Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ουτε καπνιζω, ουτε σομπα εχω και το σπιτι το εχω βαψει 2 φορες μεχρι στιγμης στα 6 χρονια. Εννοειται δεν θα πληρωσω τα 2 επομενα ενοικια, γιατι πολλα ακουγονται.

• Απαντ. 158
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προφανώς θα αστειεύεστε οσοι λέτε οτι είναι υποχρεωμένος ο ενοικιαστής να το βάψει το σπίτι οταν φύγει....

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε

Μαλιστα....φυσιολογικη φθορα να εχεις μαυρισει τα ντουβαρια με το ντουμανιασμα ειτε τσιγαρου ειτε σομπας.....

Ένα ακραία σενάριο όπου υπαίτιος είναι ο ενοικιαστής χρησιμοποιείται ως επιχείρημα, για να υπερασπιστεί τους αναίσχυντους ιδιοκτήτες(αυτούς που δεν ενημερώνουν για τυχόν προβλήματα του σπιτιού, που δεν διορθώνουν προβλήματα φυσικής φθοράς κατά τη διάρκεια της μίσθωσης, που σφυράνε αδιάφορα στο τέλος).

Το παραπάνω αποτελεί αποκλειστικό χαρακτηριστικών των ημιμαθών όντων, που θαρρούν πως ο κόσμος περιφέρεται γύρω τους. Αν νομίζει το κάθε ταγάρι ιδιοκτήτης, πως ο νοικάρης είναι υποχρεωμένος να επιδοτεί την περιουσία του στο διηνεκές, χωρίς ποτέ  αυτός να βάλει το χέρι στην τσέπη(βλέπε φυσιολογική φθορά στο τέλος της μίσθωσης), τα αστικά δικαστήρια περιμένουν στη γωνία.

• Like 5
Δημοσ.

Αν μιλάμε για εμένα είχα βάψει δυο τοίχους με άλλο χρώμα. Ο ένας του άρεσε ο άλλος όχι. Μου είπε να επαναφέρω τον ένα τοίχο στο αρχικό χρώμα (λογικό) αλλά ότι αν ήθελε θα μπορούσε να με βάλει να ξανά βάψω όλο το σπίτι (εκεί του υπενθύμισα ότι κάνει λάθος). Οι τοίχοι καθαροί πλυμένοι με σφουγγάρι. Όχι στυλό, μολύβια, καπνοί κλπ. Τι τα θες πάει η εγγύηση , μάλιστα είχα πληρώσει το μήνα και το άφησα πριν από τα μισά για να βρει το ενοικιάσει.

34 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Ένα ακραία σενάριο όπου υπαίτιος είναι ο ενοικιαστής χρησιμοποιείται ως επιχείρημα, για να υπερασπιστεί τους αναίσχυντους ιδιοκτήτες(αυτούς που δεν ενημερώνουν για τυχόν προβλήματα του σπιτιού, που δεν διορθώνουν προβλήματα φυσικής φθοράς κατά τη διάρκεια της μίσθωσης, που σφυράνε αδιάφορα στο τέλος).

Το παραπάνω αποτελεί αποκλειστικό χαρακτηριστικών των ημιμαθών όντων, που θαρρούν πως ο κόσμος περιφέρεται γύρω τους. Αν νομίζει το κάθε ταγάρι ιδιοκτήτης, πως ο νοικάρης είναι υποχρεωμένος να επιδοτεί την περιουσία του στο διηνεκές, χωρίς ποτέ  αυτός να βάλει το χέρι στην τσέπη(βλέπε φυσιολογική φθορά στο τέλος της μίσθωσης), τα αστικά δικαστήρια περιμένουν στη γωνία.

Ξέρεις ποιο είναι το αστείο; Οι κακοπληρωτές δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Απλά ο ιδιοκτήτης παρακαλάει να φύγουν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Ather είπε

Αν μιλάμε για εμένα είχα βάψει δυο τοίχους με άλλο χρώμα. Ο ένας του άρεσε ο άλλος όχι. Μου είπε να επαναφέρω τον ένα τοίχο στο αρχικό χρώμα (λογικό) αλλά ότι αν ήθελε θα μπορούσε να με βάλει να ξανά βάψω όλο το σπίτι (εκεί του υπενθύμισα ότι κάνει λάθος). Οι τοίχοι καθαροί πλυμένοι με σφουγγάρι. Όχι στυλό, μολύβια, καπνοί κλπ. Τι τα θες πάει η εγγύηση , μάλιστα είχα πληρώσει το μήνα και το άφησα πριν από τα μισά για να βρει το ενοικιάσει.

Ξέρεις ποιο είναι το αστείο; Οι κακοπληρωτές δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Απλά ο ιδιοκτήτης παρακαλάει να φύγουν.

Μιλάμε για άτομα συνεπή κατά τη μίσθωση, που  ουδέποτε έχουν καθυστερήσει ενοίκιο, πέραν του συμφωνημένου εύρους. Αυτοί θα έπρεπε να επιβραβεύονται στο τέλος, αλλά η πλειοψηφία των ιδιοκτητών σκουζει αδιάφορα.

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.

Οι σωστοί ιδιοκτήτες δείχνουν και παραδίδουν το σπίτι άβαφο και το παραλαμβάνουν επίσης άβαφο. Δίνεται έτσι η επιλογή στον ενοικιαστή να το βάψει με δικό του κόστος ΚΑΙ στα χρώματα που επιθυμεί. Αποφεύγεται και κάθε περαιτέρω εμπλοκή μεταξύ των συναλλασσομένων σχετικά με το θέμα αυτό.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Fabinas είπε

Οι σωστοί ιδιοκτήτες δείχνουν και παραδίδουν το σπίτι άβαφο και το παραλαμβάνουν επίσης άβαφο. Δίνεται έτσι η επιλογή στον ενοικιαστή να το βάψει με δικό του κόστος ΚΑΙ στα χρώματα που επιθυμεί. Αποφεύγεται και κάθε περαιτέρω εμπλοκή μεταξύ των συναλλασσομένων σχετικά με το θέμα αυτό.

Μήπως να το δώσουν και χωρίς ντουλάπια κουζίνας, ώστε να επιλέξει ο ενοικιαστής;

• Like 4
  • Sad 1
Δημοσ.

σε οποιον δεν αρεσουν τα ταγαρια οι ιδιοκτητες,να δοκιμασουν να χτισουν ενα κοτετσι,οχι σπιτι.να δουν τι κοστος ειχε,αλλα και τι κοστος εχει σημερα.δεν στο νοικιαζουν με το ζορι.....

• Like 3
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλως ήρθατε στο Ελλαδιστάν του νοικιάζω γκαρσονιέρα του 75, χωρίς να έχω ανακαινίσει ποτέ τίποτα, στα 250 ευρώ(ίσως λίγα). Εκ γενετής ταγάρια, που έχουν και απαιτήσεις.

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 5
  • Sad 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, christakos07 είπε

Μιλάμε για άτομα συνεπή κατά τη μίσθωση, που  ουδέποτε έχουν καθυστερήσει ενοίκιο, πέραν του συμφωνημένου εύρους. Αυτοί θα έπρεπε να επιβραβεύονται στο τέλος, αλλά η πλειοψηφία των ιδιοκτητών σκουζει αδιάφορα.

Εγώ τη μια φορά επιβραβεύτηκα, την άλλη πήρα τα @@ μου.

• Moderators
Δημοσ.
16 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

Μαλιστα....φυσιολογικη φθορα να εχεις μαυρισει τα ντουβαρια με το ντουμανιασμα ειτε τσιγαρου ειτε σομπας.....

Ποιος είναι υποχρεωμένος να βάψει το σπίτι ή να κάνει τις απαιτούμενες επισκευές κατά την ενοικίαση;

Ουδεμία υποχρέωση έχουν οι ενοικιαστές να επισκευάζουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί, λόγω της φυσιολογικής φθοράς του χρόνου, σε ένα ακίνητο (διαμέρισμα, σπίτι, κατάστημα), όταν το ξενοικιάζουν. Αυτό αναφέρεται σε απόφαση του Αρείου Πάγου με την υπ αριθμ. 633/2010 στην οποία, ωστόσο, τονίζεται πως οι ενοικιαστές, με τη λήξη της μίσθωσης, οφείλουν να επισκευάζουν ή να καταβάλλουν τα χρήματα που απαιτούνται για τις ζημιές που ξεφεύγουν από τα όρια των φυσιολογικών φθορών και έγιναν με δική τους υπαιτιότητα.

Εάν δεν έχει κάνει ο ίδιος τις απαραίτητες εργασίες, ο νέος ενοικιαστής τις αναλαμβάνει απαιτώντας να πληρώνει κάθε μήνα χαμηλότερο ενοίκιο. Όλα αυτά βέβαια φροντίστε να αναφέρονται στο μισθωτήριο συμβόλαιό σας για να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν και αν όχι να μπορέσετε να καταγγείλετε το μισθωτήριο και να αποχωρήσετε χωρίς προβλήματα.

https://www.spitogatos.gr/articles/symvoules_protaseis/misthosi-katoikias-kai-sychna-erotimata/1

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Spect~ είπε

Ποιος είναι υποχρεωμένος να βάψει το σπίτι ή να κάνει τις απαιτούμενες επισκευές κατά την ενοικίαση;

Ουδεμία υποχρέωση έχουν οι ενοικιαστές να επισκευάζουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί, λόγω της φυσιολογικής φθοράς του χρόνου, σε ένα ακίνητο (διαμέρισμα, σπίτι, κατάστημα), όταν το ξενοικιάζουν. Αυτό αναφέρεται σε απόφαση του Αρείου Πάγου με την υπ αριθμ. 633/2010 στην οποία, ωστόσο, τονίζεται πως οι ενοικιαστές, με τη λήξη της μίσθωσης, οφείλουν να επισκευάζουν ή να καταβάλλουν τα χρήματα που απαιτούνται για τις ζημιές που ξεφεύγουν από τα όρια των φυσιολογικών φθορών και έγιναν με δική τους υπαιτιότητα.

Εάν δεν έχει κάνει ο ίδιος τις απαραίτητες εργασίες, ο νέος ενοικιαστής τις αναλαμβάνει απαιτώντας να πληρώνει κάθε μήνα χαμηλότερο ενοίκιο. Όλα αυτά βέβαια φροντίστε να αναφέρονται στο μισθωτήριο συμβόλαιό σας για να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν και αν όχι να μπορέσετε να καταγγείλετε το μισθωτήριο και να αποχωρήσετε χωρίς προβλήματα.

https://www.spitogatos.gr/articles/symvoules_protaseis/misthosi-katoikias-kai-sychna-erotimata/1

Ωραία να βάψω το σπίτι, μια μεζονέτα που νοικιάζω την οαρ δωσα φρέσκο βαμμένη (άσπρο) ο ενοικιαστής που έφυγε τώρα μου άφησε το σπίτι σε ότι δρων; το μπορείς ν; το σκεφτείς (φουξ/πράσινα δωμάτια, μπλε/κόκκινο δωμάτιο, διάφορες απόχρωσεις από καφέ και μωβ στο σαλόνι/κουζινα)

και στον ισόγειο ένα δωμάτιο μαύρο και στο δίπλα έχει κολλήσει στους τοίχους αφρώδες υλικό τύπου αυγοθήκης,

Ο ενοικιαστής δεν έπρεπε να το παραδώσει όπως το πήρε? Η εγώ θα πρέπει να φάω 2 μήνες για να γυρίσω το σπίτι στο άσπρο?

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Spect~ είπε

Η ανωτέρω παράθεση είναι "προβληματική" για τους ακόλουθους λόγους

α) η απόφαση του Αρειου Πάγου που αναφέρει αφορά το ελληνικό δημόσιο ως μισθωτή. Το οποίο εκ νόμου έχει ειδικότερη μεταχείριση όταν νοικιάζει ακίνητο απο ιδιώτη. Συνεπώς, λανθασμένα το site την αναφέρει ως παραδειγμα για οποιονδήποτε ενοικιαστή.

β) ορθώς αναφέρει ότι ""Ουδεμία υποχρέωση έχουν οι ενοικιαστές να επισκευάζουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί, λόγω της φυσιολογικής φθοράς του χρόνου, σε ένα ακίνητο (διαμέρισμα, σπίτι, κατάστημα), όταν το ξενοικιάζουν." 

Αλλά η παράγραφος "Εάν δεν έχει κάνει ο ίδιος τις απαραίτητες εργασίες, ο νέος ενοικιαστής τις αναλαμβάνει απαιτώντας να πληρώνει κάθε μήνα χαμηλότερο ενοίκιο." ούτε ειναι ορθή, ούτε αναφέρεται στην παραπάνω απόφαση.

Αυτό που αναφέρει σαφώς η παραπάνω απόφαση είναι το άρθρο 599 παρ.1 του Αστικού Κώδικα : 

" Ο μισθωτής  κατά  τη  λήξη  της  μίσθωσης  έχει  υποχρέωση  να αποδώσει το μίσθιο στην κατάσταση που το παρέλαβε."

Αυτό προς απάντηση σε όσους αποκαλούν τους ιδιοκτήτες "ταγάρια", ξεχνώντας την ασυδοσία των μισθωτών που βαραν πιστόλια, προκαλούν φθορές σε ξένη ιδιοκτησία και δεν πληρώνουν επειδή δεν έχουν ή κρύβουν εισοδήματα, αλλά ταυτόχρονα δεν έχουν ενδοιασμούς να πουλήσουν παραμύθι για να μπουν σε ξένο σπίτι.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Ωραία να βάψω το σπίτι, μια μεζονέτα που νοικιάζω την οαρ δωσα φρέσκο βαμμένη (άσπρο) ο ενοικιαστής που έφυγε τώρα μου άφησε το σπίτι σε ότι δρων; το μπορείς ν; το σκεφτείς (φουξ/πράσινα δωμάτια, μπλε/κόκκινο δωμάτιο, διάφορες απόχρωσεις από καφέ και μωβ στο σαλόνι/κουζινα)

και στον ισόγειο ένα δωμάτιο μαύρο και στο δίπλα έχει κολλήσει στους τοίχους αφρώδες υλικό τύπου αυγοθήκης,

Ο ενοικιαστής δεν έπρεπε να το παραδώσει όπως το πήρε? Η εγώ θα πρέπει να φάω 2 μήνες για να γυρίσω το σπίτι στο άσπρο?

Οτι εσυ θεωρεις οτι αυτο ειναι φυσιολογικη φθορα; Φυσιολογικη φθορα είναι πχ να μαυρισει ο τοιχος σε καποιο σημειο λόγω χρήσης πχ απο καρεκλα κλπ. ΤΟ να βαψεις το σπιτι σε αλλο χρωμα δεν ειναι φυσιολογικη φθορα. Σε λιγο θα εξηγησουμε και την αλφαβητο

• Like 4
Δημοσ.

Επίσης ένα σπίτι δε χρειάζεται βάψιμο κάθε 3-4 χρόνια πόσο μάλλον αν δεν καπνίζουν μέσα σε αυτό. Ακόμα και να καπνίζουν, μέσα στην πενταετία θα αρχίσουν να κιτρινίζουν οι τοίχοι και όχι φυσικά να μαυρίζουν όπως νομίζουν μερικοί.

Επίσης άλλο το βαμμένο και άλλο το φρεσκοβαμμένο. Αν ο ιδιοκτήτης μου το παραδώσει με βάψιμο πριν 3 χρόνια κι εγώ κάτσω άλλα 3 δεν είμαι υποχρεωμένος να το ξαναβάψω επειδή κάποιοι τοίχοι απέκτησαν νέα σημάδια και γενικά άρχισε να ''εξασθενεί'' η φρεσκάδα του χρώματος μετά από 6 χρόνια.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...