Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 25/10/2019 στις 5:17 ΜΜ, elpaso1 είπε

Ειχα δωσει πριν 6 χρονια 2 ενοικια εγγυηση. Τωρα σιγα-σιγα κοιταω για μετακομιση. Ο ιδιοκτητης παιζει να μη μου δωσει την εγγυηση πισω; Να μην πληρωσω τα δυο επομενα ενοικια για να πατσισω, ειναι λιγο δυσκολο, καθως δεν ξερω ποτε ακριβως θα μετακομισω. Ρωταω, γιατι ειναι λιγο τσιγγουνης, τον ειχα παρει τηλεφωνο για μειωση, και ουτε 20 ευρω δεν μου εκανε! Στο συμβολαιο τοτε γραφει κανονικα οτι εδωσα 2 ενοικια εγγυηση. Αλλα απο τοτε δεν εχουμε κανει αλλο συμβολαιο. Λογικα ανανεωνεται απο μονο του;

Αυτός είναι τσιγκουνης ενώ Εσύ που ρίχνεις τα μούτρα σου για 20 ευρώ τι εισαι; 

Να πληρώσεις κανονικά και να παραδώσεις το σπίτι  ακριβώς όπως το βρήκες και μόλις πληρώσεις και τους λογαριασμούς σου να πάρεις τα χρήματα πίσω. 

Στις 26/10/2019 στις 7:24 ΜΜ, christakos07 είπε

Ένα ακραία σενάριο όπου υπαίτιος είναι ο ενοικιαστής χρησιμοποιείται ως επιχείρημα, για να υπερασπιστεί τους αναίσχυντους ιδιοκτήτες(αυτούς που δεν ενημερώνουν για τυχόν προβλήματα του σπιτιού, που δεν διορθώνουν προβλήματα φυσικής φθοράς κατά τη διάρκεια της μίσθωσης, που σφυράνε αδιάφορα στο τέλος).

Το παραπάνω αποτελεί αποκλειστικό χαρακτηριστικών των ημιμαθών όντων, που θαρρούν πως ο κόσμος περιφέρεται γύρω τους. Αν νομίζει το κάθε ταγάρι ιδιοκτήτης, πως ο νοικάρης είναι υποχρεωμένος να επιδοτεί την περιουσία του στο διηνεκές, χωρίς ποτέ  αυτός να βάλει το χέρι στην τσέπη(βλέπε φυσιολογική φθορά στο τέλος της μίσθωσης), τα αστικά δικαστήρια περιμένουν στη γωνία.

Σιγα χαλάρωσε τα ενοίκια από το 2011 μέχρι τώρα χάρισμα ήταν.  Έμενες σε σπίτι αγορασμένο 100κ με 200 ευρώ.  Για ξεκινα φτιαξε εσυ ένα και τα λέμε μετά

• Like 4
  • Confused 3
  • Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στη δική μου περίπτωση πάντως επειδή το σπίτι ήταν ολοκαίνουργιο όταν μπήκαμε, έβαλε γραπτό  όρο ο σπιτονοικοκύρης να παραδοθεί στην αρχική του κατάσταση βαμμένο χωρίς φθορές. Όταν ανέφερα τις φυσιολογικές φθορές συμπλήρωσε από κάτω "εξαιρούνται φυσιολογικές φθορές". Δεν με ενόχλησε τόσο, έτσι κι αλλιώς μια μέρα θα μου πάρει να το βάψω μόνος μου αφού αδειάσει.  Φυσιολογική φθορά μου είπε είναι πχ είναι ένα χαλασμένο καζανάκι ή ένα σημάδι στον πάγκο στην κουζίνα και φθορά είναι να κανείς τρύπες στα πλακάκια του μπάνιου για να κρεμάσεις ράφια!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, G.bar είπε

Στη δική μου περίπτωση πάντως επειδή το σπίτι ήταν ολοκαίνουργιο όταν μπήκαμε, έβαλε γραπτό  όρο ο σπιτονοικοκύρης να παραδοθεί στην αρχική του κατάσταση βαμμένο χωρίς φθορές. Όταν ανέφερα τις φυσιολογικές φθορές συμπλήρωσε από κάτω "εξαιρούνται φυσιολογικές φθορές". Δεν με ενόχλησε τόσο, έτσι κι αλλιώς μια μέρα θα μου πάρει να το βάψω μόνος μου αφού αδειάσει.  Φυσιολογική φθορά μου είπε είναι πχ είναι ένα χαλασμένο καζανάκι ή ένα σημάδι στον πάγκο στην κουζίνα και φθορά είναι να κανείς τρύπες στα πλακάκια του μπάνιου για να κρεμάσεις ράφια!

Νομίζω πως όλα έχουν να κάνουν με την συνενόηση μεταξύ λογικών ή όχι ανθρώπων ...

Δλδ για παράδειγμα εγώ δεν βλέπω κάτι κακό σε ότι σου είπε ο σπιτονοικοκύρης σου. Τα πλακάκια του μπάνιου αν βάλεις εσύ ράφια και τα πάρεις φεύγοντας σε 2 χρόνια ας πούμε θέλουν αντικατάσταση, πως θα κλείσει τις τρύπες. Δεν είναι το ίδιο με το σημαδάκι που θα κάνει η καρέκλα του γραφείου σου στο τοίχο που απλά θα βαφτει και φυσικά είναι φυσιολογική φθορά ή ένα καρφάκι για ένα κάδρο που θες να κρεμάσεις. Με την ίδια λογική, άμα του το βάψεις όλο μαύρο, έχει διαφορά του να του το αφήσεις με το αρχικό χρώμα του τοίχο του αν φύγεις σε 5 χρόνια (που γενικά θα θέλει βάψιμο). Αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος ... τον καλείς, του λες ... κυρ Αλέκο, το μπάνιο σου δεν έχει ούτε μισό ράφι .... πως θα βάλουμε τις πετσέτες μας. Συζητάτε και μπορείτε να καταλήξετε να σου βάλει 2 ράφια, ή να βάλεις εσύ και να τα πληρώσετε 50-50 και να του τα αφήσεις στο τέλος κτλ. 

Έχω υπαρξει ενοικιαστής σε Ελλάδα και UK και ιδιοκτήτης που νοικίαζω στην Ελλάδα ένα διαμέρισμα επίσης. Σε καμιά περίπτωση δεν αντιμετώπισα θέμα, ούτε με εγγύηση ούτε τίποτα, ίσως να είμαι τυχερός και να έπεσε σε καλό κόσμο ή τυπικός γενικά.

UK ας πούμε όταν νοικιάζεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να βάλεις μέχρι και καρφί, στο μπάνιο είχα κρεμάστρες με βεντουζάκια και κρεμάστρες πάνω από τις πόρτες ... το σεβάστηκα 3 χρόνια γιατί απλά αυτοί είναι οι κανόνες. Μου χάλασαν 5 πράγματα στο σπίτι, τον πήρα τηλ, τα έφτιαξε ο σπιτονοικοκύρης χωρίς θέμα. Φέυγοντας το καθάρισα άψογα και πήρα τις 2 μου εγγυήσεις την ημέρα που έφυγα. Ελλάδα όταν νοικιάζαμε φοιτητές, ήθελα να φέρω ένα καλώδιο στο χωλ για tv, ρώτησα τον ιδιοκτήτη, με άφησε το πέρασα. Φεύγοντας του το έδειξα αποφάσισε να το κρατήσει, αν δεν το ήθελε θα το ξήλωνα και θα καθάριζα στόκαρα το τοίχο του. Δεν του άνοιξα τρύπες στα κουφώματα του να μην ξέρει τι να τις κάνει μετά.

Στο σπίτι που είμαστε ιδιοκτήτες και το νοικιάζουμε σε ένα παιδί, ξεκόλλησαν όλα τα πλακάκια στο πάτωμα σε μια νύχτα (αστοχία κόλλας), τα φτιάξαμε χωρίς δεύτερη κουβέντα, χάλασε ο θερμοσίφωνας το ίδιο. Χάλασε ένας διακόπτης τον έφτιαξε το παιδί ... μας λέει ... οκ τον αντικατέστησα, ούτε λεφτά θέλω ούτε τίποτα 6 χρόνια μένω μέσα, δεν έγινε κάτι.

Επεξ/σία από gthe
  • Like 5
Δημοσ.
3 ώρες πριν, efo355 είπε

Σιγα χαλάρωσε τα ενοίκια από το 2011 μέχρι τώρα χάρισμα ήταν.  Έμενες σε σπίτι αγορασμένο 100κ με 200 ευρώ.  Για ξεκινα φτιαξε εσυ ένα και τα λέμε μετά

Αυτό τι επιχείρημα ακριβώς είναι; Αν το πας έτσι πριν το 11 τα ενοίκια ήταν ληστρικά, κάτι το οποίο συμβαίνει και τώρα. Σπίτι αγορασμένο 40.000€ νοικιάζεται 370€.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικα μενω στο πατρικο μου, χωρις ενοικια κτλ με τον αδερφο μου. Νομιζω οτι οι περισσοτεροι στις απαντησεις τους ταυτιζονται με το ιδιοκτητη ή με τον νοικιαρη και αναλογα απαντουν. Σιγουρα καποιοι ιδιοκτητες φερονται σκαρτα και το ιδιο κανουν και οι ενοικοι. Στην θεση σου νηματοθετη μαλλον δε θα πληρωνα το τελευταιο ενοικιο και θα του αφηνα το αλλο της εγγυησης για τις οποιες φθορες, βαψιματα κτλ.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, G.bar είπε

Ο όρος του είναι εν δυνάμει ορθός, στην περίπτωση που θέλεις να αλλάξεις χρώματα στους τοίχους.

Μετά από ενοικίαση 4-5 χρόνων ενδέχεται οι τοίχοι να θέλουν φρεσκάρισμα, ακόμη και στην περίπτωση που δεν έχεις κάνει οποιαδήποτε επέμβαση. Για ποιον λόγο ακριβώς να του επιδοτήσεις την περιουσία του; Πάντως στα αστικά δικαστήρια θα εκπέσει, επειδή θα λογιστεί ως φυσιολογική φθορά.

Εντωμεταξύ έχουν ξεφύγει οι ιδιοκτήτες και ψάχνουν άτομα να επιδοτούν τις περιουσίες τους. Έχω νοικιάσει μια μικρή γκαρσονιέρα εδώ και ένα 4μηνο και επειδή η κεντρική θέρμανση είναι κλειστή, τα πάγια κοινόχρηστα βγαίνουν με την απλή διαίρεση του 12(όσα και τα διαμερίσματα). Στα υπόψιν ότι εγώ επιδοτώ τον βλαχοβαλκάνιο του τετάρτου να ανεβαίνει με το ασανσέρ στο σπίτι του, ενώ εγώ βρίσκομαι σε ημιόροφο, οπότε δεν το χρησιμοποιώ ποτέ. Όσο υπάρχουν τέτοιοι, εγώ θα τους αποκαλώ ταγάρια.

• Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Εντωμεταξύ έχουν ξεφύγει οι ιδιοκτήτες και ψάχνουν άτομα να επιδοτούν τις περιουσίες τους. Έχω νοικιάσει μια μικρή γκαρσονιέρα εδώ και ένα 4μηνο και επειδή η κεντρική θέρμανση είναι κλειστή, τα πάγια κοινόχρηστα βγαίνουν με την απλή διαίρεση του 12(όσα και τα διαμερίσματα). Στα υπόψιν ότι εγώ επιδοτώ τον βλαχοβαλκάνιο του τετάρτου να ανεβαίνει με το ασανσέρ στο σπίτι του, ενώ εγώ βρίσκομαι σε ημιόροφο, οπότε δεν το χρησιμοποιώ ποτέ. Όσο υπάρχουν τέτοιοι, εγώ θα τους αποκαλώ ταγάρια.

Μπορείς να ζητήσεις τα κοινόχρηστα να βγαίνουν με τα τετραγωνικά . 
Βέβαια μην περιμένεις τα γλιτώσεις και το ρεύμα. 
Και εγώ στον τέταρτο μένω αλλά η περισσότερη χρήση του ανσασέρ γίνεται απο τα 2 κέντρα αισθητικής του πρώτου ορόφου. 
Παρ όλα αυτά εγώ πληρώνω τα περισσότερα, τί πρέπει να πω εγώ ; 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Ο όρος του είναι εν δυνάμει ορθός, στην περίπτωση που θέλεις να αλλάξεις χρώματα στους τοίχους.

Μετά από ενοικίαση 4-5 χρόνων ενδέχεται οι τοίχοι να θέλουν φρεσκάρισμα, ακόμη και στην περίπτωση που δεν έχεις κάνει οποιαδήποτε επέμβαση. Για ποιον λόγο ακριβώς να του επιδοτήσεις την περιουσία του; Πάντως στα αστικά δικαστήρια θα εκπέσει, επειδή θα λογιστεί ως φυσιολογική φθορά.

Οι πολυκατοικίες έχουν χιλιοστά ιδιοκτησίας για τους κοινόχρηστους χώρους, χιλιοστά ανελκυστήρα και χιλιοστά θέρμανσης ανά διαμέρισμα. Αυτοί οι πίνακες βγαίνουν από τον μηχανικό και φυσικά ορίζουν τι πληρώνεις στα κοινόχρηστα για τη κάθε δαπάνη. Το αν τώρα βρέθηκαν 12 "αδιάφοροι" (μαζί με τον ιδιοκτήτη σου) για καθε κανονισμό κτλ στην συγκεκριμένη πολυκατοικία είναι άλλο θέμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, gthe είπε

Οι πολυκατοικίες έχουν χιλιοστά ιδιοκτησίας για τους κοινόχρηστους χώρους, χιλιοστά ανελκυστήρα και χιλιοστά θέρμανσης ανά διαμέρισμα. Αυτοί οι πίνακες βγαίνουν από τον μηχανικό και φυσικά ορίζουν τι πληρώνεις στα κοινόχρηστα για τη κάθε δαπάνη. Το αν τώρα βρέθηκαν 12 "αδιάφοροι" (μαζί με τον ιδιοκτήτη σου) για καθε κανονισμό κτλ στην συγκεκριμένη πολυκατοικία είναι άλλο θέμα. 

Το γνωρίζω. Απλά αυτά βγαίνουν στη συνέχεια, όταν αντί για 7-8 ευρώ κοινόχρηστα(βάσει λεγομένων), πληρώνεις 17-18. Θα του τα αφαιρούσα από το ενοίκιο, αλλά η τάση ελλιπούς στέγασης στην Αθήνα τους σώζει. 

Το γαμώτο στις περιπτώσεις αυτές δεν είναι το ποσό, αλλά η επιδότηση των υπολοίπων. Φίλε αν θες ανέβα με τα πόδια, αλλιώς πλήρωσε ότι σου αναλογεί.

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.
2 ώρες πριν, 1988panos2171 είπε

Αυτό τι επιχείρημα ακριβώς είναι; Αν το πας έτσι πριν το 11 τα ενοίκια ήταν ληστρικά, κάτι το οποίο συμβαίνει και τώρα. Σπίτι αγορασμένο 40.000€ νοικιάζεται 370€.

Δεν υπάρχει ληστρικό ενοίκιο. Ειναι απλά προσφορά και ζήτηση. Δεν  μπορει να μου θες σπίτι δίπλα στο μετρό και να πληρώνεις 250 ευρώ. Θα πας παραπέρα όπου θα πάρεις το λεωφορείο .

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, efo355 είπε

Δεν υπάρχει ληστρικό ενοίκιο. Ειναι απλά προσφορά και ζήτηση. Δεν  μπορει να μου θες σπίτι δίπλα στο μετρό και να πληρώνεις 250 ευρώ. Θα πας παραπέρα όπου θα πάρεις το λεωφορείο .

Να σ' ενημερώσω ότι οι περισσότεροι με σπίτια κοντά στο μετρό ήταν απλά τυχεροί που χτίστηκε ο σταθμός κοντά τους και ότι οι περισσότεροι γκρίνιαζαν γι αυτό το σταθμό.

Ελπιζω να έμαθαν πάντως από τα μπιστολια που έτρωγαν κατά καιρούς οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τους κάθε λογής τυχοδιοκτες και να μην βρουν πάλι ευκαιρία στο όνομα της ανάπτυξης να ζητήσουν παράλογες αυξήσεις. 

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε

Ελπιζω να έμαθαν πάντως από τα μπιστολια που έτρωγαν κατά καιρούς οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τους κάθε λογής τυχοδιοκτες και να μην βρουν πάλι ευκαιρία στο όνομα της ανάπτυξης να ζητήσουν παράλογες αυξήσεις. 

Πλέον πολλοί ζητούν από 3-4 ενοίκια μπροστά μέχρι και όλου του έτους. Παράλογες αυξήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια με βασική αιτία το Air BnB.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, 1988panos2171 είπε

Πλέον πολλοί ζητούν από 3-4 ενοίκια μπροστά μέχρι και όλου του έτους. Παράλογες αυξήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια με βασική αιτία το Air BnB.

Παραλογες; Μα Όταν έχεις κάποιον που πληρώνει καλύτερα και σίγουρα που είναι το παραλογο; 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, 1988panos2171 είπε

Υπάρχει άνθρωπος που θα "προπληρώσει" δλδ ένα χρόνο ενοίκιο? Κάτι μου ακούγεται λάθος .... με ποια δικαιολογία?
Σόρρυ κιόλας απλά ρωτάω, αλλά το βλέπω δύσκολο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, efo355 είπε

Θα είναι σπίτι όμως η ημιυπόγειο 20τμ, γτ εγώ κάτι τέτοια βλέπω να νοικιάζουν και να ζητάνε 300€. 

10 λεπτά πριν, efo355 είπε

Παραλογες; Μα Όταν έχεις κάποιον που πληρώνει καλύτερα και σίγουρα που είναι το παραλογο; 

Αν λες για το airbnb, αν φορολογουσε σωστά το κράτος τότε έπρεπε οι μισοί που γίναν ξενοδόχοι με αυτό να κάνουν έναρξη επαγγέλματος. Εκεί θα συνέφερε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...