gthe Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε Είτε υγρασίας γιατί επί 1 χρόνο δεν αεριζες το χώρο, να προσθέσω εγώ... Βρήκες δλδ στο σπίτι μούχλα από υγρασία για πρώτη φορά το πρώτο χρόνο που το νοίκιασες επειδή ο ενοικιαστής δεν αέριζε? Δεν το αμφισβητώ, απλα ρωτάω εγκυκλοπαιδικά. Γιατί συνήθως τα σπίτια που έχουν πρόβλημα με υγρασία την έχουν για κατασκευαστικό λόγο (ελλειπής μόνωση κτλ) Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από gthe
kontinos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τοιχογραφια να κατσει να ζωγραφισει κανεις, το βαψιμο ειναι του ιδιοκτητη. Που πατε και νοικιαζετε μερικοι μερικοι τα σαπακια σας χωρις να τα εχετε συντηρησει ποτε και εχετε κι απαιτησεις. Αλλα αν εχει υγρασια η ντουλαπα λογω κατασκευης θα με αποζημιωσει ο ιδιοκτητης για τα ρουχα μου? Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από kontinos 1
snarp7 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ξενοίκιασα από φουλ δύστροπο ιδιοκτήτη σχεδόν πριν 3 μήνες. Όταν του είπα να βρούμε το τελευταίο ενοίκιο με την εγγύηση μου είπε "ούτε να το συζητάς, θα μου δώσεις το τελευταίο ενοίκιο και θα δούμε για την εγγύηση και θέλω και το σπίτι βαμμένο όπως στο έδωσα". Δεν είπα πολλά πριν το ψάξω, διάβασα αρκετά στο site του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών και συμβουλεύτηκα εννοείται δικηγόρο. Δεν στέκει πουθενά να παραδώσεις το σπίτι βαμμένο, ενώ οι μικροφθορές σε πατώματα, πλακάκια, πάγκους κουζίνας, κ.λπ. λογίζονται ως φυσιολογικές φθορές λόγω χρήσης. Εξόφλησα την ΕΥΔΑΠ, πλήρωσα και διέκοψα τον λογαριασμό του ρεύματος (είναι στο όνομα του ενοικιαστή έτσι κ αλλιώς) ενώ είχα συνεννοηθεί με τον διαχειριστή για να βγάλει κοινόχρηστα μέχρι και την ημέρα που θα γίνει η μετακόμιση. Πλήρωσα και τα κοινόχρηστά μου κύριος, εκτύπωσα όλη την κατάσταση με τις τραπεζικές συναλλαγές που αφορούσαν την καταβολή του ενοικίου και έδωσα όλες τις αποδείξεις στον δικηγόρο. Ο δικηγόρος με τη σειρά του σύναψε ένα συμφωνητικό παράδοσης του μισθίου και πήρε τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη ενημερώνοντάς τον για την ακριβή ημερομηνία παράδοσης των κλειδιών και πως θα πρέπει να έχει μαζί του την εγγύηση. Την ημέρα της παράδοσης του μισθίου ο ιδιοκτήτης δεν έφερε τα χρήματα της εγγύησης και είπε πως δεν είναι υποχρεωμένος να τα επιστρέψει καθώς θα του φύγουν χρήματα για να ξαναβάψει το σπίτι, κ.λπ. Ο δικηγόρος του είπε πως αφού ο ενοικιαστής κατέβαλλε όλα τα ενοίκια 2,5 ετών πάντα στην προβλεπόμενη ημερομηνία, δεν προκάλεσε καμία φθορά και δεν αφήνει κανένα χρέος, εάν δεν επιστραφεί η εγγύηση θα καταγγείλουμε την σύμβαση και μέχρι να βγει η απόφαση δεν θα μπορεί να λυθεί το μεταξύ μας συμβόλαιο οπότε δεν θα μπορεί και να το νοικιάσει αλλού. Αποτέλεσμα: έγινε ένας χαμούλης, ο ιδιοκτήτης συμβουλεύτηκε τον δικηγόρο του και το ίδιο βράδυ μας επέστρεψε την εγγύηση και πήρε τα κλειδιά του πίσω υπογράφοντας και το συμφωνητικό παράδοσης. Καθαρά και ωραία πράγματα. Θα μου πεις, ΟΚ καλά τα λες αλλά πόσα από την εγγύηση πήγαν στον δικηγόρο; Από τα 400€ της εγγύησης ο δικηγόρος μου ζήτησε 100€ και του έδωσα 150€ όχι επειδή είμαι κουβαρντάς αλλά το παλικάρι με γλύτωσε σίγουρα από χειρότερες καταστάσεις καθώς με τις κουβέντες που ειπώθηκαν από τον ιδιοκτήτη εγώ δεν ξέρω πως θα είχα αντιδράσει. Ο δικηγόρος με έβγαλε από πολύ κόπο, απάντησε έτσι όπως έπρεπε και όταν έπρεπε και στην ουσία με έβγαλε από όλη αυτή την ψυχοφθόρα κατάσταση εν μέσω μετακόμισης και άλλων πιέσεων. Η γνώμη μου είναι πως εάν τα πράγματα από την πλευρά του ενοικιαστή είναι σωστά (πληρωμές, φθορές, συνέπεια, κ.λπ.) δεν πρέπει να υποκύπτει κανείς στα γούστα κανενός ιδιοκτήτη. Ούτε σου χρωστάω ούτε μου χρωστάς, μου παραχωρείς τον χώρο σου και ως αντίτιμο σου δίνω τα ωραία, δουλεμένα μου λεφτά. Καθαρά και ωραία πράγματα. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από snarp7 12 2
gthe Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, snarp7 είπε Όταν του είπα να βρούμε το τελευταίο ενοίκιο με την εγγύηση μου είπε "ούτε να το συζητάς, θα μου δώσεις το τελευταίο ενοίκιο και θα δούμε για την εγγύηση και θέλω και το σπίτι βαμμένο όπως στο έδωσα" 10 λεπτά πριν, snarp7 είπε πάντα στην προβλεπόμενη ημερομηνία, δεν προκάλεσε καμία φθορά και δεν αφήνει κανένα χρέος, εάν δεν επιστραφεί η εγγύηση θα καταγγείλουμε την σύμβαση και μέχρι να βγει η απόφαση δεν θα μπορεί να λυθεί το μεταξύ μας συμβόλαιο οπότε δεν θα μπορεί και να το νοικιάσει αλλού. 10 λεπτά πριν, snarp7 είπε Αποτέλεσμα: έγινε ένας χαμούλης, ο ιδιοκτήτης συμβουλεύτηκε τον δικηγόρο του και το ίδιο βράδυ μας επέστρεψε την εγγύηση και πήρε τα κλειδιά του πίσω υπογράφοντας και το συμφωνητικό παράδοσης. Καθαρά και ωραία πράγματα. Το μόνο τυπικό του νόμου, όπως φαντάζομαι θα σου είπε εξαρχής ο δικηγόρος είναι ότι κανονικά δεν πατσίζεις ενοίκιο με εγγύηση, παίρνεις την εγγύηση σου φεύγοντας. Από εκεί και πέρα έπεσες σε μίζερο ιδιοκτήτη και καλό δικηγόρο. Είσαι ωραίος όπως το έκανες, μπράβο πάντως. Μερικοί ιδιοκτήτες έχουν πρόβλημα να καταλάβουν ότι κανένα σπίτι, είτε μένεις μέσα είτε το νοικιάζεις, δεν γίνεται να συντηρηθεί με μηδέν έξοδα. Κάποια στιγμή θα φτιάξεις κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα ένα βάψιμο, μια μπαταρία μπάνιου κτλ. Ισχύει και για μια ανανέωση στην κουζίνα σου ή στο μπάνιο σου ανά 10-15χρόνια αν θες να το νοικιάζεις πάντα σε καλή τιμή. Αλλιώς άστο ριμάδι και ότι πιάσεις Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από gthe 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 25 λεπτά πριν, gthe είπε Βρήκες δλδ στο σπίτι μούχλα από υγρασία για πρώτη φορά το πρώτο χρόνο που το νοίκιασες επειδή ο ενοικιαστής δεν αέριζε? Δεν το αμφισβητώ, απλα ρωτάω εγκυκλοπαιδικά. Γιατί συνήθως τα σπίτια που έχουν πρόβλημα με υγρασία την έχουν για κατασκευαστικό λόγο (ελλειπής μόνωση κτλ) Συνδυασμός κατασκευαστικού και αυτό που ανέφερα. Πλέον μένω εγώ, αεριζω κανονικά κάθε πρωί και χωρίς να έχω κάνει εργασίες παρά μόνο ένα βάψιμο, είναι σε εμφανώς καλύτερη κατάσταση. Αλλά αν αφήνεις το νερό στους 60 βαθμούς για μια ώρα με ανοιχτή την πόρτα, μαγειρεύεις και δεν αεριζεις λογικό είναι η υγρασία να μείνει μέσα
snarp7 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 1 λεπτό πριν, gthe είπε Το μόνο τυπικό του νόμου, όπως φαντάζομαι θα σου είπε εξαρχής ο δικηγόρος είναι ότι κανονικά δεν πατσίζεις ενοίκιο με εγγύηση, παίρνεις την εγγύηση σου φεύγοντας. Έχεις απόλυτο δίκιο καθώς αυτό αναγράφεται και στο συμβόλαιο που είχα υπογράψει και δεν το ήξερα. 1 λεπτό πριν, gthe είπε Από εκεί και πέρα έπεσες σε μίζερο ιδιοκτήτη και καλό δικηγόρο. Είσαι ωραίος όπως το έκανες, μπράβο πάντως. Μάλλον ισχύουν και τα δύο αλλά γιατί το λες έτσι; δηλαδή εάν ο ιδιοκτήτης είχε όρεξη για τραβήγματα τι θα κέρδιζε; και πότε;
gthe Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, snarp7 είπε Μάλλον ισχύουν και τα δύο αλλά γιατί το λες έτσι; δηλαδή εάν ο ιδιοκτήτης είχε όρεξη για τραβήγματα τι θα κέρδιζε; και πότε; Προφανώς τίποτα ... θα του έμενε το σπίτι σε ghost mode μέχρι το δικαστήριο. Για αυτό και υποχώρησε. Τον λέω μίζερο, γιατί όπως είπες πήρε από εσένα 30 μήνες ενοίκια (30x400 = 12K εισόδημα), δεν άφησες ούτε cents χρέος και όλο το θέμα θα έληγε εύκολα ξοδεύοντας ένα 200άρι για ένα βάψιμο για το σπίτι του (που στην τελική θα δικαιολογησει μια καλή κατάσταση στον επόμενο ενοικιαστή). Και είμαι σίγουρος ότι ούτε καν θα είδε τους τοίχους σου πριν δημιουργήσει θέμα.
snarp7 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 7 λεπτά πριν, gthe είπε Προφανώς τίποτα ... θα του έμενε το σπίτι σε ghost mode μέχρι το δικαστήριο. Για αυτό και υποχώρησε. Τον λέω μίζερο, γιατί όπως είπες πήρε από εσένα 30 μήνες ενοίκια (30x400 = 12K εισόδημα), δεν άφησες ούτε cents χρέος και όλο το θέμα θα έληγε εύκολα ξοδεύοντας ένα 200άρι για ένα βάψιμο για το σπίτι του (που στην τελική θα δικαιολογησει μια καλή κατάσταση στον επόμενο ενοικιαστή). Και είμαι σίγουρος ότι ούτε καν θα είδε τους τοίχους σου πριν δημιουργήσει θέμα. Ό,τι αναφέρεις ισχύει. Δεν θεωρώ πως έχει να κάνει με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη απλά μερικοί άνθρωποι είναι δύστροποι και κάποιες φορές κουτοπόνηροι. Δεν θέλω να γενικεύω, αλλά τέτοιου είδους κουτοπονηριά και τη φάση "τα δικά σου δικά μου" την συναντώ συχνά σε ανθρώπους over 60. Τέσπα, σε τέτοιες καταστάσεις πάντως αν νιώθετε πως έχετε δίκιο, ο τσαμπουκάς και οι μαγκιές μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε κακό, το λέω εκ πείρας. Ήταν η 1η φορά που συμβουλεύτηκα δικηγόρο στη ζωή μου και πραγματικά δεν χαλάστηκα ούτε λεπτό. 1 1
efo355 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, polaki είπε Στα 2 πρώτα συμφωνώ μαζί σου. Στο τελευταίο επειδή φαντάζομαι είσαι από αυτούς που είχαν σπίτι και μας παρακαλούσατε να το νοικιάσουμε, να σου θυμίσω τη λέξη που μόλις ανέφερα. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΤΕ. ΕΣΕΙΣ. Γιατί τα είχατε και τα κοιτάζατε, και άδειαζαν το ένα μετά το άλλο. Και όχι μόνο παρακαλούσατε, αλλά μας λέγατε και 100 ευχαριστώ όταν το νοικιάζαμε. Οπότε χαλαρώστε λίγο, γιατί δεν φταίμε εμείς ως ενοικιαστές που η χώρα ολόκληρη καταστράφηκε τελείως για 7-8 χρόνια. Η αγορά έκρινε ότι το σπίτι που λες άξιζε 200€ την περίοδο που συζητάμε. Πριν άξιζε 400, και φέτος αξίζει 300. Μακάρι να μπορέσει να πάει πάλι στα 400€, γιατί σημαίνει ότι όλη η Ελλάδα θα έχει ορθοποδίσει. Χαλαρώστε όμως με τις εκφράσεις τύπου "χάρισμα" ήταν. Αν δεν είχες ανάγκη τα 200€ που λες, ας το άφηνες άδειο. Το σπίτι που λέω άξιζε 400 όπως πολύ σωστά λες προ κρισης και 250 το 2011 αλλά τώρα αξιζει 850. Ελεύθερη αγορά δεν έχουμε; 3 ώρες πριν, polaki είπε Στα 2 πρώτα συμφωνώ μαζί σου. Στο τελευταίο επειδή φαντάζομαι είσαι από αυτούς που είχαν σπίτι και μας παρακαλούσατε να το νοικιάσουμε, να σου θυμίσω τη λέξη που μόλις ανέφερα. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΤΕ. ΕΣΕΙΣ. Γιατί τα είχατε και τα κοιτάζατε, και άδειαζαν το ένα μετά το άλλο. Και όχι μόνο παρακαλούσατε, αλλά μας λέγατε και 100 ευχαριστώ όταν το νοικιάζαμε. Οπότε χαλαρώστε λίγο, γιατί δεν φταίμε εμείς ως ενοικιαστές που η χώρα ολόκληρη καταστράφηκε τελείως για 7-8 χρόνια. Η αγορά έκρινε ότι το σπίτι που λες άξιζε 200€ την περίοδο που συζητάμε. Πριν άξιζε 400, και φέτος αξίζει 300. Μακάρι να μπορέσει να πάει πάλι στα 400€, γιατί σημαίνει ότι όλη η Ελλάδα θα έχει ορθοποδίσει. Χαλαρώστε όμως με τις εκφράσεις τύπου "χάρισμα" ήταν. Αν δεν είχες ανάγκη τα 200€ που λες, ας το άφηνες άδειο. Το σπίτι που λέω άξιζε 400 όπως πολύ σωστά λες προ κρισης και 250 το 2011 αλλά τώρα αξιζει 850. Ελεύθερη αγορά δεν έχουμε;
polaki Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, efo355 είπε Το σπίτι που λέω άξιζε 400 όπως πολύ σωστά λες προ κρισης και 250 το 2011 αλλά τώρα αξιζει 850. Ελεύθερη αγορά δεν έχουμε; Αν τώρα αξίζει 850 και βρίσκεις κόσμο να το πάρει, φυσικά και τα αξίζει και πολύ καλά κάνεις που το δίνεις τόσο. Θα το πάω ένα βήμα παραπέρα και θα πω πολύ καλά κάνεις που βγάζεις έξω αυτόν που έχει λήξει το συμβόλαιό του, ή του λες να μείνει με 850. Αν μπορεί να τα δώσει ας τα δώσει, αλλιώς ας μπει άλλος. Στις περιοχές που κοιτάζω εγώ (ΝΠ Αθήνας) και για τα τετραγωνικά σε συνδυασμό με τις παροχές που κοίταζα (οπωσδήποτε όροφος και ας είναι 1ος, όχι μεγαλύτερο από 15 χρόνια, 50+ τετραγωνικά, οπωσδήποτε ήσυχη γειτονιά κατά προτίμηση one-way δρόμος για λιγότερο θόρυβο) αυτά που κάποτε έκαναν 700€ το 2011, τώρα είναι χοντρικά στα 600€. Αν επιτρέπεται σε ποιά περιοχή άξιζε 400 το 2011 το δικό σου και τώρα είναι στα 850? Δεν το αμφισβητώ, αλλά διπλάσια αξία από πριν την κρίση δεν έχω δει ούτε στα ακίνητα φάτσα κάρτα στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού που (υποτίθεται ότι) θα εκτιναχθούν σε αξία. Για να μην παρεξηγηθώ, ξαναλέω ότι η μοναδική μου ένσταση και αντίδραση είναι στο μεσοδιάστημα 2011-2018. Δεν σας "κλέβαμε" εμείς οι ενοικιαστές. Απλά τόσο είχε πέσει η αγορά. Και του αυτοκινήτου το ίδιο, για άλλους λόγους (αδυναμία αποπληρωμής δανείου και "σκότωμα" όσο όσο σε αυτοκίνητα 1-2 ετών). 2 ώρες πριν, snarp7 είπε Θα μου πεις, ΟΚ καλά τα λες αλλά πόσα από την εγγύηση πήγαν στον δικηγόρο; Από τα 400€ της εγγύησης ο δικηγόρος μου ζήτησε 100€ και του έδωσα 150€ όχι επειδή είμαι κουβαρντάς αλλά το παλικάρι με γλύτωσε σίγουρα από χειρότερες καταστάσεις καθώς με τις κουβέντες που ειπώθηκαν από τον ιδιοκτήτη εγώ δεν ξέρω πως θα είχα αντιδράσει. Ο δικηγόρος με έβγαλε από πολύ κόπο, απάντησε έτσι όπως έπρεπε και όταν έπρεπε και στην ουσία με έβγαλε από όλη αυτή την ψυχοφθόρα κατάσταση εν μέσω μετακόμισης και άλλων πιέσεων. Γι'αυτό και πάντα πρέπει να αφήνουμε τους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ να κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν. Πολύ σωστή κίνηση να το αναθέσεις σε δικηγόρο. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από polaki
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Στις 26/10/2019 στις 9:54 ΜΜ, dollyyy19 είπε σε οποιον δεν αρεσουν τα ταγαρια οι ιδιοκτητες,να δοκιμασουν να χτισουν ενα κοτετσι,οχι σπιτι.να δουν τι κοστος ειχε,αλλα και τι κοστος εχει σημερα.δεν στο νοικιαζουν με το ζορι..... Να μην τρωγανε με χρυσα κουταλια τις καλες εποχες (ξυνοντας τα αρχιδια τους ως ΔΥ) να μπορουσαμε και μεις που με τους σημερινους μισθους δε σου φτανει μια ζωη να τα μαζεψεις
polaki Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 2 ώρες πριν, kontinos είπε Τοιχογραφια να κατσει να ζωγραφισει κανεις, το βαψιμο ειναι του ιδιοκτητη. Που πατε και νοικιαζετε μερικοι μερικοι τα σαπακια σας χωρις να τα εχετε συντηρησει ποτε και εχετε κι απαιτησεις. Αλλα αν εχει υγρασια η ντουλαπα λογω κατασκευης θα με αποζημιωσει ο ιδιοκτητης για τα ρουχα μου? Είσαι λίγο ακραίος στις απόψεις, δεν θεωρώ ότι η τοιχογραφία όπως είπες είναι "φυσική φθορά", οπότε η άποψή μου είναι ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις πρέπει να συμφωνούνται. Πρόσφατα κατά την αναζήτησή μου, είχα βρει ένα διαμέρισμα με μία απαίσια απόχρωση γκρι στη μία πλευρά του δωματίου. Ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι ο συγκεκριμένος χώρος ήταν γραφείο του προηγούμενου, και ότι το έκανε για να σπάει η ασπρίλα. Του είπα λοιπόν ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΣΩ αν μπορεί να το βάψει, φυσικά με δικά του έξοδα. Μου είπε όχι. Το σεβάστηκα, αλλά του λέω αν θέλω να το βάψω όλο ΠΡΑΣΙΝΟ, τί θα γίνει μόλις φύγω, και μου λέει θα σου κρατήσω την εγγύηση γιατί δεν το παραδίδεις όπως το βρήκες. Sorry αλλά εγώ σε γκρι τοίχο δεν έμενα. Πήγα αλλού. Σε ένα άλλο σπίτι (που ούτε και αυτό βέβαια επέλεξα για άλλους λόγους) είχε μία τέντα η οποία επειδή από πάνω προφανώς έσταζε κάποιου είδους υγρό είχε μία τεράστια κηλίδα στη μέση που φαινόταν απ'τη μέσα πλευρά του μπαλκονιού. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν τραγικό, αλλά σίγουρα "nice to have" αν μπορούσε να αλλάξει. Τον ρώτησα τον άνθρωπο αν μπορεί να την αλλάξει, και μου λέει βεβαίως την αλλάζει αυτός από πριν, η την αλλάζω εγώ και του πάω απόδειξη να το κόψουμε απ'το ενοίκιο. Τί θέλω να πω με αυτά, νομίζω ότι από τα 5 λεπτά που σου δείχνει ο άλλος το σπίτι, 2-3 ερωτήσεις να του κάνεις καταλαβαίνεις τί άνθρωπος είναι και αν θέλεις να συνεργαστείς μαζί του ή όχι. Το ίδιο πράγμα κάνω και με τους πελάτες μου, και τα τελευταία χρόνια επί τούτου με κάποιους δεν συνεργάζομαι ακριβώς επειδή ξέρω ότι θα είναι προβληματική η συνεργασία. Μην αγνοείτε τον ανθρώπινο παράγοντα, ειδικά για κάτι τόσο σημαντικό όσο το σπίτι. 2
snarp7 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 16 λεπτά πριν, polaki είπε Πολύ σωστή κίνηση να το αναθέσεις σε δικηγόρο Εκ του αποτελέσματος ναι. Αλλά αναρωτιέμαι, γιατί για τόσο απλά ζητήματα να πρέπει να καταφεύγουμε σε τέτοιες λύσεις; Εγώ τα 400€ τα είχα καμμένα καθώς δεν θα καθόμουν να πλακωθώ με έναν τύπο κοντά στα 70 να του εξηγήσω τι και πως. Οπότε έβαλα δικηγόρο και ό,τι βγει. Κάποιος άλλος όμως -ορθά- δεν θα το δει έτσι, 100€-200€ ως αμοιβή είναι πολλά όταν έχεις να κάνεις και με επιπλέον έξοδα μετακόμισης, κ.λπ. Αυτό που θέλω να πω είναι τι είδους νταβατζιλίκι είναι η εγγύηση, γιατί κάποιοι ζητούν ακόμα και 2-3 μηνιάτικα μπροστά και όπως καλύπτεται έτσι ο ιδιοκτήτης, πως καλύπτεται αντίστοιχα ο ενοικιαστής;
polaki Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 49 λεπτά πριν, snarp7 είπε Εκ του αποτελέσματος ναι. Αλλά αναρωτιέμαι, γιατί για τόσο απλά ζητήματα να πρέπει να καταφεύγουμε σε τέτοιες λύσεις; Εγώ τα 400€ τα είχα καμμένα καθώς δεν θα καθόμουν να πλακωθώ με έναν τύπο κοντά στα 70 να του εξηγήσω τι και πως. Οπότε έβαλα δικηγόρο και ό,τι βγει. Κάποιος άλλος όμως -ορθά- δεν θα το δει έτσι, 100€-200€ ως αμοιβή είναι πολλά όταν έχεις να κάνεις και με επιπλέον έξοδα μετακόμισης, κ.λπ. Αυτό που θέλω να πω είναι τι είδους νταβατζιλίκι είναι η εγγύηση, γιατί κάποιοι ζητούν ακόμα και 2-3 μηνιάτικα μπροστά και όπως καλύπτεται έτσι ο ιδιοκτήτης, πως καλύπτεται αντίστοιχα ο ενοικιαστής; Σίγουρα τα 100-200 είναι πολλά, αλλά ρισκάρει να χάσει και τα 400-500 ή και 800 ακόμα αν πχ το ενοίκιο ήταν 400€ και είχε δώσει 2 εγγυήσεις. Το νταβατζιλίκι που λες καλά κάνει και υπάρχει, αρχικά για τους πιστολάδες, και κατά δεύτερον για τους ζημιάρηδες. Μία περίοδο είχα την ατυχία να νοικιάζει η κοπέλα μου (με την οποία μέναμε μαζί) ένα μικρό διαμέρισμα 300€ και ο τύπος αποδείχτηκε ότι ήταν πρεζόνι, και τον χώρο τον είχαν για να τρυπιούνται. Ενώ τους είχε δει κόσμος και μας είχε κάνει παράπονα, το είπαμε στην αστυνομία και κάνανε τις πάπιες. Δεν πήραμε ούτε λεφτά (πέραν του 1ου ενοικίου και 2 εγγυήσεις), με τα χίλια ζόρια τον διώξαμε με δικηγόρο μετά απο 8 μήνες, και όλο το διαμέρισμα ήταν μπάχαλο από σβησμένα "τσιγάρα" στους τοίχους και σε όλα τα έπιπλα κουζίνας (ράφια ντουλάπια πόρτα πλυντηρίου κλπ) αλλά και καρφωμένες σύριγγες στους τοίχους. Το κόστος? 650 βάψιμο και στοκάρισμα στα πάντα, 800€ αλλαγή ντουλαπιών, 300€ δικηγόρος και έσοδα μόνο 900€. Όχι μόνο δηλαδή μπήκαμε μέσα 950€, αλλά δεν είχαμε και τα ενοίκια αυτούς τους μήνες που ο πρεζάκιας δεν πλήρωνε. Η δε αστυνομία φυσικά και δεν έκανε τίποτα (κατανοητό, αφού δεν ήταν σε δημόσιο χώρο).
CyberCr33p Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 @polaki δεν φαινόταν από την αρχή ότι ήταν χρήστης;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα