efo355 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 53 λεπτά πριν, LittyMeek είπε Θα είναι σπίτι όμως η ημιυπόγειο 20τμ, γτ εγώ κάτι τέτοια βλέπω να νοικιάζουν και να ζητάνε 300€. Αν λες για το airbnb, αν φορολογουσε σωστά το κράτος τότε έπρεπε οι μισοί που γίναν ξενοδόχοι με αυτό να κάνουν έναρξη επαγγέλματος. Εκεί θα συνέφερε; Εμένα που είμαι ελεύθερος επαγγελματίας ΝΑΙ
LittyMeek Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, efo355 είπε Εμένα που είμαι ελεύθερος επαγγελματίας ΝΑΙ Οκ αφού υπάρχουν κορόιδα για να τα νοικιάζουν πάω πάσο. Βαλτε 1200€ νοικιο
kage Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οτι υπογραψατε .- Αρκετοι με τα airbnb δεν γιναν ξενοδοχοι καμαριερες γιναν στις περισσοτερες περιπτωσεις... Τα καλα σπιτια (ενολιγης αυτα που θελουν να ζουν οι περισσοτεροι)ποτε δεν επεσαν .αυτα ειναι μλκς της δεκαετιας που περασαμε των μμε... Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2019 από kage
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 16 ώρες πριν, gthe είπε Υπάρχει άνθρωπος που θα "προπληρώσει" δλδ ένα χρόνο ενοίκιο? Κάτι μου ακούγεται λάθος .... με ποια δικαιολογία? Σόρρυ κιόλας απλά ρωτάω, αλλά το βλέπω δύσκολο Οπως και παράνομο. Μαξ 2 ενοικια οριζει ο νομος
afragorn Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 18 ώρες πριν, efo355 είπε Εμένα που είμαι ελεύθερος επαγγελματίας ΝΑΙ Eσένα ναι, γιατί πληρώνεις ήδη ΕΦΚΑ και θα περνάς και στα έξοδα σου ότι έξοδο γίνει. Εάν υποχρέωναν να κάνεις έναρξη με το B&B, δε θα υπήρχε ούτε το 20% της προσφοράς που υπάρχει αυτή την στιγμή. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που δύσκολα μπορούμε να το αναλύσουμε εδώ... 2
1988panos2171 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 19 ώρες πριν, gthe είπε Υπάρχει άνθρωπος που θα "προπληρώσει" δλδ ένα χρόνο ενοίκιο? Κάτι μου ακούγεται λάθος .... με ποια δικαιολογία? Σόρρυ κιόλας απλά ρωτάω, αλλά το βλέπω δύσκολο Δεν ξέρω αν θα υπάρχει κάποιος πάντως το έβλεπα σε αρκετές αγγελίες. Προφανώς η δικαιολογία είναι ότι μάλλον φάγανε πολλές πιστολιες.
ardi21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δηλαδη θα παω εγω να νοικιασω ενα σπιτι και θα δωσω εγγυηση κανα χιλιαρικο. Θα το προσεχω σαν τα ματια μου, δεν θα εχει καμια φθορα, θα πληρωνω τους λογαριασμους μου και το ενοικιο κανονικα και μετα απο 5 χρονια, οταν θα θελω να φυγω, θα μου πει ο ιδιοκτητης "θα στα κρατησω τα χρηματα γιατι το χρωμα στους τοιχους δεν το ιδιο ετσι οπως στο ειχα δωσει φρεσκοβαμμενο, και πρεπει να μου το παραδωσεις ετσι οπως στο εδωσα". Συγγνωμη ειναι λογικο αυτο το πραγμα? Και κλειστο να ειναι το σπιτι, μετα απο 5 χρονια το χρωμα δεν θα ειναι το ιδιο. Αν οντως αυτο ισχυει απο τον νομο, δηλαδη να χανεις την εγγυηση σου, να μην νοικιασω ποτε στην ζωη μου. Για μενα αυτη ειναι καθαρη κλοπη. Αν ειναι να του παρω και καινουργιες οικιακες συσκευες γιατι μετα απο 5 χρονια δεν θα ειναι στην κατασταση που μου τις εδωσε. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από ardi21 1
vforvaggelis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Στις 25/10/2019 στις 5:17 ΜΜ, elpaso1 είπε Στο συμβολαιο τοτε γραφει κανονικα οτι εδωσα 2 ενοικια εγγυηση. Αλλα απο τοτε δεν εχουμε κανει αλλο συμβολαιο. Λογικα ανανεωνεται απο μονο του; Οχι δεν ανανεωνεται αυτοματα, τσεκαρε το γιατι υπαρχει περιπτωση να εισαι ΧΩΡΙΣ συμβολαιο... Μπες στο gsis να τσεκαρεις.
polaki Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Στις 28/10/2019 στις 7:53 ΠΜ, efo355 είπε Αυτός είναι τσιγκουνης ενώ Εσύ που ρίχνεις τα μούτρα σου για 20 ευρώ τι εισαι; Να πληρώσεις κανονικά και να παραδώσεις το σπίτι ακριβώς όπως το βρήκες και μόλις πληρώσεις και τους λογαριασμούς σου να πάρεις τα χρήματα πίσω. Σιγα χαλάρωσε τα ενοίκια από το 2011 μέχρι τώρα χάρισμα ήταν. Έμενες σε σπίτι αγορασμένο 100κ με 200 ευρώ. Για ξεκινα φτιαξε εσυ ένα και τα λέμε μετά Στα 2 πρώτα συμφωνώ μαζί σου. Στο τελευταίο επειδή φαντάζομαι είσαι από αυτούς που είχαν σπίτι και μας παρακαλούσατε να το νοικιάσουμε, να σου θυμίσω τη λέξη που μόλις ανέφερα. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΤΕ. ΕΣΕΙΣ. Γιατί τα είχατε και τα κοιτάζατε, και άδειαζαν το ένα μετά το άλλο. Και όχι μόνο παρακαλούσατε, αλλά μας λέγατε και 100 ευχαριστώ όταν το νοικιάζαμε. Οπότε χαλαρώστε λίγο, γιατί δεν φταίμε εμείς ως ενοικιαστές που η χώρα ολόκληρη καταστράφηκε τελείως για 7-8 χρόνια. Η αγορά έκρινε ότι το σπίτι που λες άξιζε 200€ την περίοδο που συζητάμε. Πριν άξιζε 400, και φέτος αξίζει 300. Μακάρι να μπορέσει να πάει πάλι στα 400€, γιατί σημαίνει ότι όλη η Ελλάδα θα έχει ορθοποδίσει. Χαλαρώστε όμως με τις εκφράσεις τύπου "χάρισμα" ήταν. Αν δεν είχες ανάγκη τα 200€ που λες, ας το άφηνες άδειο. 1 1
gthe Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, ardi21 είπε Δηλαδη θα παω εγω να νοικιασω ενα σπιτι και θα δωσω εγγυηση κανα χιλιαρικο. Θα το προσεχω σαν τα ματια μου, δεν θα εχει καμια φθορα, θα πληρωνω τους λογαριασμους μου και το ενοικιο κανονικα και μετα απο 5 χρονια, οταν θα θελω να φυγω, θα μου πει ο ιδιοκτητης "θα στα κρατησω τα χρηματα γιατι το χρωμα στους τοιχους δεν το ιδιο ετσι οπως στο ειχα δωσει φρεσκοβαμμενο, και πρεπει να μου το παραδωσεις ετσι οπως στο εδωσα". Συγγνωμη ειναι λογικο αυτο το πραγμα? Ειμαστε με τα καλα μας? Και κλειστο να ειναι το σπιτι, μετα απο 5 χρονια το χρωμα δεν θα ειναι το ιδιο. Να μου πειτε αν οντως αυτο ισχυει απο τον νομο, δηλαδη να χανεις την εγγυηση σου, να μην νοικιασω ποτε στην ζωη μου. Για μενα αυτη ειναι καθαρη κλοπη. Αν ειναι να του παρω και καινουργιες οικιακες συσκευες γιατι μετα απο 5 χρονια δεν θα ειναι στην κατασταση που μου τις εδωσε. Εγώ κοντέυω τα 40 και ποτέ δεν μου έχει κρατήσει κανείς εγγύηση από ενοίκιο κανείς (ούτε ευρώ) ούτε έχω κρατήσει εγώ σαν ιδιοκτήτης για τέτοιο λόγο. Και μπλέκομαι με ενοικιάσεις είτε από εμένα είτε προς τα εμένα από τα 18. Φυσικά τα σπίτια λερώνουν, είναι λογικό. Δεν ξέρω τι ιστορίες και σε τι ανθρώπους νοικιάζει γενικά ο κόσμος. Αλλα φαντάζομαι αν έβλεπα το σπίτι μου όλο βαμμένο μαυρό από τον ενοικιαστή ίσως τσίναγα λίγο. Ο νόμος καλύπτει αυτό που λέμε φυσιολογικές φθορές. Τώρα τι ερμηνεύει το μυαλό του καθενώς ... άστο (εδώ κόσμος λέει ότι ο θερμοσίφωνας αν χαλάσει τον αντικαθιστά ο ενοικιαστής). Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από gthe
ardi21 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, gthe είπε Εγώ κοντέυω τα 40 και ποτέ δεν μου έχει κρατήσει κανείς εγγύηση από ενοίκιο κανείς (ούτε ευρώ) ούτε έχω κρατήσει εγώ σαν ιδιοκτήτης για τέτοιο λόγο. Και μπλέκομαι με ενοικιάσεις είτε από εμένα είτε προς τα εμένα από τα 18. Φυσικά τα σπίτια λερώνουν, είναι λογικό. Δεν ξέρω τι ιστορίες και σε τι ανθρώπους νοικιάζει γενικά ο κόσμος. Αλλα φαντάζομαι αν έβλεπα το σπίτι μου όλο βαμμένο μαυρό από τον ενοικιαστή ίσως τσίναγα λίγο. Εννοειται οτι αν εχει γινει καποια μεγαλη και extreme αλλαγη η αν υπαρχουν φθορες ο ενοικιαστης θα πρεπει να πληρωσει... Αλλα εδω διαβαζω τρελα πραγματα. Σε καποιους φαινεται απολυτα λογικα να μην δωθει πισω η εγγυηση λες και ειναι 10-20 ευρω. Μιλαμε ειναι για να πηδαμε απο τα παραθυρα. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από ardi21
gthe Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, ardi21 είπε Εννοειται οτι αν εχει γινει καποια μεγαλη και extreme αλλαγη η αν υπαρχουν φθορες ο ενοικιαστης θα πρεπει να πληρωσει... Αλλα εδω διαβαζω τρελα πραγματα. Σε καποιους φαινεται απολυτα λογικα να μην δωθει πισω η εγγυηση λες και ειναι 10-20 ευρω. Μιλαμε ειναι για να πηδαμε απο τα παραθυρα, Μην ψάχνεις τι μπορεί να σκέφτεται ο καθένας ... σημασία έχει ένα πράγμα ... ΑΝ θεωρείς τον εαυτό σου λογικό άνθρωπο και ψάχνεις να νοικιάσεις, πρέπει να βρείς ένα λογικό ιδιοκτήτη. Αν πάλι έχεις σπίτι και ΔΕΝ θες να του συμβεί το παραμικρό ... ρε φίλε μην το νοικιάσεις το σπιτάκι σου σε κανέναν... ή αν το νοικιάσεις βρες ήσυχους κανονικους ανθρώπους να μείνουν μέσα όχι κανίβαλους (και πάλι 10 γρατζουνιές θα τύχουν σε 5 χροόνια όπως σε όλους μας). Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από gthe
polaki Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 20 ώρες πριν, gthe είπε Υπάρχει άνθρωπος που θα "προπληρώσει" δλδ ένα χρόνο ενοίκιο? Κάτι μου ακούγεται λάθος .... με ποια δικαιολογία? Σόρρυ κιόλας απλά ρωτάω, αλλά το βλέπω δύσκολο Κάποιοι το κάνουν, ειδικά κάτι ναυτικοί που λείπουν. Στη Βούλα που έψαχνα πρόσφατα και μένω, η μεσίτρια μου είπε ότι υπάρχει ένα στα ΧΧΧ που έψαχνα αλλά θέλει προπληρωμή όλο το έτος. Πράγματι το σπίτι "άξιζε" ΧΧΧ + 100€, οπότε η κυρία αυτή το έδινε οικονομικότερα προκειμένου να έχει μία συναλλαγή το έτος. 3 μήνες μετά και ενώ *ΟΛΑ* μά ΟΛΑ τα διαθέσιμα της Βούλας σε αυτά τα χρήματα έχουν κατέβει από τα γνωστά site, το συγκεκριμένο είναι το μόνο που παραμένει.... 1 ώρα πριν, afragorn είπε Eσένα ναι, γιατί πληρώνεις ήδη ΕΦΚΑ και θα περνάς και στα έξοδα σου ότι έξοδο γίνει. Εάν υποχρέωναν να κάνεις έναρξη με το B&B, δε θα υπήρχε ούτε το 20% της προσφοράς που υπάρχει αυτή την στιγμή. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που δύσκολα μπορούμε να το αναλύσουμε εδώ... Δεν είναι μόνο το AirB&B αλλά και οι golden visa. Πολλά σπίτια αξίας κανονικά 210 και 220,000 πάνε αυτόματα στα 250,000 για να πουληθούν σε golden visa τύπους από Κίνα, Λίβανο, Ρωσία και όλες τις φυλές του Ισραήλ. Το πλούσιο Κινέζο δεν τον ενδιαφέρει αν το σπίτι "κανονικά" αξίζει 210. Τον ενδιαφέρει να γραφτεί στο συμβόλαιο 250, για να πετύχει το σκοπό του. Όλα αυτά έχουν τσακίσει τις τιμές των ενοικίων σπιτιών από 1000€ και κάτω. Τα σπίτια που πριν το AirB&B και τις Golden Visa είχαν 1000-1500 ευρώ δεν έχουν επηρεαστεί τόσο. Εξάλλου απευθύνονται και σε άλλο κοινό, που δεν θα σκάσει ιδιαίτερα για 100€ πάνω 100€ κάτω.
gthe Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, polaki είπε Κάποιοι το κάνουν, ειδικά κάτι ναυτικοί που λείπουν. Στη Βούλα που έψαχνα πρόσφατα και μένω, η μεσίτρια μου είπε ότι υπάρχει ένα στα ΧΧΧ που έψαχνα αλλά θέλει προπληρωμή όλο το έτος. Πράγματι το σπίτι "άξιζε" ΧΧΧ + 100€, οπότε η κυρία αυτή το έδινε οικονομικότερα προκειμένου να έχει μία συναλλαγή το έτος. 3 μήνες μετά και ενώ *ΟΛΑ* μά ΟΛΑ τα διαθέσιμα της Βούλας σε αυτά τα χρήματα έχουν κατέβει από τα γνωστά site, το συγκεκριμένο είναι το μόνο που παραμένει.... Αυτή τώρα η ιδιοκτήτρια στοχεύει σε πολύ ειδική κατηγορία ενοικιαστών, δλδ κάποια εταιρεία που το θέλει για ειδική χρήση ας πούμε (π.χ. για αθλητές οι ομάδες νοικιάζουν σπίτι για ένα χρόνο όταν έρχονται Ελλάδα, ή ένας διπλωμάτης που θα κάτσει ένα χρόνο στην πρεσβία). Και όπως είδες είναι δύσκολο να βρεθεί τέλικά τέτοιος ενοικιαστής. Η πλειοψηφία του κόσμου προφανώς δεν μπορεί να δώσει εφάπαξ 12 ενοίκια. Μακάρι, αλλά δύσκολο. Και επειδή τυχαίνει να είμαι γιος ναυτικού ... νομίζω δύσκολο για αυτούς Οι εν ενεργεία ναυτικοί παίρνουν πολύ εύκολα στεγαστικό να αγοράσουν ένα σπίτι. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2019 από gthe
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Στις 26/10/2019 στις 6:24 ΜΜ, dollyyy19 είπε Μαλιστα....φυσιολογικη φθορα να εχεις μαυρισει τα ντουβαρια με το ντουμανιασμα ειτε τσιγαρου ειτε σομπας..... Είτε υγρασίας γιατί επί 1 χρόνο δεν αεριζες το χώρο, να προσθέσω εγώ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα