis ειναι η φορολογική δήλωση της εκμισθωσης. Δεν είναι και δεν αντικαθιστα τη σύμβαση μίσθωσης που ειναι χωριστό εγγραφο με όρους και συγκεκριμένες συμφωνίες. Επιπλέον, επιδεχεται σιωπηρή παραταση.

Παραδιδεις ακριβώς το ίδιο χρώμα. Δεν βαφεις αφού δεν σε νοιάζει η φυσική φθορά, στο πέρασμα του χρόνου. 

Δεν είμαστε συνιδιοκτήτες στο ακίνητο.

Επεξ/σία από christakos07
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, kontinos είπε

Τοιχογραφια να κατσει να ζωγραφισει κανεις, το βαψιμο ειναι του ιδιοκτητη. Που πατε και νοικιαζετε μερικοι μερικοι τα σαπακια σας χωρις να τα εχετε συντηρησει ποτε και εχετε κι απαιτησεις. Αλλα αν εχει υγρασια η ντουλαπα λογω κατασκευης θα με αποζημιωσει ο ιδιοκτητης για τα ρουχα μου? 

Λάθος. Ειναι θεμα συμφωνίας και νόμου. Παραδίδεις το μίσθιο ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΗΡΕΣ.

Δημοσ.
Στις 26/10/2019 στις 6:02 ΠΜ, Ather είπε

Επιβεβαιώνω, εγγύηση δύσκολα παίρνεις πίσω (τις 3 τελευταίες φορές που έδωσα χάθηκαν τα χρήματα). Έκτοτε ψάχνω σπίτια χωρίς εγγύηση. Στη ΔΕΗ μπορείς να πας όποτε θες με την ένδειξη του μετρητή και πληρώνεις με καλή προσέγγιση το ρεύμα που έχεις καταναλώσει.

Βρίσκεις να νοικιάσεις σπίτι χωρίς εγγύηση;

Δημοσ.
18 ώρες πριν, snarp7 είπε

Ξενοίκιασα από φουλ δύστροπο ιδιοκτήτη σχεδόν πριν 3 μήνες. Όταν του είπα να βρούμε το τελευταίο ενοίκιο με την εγγύηση μου είπε "ούτε να το συζητάς, θα μου δώσεις το τελευταίο ενοίκιο και θα δούμε για την εγγύηση και θέλω και το σπίτι βαμμένο όπως στο έδωσα". Δεν είπα πολλά πριν το ψάξω, διάβασα αρκετά στο site του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών και συμβουλεύτηκα εννοείται δικηγόρο.

Δεν στέκει πουθενά να παραδώσεις το σπίτι βαμμένο, ενώ οι μικροφθορές σε πατώματα, πλακάκια, πάγκους κουζίνας, κ.λπ. λογίζονται ως φυσιολογικές φθορές λόγω χρήσης. Εξόφλησα την ΕΥΔΑΠ, πλήρωσα και διέκοψα τον λογαριασμό του ρεύματος (είναι στο όνομα του ενοικιαστή έτσι κ αλλιώς) ενώ είχα συνεννοηθεί με τον διαχειριστή για να βγάλει κοινόχρηστα μέχρι και την ημέρα που θα γίνει η μετακόμιση. Πλήρωσα και τα κοινόχρηστά μου κύριος, εκτύπωσα όλη την κατάσταση με τις τραπεζικές συναλλαγές που αφορούσαν την καταβολή του ενοικίου και έδωσα όλες τις αποδείξεις στον δικηγόρο.

Ο δικηγόρος με τη σειρά του σύναψε ένα συμφωνητικό παράδοσης του μισθίου και πήρε τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη ενημερώνοντάς τον για την ακριβή ημερομηνία παράδοσης των κλειδιών και πως θα πρέπει να έχει μαζί του την εγγύηση. Την ημέρα της παράδοσης του μισθίου ο ιδιοκτήτης δεν έφερε τα χρήματα της εγγύησης και είπε πως δεν είναι υποχρεωμένος να τα επιστρέψει καθώς θα του φύγουν χρήματα για να ξαναβάψει το σπίτι, κ.λπ. Ο δικηγόρος του είπε πως αφού ο ενοικιαστής κατέβαλλε όλα τα ενοίκια 2,5 ετών πάντα στην προβλεπόμενη ημερομηνία, δεν προκάλεσε καμία φθορά και δεν αφήνει κανένα χρέος, εάν δεν επιστραφεί η εγγύηση θα καταγγείλουμε την σύμβαση και μέχρι να βγει η απόφαση δεν θα μπορεί να λυθεί το μεταξύ μας συμβόλαιο οπότε δεν θα μπορεί και να το νοικιάσει αλλού. 

Αποτέλεσμα: έγινε ένας χαμούλης, ο ιδιοκτήτης συμβουλεύτηκε τον δικηγόρο του και το ίδιο βράδυ μας επέστρεψε την εγγύηση και πήρε τα κλειδιά του πίσω υπογράφοντας και το συμφωνητικό παράδοσης. Καθαρά και ωραία πράγματα. 

Θα μου πεις, ΟΚ καλά τα λες αλλά πόσα από την εγγύηση πήγαν στον δικηγόρο; Από τα 400€ της εγγύησης ο δικηγόρος μου ζήτησε 100€ και του έδωσα 150€ όχι επειδή είμαι κουβαρντάς αλλά το παλικάρι με γλύτωσε σίγουρα από χειρότερες καταστάσεις καθώς με τις κουβέντες που ειπώθηκαν από τον ιδιοκτήτη εγώ δεν ξέρω πως θα είχα αντιδράσει. Ο δικηγόρος με έβγαλε από πολύ κόπο, απάντησε έτσι όπως έπρεπε και όταν έπρεπε και στην ουσία με έβγαλε από όλη αυτή την ψυχοφθόρα κατάσταση εν μέσω μετακόμισης και άλλων πιέσεων.

Η γνώμη μου είναι πως εάν τα πράγματα από την πλευρά του ενοικιαστή είναι σωστά (πληρωμές, φθορές, συνέπεια, κ.λπ.) δεν πρέπει να υποκύπτει κανείς στα γούστα κανενός ιδιοκτήτη. Ούτε σου χρωστάω ούτε μου χρωστάς, μου παραχωρείς τον χώρο σου και ως αντίτιμο σου δίνω τα ωραία, δουλεμένα μου λεφτά. Καθαρά και ωραία πράγματα.

Ορθως στο ζήτησε βαμμενο, αφού βαμμένο στο παρεδωσε. Νομος, το εγραψα σε προηγούμενο σχόλιο μου στο παρον νημα. Εκτος αν υπάρχε αντιθετη συμφωνία μεταξύ σας στο μισθωτήριο.

Η μαλακία που ειπε ο δικηγορος σου για καταγγελία της σύμβασης και μη λύση της μεχρι να ξεμπλεξετε, ειναι εξωφρενική, γιατι πολύ απλά δεν ισχύει! Ο μόνος λόγος που έγιναν όσα αναφερεις ειναι γιατι ο ιδιοκτήτης δεν γνώριζε τα δικαιώματά του, δεν ήθελε να σε κυνηγάει στα δικαστηρια ή και τα δυο μαζι.

Μπραβο σε σενα και στο δικηγόρο σου, γιατι χειρίστηκε καλά την υπόθεσή σου, αλλά μη νομίζεις ότι αυτό έγινε επειδή είχες δίκιο, αλλα γιατι διαπραγματευτηκες καλά.

• Sad 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, giotis1982 είπε

Είναι ανάλογα στον άνθρωπο. Στο προηγούμενο σπίτι που έμενα ήταν σαν να μένεις στην Ακρόπολη, σκαλιστά όλα με πανάκριβα υλικά. Δε μου άφηνε ούτε ψησταριά να βάλω μη λερώσω τα γύψινα αν και πλήρωνα πολλά λεφτά. Ήταν μέρα παρά μέρα εκεί και έλεγε αυτά τα διαμερίσματα είναι σαν παιδιά μου.

Στο σπίτι που είμαι τώρα  8 χρόνια έχω φτιάξει πολλά. Όταν μπήκα ήταν ερείπιο. Με το καλημέρα έσκασα 2 εγγυήσεις , ενοίκιο μήνα και μεσίτη σύνολο 2 χιλιάρικα. Αλλά είχα έγκυο γυναίκα και έπρεπε να τα φτιάξω όλα σε χρόνο ρεκόρ. Το μόνο που έκανε ήταν να βάψει το σπίτι γιατί ήταν χάλια , μάλιστα δε ζήτησα ούτε το χρώμα , έβαλε ένα μπεζ αίσχος και έβαψε μόνο το μέσα , τα μπαλκόνια ήταν τραγωδία. Για να μη μιλήσω για το βάψιμο που το έβλεπες και σε έπιανε κλάμα. Κοντέψαμε να καούμε με τα ηλεκτρολογικά και καμία βρύση δεν δούλευε σωστά.

Δεν ασχολήθηκε καθόλου , μάλιστα ούτε το όνομα στη ΔΕΗ δεν άλλαξε , ακόμη στο όνομα του ιδιοκτήτη είναι. Δεν πάτησε ΠΟΤΕ το πόδι του , ΠΟΤΕ. Με τηλέφωνο και email μιλάμε.

Στα 8 χρόνια λοιπόν έχω συμμαζέψει το σπίτι όσο δεν πάει. Φέτος έβαψα την εξωτερική πλευρά και τα ταβάνια. Έβαψα το σπίτι μέσα και μάλιστα μου έκαναν τεχνοτροπία στους τοίχους ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ και η εργασία ήταν απίστευτη ξύσιμο τα πάντα και ξανά να είναι όλα ευθεία, έφτιαξε τα μισά ηλεκτρολογικά και τα υπόλοιπα τα πλήρωσα εγώ γιατί ο ηλεκτρολόγος που έφερε ήταν ότι νανε , έφτιαξα όλα τα υδραυλικά και τα σιφώνια με δικά μου λεφτά να μη βρωμάνε (δυο φορές μάλιστα). Προχτές βρήκα μια τρύπα ίσα με το κεφάλι μου στον τοίχο , με βοήθησαν τα παιδιά σε άλλο θέμα και την έφτιαξα αλλά πλήρωσα όλα τα υλικά.

Το μόνο που ζήτησα ήταν αλλαγή τις τέντες γιατί μετά από τόσες δεκαετίες σκίστηκαν και συντήρηση τους θερμοσυσσωρευτές  , για τους οποίους μετάνιωσα γιατί έγινε όλο το σπίτι ΧΆΛΙΑ μέχρι να τους καθαρίσουν. Χώρια που δεν τους είχε καθαρίσει ΚΑΝΕΙΣ τόσα χρόνια. 

Έφτιαξα όλες τις καλωδιώσεις για το τηλέφωνο με δικά μου λεφτά γιατί ήταν χάλια. 

Όταν έγιναν τα Capital Controls είχα ζητήσει μια μικρή μείωση και δε μου αρνήθηκε. Πέρυσι μόλις έφτιαξε τις τέντες ξεκίνησα να βάζω τα κανονικά χρήματα στο ενοίκιο γιατί ένιωθα οτι τον κλέβω. 

Σήμερα αν μου πει φύγε θα αφήσω το σπίτι δυο επίπεδα πάνω.Αν αλλάξει μόνο εσωτερικές πόρτες και τζαμαρίες το σπίτι μπορεί να ανέβει σημαντικά στο ενοίκιο, τα υπόλοιπα ΦΥΣΑΝΕ. Δεν έχω καθυστερήσει ενοίκιο ούτε 5 μέρες και η ΔΕΗ πληρώνεται μέσα στο μήνα που βγάινει ο λογαριασμός, όπως και κοινόχρηστα κτλ.

Οπότε θα την πάρω την εγγύηση , σίγουρα. Και μάλιστα ζήτησα και καινούργιο συμβόλαιο για να είμαστε καλυμμένοι και εμείς και αυτοί. Νιώθω οτι είναι σπίτι μου και σίγουρα δε μπορώ να του κάνω ζημιά  , ακόμη και όταν ο μικρός βάψει κάνα τοίχο ή γρατζουνίσει την πόρτα χαλιέμαι. Γιατί μένω μέσα. Απορώ πως κάποιος ζει μέσα σε τρώγλη και νιώθει ΟΚ.

Αν ανησυχείς στείλε του μια αναφορά (εμαιλ) και εξήγησε του τι εργασίες έχεις κάνει και πόσο στοίχισαν. Αυτό θα έχει πολλαπλό όφελος

1) Οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν και πρέπει να εξηγούμε τι έχουμε προσφέρει

2) Αν έχει "δεύτερες σκέψεις" , τότε του κόβεται ο βήχας αν έχει ίχνη ηθικής και αξιοπρέπειας.

3) Αν έρθετε σε αντιδικία (δικαστήριο) , θα το εμφανίσεις το "παλιό εμαιλ" για να εξηγήσεις τι ζητάς και γιατί το ζητάς. Τέτοιου είδους ντοκουμέντα έχουν μεγάλο βάρος αν ο αντίδικος δεν έχει κάτι άλλο χειροπιαστό να αντιπαραβάλει. 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Fabinas είπε

Ορθως στο ζήτησε βαμμενο, αφού βαμμένο στο παρεδωσε. Νομος, το εγραψα σε προηγούμενο σχόλιο μου στο παρον νημα. Εκτος αν υπάρχε αντιθετη συμφωνία μεταξύ σας στο μισθωτήριο.

Η μαλακία που ειπε ο δικηγορος σου για καταγγελία της σύμβασης και μη λύση της μεχρι να ξεμπλεξετε, ειναι εξωφρενική, γιατι πολύ απλά δεν ισχύει! Ο μόνος λόγος που έγιναν όσα αναφερεις ειναι γιατι ο ιδιοκτήτης δεν γνώριζε τα δικαιώματά του, δεν ήθελε να σε κυνηγάει στα δικαστηρια ή και τα δυο μαζι.

Μπραβο σε σενα και στο δικηγόρο σου, γιατι χειρίστηκε καλά την υπόθεσή σου, αλλά μη νομίζεις ότι αυτό έγινε επειδή είχες δίκιο, αλλα γιατι διαπραγματευτηκες καλά.

έχει αναρτηθεί πιο πίσω στο thread απόφαση του αρείου πάγου που ουσιαστικά αποδεικνύει πως το βάψιμο δεν είναι υποχρέωση του ενοικιαστή κατά την παράδοση του ακινήτου. αν έχεις διαβάσει κάτι διαφορετικό, απλά δεν ισχύει.

υ.γ. μιλάμε φυσικά για φυσιολογική φθορά στο χρώμα των τοίχων, όχι για τίποτα ταρζανιές.. (παιδικές ζωγραφιές δεν είναι φυσιολογική φθορά)

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Παραδιδεις ακριβώς το ίδιο χρώμα. Δεν βαφεις αφού δεν σε νοιάζει η φυσική φθορά, στο πέρασμα του χρόνου. 

Δεν είμαστε συνιδιοκτήτες στο ακίνητο.

Λάθος. Φυσική φθορα δεν ειναι αυτο που λες και λέτε διαφοροι στην κουβεντα. Τα δικαστήρια κρίνουν ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, τι σημαινει φυσιολογική φθορά. Η αποψή σας ειναι αυτό και μόνο. Αποψη. Ξέρεις τι εχει πει ο dirty harry για τις απόψεις, έτσι;

Τα ειπα και παραπάνω στο νήμα. Για τον λόγο αυτό, ως ιδιοκτήτης, παραδίδω το σπίτι άβαφο, το εξηγω στον μισθωτή ότι δε το βάφω για να μη χρειαστει εκείνος να το βάψει όταν φύγει και συμφωνούμε να το πάρει έτσι αβαφο και να το παραδώσει άβαφο. Καθαρές κουβέντες, εξηγήσεις και συμφωνίες.

2 λεπτά πριν, johnieXoX είπε

έχει αναρτηθεί πιο πίσω στο thread απόφαση του αρείου πάγου που ουσιαστικά αποδεικνύει πως το βάψιμο δεν είναι υποχρέωση του ενοικιαστή κατά την παράδοση του ακινήτου. αν έχεις διαβάσει κάτι διαφορετικό, απλά δεν ισχύει.

υ.γ. μιλάμε φυσικά για φυσιολογική φθορά στο χρώμα των τοίχων, όχι για τίποτα ταρζανιές.. (παιδικές ζωγραφιές δεν είναι φυσιολογική φθορά)

Και απαντησα ΗΔΗ στην αναφορά της απόφασης αυτής και γιατι αυτό που γράφει στον spitogatos είναι άσχετο. Κανε τον κόπο να βρεις το σχολιο μου και τα ξαναλέμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...