29gk Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, tounion είπε Εφ' όσον είσαι ενοικιαστής όπως λες θα έπρεπε να γνωρίζεις το κόστος βαψιματος και αφού όπως λες το κόστος δεν το επιβαρύνεται ο ιδιοκτήτης, πες μας στα σπίτια που άφησες βαμμενα φεύγοντας πόσο πλήρωσες... Για την εφεύρεση του στοκου δεν απάντησες αλλά θα σου πω εγω 5€ κοστιζει το προιον Η σωστη απαντηση ειναι τα 5€ που κοστιζει το προιον στο ραφι συν το κοστος εκεινου που θα παει να το αγορασει συν το κοστος των εργαλειων εφαρμογης συν το κοστος εκεινου που τελικα θα τον χρησιμοποιησει συν το κοστος του μετα και του να "μην φαινεται τιποτα" . Ολα αυτα δεν κοστιζουν 5€ κι οταν οι τρυπουλες ειναι πανω απο 2, το κοστος δεν ειναι φιξ. Και δεν σχολιαζει κανεις τυχον τρυπες σε πορτες, κουφωματα, ντουλαπες, πλακακια κουζινας και μπανιου κτλ. Και εκει παλι για 5€ συζηταμε αλλα οχι ετσι σκετα.
christakos07 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Να ρωτήσω κάτι πολύ απλό. Έστω ότι υπάρχει μόνο το ηλεκτρονικό έγγραφο μίσθωσης, το οποίο χρησιμοποιείται για φορολογικούς λόγους. Το σπίτι μέσα είναι ημι-επιπλωμένο, έχοντας από πριν κουζίνα-ψυγείο. Το ψυγείο και η κουζίνα δεν αναγράφονται κάπου, ούτε καν στα σχόλια του ηλεκτρονικού "συμβολαίου". Ο ιδιοκτήτης δεν καθίσταται ευάλωτος σε έναν τυχαίο ενοικιαστή, που μπορεί να τα πάρει μαζί του καθώς φεύγει;
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, polaki είπε Δεν ξέρω αν μιλάμε μεταξύ μας και άλλα καταλαβαίνει ο καθένας. ΦΥΣΙΚΕΣ ΦΘΟΡΕΣ θα υπάρξουν. Η φυσική φθορά είναι κούνησα την καρέκλα και χτύπησε λίγο στον τοίχο και έκανε μικρό βαθούλωμα. Ανοίγω/κλείνω τα ντουλάπια και χαλάρωσαν οι μεντεσέδες. Έχω τέντα μαύρη και επειδή την έχω ανοιχτή όλο το καλοκαίρι ξέβαψε σε 3 χρόνια και έγινε γκρι. Δε σημαίνει παίρνω τρυπάνι και κάνω τους τοίχους σουρωτήρι για να περάσω ΚΑΛΩΔΙΟ (!!!!!) απ΄το σαλόνι στο δωμάτιο, ούτε κρεμάω 17 πίνακες λες και είμαι το Μουσείο Βορρε, ούτε το 2χρονο παιδί μου πήρε το πιρούνι και ξήλωσε τη μισή γυψοσανίδα. Τώρα αν πραγματικά μετά από 3 μέρες που το συζητάμε δεν υπάρχει κατανόηση σε απλά πράγματα, ειλικρινά προσωπικά κουράστηκα και σταματάω να συμμετέχω. Προφανώς είμαι είτε ο ιδανικός ενοικιαστής είτε το κορόιδο ενοικιαστής.... Γιατί νομίζεις ότι απαντάω σε εσένα;Γενικά γράφω,αν απαντούσα σε εσένα θα σε έκανα παράθεση.
jgeorgiou Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, christakos07 είπε Να ρωτήσω κάτι πολύ απλό. Έστω ότι υπάρχει μόνο το ηλεκτρονικό έγγραφο μίσθωσης, το οποίο χρησιμοποιείται για φορολογικούς λόγους. Το σπίτι μέσα είναι ημι-επιπλωμένο, έχοντας από πριν κουζίνα-ψυγείο. Το ψυγείο και η κουζίνα δεν αναγράφονται κάπου, ούτε καν στα σχόλια του ηλεκτρονικού "συμβολαίου". Ο ιδιοκτήτης δεν καθίσταται ευάλωτος σε έναν τυχαίο ενοικιαστή, που μπορεί να τα πάρει μαζί του καθώς φεύγει; θα κάνεις και το κλασσικό χειρόγραφο συμβόλαιο που θα το αγοράσεις από περίπτερο , μπορείς να ζητήσεις να το υπογράψει με γνήσιο υπογραφής με τους έξτρα όρους που θα βάλεις.
petrakiskap Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα . Να κάνω μια ερώτηση . Ας πούμε πάω σε ένα σπίτι που νοικιάζουν, το βλέπω μου αρέσει, προχωράμε. Μου ζητάει ο ιδιοκτήτης 2 ενοίκια ως εγγύηση. Δέχομαι και τα πληρώνω . Αν τα δώσω, ας πούμε στις 30 Iουλίου , μετά ποτε θα πληρώσω δόση ενοικίου , μετά ένα μήνα δηλαδή 30 Αυγούστου ή μετά 2 μήνες δηλαδή 30 Σεπτεμβρίου ( επειδή εχω πληρώσει 2 μήνες ως εγγύηση το λεω); Επισης αν κατάλαβα σωστά απο τις σελίδες που διάβασα ( πρώτη φορά στο θέμα αυτο , δεν έχω πείρα) ο ιδιοκτήτης πρέπι να μου την επιστρέψει οταν φύγω, αφαιρώντας ένα ποσο για λογαριασμο ρευματος, νερού , κοινόχρηστα, ή αν υπάρχει κάποια σοβαρή φθορά στο σπίτι που να μην δικαιολογείται. Σωστά ; Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2022 από petrakiskap
greekfragma Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 η εγγύηση είναι εγγύηση. δεν είναι νοίκι. 30Αυγούστου πληρώνεις κανονικά το 1ο μήνα που θα συμπληρώσεις από 30Ιουλίου. Η εγγύηση επιστρέφεται αν παραδώσεις στη κατάσταση που παρέλαβες. Για λόγους ευκολίας αλλά όχι σωστά συμψηφίζεται με τον τελευταίο-μηνα/μήνες ανάλογα και υπολογίζετε οτι πατσίσατε. Κανονικά και τυπικά ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσεις κανονικά και τον τελευταίο μήνα και να σου επιστρέψει την εγγύηση τραπεζικά όπως και την κατέθεσες. 1
petrakiskap Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, greekfragma είπε η εγγύηση είναι εγγύηση. δεν είναι νοίκι. 30Αυγούστου πληρώνεις κανονικά το 1ο μήνα που θα συμπληρώσεις από 30Ιουλίου. Η εγγύηση επιστρέφεται αν παραδώσεις στη κατάσταση που παρέλαβες. Για λόγους ευκολίας αλλά όχι σωστά συμψηφίζεται με τον τελευταίο-μηνα/μήνες ανάλογα και υπολογίζετε οτι πατσίσατε. Κανονικά και τυπικά ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσεις κανονικά και τον τελευταίο μήνα και να σου επιστρέψει την εγγύηση τραπεζικά όπως και την κατέθεσες. Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες . Κάτι τελευταίο για την εγγύηση αν μου επιτρέπεις. Επειδή διαβάζω σε προηγούμενες σελίδες και έτη , οτι υπήρχαν θέματα με κάποιους ιδιοκτήτες ως προς το θεμα της εγγύησης. Μπορεί αν έχω καταλάβει σωστά, να κρατήσει απο την εγγύηση ένα ποσό για τον λογαριασμό ρεύματος /νερού/ κοινοχρήστων μου οταν παραδώσω + κάποια ζημιά που να μην δικαιολογείται ως φυσιολογική φθορά ή να μου ζητήσει να το παραδώσω βαμμένο οπως μου το εδωσε ; Σωστά; Αν δεν υπάρχει τέτοια φθορά , παρά μονο κάτι φυσιολογικό λόγω χρήσης, ή το παραδίδω χωρις να ειναι βαμμενο οπως το πηρα, τότε δικαιούμαι κανονικά την εγγύηση αφαιρώντας μονο το κομμάτι των τελευταιων λογαριασμών οταν φυγω σωστά ; Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2022 από petrakiskap
Joshua21 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2022 18 λεπτά πριν, greekfragma είπε 30Αυγούστου πληρώνεις κανονικά το 1ο μήνα που θα συμπληρώσεις από 30Ιουλίου. Το σύνηθες είναι το μίσθωμα να πληρώνεται στην αρχή του μήνα, όχι στο τέλος. 28 λεπτά πριν, petrakiskap είπε Καλησπέρα . Να κάνω μια ερώτηση . Ας πούμε πάω σε ένα σπίτι που νοικιάζουν, το βλέπω μου αρέσει, προχωράμε. Μου ζητάει ο ιδιοκτήτης 2 ενοίκια ως εγγύηση. Δέχομαι και τα πληρώνω . Αν τα δώσω, ας πούμε στις 30 Iουλίου , μετά ποτε θα πληρώσω δόση ενοικίου , μετά ένα μήνα δηλαδή 30 Αυγούστου ή μετά 2 μήνες δηλαδή 30 Σεπτεμβρίου ( επειδή εχω πληρώσει 2 μήνες ως εγγύηση το λεω); Επισης αν κατάλαβα σωστά απο τις σελίδες που διάβασα ( πρώτη φορά στο θέμα αυτο , δεν έχω πείρα) ο ιδιοκτήτης πρέπι να μου την επιστρέψει οταν φύγω, αφαιρώντας ένα ποσο για λογαριασμο ρευματος, νερού , κοινόχρηστα, ή αν υπάρχει κάποια σοβαρή φθορά στο σπίτι που να μην δικαιολογείται. Σωστά ; Το πιο συνηθισμένο είναι μαζί με την εγγύηση να σου ζητήσουν και το πρώτο μίσθωμα, δλδ στις 30/07 να δώσεις την εγγύηση + το ενοίκιο Αυγούστου, και από κει και πέρα με το που μπει ο Σεπτέμβριος να δώσεις το ενοίκιο Σεπτεμβρίου, κοκ. Δεν είναι δεσμευτικό ότι θα γίνει έτσι, μπορεί εσείς να συμφωνήσετε κάτι διαφορετικό, απλά σου αναφέρω τι γίνεται συνήθως. Επίσης για την εγγύηση πρέπει να διαβάσεις τι ακριβώς προβλέπει το ιδιωτικό συμφωνητικό που θα υπογράψετε, συνήθως αναφέρουν κάτι του τύπου "η εγγύηση δίδεται για την εξασφάλιση της τήρησης των όρων της μίσθωσης", αν λοιπόν δεν τηρήσεις κάποιον όρο έχει δικαίωμα να την κρατήσει. Εννοείται πως όταν φύγεις θα σου κρατήσει χρήματα για τυχόν απλήρωτους λογαριασμούς ή για λογαριασμούς που δεν έχουν εκδοθεί ακόμα, αλλά αν πχ φύγεις από το σπίτι νωρίτερα από το συμφωνημένο την εγγύηση την ξεχνάς. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 Moderators Δημοσ. 26 Ιουλίου 2022 56 λεπτά πριν, petrakiskap είπε Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες . Κάτι τελευταίο για την εγγύηση αν μου επιτρέπεις. Επειδή διαβάζω σε προηγούμενες σελίδες και έτη , οτι υπήρχαν θέματα με κάποιους ιδιοκτήτες ως προς το θεμα της εγγύησης. Μπορεί αν έχω καταλάβει σωστά, να κρατήσει απο την εγγύηση ένα ποσό για τον λογαριασμό ρεύματος /νερού/ κοινοχρήστων μου οταν παραδώσω + κάποια ζημιά που να μην δικαιολογείται ως φυσιολογική φθορά ή να μου ζητήσει να το παραδώσω βαμμένο οπως μου το εδωσε ; Σωστά; Αν δεν υπάρχει τέτοια φθορά , παρά μονο κάτι φυσιολογικό λόγω χρήσης, ή το παραδίδω χωρις να ειναι βαμμενο οπως το πηρα, τότε δικαιούμαι κανονικά την εγγύηση αφαιρώντας μονο το κομμάτι των τελευταιων λογαριασμών οταν φυγω σωστά ; Αρχικά ΔΕΗ νερό αέριο τα βάζεις στο όνομα σου, τη μέρα που είναι να φύγεις κάνεις διακοπή, οπότε ειδικά για ΔΕΗ δεν μπορεί να σου κρατήσει κάτι μιας και είναι στο αφμ σου οπότε εσένα κυνηγάει η οφειλή, το ίδιο και στο αέριο Το νερό εγώ τουλάχιστον σε ενοικιαστή που έφυγε βλέποντας τους προηγούμενους λογαριασμούς βγάλαμε αναλογικά την χρέωση για όσο θα ήταν σπίτι και μου τα έδωσε Όσο για την εγγύηση είναι καθαρά για ζημιές κανονικά, το βάψιμο είναι του ιδιοκτήτη, αν το πάρεις άσπρο θα πρέπει να το παραδόσεις άσπρο, μην αφήσεις πχ βαμμένος τοίχους σε διάφορα χρώματα (πχ εμένα ενοικιαστής μου άφησε μαύρους γκρι μπλε τοίχους για να γυρίσουν ξανά σε άσπρο μας έβγαλε την Παναγία) Πχ αν αφήσεις σπασμένα ντουλάπια λογικό είναι να σου κρατήσει από την εγγύηση Απλα και εσύ για προβλήματα φροντησε φροντησε να ενημερώνεις εγκαίρως (ο δικός μου τώρα πχ με περνει τηλ και μου λέει ξες έσταζε η βρύση εδώ και 5 μήνες και από την υγρασία - ήταν εξωτερική σε μπαλκόνι - γκρέμισε αρκετά μεγάλο μέρος του σοβά του εξήγησα να πληρώσω τη βρύση αλλά όλο το άλλο είναι δικιά του ευθηνη μιας και δεν ενημέρωσε άμεσα) Κανονικά όταν είναι να φύγεις πες του να έρθει να δείτε μαζί το σπίτι και ότι πρόβλημα δει να στο πει τώρα και να σου υπογράψει χαρτί ότι τα βρήκε όλα οκ η να γράψετε ότι προβλήματα βρείτε με υπογραφές ώστε μην σε πάρει 1 μήνα μετά και σου ζητάει ένας θεός ξέρει τι για προβλήματα που βρήκε Κανονικά πληρώνει μέχρι την τελευταία μέρα που θα μείνεις και η εγγύηση επιστρέφετε, απλά όπως αναφέρθηκε συνήθως σε συμφωνία μεταξύ καλύπτει τους τελευταίο/τελευταίους μήνες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα